Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

leon cupra 280 VS bmw 120 177 - איפה אמצא יותר פאן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה -120 מגיעה עם צמיגים רחבים יותר וג'אנט גדול יותר.

בכל מקרה, שדרוג תוכנה יביא אותה למעל 200 כ"ס.

חשוב גם כמה זמן אתה מתכון להחזיק את הרכב. הבמוו אחרי 10 שנים עדיין תהיה שקטה ומהודקת.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. בהאצה מהמקום (במיוחד עם צמיגים קרים ו\או כביש חלק טיפה) אתה מרגיש את הזנב מקשקש, כנ"ל בהחלפת ההילוכים בהמשך ההאצה.

3. אם אתה מבטל בקרות זה כבר מאוד מורגש, במיוחד אם הרכב מאוזן כמו שצריך להיות נטרלי או עם היגוי יתר. אתה כל הזמן עסוק בתיקונים של היגוי יתר (כיף גדול!)

לגבי מי שאמר שזה לא מורגש בנהיגה יום יומית, זה מאוד תלוי ברכב. ברכבים שבנויים להנאה במהירויות נמוכות כמו מיאטה ו-BRZ זה מ-א-ו-ד מורגש ושימושי ביום יום. אין יום אחד שאני לא עושה בו לפחות דריפט אחד. יש לי את המקומות הקבועים שאני יודע לבטל בקרות לפני, יודע בדיוק כמה חלק הכביש ופשוט נותן לתחת קצת חופש.

אתה סגור לגבי סעיפים 1 ו-3? על הנאה אחורית עם פחות מ-200 סוסים?

נראה לי שאתה קצת מגזים שלא לומר מפנטז חבר.

אתה אולי תכשכש קצת בזנב ביציאה אם תרים טורים ותזרוק קלאץ', אחרת באמת קשה לי לראות איך זה קורה בכביש יבש וצמיגים סבירים.

להיות עסוק בתיקוני היגוי כל הזמן, כשכושי זנב בהעברות הילוכים?..... שוב, על הנעה אחורית עם פחות מ-200 כ"ס?

בכל מקרה, כל מה שאתה מתאר פה זו לא נהיגה מנהלתית, אפילו לא קרוב.

בנהיגה מנהלתית רגילה אין שום הבדל בין סוגי ההנעות השונות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סתם לידיעתכם, גם בעלי M3 בוחרים לשדרג את המתלים לקויילאוברים מתקדמים של בילשטיין, זה בכל זאת עולם אחר בהשוואה לרכב כפי שהוא מגיע מהיצרן ותהיו בטוחים שב-M3 יש בסטנדרט מתלים מאוד איכותיים. כאשר קונים בולמי אפטרמרקט איכותיים לרכב מסוים אז הם מתוכננים ספציפית לאותו רכב בהתאם למשקל שלו, למאפיינים שלו וכדומה וכמובן שלקויילאובר יש אפשרויות כוונון רבות כך שניתן להגיע להתאמה מצוינת בהתאם למה שמציבים כמטרה. בדגמים המשוכללים והכמובן יקרים יש כמובן אפשרות לשלוט מרחוק על הכיוונים של הבולם כך שניתן לבחור במצב נוחות ביומיום ולבחור במצב ספורט או דומה בעת נהיגה יותר תובענית.

פורסם
זאת לא בדיוק נהיגה יום יומית סטנדרטית.

גם עם הדיילי עם ההנעה הקדמית יש מקומות שאני מפר את שלוות הרכב, אבל בטוח שזה לא נחשב אופייני לנהיגת יום יום.

במיאטה זו אכן נהיגה יומיומית :lol:

פורסם
סתם לידיעתכם, גם בעלי M3 בוחרים לשדרג את המתלים לקויילאוברים מתקדמים של בילשטיין, זה בכל זאת עולם אחר בהשוואה לרכב כפי שהוא מגיע מהיצרן ותהיו בטוחים שב-M3 יש בסטנדרט מתלים מאוד איכותיים. כאשר קונים בולמי אפטרמרקט איכותיים לרכב מסוים אז הם מתוכננים ספציפית לאותו רכב בהתאם למשקל שלו, למאפיינים שלו וכדומה וכמובן שלקויילאובר יש אפשרויות כוונון רבות כך שניתן להגיע להתאמה מצוינת בהתאם למה שמציבים כמטרה. בדגמים המשוכללים והכמובן יקרים יש כמובן אפשרות לשלוט מרחוק על הכיוונים של הבולם כך שניתן לבחור במצב נוחות ביומיום ולבחור במצב ספורט או דומה בעת נהיגה יותר תובענית.

דבר ראשון, לא שמעתי על בן אדם אחד שהחליף את המתלים שלו בM3.

