Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים עם ליביו ולדעתי ומניסיוני דווקא עדיף חברה מקסימום בסדר גודל כזה, ואפילו קטנה יותר.

במצב כזה יש זמן לעבודה עם הבכירים ולמידה מהם. ככל שיהיו יותר אנשים, יווצר מידור ותהיה חלוקה

ברורה ולתפקידים קטנים, מה שיפגע בהתקדמות של עובד חסר ניסיון.

מה לא מובן, הקארפולינג או הניסויים? :)

הניסויים, אפשר פירוט של מה עשיתם?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנקודה שהועלתה פה היא נכונה (בנוגע למישהו איכותי שיהיה אחראי עליך), ואני משתדל להקפיד על כך (בודק מראש מי המנהלים/יזמים בחברה, מה הרקורד שלהם וכדומה), אז זאת לא אמורה להיות בעיה. מ

בחינת הגודל אני לא יכול להיות בררן מדי, שכן אני מלכתחילה מגביל את עצמי לתחום משרות ספציפים (אפליקציה או פיתוח), אז גודל החברה זה אחד הדברים שאני צריך "להתפשר" עליהם (אבל שוב, כשאתה עובד עם אדם מנוסה ומוכשר, אתה תצליח ללמוד משהו, גם בחברה של 2-3 עובדים. כמובן שבחברה כזאת זה יצריך יותר עבודה ולימוד עצמי).

חברה רפואית בקיסריה במקרה?

לא, אבל אני אשמח לשמוע גם עליה :wink:

פורסם

אני בתור בוגר טרי (בתחום אחר) הלכתי על אופציית ביניים: סטארט אפ קטן יחסית (~20 אנשים דאז)

אתה צוחק, נכון?

20 איש זה סטארט אפ ענק. עצום.

תחשב לבד כמה כסף נשרף רק על משכורות.

קטן זה 3-5 אנשים.

בחירה נבונה, אגב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אתה צוחק, נכון?

20 איש זה סטארט אפ ענק. עצום.

תחשב לבד כמה כסף נשרף רק על משכורות.

קטן זה 3-5 אנשים.

בחירה נבונה, אגב.

אני בתחום הRT EMBEDDED - פיתוח צ'יפים.

אני מסכים איתך לגמרי שיחסית לסטארטאפ כללי 20 איש זה לא מעט, אך עבור חברה מהזן הזה 20 אנשים זה לא הרבה. אם תסתכל על חברות דומות (גלילאו, איזיצ'יפ, מלנוקס, דיון, וליבה) אז נראה לי שנסכים ש20 אנשים זה עדיין שלב ראשוני למדי - לא?

בכל מקרה עברו כבר שלוש וחצי שנים מאז, עכשיו אנחנו פי 6 בגודל ולבינתיים נהיינו חלק מתאגיד של 150K אנשים, אז ימי ה20 וקצת נראים טוב מאוד בהשוואה... :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• אחראי פורום
פורסם
הניסויים, אפשר פירוט של מה עשיתם?

ביצוע פרוצדורה של ניתוח על חזיר. בשל מבנה גופו הפנימי (חלל הבטן) שדומה לשל בני אדם, הוא פופולארי לביצוע ניסויים.

המוצר היה פולשני לחלל הבטן, ללא פתיחת הבטן, כל מה שחשבנו בשלב הפיתוח שיכול לעבוד יושם על חזיר בחדר ניתוח מיוחד כשמנתח כירורג מנצח על הכל.

התהליך מצולם (גם בפנים וגם בחוץ) ואנחנו מסביב מציקים למנתח ושואלים שאלות להמשך הפיתוח, רושמים הערות ושינויים וחוזרים לשולחן/לפטופ וחוזר חלילה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אה, אמבדד. אתה צודק, טעות שלי.

בקיצור, סטארט אפ זה מושג רחב כמו היי טק,

עליי להיזהר עוד יותר בהכללות. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פולשני אך ללא פתיחת הבטן? מה זה אומר שנכנסים מהת*ת? :)

והחזיר מה איתו בסוף הניתוח?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

סתם אנקדוטה: חבר מהתחום מדבר עם חבר אחר שלו לא מהתחום, מסתבר שבשביל ה'אאוטסיידר' כולנו עובדים בIT.

הוא ניסה להסביר לו שאין שום קשר בין IT לבין ארכיטקטורה, אבל מבחינתו שניהם זה קשור למחשבים אז אין ממש הבדל... :)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני גם מחזק את מה שליביו אמר.

אני עובד בסטארטאפ בערך מתחילתו, נכנסתי כמפתח שני אחרי כחצי שנה שהוא היה קיים.

היה מנכ"ל, CTO ומפתח יחיד בעל חצי שנה נסיון בלבד.

