Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה 3 שנת 2006 שנרכשה לפני חצי שנה ועומדת על 170 אלף ק״מ לאחרונה אני שם לב שאחרי עמידה ממושכת של מעל 9 שעות בערך אני מניע את האוטו הוא בטורים גבוהים כמו שצריך להיות אבל נשמעת מין שריקה כזאת נשמע קצת כמו רצועה או משהו בסגנון, למשך 5-7 שניות.

חייב לדעת מה הסיבה לא רוצה שיחליפו לי חלקים סתם באוטו מישהו יכול לכוון אותי לסיבה?!?!

פורסם

תודה על העזרה חברים! למתוח אותה איפה אני יכול? יש לי קצת ידע טכני וידיים טובות, או שמישהו יכול לעזור לי פה?! אני לא רוצה לרוץ למוסך שיתחיל לקשקש אותי

פורסם

אם זה מותחן דינאמי (אני כמעט בטוח שכן) אז אין אפשרות למתוח רצועה.

אם הרצועה רפויה יכולות להיות שתי סיבות - רצועה ישנה שהתארכה או קפיץ של המותחן נחלש.

כלומר צריך להחליף רצועה או מותחן או שניהם - בהנחה והרעש בא משם.

פורסם (נערך)

אכן כמו שבוקי אמר זה מותחן אוטומטי, ובנוסף יש לו אינדיקטור בלאי של הרצועה.

תבדוק את זה אצלך, הנה ההוראות מאוטודאטה:

TENSIONER.jpg

מדובר על מנוע 1600 כמובן.

ככה הוא נראה במציאות, סימנתי לך את הפסים והחץ שמצביע עליהם:

MAZDA.jpg

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

המותחן הוא בסה"כ קפיץ חזק שדוחף את הפולי.

ככל שהרצועה מתארכת, הקפיץ מצליח לדחוף יותר (לא זוכר האם זה עם כיוון השעון או נגד כיוון השעון, צריך לראות בשטח), ברגע שהקו על בית הקפיץ יוצא מתחום הקווים שעל הבסיס של הקפיץ - זה אומר שהרצועה כבר ארוכה מידי ויש להחליפה.

כל הרעיון של מותחן אוטומטי (דינאמי) הוא בכך שיש לו יכולת לתת פיצוי על התארכות רצועה, כלומר רצועה לא אמורה להיות רפויה אף פעם.

פורסם

אוקי תודה חברים. אני הסתכלתי פיזית על הרצועה היא לא נראית במצב נורא. דווקא בסדר גמור (לפי העין) וגם נגעתי בה והיא מורגשת מתוחה ולא רפויה. דרך אגב הרעש שאמרתי לא מופיע תמיד. יכול להיות יומיים בלי שום רעש ופתאום איזה הנעה הצליל יופיע ממש חלש לכמה שניות. תודה.

פורסם

גם אצלי יש את הרעשים האלו מידי פעם, הרכב שלי הוא מנוע 2.0,

בדקתי במותחן הוא נמצא על קו אמצע, ובדקתי ברכב של חבר, הוא גם נמצא אצלו על קו האמצע, אבל אין לו רעשים.

למישהו יש מק"ט רצועת אביזרים למאזדה 3 מנוע 2.0 שנת 2008 ?

רצוי על הדרך להחליף גם את הרצועת מזגן ?

תודה .

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

• תוכן חדש...