מדובר בכיול מתלים סטוק בין הטובים והמדוייקים שיש לרכב הזה.

אני באופן אישי החלפתי ב135i קופה הקודמת שלי למתלים ובושינגים של M3 אף שהם היו יקרים בהרבה מהבילשטיין.

דבר שני, השוואה בין 135 לקופרה 280? גם בתור בדיחה זה לא מצחיק.

אם זה הרכב המדובר: 2575c35d901ff4fce50fdde7d566b3c6.jpg

אז חבר יקר, אל תחשוב פעמיים קח 120i לדעתי חוץ ממושבים נוחים וכח בקו ישר אין משהו מעניין בכלי הזה.

למרות שלדעתי הוא נראה קיצוני ומאוד ספורטיבי.

ומי שאומר שאי אפשר לזרוק עם הנעה אחורית עם פחות מ200 כ״ס אני מוזמן להוכיח לו בכל יום שאפשר עם הרבה פחות מזה.

אתם שוכחים שמדובר בגיר עם 8 הילוכים, ההילוך הראשון והשני מלאים במומנט ובכח שמאפשרים לצמיגים גם לעשן אם צריך.

למחירים: במוו 120i בחבילת אבזור luxury כ 234,000₪

סיאט לאון קופרה 280 כ 220,000₪ לגירסאת הסטוק ללא התאמה אישית של צבעי הרכב (2 צבעים לבחירה) מראות קרבון וכו׳.

בגדול, מה שלא תיקח תהנה משתיהן.

פורסם (נערך)

היי חברים, ראשית תודה על דיון פורה ומעניין.

היה לי ברור שלא אקבל תשובה חד משמעית, אבל כן קיבלתי פרופורציות והופתעתי לגלות שה 120 בכיוון הנכון - קצת ״חמוצים״ ואנחנו שם.

אחדד את צרכי בנושא הפרקטיקה, אני אבא לשתי בנות קטנטנות ומקסימות וחייב שיהיה לי בגאז׳ נורמלי לזרוק לתוכו עגלת טיולון, תיקים ופיצ׳פקעס, חייב דלתות מאחורה וחייב מושב אחורי נורמלי.

הנאה מנהיגה בעבורי זה כל מה שהוא לא קו ישר.

זה מושג מאוד רחב ואינדיבידואלי שקשה ״לכמת״ (מהמילה כמות) במילים, אבל כן אגיד שקשקוש בזנב מעלה לי חיוך גדול בהרבה משנייה פחות בנס הרים.

יש לנו בבית סדרה 3 328 f30 מדהימה שמספקת פאן מטורף.

יש משהו בבימר שלא מצאתי באף רכב אחר.

הרכב האחרון שמכרתי היה סובארו בי4 מנוע 3 ליטר, שישה צילינדרים ו 250 סוסים.

חוץ מהגיר שהיה מיושן ולא כייפי, וחוץ מזה שלרכב חסר טורבו - ההתנהגות היית מהדימה, ההגה היה מצויין עם משקל נכון ואפילו עם יופי של פידבק, ההנעה הכפולה מאפשרת לקחת את הרכב לקצה ולהשאר שם, החסרון שלה היה במשקל הגדול ואיבודי אנרגיה בדרך..

לאחרונה נהגתי על מיני קופר ג׳ון וורקס וזאת היית חוויה בלתי נשכחת, הרכב הוא חבילת פאן אחת גדולה (או קטנה ?) זאת הנעה קדמית מושחזת שעושה עבודה מדהימה, המנוע גמיש והסאונד.. אךך הסאונד - דוקאטי יודעים את העבודה :-)

עוד דבר מעניין שנאמר כאן, זה לרכוש את ה 118 שככל הנראה לא שונה בשום דבר מה 120 חוץ מתוכנה, סיפור של 2500 ש״ח ופתרתי את בעיית הכוח - ואפילו חסכתי מעל 20k ש״ח בקנייה - מה שהופך את זה לעסקה כדאית מאוד - ביחס לקופרה.

יש לי דילמה מעניינת, כנראה שהדרך היחידה לפתור אותה זה בעזרת נסיעת מבחן על שני הכלים.

עריכה אחרונה על ידי Avinusha

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אכן דיון נחמד.

לא אכביר על ההנעות או הנאות.

הכל עניין של דרישות.

אבל כמו שלדעתי אין מקום להשוות בין הקופרה ל-135 (לטובת הבימר, כמובן, למעט עניין המחיר כמובן 2) כך גם אין מקום להשוות בין הקופרה ל-120 (לטובת הקופרה).

בתור חובב מושבע של ב.מ.וו (יש לנו x5) ופעם הייתה גם 320 (מהדור הקודם) אני יכול להגיד שהגרסאות הפשוטות של ב.מ.וו, מרגישות בדיוק כך. פשוטות.

