Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, נפלה לידי ההזדמנות לרכוש בפחות מ500 שקל מחבר נגן fiio X5, רציתי לדעת איך הנגן והאם בחיבור

line out >

אגב יש לי ספריית Flac ענקית וחבל לי להמיר אותה ( במקרה של הסלולרי בחיבור usb).

אם אפשר גרף שמראה הבדלים בין הaux ל usb זה יהיה מעולה.

תודה,שרון.

פורסם

בוא נתחיל,

AUX עובד על מונו... זה אומר 2.1.

USB יכול לאעביר מוזיקה באיכות 5.1 לא כמו שמעביר אופטי אבל באיכות לא רעה בכלל. (זה תלוי ברדיו שלך)

Fluc: זה מוזיקת אולפן (nonless) בלי עיבוד-איבוד צליל... עם אין לך מערכת שתומכת, חבל על הכסף.

אתה צריך רדיו שתומך Fluc ומגבר רציני שמחלק 5.1 + כמובן 6-5 שינגנו לך יפה לאותו מגבר.

מקווה שעזרתי.

פורסם

^ מה?!?!

AUX זה לא מונו בהכרח. ובמקרה המדובר מדובר ביציאה/כניסה אנלוגית בתצורת סטריאו.

USB אינו יודע להזרים מוזיקה למיטב ידיעתי, וגם אם כן, אני מסופק שהפיוניר מסוגל לעבד זרם נתונים (דיגיטלי) כזה. ניתן להשתמש בחיבור כזה על מנת שיקרא קבצים מתוך הנגן (אם הדבר מאופשר), כמו מתוך DOK.

FLAC ולא FLUC, ו-Lossless ולא nonless.

ומה זה משנה 5.1 או לא אם המוזיקה היא בסטריאו?

שרון, הנגן תומך לדעתי ביציאה דיגיטלית בתצורת SPDIF, וזו תהיה צורת העבודה הטובה יותר איתו, אבל אין לך ציוד שיודע לקבל את זה, כך שאתה מוגבל לשימוש ב-AUX לדעתי. עד כמה ההבדלים יהיו שמיעים אחרי עיבוד טוב של הנגן ועיבוד נוסף של ה-PRS, איני יודע להגיד.

פורסם (נערך)

סנייפר. יכלת לרשום יותר שטויות ביריעה קצרה כלכך?

AUX עובד בסטריאו. או במונו. תלוי בסוג הכבל וסוג הכניסה.

2.1 זו בגדרה לתצורת ערוצים ברמקולים. הווה אומר שני ערוצים (סטריאו) וערוץ נוסף לבאס, זה ה 1 ב2.1 או 5.1. 5.1, אגב, מתייחס לתצורת רמקולים לסראונד בקולנוע ביתי. 2 רמקולים פרונטליים. רמקול סנטר, 2 לוויינים וסאב. 5 רמקולים ועד 1 סאב.

USB הוא אמצעי אחסון. הוא מעביר מידע שהמערכת מעבירה ממידע דיגיטלי למידע אנלוגי שמועבר להגברה ואז לרמוקלים. ישנן מערכות שיודעות לקרוא קבצי Lossless כגון FLAC, אבל הן מועטות, נדמה לי שהPRS היא אחת מהן.

FLAC ולא FLUC, הינו צורת קידוד למידע אודיו. ההבדל בינו לבין MP3, שהוא אינו מחסיר תדרים ואינו "חותך" מידע מהאות המקורי ובכך נשאר באיכות מקור. זו גם הסיבה להבדל הענק בגודל הקבצים. ההגדרה למוסיקת אולפן היא מיותרת ולא נכונה. מדובר על מדיה ללא איבוד מידע.

מה שרשמת על המגבר דווקא נכון בצורה כזו או אחרת. הPRS מאפשר לו להתקין קומפונט שני חלקים וסאב ואת חיתוך התדרים לבצע מתוך הקרוס האקטיבי של הPRS. ובכך לייצר סט 2.1 נשלט בצורה מלאה לטעמו.

אני נוטה להאמין שהאות הבסיסי יהיה עדיף מיציאה של טלפון נייד., יותר מUSB? קשה לי להגיד, בעיקר אם הPRS יודע לעבוד עם קבצי לוסלס.

