Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן!

ברשותי סיוויק האצ'בק 2008 ידנית במשך שנתיים.

מידי שבוע, בכל שישי, בתנאים זהים בשעה זהה, אני בודק תמיד שמן ומים, וסורק את סביבת המנוע במשך כמה דק' לאתר אחר תקלות במידה ויש.

לאחר שהכל תקין, מניע במכסה מנוע מורם, בשביל לשמוע את צליל המנוע מקרוב, לוודא שכל הרצועות מסתובבות אחיד, סוגר ונוסע.

במשך שנתיים, מיום שהרכב אצלי, לא נגעתי בנוזל הקירור ברדיאטור, הרכב מטופל במורשה "ארז" בלבד (מיום שיצא מהמפעל האמת) ובכל שבוע שבדקתי, לא היה חסר 1מ"מ מים כחולים (כן כחולים, לא ירוקים, ולא מעניין אותי למה).

הבדיקה הייתה נעשית על ידי פתיחת מכסה הרדיאטור, ופתיחת מכסה מיכל העודפים.

כמה לחיצות על צינור הרדיאטור התחתון בשביל לראות שהמים ברדיאטור עצמו "קופצים" מהלחיצה - זה מאשר לי שאין סתימה או משהו בסגנון.

כמה לחיצות על צינור הרדיאטור העליון מאותה סיבה בדיוק.

ובדיקת כמה מים יש במיכל העודפים.

כפי שציינתי, ברדיאטור עצמו במשך שנתיים לא היה חסר אפילו 1מ"מ של מים.

במיכל העודפים - בסיוויק - האינדיקציה ל"כמה מים יש" זה "כמה הצינורית טבולה במים בעת ששולפים אותה החוצה בבדיקה" - ותמיד, תמיד תמיד, הצינורית הייתה טבולה כ1ס"מ של מים, ובכל שאר הצינורית עד למעלה היא הייתה יבשה.

- ככה היה במשך שנתיים.

שבוע שעבר, ביום הקבוע פתחתי את מכסה הרדיאטור וגם את העודפים, וגילתי שחסר קצת מים ברדיאטור עצמו, זאת אומרת - גובה המים כבר לא נוגע במכסה הרדיאטור כבעבר, אלא, כ2 ס"מ יותר למטה.

במיכל העודפים המצב הזה זהה כתמיד.

העדפתי לסגור את זה ולנסוע ככה, לעקוב אחר מד החום ולראות מה קורה.

- לא היו הפתעות והכל עבד פיקס.

השבוע בדקתי שוב, גובה המים היה זהה לגובה המים של שבוע שעבר, אז החלטתי להוסיף מים מבקבוק מים מינרלים, הוספתי בטוטאל כמות של כוס, כ200מ"ל.

סגרתי את הרדיאטור, סגרתי את העודפים והנעתי את הרכב.

בזמן שהרכב הונע, פתחתי את מכסה הרדיאטור, וגיליתי שהמים פשוט "מושפרצים החוצה" מהלחץ שנוצר מרגע ההנעה, דלפו החוצה אולי 50מ"ל, הספקתי לסגור מידית.

סגרתי את המכסה הרדיאטור, ונסעתי משם.

באותו יום נסעתי כ300ק"מ בין עירוני, במהירויות לא הכי חוקיות, אפילו קצת במאמץ מנוע, הרכב נסע מעולה עם\בלי מזגן, ולא הייתה שום בעיה.

לקראת סיום הנסיעה, הגעתי לירידה תלולה של כ-2 ק"מ, אותה ירדתי בהילוך רביעי, מהירות קבועה של כ70-80קמש ללא מזגן.

בסוף הירידה ברמזור אדום גיליתי שטמפ' המנוע ירדה בחצי, לאחר עמידה של כ20שנ' ברמזור האדום, מחוג הטמפ' עלה בחזרה לחצי למצב תקין והמשכתי בנסיעה.

בשום מצב במהלך השנתיים האלה, מחוג הטמפ' לא זז מהחצי, לא למעלה, ולא למטה, תמיד על החצי, גם בירידות ללא מאמץ, וגם בעליות עם מאמץ, גם בנסיעה לאילת בשיא החום וגם בנסיעה מהירה בטמפ' של 0 בצפון.