למדתי ממנו דיי הרבה, למדתי לבד דיי הרבה, אבל לא קרוב למה שהיה יכול להיות אם הייתי מתחיל תחת מישהו "תותח" שהיה יכול לקדם אותי לכיוונים הנכונים.

בסטארטאפ שלי עשינו (עדיין אבל פחות) הרבה מאוד דברים Quick and Dirty, משמע יישמתי דברים עם מה שאני יודע כרגע, גם אם זה עקום, כי ללמוד משהו חדש, או לקרוא על איך לעשות את זה נכון כרגע יעלה ביותר זמן, זה משהו שצריך לחזור אחורה אחר כך ולתקן, זה עולה בבאגים, בתחזוקה קשה יותר, אבל זה החלטה אסטרטגית שהתקלבה ולקחה אותנו לאיפה שאנחנו נמצאים היום.

מה שאני אומר, זה שלהכנס כמתחיל לסטארטאפ עם קצת יותר זמן בשוק היה יכול להיות ייתרון מבחינתי כי סביר להניח הייתי מתקדם מהר יותר תחת מישהו חזק.

בגלל שאנחנו קטנים, יצא לי לגעת בכל מני טכנולוגיות כמו WCF, WPF, Windows Service, Wix Installer, SQL, Oracle ועוד מלא דברים שמיותר שאכתוב.

מה שאני מנסה להגיד בזה שמצד אחד נגעתי בהרבה דברים אבל יש לי את הפחד שאם אני יגיע לראיון עבודה הבא שלי, יצטרכו משהו ספציפי והעובדה שהתפזרתי אולי עלתה לי בזה שאני לא מאוד חזק באף אחד מהדברים (סתם פחד, לא יודע אם זה המצב באמת)

אצלי התחלתי בשכר נמוך מאוד (אני יסכים בפרטי להגיד לך כמה אבל מוגזם בפומבי), השכר עלה ככל שהיו עוד גיוסים והחברה התקדמה, באופן כללי כשנה אחרי ועד היום תמיד הייתי בטווח הנמוך או באמצע הטווח של טבלאות השכר לזמן הנסיון שלי.

מבחינת תנאים אחרים, שעות העבודה אצלי בסדר, שזה 9-18, לפעמים 18:30, דיי נדיר שיותר מזה, אבל הבנתי שזה לא המצב בהרבה מאוד סטארטאפים אחרים.

רכב לא ביקשתי כי היום אפשר להתווכח על הכדאיות של זה (זה יורד לך מהברוטו, זה לא מעט כסף, כמה דלק נותנים? וכו'), ובתור חובב רכב אני מעדיף לשלם קצת יותר ולקבל רכב שיותר מעניין אותי.

אופציות קיבלתי, זה מקובל מאוד היום בסטארטאפים.

יש לי עוד הרבה מה לכתוב אבל זה מתקרב לגבול שנראה לי שיש לאנשים כח לקרוא.

פורסם (נערך)

זו הכללה סבבה, בכלליות אני והחבר הסכמנו שלקרוא לכולנו 'מתכנתים' (גם למי שעוסק בdesign/verif) זה בגדר הסביר, אבל IT? זה לא קשור לכלום.

אתה צריך שיהיה איזשהו קשר... לדוגמא לא לגיטימי לומר לפיזיקאי שהוא 'מורה' בגלל שהוא יודע ללמד פיזיקה, כן לגיטימי לומר לו שהוא 'מומחה לחתימות בלשכה' כי זו מהות הקריירה שלו.

:ok:

(הכל בצחוק ורוח טובה, למען הסר ספק)

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

אחד החברים הקרובים שלי סיים השבוע רשמית את התואר ראשון בפסיכולוגיה, ועכשיו יש לו קישוט לתלייה מעל השירותים :)

אפשר להגיד שגם הוא מומחה לחתימות בלשכה, אז בעצם הוא גם פיסיקאי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• אחראי פורום
פורסם
פולשני אך ללא פתיחת הבטן? מה זה אומר שנכנסים מהת*ת? :)

והחזיר מה איתו בסוף הניתוח?

קודם כל, יש ניתוחים שנכנסים מחורים קיימים בגוף (אתה רשאי לדמיין :twisted:), אבל הכוונה לעיל היתה דרך 2-3 נקבים קטנים בבטן ולא פתיחה מלאה.

מה שנקרא minimal invasive, שזה מה שמוביל היום את התחום. כמה שפחות נזק לגוף ולכן גם אחוזי הצלחה וריפוי גבוהים יותר וגם פחות אישפוז.

החזירים נשלחים לחיות תקופה עם ההתקן בגופם ואח"כ חוזרים לבדיקות ואם זו חיה שעברה ניתוח-שניים, היא פשוט מורדמת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...