Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

בביתי הצנוע מותקן מזגן מיני מרכזי של חברת תדיראן שלהערכתי הוא כבן 10.

לאחרונה המזגן עושה פאדיחות ולא מקרר כראוי לעיתים.

לפעמים הוא מקרר טוב ולעיתים לא מקרר כלל.

כמו כן, למרות שבשלט הטמפרטורה מכוונת ל- 17-20 מעלות, הטמפרטורה בבית נעה בין 26-27 מעלות ללא תלות בכמה המזגן עובד.

היה אצלי טכנאי לפני כחודשיים שטען שמזגן תקין ושיש גז (למרות שלא בדק את המזגן עם מכשור כלשהו) ואמר שהתקלה היחידה היא שחיישן הטמפרטורה שנמצא ליד היחידה שמותקנת בתוך הבית מזייף ולמעשה חושב שהטמפרטורה נמוכה יותר אך הוא תקין ושהמשמעות היחידה היא שהטמפרטורה בשלט היא נמוכה יותר מאשר באמת ושאפשר לחיות עם זה.

לעיתים כאשר המזגן מפסיק לקרר ומוציא רוח פושרת בלבד, אני מוריד את השלטר בלוח חשמל ומחזיר אותו ופתאום המזגן מסתדר (עד הפעם הבאה).

כמו כן, לעיתים בשלט (הפיקוד) מופיעה נורה אדומה

יש לנו הרגשה שהמזגן מתקשה לעמוד בעומס החום בעיקר בשעות הצהריים כאשר ממש חם ובשעות הקרירות יותר הוא בדרך כלל בסדר.

היום המזגן כבר מהצהריים לא מתפקד כראוי כאשר בשעה האחרונה הוא פשוט קרס ואפילו אפשר לומר שהוא מחמם ולא מקרר.

עכשיו כיביתי את המזגן ובפעם הראשונה הוא כותב על השלט קוד תקלה 03.

כאשר הורדתי את השלטר והחזרתי את זרם החשמל, התקלה נעלמה ולא חזרה אך המזגן עדין מוציא חום.

אשמח לעזרה ביעוץ והכוונה ממומחי הפורום ואיציק :lol:

פורסם

הסיפור עם החיישן נראה לי כסיבה טובה, אבל לא כסיבה לתוצאה. כרגע יש לך מזגן שמדחס לא נכנס לפעולה.

זה כבר נשמע לי רציני. הלוואי וזה באמת רק גז כפי שידידנו מלומד שיער.

הייתי מזמין טכנאי ומכוון אותו קודם כול לכיוון הזה.

פורסם (נערך)

גם המזגן אצלי מראה תקלה 03 מדי פעם (כולל בימים האחרונים). תדיראן מיני מרכזי בן 14.

הקוד הזה יכול להצביע על הרבה דברים. אם אני זוכר נכון, מדובר על טמפרטורה גבוהה מדי בסוללה החיצונית.

חוסר גז יכול לגרום לזה, כך גם תקלה במאוורר שמזרים אויר על הסוללה (אצלי יש שניים- כשאחד מהם מתקלקל הקוד הזה מופיע), זה קרה אצלי כבר 3 פעמים בחיי המזגן, החלפת המאוורר הסורר פתרה את הבעיה.

יכול גם להצביע על תקלה ברגש הטמפרטורה.

לפני כמה ימים המזגן אצלי שבק עם 03 פעם נוספת- טכנאי שהגיע טען שמדובר בתקלה במשאבת החום במזגן, אבל זה עדיין לא אומת (מחכה לדעה שנייה).

גם אצלי אם מורידים את הפקק של המזגן ומרימים חזרה הוא פועל למשהו כמו רבע שעה אבל לא מקרר, ואז מראה שוב 03.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לאחרונה נתקלתי בבעיה הנ"ל, מזגן מיני מרכזי של תדיראן (בן שנה וחצי!), מופיע קוד תקלה 03 על הפקד המרכזי. זאת לאחר ששנה וחצי עבר בסדר, ותוך יום הפסיק לקרר. ביום שישי בבוקר היה טכנאי, מילא גז וסידר נזילה שמצא, כלומר ההנחה היא שבריחת גז היתה הגורם. יצאנו מהבית, 6 שעות לאחר מכן המזגן חזר בדיוק לאותו מצב - קוד 03, לא מקרר.

אני מקווה מאוד שהבעיה היא שהנזילה לא תוקנה היטב, כי שאר הדברים שעולים כאן (ובמקומות אחרים) - לחץ נמוך במדחס, כרטיס גמור, נשמעים יקרים לתיקון.

אם למישהו יש בינתיים נסיון עם פתרון התקלה אשמח לשמוע..

פורסם

אצלי בסופו של דבר התקלה היתה שמכיוון שהמנוע מותקן במסתור הכביסה ופיזור החום שם הוא בעייתי, הטמפרטורה שם היתה גבוהה מאוד, דבר שהכניס את המזגן למצב בטוח והפסיק את המדחס.

הפתרון היה העלאת המנוע על בלוקים וקירובו לסף המסתור כך שהאויר שיוצא מהמנוע נזרק אל מחוץ למסתור דבר שהוריד את הטמפרטורה במסתור הכביסה ומאז המזגן מקרר טוב יותר והתקלה לא חזרה על עצמה.

פורסם

האמת שגם אצלי זה בדיוק ככה, המנוע מותקן בכוך כזה ליד הבוילר. העניין שאיך פתאום אחרי שנה וחצי (או 10 שנים אצלך) זה נהיה בעיה..?

• תוכן חדש...