אני נמצא כרגע גם בדילמה אם איזה אות עדיף לי לעבוד. ממה שאני קורא, לא מעט אנשים טוענים שעבודה עם לוסלס ברכב שלא כאות דיגטלי ישיר ליחידת העיבוד (בין אם היחידת הראש ובין אם מעבד חיצוני) די מיותרת. כרגע, ניסיתי לעבוד עם המערכת הבסיסית שמותקנת אצלי, שמורכבת ממערכת של אלפיין בשילוב עם פרוססור מסוג PXA-H100 ורמקולים מקוריים. ניסיתי USB בAAC וMP3 וכנגדו נגן sandisk פשוט עם קבצי FLAC ברמה גבוהה וMP3 שאני אספתי/המרתי בעצמי.

קשה להגיד שבסטטוס הנוכחי של המערכת, ללא הגברה ורמקולים "משודרגים" אני לא מוצא הבדל אקוטי. אני חושב שאני מעדיף את הFLAC בAUX, אבל חושב שיש פה השפעה פסיכולוגית נטו, כי הבחינה איננה עיוורת. ישנו עוד שלב שאני מתכנן לבדוק טרם שדרוג הרמקולים, אבל הוא לא רלוונטי כרגע.

היית שוקל לבקש מהחבר לנסות קודם. לטעון את הנגן והUSB באותם קבצים מסוג FLAC באיכות גבוהה ומארגן לעצמי בחינה עיוורת בעזרתו של חבר שמעביר בין המקורות ללא ידיעתך או משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי urban.racer

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תודה על התשובות, יש לי בעיה לנסות כי אני לפני התקנה\קנייה של הסט-אפ.

ה80PRS לא קורא FLAC, מאכזב מאוד אני יודע.

השאלה שלי היא בגדול איך האיכות של הFLAC בLINEOUT לעומת WAV בUSB?

פורסם

WAV יהיה יותר איכותי ברמת העיקרון משום שהוא יעבור עיבוד ישירות ב-HU ברמה הדיגיטלית ויצא לרמקולים.

ה-FLAC יעבור עיבוד דרך הנגן, יצא אנלוגית דרך הליין אאוט, יעבור המרה ב-HU לדיגיטלי, יעובד שוב ויצא לרמקולים (אני יוצא מנק' הנחה שאכן האות יעבור עיבוד במכשיר ואין איזה מעקף כלשהו לכניסת ה-AUX).

מאחר ומדובר במקורות עיבוד איכותיים מאוד, יתכן ולא תרגיש בהבדל.

פורסם

אין מעקף לכניסת הAUX, האות תעבור עיבוד בDAC של FIIO מD לA ואז בHU מA לD ואז שוב ביציאה למגבר יעבור עיבוד מD לA.

לעומת WAV על USB THUMB או MICRO SD, שיעבור עיבוד אחד מD לA.

כנראה שאין מנוס מלהמיר את הספרייה שלי לWAV ולאבד את כל הMETADATA.

בסוף עוד אתפתה לרכוש X8750BT.

פורסם

המעבדים ב-PRS טובים באופן משמעותי מזה שבסדרה 8, לפחות על הנייר.

כך בוודאי יעיד ArikC שעשה מעבר בין ה-PRS לאחד הדאבל דינים החדשים של פינויר שגם הם בעלי מעבד 24 ביט.

בסדרה 8 גם אין לך תיקוני זמן וקרוס 3WAY כמו ב-PRS.

ושוב, לא בטוח שתרגיש בהבדלים האלו.

פורסם

מאוד חשוב לי הקרוס 3WAY, הוא קיים בשניהם אך נחות משמעותית בדאבלדין.

תיקוני זמן גם חשובים לי מאוד ואותם ניתן למצוא בשניהם אך שוב נחותים בדאבלדין.

אין ספק שאשאר עם הPRS80 אלא אם כן תהיה הזדמנות טובה לקנות P99.

פורסם

לא הייתי רץ להמיר. כמה הרכב שלך מבודד מרעשי רקע? כמה הרכב נקי מהשראות חשמליות?

לא יודע להגיד האם הטענה גורפת או לא, אבל לא מעט אנשים טוענים שסביבת הרכב עצמה מייצרת מספיק רעשי רקע כדי שהשימוש בלוסלס לא יהיה שווה את ההשקעה בטיפוח ספריה שכזו. אני חושב ששווה לך לעשות בדיקת AB מההתקן הנייד טרם תמיר את כל הספריה. את הזמן שתשקיע בהמרה, תוכל להפנות לבידוד הרכב. [emoji2]

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...