Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה כזאת: החלון החשמלי הימיני יורד/עולה לאט. אני לא ממש משתמש בו (חורף - חלון נהג/מזגן, קיף - מזגן). אני כל הזמן חשבתי שבטח המנוע של המנגנון הולך למות אבל אני רואה שכבר הרבה זמן המצב שלו לא נהיה גרוע יותר אז אולי חשבתי שניתן לטפל בזה. אחד שמתקן חלונות חשמל אמר לי "...שאין דבר כזה שמנוע של חלון חשמל בגולף מתקלקל...", אני לא יודע עד כמה להאמין לו כי ע''פ הנסיון שלי עם KIA Sportage המנועים של ח''ח כן הולכים לעולמם לעתיק קרובות.

אני רוצה לתקן בעצמי כי בטח איזה חאפר יכריח אותי להחליף את כל המנגנון ואני ממש לא רוצה.

מה ניתן להמליץ לי? מה בדיוק לבדוק?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

יש לי פיאט אונו 70S עם ח"ח ובאמת מדי פעם ולעיתים קרובות החלונות עולים לאט..

ובפעמים אחרות עולים בטיל.

יכול להיות שאתה משתמש בעומס חשמל וזה מה שגורם..

ז"א תנסה רק להתניע ת'רכב בלי להדליק מזגן ומנורות..שום דבר רק להתניע,ואז תבדוק את מצב העליה.

אם עדיין עולה על הפנים הגיוני שאין לך מספיק אמפר מהאלטרנטור..ואולי צריך לשדרג אותו..

גם הגיוני שאין לך טעינה כמו שצריך בגלל רצועות גמורות או מצבר לא מי יודע מה..

אם אני מבין נכון יש לך פולקסווגן.לגבי המנגנון אני מאמין שזה סיכוי קלוש.

לכן תלך למוסך שאתה יודע שבעל המקום לא יעשה ממך צחוק כמו שחשבו לעשות ממני ורצו להחליף לי מערכת חלונות לידני ב-1000 ש"ח :x

מאחל לך שזאת רק בעיה הטענה ולא יותר..בהצלחה

פורסם

לא, לא. אין שום קשר לטעינה. לפי מה שאתה אומר אז המהירויות צריכות להשתנות כשהרכב מונע ולא מונע. לא, בלי קשר, רק החלון הימני עולה לאט, בקיץ, אגב, יותר מהר.

ולגבי מנגנון ידני, אז ניתן להתקין מנגנון חשמלי משופץ עם אחריות ל-6 חודשים ב-350 כולל מע''מ

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הבעייה יכולה לנבוע ממספר סיבות. ייתכן והצטבר לכלוך בחריצי החלונות שבדלת ולכן החלון נתקל בלכלוך ונוצר חיכוך רב כאשר הוא עולה ויורד. דבר זה גם יגרום לשחיקת המנוע, שיצטרך להתאמץ יותר כדי להעלות את החלון, ולבסוף לגמר חייו.

מנסיון דומה ראיתי שבמוסכים (מורשים!) נוהגים לסוך את החריצים בחומר סיכה, דוגמת WD40 או קצף לבן של כימגת. זה עוזר לזמן מה, אבל זה אינו פתרון של קבע. להפך, בטווח הארוך נדבק לזה אבק וזה יוצר מעין "בוץ", שמחמיר את הבעייה. לפני שתרוץ להחליף מנגנונים ולהוציא ארבע ספרות, כדאי שתפרק את החלק הפנימי של הדלת (בדרך כלל עניין של כמה ברגים). רק תזהר בזמן משיכת הפלסטיקים שלא תשבור איזה תופסן, ותזכור איזה בורג הלך לאיפה. לאחר מכן תבצע ניקיון יסודי של החריצים ושל החלק הפנימי שבדלת, שם יתכן, שהצטבר עוד לכלוך, ואז בעת עליית החלון הלכלוך עולה ביחד איתו ונדבק לחריצים.

אם לאחר הניקוי הבעייה לא תפטר, כנראה שאכן המנגנון כבר עשה שלו.

פורסם

השערה יפה והגיונית..אבל הוא אמר שזה רק בחורף קרה לו.

