Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי פונטו 2001 ELX 1.25L

כשאני נוסע ב110 קמ"ש על כביש שטוח אני מגיע בערך ל2250 סל"ד.

לעומת זאת במכונית של אמא שלי (יאריס 2002 1.4L) עושה רושם שעל אותו כביש המכונית שלה מגיעה ל3000 סל"ד באותה מהירות.

למה קיים ההבדל הזה? האם זה קשור למשקל המכונית? להספק? לנפח המנוע? למומנט? ומה בעצם הסל"ד אומר? כמה המנוע מתאמץ והבלאי מתגבר? כמה המנוע שורף דלק?

בבקשה להיות כמה שיותר מפורטים, אני לא מחפש תשובות מהסגנון :"סל"ד אומר כמה דלק אתה שורף" זה פאנץ' ליין, זה לא הסבר.

רוב תודות!

פורסם

בכללי, סל"ד נמוך יותר = יותר חסכון בדלק.

לפונטו תיבת הילוכים רציפה שמאפשרת תחום רחב יותר של יחסי העברה מאשר תיבה הילוכים עם 4 הילוכים קבועים ביאריס.

ולכן, בשיוט במהירות קבועה תיבה רציפה של פונטו מגיע ליחס העברה הגבוה ביותר שלה שמאפשר למנוע לעבוד בסל"ד יחסית נמוך (וחסכוני).

ביאריס, בערך במהרירות 70-80 קמ"ש התיבה משלבת להילוך הרביעי והאחרון שלה, משם אין לה יתר אפשרות לעלות הילוכים וכל עליה במהירות פירושה עליה בסל"ד.

פורסם

רק לחדד במעט את התשובה של בוקי,

כאשר יצרן בא לבחור יחס העברה עליון לתיבה בעלת יחסי העברה קבועים, הוא ניצב מול בעיית אופטימיזציה של 3 פרמטרים: צריכת דלק בשיוט (סל״ד), גמישות בשיוט (עקומת מומנט), מהירות סופית (עקומת הספק). כפי שאתה מבין זה תלוי מאוד באופי המנוע. מנועים הקטנים שונים במאפייניהם מאחיהם הגדולים או הגודשים.

מכיוון שבגיר רציף לא מדובר ביחסי העברה קבועים, היצרן לא חייב לבחור פשרה בין הפרמטרים הללו, אלא יכול להתאים בכל רגע את יחס ההעברה לדרישות שלך. אם אתה משייט ברגוע, הוא ייתן לך את יחס ההעברה האופטימלי לצריכת דלק (סלד נמוך), אם אתה נותן גז במטרה להאיץ, הוא ישנה את יחס ההעברה על מנת לשים את המנוע בתחום הגמיש (מומנט גבוהה), אם תרצה להגיע למהירות הסופית הוא ידע להתאים לך יחס העברה על מנת שהמנוע יתגבר בצורה אופטימלית על התנגדות הרוח..

יום טוב גם לך

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בכללי, סל"ד נמוך יותר = יותר חסכון בדלק.

לפונטו תיבת הילוכים רציפה שמאפשרת תחום רחב יותר של יחסי העברה מאשר תיבה הילוכים עם 4 הילוכים קבועים ביאריס.

ולכן, בשיוט במהירות קבועה תיבה רציפה של פונטו מגיע ליחס העברה הגבוה ביותר שלה שמאפשר למנוע לעבוד בסל"ד יחסית נמוך (וחסכוני).

ביאריס, בערך במהרירות 70-80 קמ"ש התיבה משלבת להילוך הרביעי והאחרון שלה, משם אין לה יתר אפשרות לעלות הילוכים וכל עליה במהירות פירושה עליה בסל"ד.

זה היה סופר-מובן! תודה רבה :) וחג שמח.

• תוכן חדש...