Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

leon cupra 280 VS bmw 120 177 - איפה אמצא יותר פאן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם בטוחים ש 118 מול 120 זה אותם מכלולים? טורבו? וכו'....?

לי היתה התלבטות דומה, אין לי ממה תשובה להגיד לך כי לא נהגתי על הקופרה עדיין.

מה שכן, לא הייתי לוקח חבילת M, אלא הייתי לוקח רק את התוספת של בולמים ספורטיביים M Sport Suspension , אני לא זוכר בדיוק מה העלות אבל אני חושב שמדובר ב 3-5 אלף, לא זוכר, והייתי לוקח גיר ידני.

תוסיף צ'יפ ותקבל סביב 210 - 220 כ"ס. יכול להיות שעם הבולמים הספורטיביים זה יהיה רכב מהנה יותר.

מבחינת ה-120 הסטנדרטית, באירוע שעשו בפתח תקווה לפני מספר חודשים התרשמתי לטובה, לא יודע איך היא בכבישים הפתוחים, מניח שרכה מדיי, מה שהבולמים הספורטיביים אמורים לפתור, 210 כ"ס זה לא מספיק אבל זה משהו שאפשר לחיות איתו.

השאלה הגדולה היא, מה זה "כיף" בשבילך.

בטיולי נהיגה בלאון תהיה מהירה יותר, כנראה בהרבה, הרי ברינג היא לדעתי מהירה יותר מה-135 (תקנו אותי אם אני טועה).

בטיולי נהיגה את ההנעה כנראה פחות תרגיש, כי בלאון טוענים שהדיפרנציאל המכאני מתפקד מעולה, משמע תוכל לצאת מהר מאוד מהסיבוב.

אם תגיד לי שכיף בשבילך זה להחליק בכל ככר, בכל פניית 90 מעלות בדרך הביתה, אז ברור שהנעה אחורית עדיפה, ואני מניח שאפשר להחליק 120 עם צ'יפ למרות שלא ניסיתי בעצמי, פשוט נשמע הגיוני שאפשר.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן, מפות שונות.

ההפרש בין ה-118i לבין ה-120i עומד על יותר מ-22K ש"ח.

עד כמה שידוע לי, מחיר חבילת ה-M עומד על 20K ש"ח בערך.

מתאזן.

המחיר לא מתאזן מכיוון שזאת הזמנה מיוחדת ואין עליה הנחה זה יצא ש 118 יעלה בערך 20K יותר מ 120 עם הנחה

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

יצא לי לנהוג על ה- 118 הקודמת עם חבילת M (זו שהיום היא ה-120) ומאד אהבתי את הרכב. נכון שאי אפשר לצאת איתה בדריפט בכל מחלף- לשם זה היא צריכה יותר סוסים ו/או כיול שונה לשלדה- אבל כן אפשר להשתעשע בכיכרות ופניות חדות עם בקרה כבויה. כמובן שהיא כן מרגישה הדוקה יחסית בפניות, מרגישים שהפרונט משוחרר ממשקל וזה כיף, הרכב הרבה יותר "זורם" בפניות מסתם רכב הנעה קדמית מקביל אליו. ההיגוי היה לא רע בשביל חשמלי, תנוחת נהיגה מושלמת ומושב מצויין.

לא יודע אם הייתי מעדיף את זה על הקופרה, אבל נראה לי שכן הייתי מעדיף אותה על ה- GTI.

פורסם

אני מבטיח לך שאם אתה היית נוסע על ה S ולאחר מכן על 120 גם אתה היית מרגיש שהבמוו הרחק מאחור מבחינת הפאן

ההשוואה שלי היתה לליאון, לא למיני.

מכיר את הקופר S מצוין ולא מתווכח אתך.

השאלה היא גם כמה הרכב של פותח השירשור צריך להיות פרקטי (אולי בכלל לא, לא יודע) ושם הב.מ.וו עדיפה משמעותית.

פורסם
אתם בטוחים ש 118 מול 120 זה אותם מכלולים? טורבו? וכו'....?

http://www.upsolute.com/en/chiptuning/db/car/4906/bmw/1er-f2021/bmw-116i-136

http://www.upsolute.com/en/chiptuning/db/car/4040/bmw/1er-f2021/bmw-118i-170

מה שכן, לא הייתי לוקח חבילת M, אלא הייתי לוקח רק את התוספת של בולמים ספורטיביים M Sport Suspension

אני יודע שבחו"ל האפשרות הזאת קיימת. אם גם בארץ היבואן מאפשר, מסכים איתך.

ד"א, מדובר לא רק בבולמים, אלא גם בקפיצים קשיחים יותר ומוטות מייצבים עבים יותר.

המחיר לא מתאזן מכיוון שזאת הזמנה מיוחדת ואין עליה הנחה זה יצא ש 118 יעלה בערך 20K יותר מ 120 עם הנחה

קיבלתי :mm_yeah:

פורסם

לא ידוע למה, אבל יש לי הרגשה שיש עוד מכלולים שונים בין ה-118 ל-120, אין לי אפשרות להוכיח זאת, אם באמת אין, אז בהחלט לקחת 118.

לגבי הבולמים, האפשרות קיימת, שאלתי בזמנו סוכן מכירות, מה שכן זה גם יגיד שזו תהיה הזמנה מיוחדת ותצטרך להמתין, אם זאת לא אופציה אז השיקול הולך לכיוון הלאון, פשוט תמורה טובה יותר למחיר.

מצד שני, אני נהנה יותר מרכב ידני, בלאון זאת לא אופציה, בבמוו זאת אופציה.