אל תשכח שבקיץ יש תצרוכת חשמל פחות והרבה פחות מהחורף..המנוע לוקח פחות מאמץ חשמלי כי הוא מתחמם מהר מהחום הקיצי.אני לא חושב שכדאי לך לשלול בוודאות את מה שאמרתי.כמובן שגם אני יכול לטעות.

ולך תדע אם בבעלות הקודמת איזה חשמלאי חאפר התעסק לו במקום שם או בבית הפיוזים ועשה שם סבטוחה וכשמפעילים איזה רכיב חשמלי ברכב אז זה משפיע על החשמל של החלונות.

זו עובדה שגם קוראת..

פורסם

אין לשמן את מסילות החלונות בשמנים או WD40 הסופחים אליהם אבק ולכלוך ועלולים לגרום להתנפחות מסילות הגומי. יש לרסס מסילות החלנון בתרסיס סיליקון הנמצא אצל זגגי רכב ואז לבדוק אם השתפרה מהירות פעולת החלון החשמלי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אז זו אחת מהסיבות שעד היום משתמשים בחלונות ידניים בדגמים הפשוטים ברכבים חדשים?

הח"ח הולכים לעולמם מהר לפי מה שהבנתי (מכמה פיאטים שראיתי אונו ופונטו וגם מפג'ו 306 אחת).

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

לא , הסיבה היחידה לשימוש בחלונות ידניים הינה אחת : כסף.

מנואלה וידית עולות פחות ממנוע ,צמת חשמל , כפתורים וכו'.

אגב - לפני שאתם רצים לפרק את כל החלון והמנגנון ממקומו.

דבר ראשון שצריך לבדוק - הינו כפתור ההפעלה של החלון .

על המגעים בכפתור עוברים זרמים בזרם גבוה יחסית על שטח פנים קטן.

כתוצאה מהעומס מתעוותים פני המגע בתוך הכפתור ואיכות החיבור שלו יורדת.

כתוצאה מכך פחות זרם חשמלי יכול לעבור לכיוון המנוע , נוצר מפל מתח , ומהירותו של החלון יורדת.

כדי לוודא אם הבעייה היא בכפתור או בחלק אחר (המנוע או מנגנון תקוע מסיבה כלשהי) , יש לעשות קצר זמני (עשו זאת רק אם אתם מבינים בחשמל - נגיעות לא נכונות עלולות לשרוף מעגלים שלמים ברכב) ולראות אם יש שינוי בקצב העלייה של החלונות.

אם הבעייה בכפתור - ניתן לנסות לפרק את הכפתור ולנקות את המגעים (שוב -רק אם יש לכם ידע בחשמל , אחרת תישארו עם 8 חלקים פזורים וחלון מושבת) או להחליף כפתור.

פורסם

שלום BURZUM,

רק החלון הימני עולה לאט, בקיץ, אגב, יותר מהר.

מכיוון שציינת שבקיץ החלון עולה יותר מהר מאשר בחורף, השערתי היא (וזה בגדר השערה בלבד) שהמנוע שלך פשוט נרטב..

אני לא מכיר את הגולף אבל מנסיון עם הרכב שלי, בתוך הדלת יש ניילונים אשר אמורים לבודד את המגנון ולמנוע ממנו מגע עם לכלוך ומים. תבדוק שהם נמצאים שם ושאין בהם קרעים..

בדיקה שאתה יכול לבצע מבלי לפרק את הדלת היא לקחת דלי מים ופשוט לשפוך על החלון, במטרה שייכנסו מים בחריץ שבין הגומי לחלון, לאחר מכן תבדוק את ההשפעה על החלון. (רגע, א ז ה ר ה: הפעולה הזו מסוכנת מכיוון שאם זו הבעיה ותשחק הרבה עם החלון למעלה ולמטה אתה עלול לשרוף את המנוע, לכן עשה זאת בזהירות ובלי הרבה משחקים אם ההשפעה מגיעה מייד).

אם זו אכן הבעיה, תפתח את הדלת, תייבש היטב את המנגנון (אפשר בעזרת מייבש שיער בזהירות או שתשאיר את הדלת פתוחה כמה ימים) ותחליף את הניילון, אם אתה לא יודע איך ואיפה הוא אמור להמצא ביחס למנגנון, פתח גם את הדלת השניה (שם החלון עובד טוב) ותעתיק.

• תוכן חדש...