Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

leon cupra 280 VS bmw 120 177 - איפה אמצא יותר פאן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. עובדתית, ניתן להוריד את הכח לכביש (4.5 שניות למאה, להבדיל מ 5.8 בסטוק) - בעיקר בזכות הדיפרנציאל.

2. זה השיפור המקסימלי שניתן להשיג (כמובן שאם תרצה, ימכרו לך גם רכיב שמחליף תוכנות שונות ותוכל לבחור גם באופצייה שפויה יותר)

3. הנעה קדמית זולה יותר לייצור ותחזוקה - כך אנחנו מקבלים מכונות ביצועים בארץ ב 210K.

4. עם הטכנולוגיה היום, לא בטוח שיש פער כל כך גדול ברמת הביצועים (לא רמת ה Fun), בין רכב הנעה קדמית לאחורית (כל עוד הם מאותו סגמנט ועם משקל וכח זהים).

ואגב, שהכביש רותח (תופעה מוכרת!?), אאל"ט הצמיג אמור להיות דביק יותר, קרי, לא לפרפר ב 20% מהלך דוושה.

לא קונה את זה, אני רוצה לראות האצה ״אמיתית״ עם GPS.

כי כידוע הנעה קדמית עם הרבה כח יכולה לפרפר גם עד 200.

ואתה מתכוון שהצמיג חם הוא דביק כשהכביש רותח והצמיד קר יחסית נוצרת תופעה של כמו סוכריית טופי על מחבת לוהט.

מזמין אותך לקחת סיבוב (גם בכיכר) באוטו שלי ביום קיצי חם ולראות באיזו קלות האוטו נזרק, עם בקרות מנותקות כמובן כן?

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואגב, שהכביש רותח (תופעה מוכרת!?), אאל"ט הצמיג אמור להיות דביק יותר, קרי, לא לפרפר ב 20% מהלך דוושה.

זה לא בהכרח נכון. התופעה שבאוואריאן מתאר היא שהחום גורם לפעפוע של משקעים ושל זפת לפני השטח של הכביש - תופעה שמורידה את מקדם החיכוך.

זה יותר משמעותי מההשפעה על טמפרטורת מדרס הצמיג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

בתור בעלים לשעבר של f20 ידנית וכיום f20 אוטומטית עם קיט m, אני אומר שאין שאלה, לך על ה118 ידנית עם קיט ותשלם על עדכון תוכנה. יהיה לך רכב נוח, מרשים ואיכותי, עם הנעה אחורית, תיבה ידנית והנאה אין סופית (לא צוחק) בפחות מ200 אלף ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם
1. עובדתית, ניתן להוריד את הכח לכביש (4.5 שניות למאה, להבדיל מ 5.8 בסטוק) - בעיקר בזכות הדיפרנציאל.

למה בעיקר בזכות הדיפרנציאל? להבנתי (המוגבלת משהו), בהאצה בקו ישר הוא בא לידי ביטוי רק במקרה של הבדלי אחיזה בין הגלגים (משטח שונה, חול, שמן...), מה שלא אמור לקרות כשמודדים 0-100.

פורסם

שמע אני לא בדיוק הדוגמא הטובה ביותר אבל אני אביא לך את הדוגמא שלי.

עברתי לפני שנה וחצי לZ4 שהיא יותר קיצונית מהבימר שאתה רוצה לקנות, הרכב שלי כמובן הנעה אחורית בעל מנוע 3.0SI. אליה עברתי מלאון קופרה סטנדרטית שבגדול נהניתי ממנה הרבה יותר.

הבעיה היא כזאת, נהניתי מהקופרה אך ורק בקו ישר,כלומר רק בהאצות ודברים מהסוג הזה. מעולם לא הייתי אחד שקורע רכבים אבל אחד שללא ספק המהירות יותר מדברת אליו, אבל גם זה לעיתים רחוקות כי הנסיעה שלי היא מאוד רגועה ביום יום.

בכל אופן עברתי לZ, כמו שאמרו לך קודם, אתה לא באמת תעשה דריפטים בשום מקום, אולי פעם ב.. אני פעם אחת או פעמיים הרשיתי לעצמי כי היה איזשהו איזור עם כביש רטוב אבל מעבר לזה פשוט לא.

לדעתי הקופרה החדשה והחזקה יותר תתן לך הרבה יותר הנאה מסיבה אחת פשוטה: ישראל זה לא גרמניה, אין לך פה מסלולים ואין לך פה בעיקרון כלום.

