Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב המדובר הוא מאזדה Familia Neo.

מבחינת המתלים הוא זהה ללאנטיס / 323F / MX3

לאחר סשן נהיגה ביום שבת בנס הרים. החלו להשמע / להרגיש דפיקות בנסיעה בקו ישר מצד שמאל קדמי (צד נהג).

הרעידות / דפיקות ההלו, מתגברות עם קצב נסיעת הרכב. כמו כן מורגשות ברצפת הרכב, ובהגה.

בעת פנייה ימינה, הרעש משתנה לדפיקות עם מרווח בינהם.

ז"א

קיימים דפיקות מחזוריות בנסיעה בקו ישר, כשהקצב משתנה בעת פנייה ימינה.

כל זה מעיד לדעתי על ציריה צד שמאל תקולה.

יש לציין כי הוחלף פעמון לצירייה לפני 3 חודשים. (מדובר על הפעמון החיצוני)

בדקתי את הרכב בצורה עצמאית, הרמתי אותו על בוקים, אין חופש בנדנוד הגלגל ימינה שמאלה, למטה למעלה. ז"א שזאת לא בעיית מייסב.

כמו כן מוטות מייצב חדשים.

הבול גויינט ראו ימים יפים יותר, אבל בגלל שהרעש הינו מחזורי, אני יותר בכיוון של חלק הנע בסיבוב.

אין קרעים בגומיות של הצירייה, כמו כן גריז לא פרץ החוצה.

הנעתי את הרכב והרצתי אותו עם גלגלים באוויר, הרעש לא חזר על עצמו.

קיים חופש קטן , בצירייה שמאל כאשר דוחפים אותה קדימה ואחורה.

מכיוון שהרעש קיים גם בקו ישר, אני נוטה לפעמון הפנימי.

רעיונות / כיוונים יתקבלו בברכה.

תודה

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

על פי הדממה, אני צודק או הוזה?:-D

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

נו, תטעו אותי, אם אני צודק.

פורסם (נערך)

לדעתי הרעש מגיע מהבולג'וינט למרות שאתה לא מרגיש שיש בו חופש כאשר הוא מורכב, הוא יכול להיות קיים.

רק אם תפרק אותו ותזיז אותו אתה יכול לגלות שהוא חופשי מידי.

ובדיוק היום אבחנתי באלמה רעש בדיוק כמו שאתה מתאר והוא היה מהבולג'ויינט.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

יקיר, מדובר על רעש (דפיקה) מחזורית, לפי קצב הנסיעה. (משתנה בעת פנייה חדש ימינה)

הכיצד בול גויינט?

עריכה אחרונה על ידי AmitGo

פורסם

מאור אני מאזור המרכז.

אין בעיה להכניס את הרכב לאבחון.

העיניין הוא שרוב המוסכים עובדים בשיטת בוא נחליף ונתקדם במידה וזה לא עוזר, נחליף לחלק הבא.

אני לא עובד כך, מה גם שבמשך כל השנים שהרכב בבעלותי, אני מטפל בו בצורה עצמאית.

והנושא האחרון, רוב הזמן יש צורך בחלקים שונים שאני מעדיף לקנות לבד, בגלל בעיות תאימות.

לדוגמא בול גויינט ברכב שלי הוא 18 ממ, ולרוב המאזדות בשנים הללו הן 16 ממ.

כנ"ל לגבי מוטות מייצב קידמיים, ברכב שלי יש צורך לשים של מאזדה MX3.

ואילו כל מוסך ישים של מאזדה לאנטיס. ויש הבדל באורך המוט.

ובגלל זה קיים הפורום, כל אחד תורם מניסיונו ומקרים שקרו לו ברכב, מכך למדים כולם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב.

ציריות חדשות מחול הגיעו ארצה.

הרכב פורק.

כרגע אני בסוג של בעיה, הקרדן שמחובר (הפעמון הפנימי) לגיר מסרב לצאת.

הציריה הוצאה מהרכב, רק הפעמון הפנימי נשאר מחובר לגיר ולא יוצא

נעשה ניסיון עם מברג גדול בין החיבור של הפעמון לגיר. לצערי ללא תוצאות.

ישנו כלי עבודה, מעיין פטיש על מוט שאיתו ניתן לדפוק את הצירייה החוצה, וכמובן שאין לי אותו.

יש למישהו רעיון?? עזרה??

תודה

פורסם (נערך)

על הפעמון הפנימי יש חריץ בשביל שתוכל לדפוק עליו בעזרת מברג דפיקה מקופף ופטיש, במידה ולא הולך לא להתגרזן עליו יותר מידי זה יכול לגרום נזק לדיפרנציאל, זו בעיה מוכרת בגירים האלה וגם בפוקוס הישנות אותה בעיה, מה שקורה הוא שהשיניי הזחה מקבלות הטיה(עיוות) והם לא מקבילות, או שה C קליפס נפתח יותר מידי בתוך הדיפרנציאל.

תנסה בין הפעמון לגיר להכניס לום ארוך מבלי לפגוע במחזיר שמן לדחוף אותו החוצה.

עוד אופציה יש לך, והיא פירוק ציריה צד ימין (כולל המיסב תומך עם ה JOINT SHAFT) ואז מישהו יעזור לך עם לום להפעיל לחץ כלפי חוץ על הפעמון התקוע, ואתה מצד שני תכניס מברג דפיקה קטן לתוך הדיפרנציאל ותדפוק עם פטיש בזהירות על הציר של הפעמון.

אם גם זה לא הולך אין לך ברירה אלא לפרק את הפעמון מהקרדן מהציריה החדשה ולהרכיב אותה על הרכב עם גריז חדש ובאנד לפעמון.

אחרת אתה עלול לשבור את הבית מיסב של הדיפרנציאל שהוא תפוס על קיר אלומניום דק מאוד, אחרת תצטרך להחליף גיר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

750_P_1297682905008.jpgנכון לעכשיו הוחזרה הציריה הישנה חזרה.

לאחר קריאה בכמה פורומים, קיימת המלצה לכלי עבודה שבתמונה.

עכשיו צריך למצוא אחד במחיר זול ולהזמין..

כמו כן הבינותי כי לא מומלץ להוציא את 2 הציריות (כולל המאריך של צד ימין )בו זמנית מהגיר , מחשש לפגיעה בסנכרון הגיר.

אני לא מעוניין להתאים את הציריה החדשה לקרדן הישן.

החלפה מלאה, זה הכיוון.

• תוכן חדש...