פורסם

לפות"ש:

הב.מ.וו לא ממש נחשבת כמהנה לנהיגה *למרות* ההנעה האחורית, נהגתי עליה במשך שבוע בחו"ל, זה היה עדיף על סתם רכב השכרה, אבל בעיקר בתחושת האיכות.

אם הנאה מנהיגה היא בראש מעיינך אז: סובארו BRZ, מיני קופר S, פיאסטה ST יתנו לך הרבה יותר פאן פר-שקל.

ואיך אמורים להרגיש את ההנעה האחורית?

1. בהאצה מהמקום (במיוחד עם צמיגים קרים ו\או כביש חלק טיפה) אתה מרגיש את הזנב מקשקש, כנ"ל בהחלפת ההילוכים בהמשך ההאצה

2. בהאצה תוך כדי סיבוב יש זריקות תחת שמאפשרות לך להדק קו פניה ובאופן כללי לצחקק קצת

3. אם אתה מבטל בקרות זה כבר מאוד מורגש, במיוחד אם הרכב מאוזן כמו שצריך להיות נטרלי או עם היגוי יתר. אתה כל הזמן עסוק בתיקונים של היגוי יתר (כיף גדול!)

לגבי מי שאמר שזה לא מורגש בנהיגה יום יומית, זה מאוד תלוי ברכב. ברכבים שבנויים להנאה במהירויות נמוכות כמו מיאטה ו-BRZ זה מ-א-ו-ד מורגש ושימושי ביום יום. אין יום אחד שאני לא עושה בו לפחות דריפט אחד. יש לי את המקומות הקבועים שאני יודע לבטל בקרות לפני, יודע בדיוק כמה חלק הכביש ופשוט נותן לתחת קצת חופש.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

לגבי מי שאמר שזה לא מורגש בנהיגה יום יומית, זה מאוד תלוי ברכב. ברכבים שבנויים להנאה במהירויות נמוכות כמו מיאטה ו-BRZ זה מ-א-ו-ד מורגש ושימושי ביום יום. אין יום אחד שאני לא עושה בו לפחות דריפט אחד. יש לי את המקומות הקבועים שאני יודע לבטל בקרות לפני, יודע בדיוק כמה חלק הכביש ופשוט נותן לתחת קצת חופש.

זאת לא בדיוק נהיגה יום יומית סטנדרטית.

גם עם הדיילי עם ההנעה הקדמית יש מקומות שאני מפר את שלוות הרכב, אבל בטוח שזה לא נחשב אופייני לנהיגת יום יום.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אם אתה מבטל בקרות זה כבר מאוד מורגש, במיוחד אם הרכב מאוזן כמו שצריך להיות נטרלי או עם היגוי יתר. אתה כל הזמן עסוק בתיקונים של היגוי יתר (כיף גדול!)

תלוי גם בנהג. אם אתה יחסית עדין בנהיגה יומיומית אז לא תרגיש את זה בשום רכב, כל עוד אתה לא נוהג על קרח.

לגבי רכב מאוזן - כל אחד וההעדפה שלו...:wink:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זאת לא בדיוק נהיגה יום יומית סטנדרטית.

גם עם הדיילי עם ההנעה הקדמית יש מקומות שאני מפר את שלוות הרכב, אבל בטוח שזה לא נחשב אופייני לנהיגת יום יום.

ההגדרה של נהיגה יום יומית גם תלויה בנהג כמובן. אם אתה מחליף הילוך ב-2,500 סל"ד באופן קבוע אז כנראה שלא תרגיש הרבה הבדל גם בין אלטו לפרארי (הגזמה קלה כמובן).

בן אדם שמחפש רכב להנאה מנהיגה כנראה נוהג קצת אחרת ביום יום ולכן לפי דעתי הוא ירגיש בהבדל ברוב הנסיעות שלו.

עריכה - אני רואה שאמרתי בדיוק מה שחן ג. אמר...

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

רוצה רק להתייחס לנושא של הבולמים. לשלם 20k ₪ על בולמים של BMW מסדרה M שלהערכתי זה לא באמת מערכת מאוד מיוחדת נשמע מטורף. אפשר בהרבה פחות להזמין קיט קויילאוברים של בילשטיין ולהחליף מוטות אנטירול ותקבלו קרוב לוודאי חבילה יותר טובה מקיט ה- M, בהרבה פחות כסף. אם קיט ה- M, כולל גם ברקסים משודרגים ועוד תוספות אז זה כבר סיפור אחר.

פורסם

בעיני, עדיף לשלם על בולמים שהותאמו לרכב מאשר על שדרוגי מתלה אפטרמרקט שעשויים להתאים או שלא להתאים לנתוני הרכב...

כיול מתלים שהוא באמת יעיל זה דבר מסובך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
רוצה רק להתייחס לנושא של הבולמים. לשלם 20k ₪ על בולמים של BMW מסדרה M שלהערכתי זה לא באמת מערכת מאוד מיוחדת נשמע מטורף.

חבילת M Sport כוללת מושבים קדמיים שונים, ריפוד שונה, הגה M Sport, חישוקי 17", פגושים, חצאיות ומתלי M Sport.

peter כתב שהיבואן מאפשר להזמין רק את המתלים במחיר נמוך בהרבה.

המתלים כוללים לא רק בולמים, אלא גם קפיצים ואנטירולים:

The M Sport suspension is characterised by sport suspension settings, and on cars with rear-wheel drive includes a chassis lowered by around 10 millimetres. It features shorter suspension springs and tighter damper settings, as well as harder stabilisers. Together these result in even more direct settings that facilitate a particularly dynamic driving style

• תוכן חדש...