לדעתי אנחנו מדינה שחובבי רכב יכולים להנות פה נטו מהרבה יותר כח מאשר הנעות אחרויות ודברים מהסוג הזה.

אולי לדעת כמה אנשים פה אני מדבר ללא שום ידע ואולי אני לא מכיר מקומות שכן עושים בהם את זה אבל מהנסיון האישי שלי אתה תהנה הרבה יותר מהקופרה וזה אך ורק כי ניתן עוד לשחק איתה ובהשקעה יחסית מזערית אתה יכול לגרד שם את ה 400 סוסים בכיף.

מה שכן נתתי לקופרה בראש עם הZ שלי, כמובן לקופרה סטנדרטית.

אפילו עד לא מזמן הייתי באותה המחשבה של לרכוש את הלאון החדשה אבל לאחר התלבטויות רבות אני מאמין שאני ארכוש אולי את הסדרה 4 או בוקסטר 2012.

לדעתי לך על הקופרה.

פורסם

נזרקו כאן כל מיני הערות כאילו אפשר לקנות 118i ולהפוך אותה ל-135i בעזרת השקעה כספית קטנה. זה רחוק מאוד מן האמת.

ניתן לומר שיש 4 רמות של מתלים:

1. רגיל.

2. חבילת M (זמינה עבור רכבים שמגיעים עם מתלים "רגילים").

3. M Performance - דגמים מיוחדים אשר מגיעים בתצורה זו בלבד או דגמים נבחרים עבורם החבילה הזו זמינה.

4. דגמי M.

לדוגמא, 435i זמינה עם 1, 2 או 3. לעומת זאת, 420i (דוגמא לדגם רגיל) זמינה רק עם 1 או 2 וכך גם 118.

בנוסף, בד"כ 2 מגיע כחבילה שלמה הכוללת גם מגוון קישוטים ועלותה כ-20,000 ש"ח. אפשר לקבל רק את המתלים המשודרגים (מבחינה ספורטיבית) ללא כל הקיט וזה כבר יגיע במחיר מופחת של כ-4,000 ש"ח. באותו האופן ניתן גם להזמין בלמים משודרגים.

לגבי מנועים, אני מניח שקיימים הבדלים בין 118 ל-120 ובכל מקרה זה עדיין 1.6 ל' טורבו ולא 3.0 i6 טורבו. אנשים מתלהבים מנתוני מומנט והספק מקסימליים ושוכחים את העיקר: רצועת כח, כושר נשימה ואופי. אז לא חברים, ה-1.6 לא יתן לכם את מה שה-3.0 נותן.

-------------------------

באשר להשוואה בין הקופרה ל-120.

מאוד קל לרוץ ולקנות את הקופרה, הנתונים המספריים מרשימים מאוד, האבזור עשיר והמחיר קורץ. מצד שני, אני מניח שהשלדה של הב.מ.וו טובה מזו של הסיאט וכמובן שיש את עניין ההנעה האחורית/קדמית.

לא נהגתי באף אחד מהן, דווקא נהגתי בגרסאות ההפוכות להשוואה כאן: לאון 1.8 הנוכחית ו-135/235. אני לא אתפלא אם גם כאשר במסגרת ההשוואה הנוכחית - 120 מול קופרה - הב.מ.וו תייצר חיוך רחב יותר, גם אם הקופרה בפירוש מהירה ממנה.

מסקנה: 2 נסיעות מבחן.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ניתן לומר שיש 4 רמות של מתלים:

1. רגיל.

2. חבילת M (זמינה עבור רכבים שמגיעים עם מתלים "רגילים").

3. M Performance - דגמים מיוחדים אשר מגיעים בתצורה זו בלבד או דגמים נבחרים עבורם החבילה הזו זמינה.

4. דגמי M.

לדוגמא, 435i זמינה עם 1, 2 או 3. לעומת זאת, 420i (דוגמא לדגם רגיל) זמינה רק עם 1 או 2 וכך גם 118.

יש 3 רמות של מתלים:

1. בסיסיים

2. M Sport

3. דגמי M (כמו M3, M4, M5 וכו', לא 135M)

ה-135M וה-235M הן היחידות שמגיעות עם מתלי M Sport כברירת מחדל שלא ניתן לבטל.

בכל שאר הדגמים ניתן לבחור בחבילת M Sport שכוללת בין היתר גם את המתלים, ואפשר גם לבחור באופציה של המתלים לבדם.

מתלי ה-M Sport הם בעלי אותו אופי בכל הדגמים, אם זו 135M או 118i או 420i או 318d.