אין בכלל קשר בין התחושה בג׳יפ לבין התחושה בסדרה של הפשוטה כמו שה-135 הרבה יותר ב.מ.וו מה-120.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם (נערך)

אין בכלל קשר בין התחושה בג׳יפ לבין התחושה בסדרה של הפשוטה כמו שה-135 הרבה יותר ב.מ.וו מה-120.

לא, ה135 היא לא הרבה יותר ב.מ.וו מה120.

שניהם ב.מ.וו, רק אחת עם יותר כוח מהשניה.

אם ב.מ.וו זה רק מנוע עבורך, אז כחובב ב.מ.וו לטענתך (ובעלים של אחת) אתה לא ממש מבין בהם.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

ההפך.

המנוע זה לא האישיו.

האבזור, התחושה, מושבי העור האמיתיים (לעומת הבכיאלו בדגמים הפשוטים).

התחושה באופן כללי בבימר מהדרגה הראשונה היא הרבה יותר טובה מזו בדגמים הפשוטים. הרבה לפני שאפליו הנעת את הרכב.

פורסם

האבזור, התחושה, מושבי העור האמיתיים (לעומת הבכיאלו בדגמים הפשוטים).

זה משהו אחר שלא קשור לדגם עצמו אלא לרמת גימור.

הרי מבחינה זו אין הבדל בין 316 לקצ׳ורי עם קיט M לבין 328 עם אותה רמת גימור ואותו קיט.

לגבי מושבי עור אמיתיים אגב, הם בכלל מציעים פה בארץ את האופציה הזו? כי הדגמים הבסיסיים מגיעים עם דמוי עור שאמנם נראה בסדר במבט ראשון אבל ממש לא זה, ומושבי האלקנטרה בדגמי הM למשל עדיפים עשרת מונים.

פורסם (נערך)

מסכים. ובדיוק על זה דיברתי.

לצורך העניין באמת סביר שלא יהיה הבדל (טרם ההנעה) בין שני הדגמים שציינת אבל ה-120 גם בגרסתה המפוארת יותר - לא מרגישה כמו אותה 316 עם רמת גימור גבוהה - תסכים איתי?

סה״כ לזה התכוון המשורר :oops:

לגבי המושבים, באקסים מגיעים מושבי עור אמיתיים. גם ב-3.0 שלנו וגם במה שנקרא xdrive35i של המשפחה.

לא יודע לגבי שאר הדגמים במורד הרשימה.

עריכה אחרונה על ידי GuyHar

פורסם
סתם לידיעתכם, גם בעלי M3 בוחרים לשדרג את המתלים לקויילאוברים מתקדמים של בילשטיין.

נתקעתם קצת על בילשטיין שהם אומנם אחלה אבל עבור ב.מ.וו ובפרט M3 יש חברות הרבה יותר מומלצות ופופולריות.

דבר ראשון, לא שמעתי על בן אדם אחד שהחליף את המתלים שלו בM3.

ומי שאומר שאי אפשר לזרוק עם הנעה אחורית עם פחות מ200 כ״ס אני מוזמן להוכיח לו בכל יום שאפשר עם הרבה פחות מזה.

אתם שוכחים שמדובר בגיר עם 8 הילוכים, ההילוך הראשון והשני מלאים במומנט ובכח שמאפשרים לצמיגים גם לעשן אם צריך.

מבלי לפגוע, אתה כנראה לא מכיר מספיק בעלי M3, לא מעט בעלי M3 שאוהבים לנהוג HARDCORE מחליפים את המתלים לקויילאוברים, יש אפילו בפורום פה איזה 1 או 2 כאלה.

אף אחד לא אמר שאי אפשר להוציא זנב עם פחות מ-200 כ"ס, אני כן אמרתי שכשכושי זנב בהאצות\העברת הילוכים ותיקוני היגויי יתר תכופים בהנעה אחורית עם פחות מ-200 כ"ס זה כבר שייך יותר לאגף הפנטזיה.

אתה יכול להוכיח אחרת?

מוזמן בשמחה לצלם סרטון ולהעלות לפה, אשמח לאכול את הכובע.

עד אז, בימר עם 186 כ"ס זורקת תחת ביום חורפי:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בהנחה שאתה לא מחפש רק את המהירה מבין השתיים, ה- 118/120 תתן לך נסיעה יותר שקטה ונעימה ביום יום. שזה 90% מהזמן.

שידרוג התוכנה יקרב את הביצועים לקופרה.

נסיעה מנהלתית על כביש 6 במהירות של 130-140 תהיה שקטה ונעימה יותר עם הבמוו.

בקשר לריפודים - הם דמוי עור, אבל הביקורות עליהם בארה"ב דווקא טובות

• תוכן חדש...