לגבי מנועים, אני מניח שקיימים הבדלים בין 118 ל-120

יש הבדלים מינוריים, כמו מק"טים לא לגמרי תואמים בחלקים ממע' הפליטה וכו'.

זה לא מפריע לגרפים של ה-136 כ"ס ושל ה-170\177 כ"ס (ואפילו של ה-102 כ"ס שהיה ב-114i), אחרי עדכון תכנה, להיות זהים.

אז לא חברים, ה-1.6 לא יתן לכם את מה שה-3.0 נותן.

ברור. אף אחד לא ציפה לכך ולא זו הייתה הכוונה.

הכוונה הייתה סדרה 1, עם סט-אפ מתלים דומה למה שיש ב-135M, עם מעל 200 כ"ס, ובפחות מ-200K ש"ח.

פורסם
למה בעיקר בזכות הדיפרנציאל? להבנתי (המוגבלת משהו), בהאצה בקו ישר הוא בא לידי ביטוי רק במקרה של הבדלי אחיזה בין הגלגים (משטח שונה, חול, שמן...), מה שלא אמור לקרות כשמודדים 0-100.

מישהו כבר ציין את הרוב, אני רק אוסיף שחוץ מהבדלי האחיזה שכמעט תמיד קיימים בין שני גלגלים על אותו סרן, לעיתים יש גם פער בהורדת הכח ברכב עצמו, פונקציה של ציריות באורך שונה או מצב שונה.

ככל שהספק הרכב גבוה יותר כך אתה תחשף יותר להבדלי התאוצה בין 2 גלגלים על אותו סרן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה על התשובות, לורנס ועידן.

יש משהו שאני עדיין לא מבין, הרי מדובר רק בדיפרנציאל מוגבל החלקה (לא נעול) כך שהוא מאפשר מהירות שונה לכל גלגל עד רף מסויים. מהם הבדלי המהירות בין הגלגלים שLSD טיפוסי מאפשר? אני מניח שהם די גדולים כי בפניה הדוקה הגלגל החיצוני יכול לעבור הרבה יותר דרך, לא נשמע לי הגיוני שבהיירפין (במהירות נמוכה ממגבלות האחיזה) הדיפרנציאל יגיע לגבול שלו.

האם הרף הזה הוא לא הרבה מעל הבדלי האחיזה בין הגלגלים בקו ישר? האם יתכן שבקו ישר, בתנאים טובים, יקרה מצב שגלגל אחד מקבל 30% יותר כח מהגלגל השני, מה שגורם לו להאיץ יותר ולהגיע לגבול של הדיפרנציאל? סתם זרקתי 30% אני לא יודע באילו מספרים מדובר.

הרגישו חופשי לתקן אותי, אני לא בקיא בנושא.

פורסם

הכוונה הייתה סדרה 1, עם סט-אפ מתלים דומה למה שיש ב-135M, עם מעל 200 כ"ס, ובפחות מ-200K ש"ח.

בתור בעלים לשעבר של f20 ידנית וכיום f20 אוטומטית עם קיט m, אני אומר שאין שאלה, לך על ה118 ידנית עם קיט ותשלם על עדכון תוכנה. יהיה לך רכב נוח, מרשים ואיכותי, עם הנעה אחורית, תיבה ידנית והנאה אין סופית (לא צוחק) בפחות מ200 אלף ש"ח.

מעניין אותי מאוד איך אתם מגיעים למספרים האלו.. יש לי הצעת מחיר בבית ללא חבילת ה M אבל עם חבילת LUXURY ובתוספת הנחה וזה מעל 200 לגרסת 118 .. אז עם חבילת M?? זה יגיע ל 220 לפחות והייתי אופטימי.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

מחירון 118i אוטו' 5 דלתות - 180K.

תוריד בערך 10K לגיר ידני, תוסיף בערך 20K לחבילת M Sport.

יצא 190K. בלי הנחה (שלפי מה שכתבת לא תהיה בהזמנה כזאת).

פורסם
לאחר התלבטויות רבות אני מאמין שאני ארכוש אולי את הסדרה 4 או בוקסטר 2012.

לדעתי לך על הקופרה.

נימקת ונימקת מדוע הנעה אחורית לא רלוונטית בישראל (WTF ??) ואז הגיע משפט הסיום שאתה הולך לרכוש בוקסטר...

SAY WHAT ??

---

פורסם

אני לא חושב שהוא (או כל אדם שפוי) קונה בוקסטר רק בגלל שהיא הנעה אחורית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...