אין טחינה בשמן.

המנוע עובד עגול ונקי, אין צלצולים, אין רעשים מוזרים, מאיץ מעולה, אין עשן כחול\לבן\אפור\סגול.

הרכב עבר 120אלף ק"מ בטוטאל.

לפני שאני ניגש למורשה ושורף יום עבודה.

מה יכול להיות לדעתכם?

תודה,

אוהד.

עריכה אחרונה על ידי ohanaohad
פורסם (נערך)

אולי נכנס קצת אויר לרדיאטור, או המכסה רדיאטור לא היה סגור טוב.

וכעת האויר גורם לקריאה לא נכונה ולזיוף.

בדוק את צינור החיבור של מיכל העודפים לרדיאטור כי תקין.

בדוק גם את כלל חיבורי הצנרת של מערכת הקרור.

פתח שוב את הרדיאטור אם צריך השלם נוזל קרור, סגור טוב את מכסה הרדיאטור.

מלא גם במיכל העודפים עד הגובה התקין.

השאר את פקק מיכל העודפים פתוח, הנע את הרכב עד שיתחמם והמאוררים נכנסים לפעולה.

תן לרכב לעבוד אחרי כניסת המאוררים כ 3 דקות - פתח את החימום בתא הנוסעים , לאפשר מעבר נוזל

גם ברדיאטור הפנימי .

כבה את המנוע - לא לפתוח את פקק מכסה הרדיאטור.

בדוק אם חסר מים במיכל עודפים, אם חסר מלא עוד - וסגור טוב את מכסה המיכל.

בפעולה הנ"ל ביצעת סירקולציה מלאה - סיבוב של נוזל הקרור בכל המערכת וסביר כי כל האויר יצא.

במידה וחסר אח"כ נוזל, או יש זיוף בקריאה - גש לבדיקת לחץ במערכת הקרור.

אפשר כי חיישן החום מזייף, מכסה רדיאטור לא תקין, או בריחת נוזל/לחץ מאחד מרכיבי המערכת.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

- פתח את החימום בתא הנוסעים , לאפשר מעבר נוזל

גם ברדיאטור הפנימי .

אייל.

ברכבים המודרנים אין ברז לרדיאטור הפנימי, ישנה סירקולציה דרכו כל הזמן, גם כשהמזגן על קירור

יום טוב גם לך

פורסם

חברים התופעה ממשיכה, שוב ירידה ארוכה בחיפה (הפעם פרויד), בשעת שמש מלאה, עם מזגן, והטמפ' ירדה לרבע.

בדקתי עכשיו במיכל העודפים בלבד, וראיתי שיש מים, אבל יחסית מעט.

יותר מה1ס"מ הרגיל שיש במצב קר.

עוד דעות?

תודה.

פורסם

מחזק את דברי אלעד, תרמוסטט תפוס גורם בדיוק לתופעה המדוברת..

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אני מקווה שאתה פותח את המכסה רק שהמנוע קר אחרי כמה שעות עמידה.

כי אם לא, נכנס לך אוויר והכלב רץ אחרי הזנב של עצמו.

חוסר של ס"מ מים זה לא קריטי ולא יקרה כלום.

לא בדיוק הבנתי את ההסבר שלך, אם יש מינימום ומקסימום, גם אם הנוזל על המינימום זה לא קריטי, העיקר שלא ירד מתחת לזה.

לגבי טרמוסטט תפוס, אני לא הייתי פותח מערכת קירור בשביל טרמוסטט שלא נסגר במדוייק, אבל זה אני.

(אם קורה והוא לא נפתח זה כבר משהו מסוכן ומחייב החלפה בעיניי).

פורסם

אכן נשמע כמו תרמוסט תפוס.

אם זה אכן כך, למנוע אמור לקחת יותר זמן להגיע לטמפרטורת עבודה. תבדוק את זה.

ההשלכות הם לטווח הארוך, צריכת דלק גבוהה יותר ובלאי גבוה יותר, פשוט כי המנוע עובד יותר זמן כשהוא קר.

אני לא מומחה, חכה שמישהו מהמכונאים כאן יאשר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אומנם אני לא מכונאי, אבל אני מאשר. ברגע שהמחשב מזהה טמפ' נוזל קירור נמוכה, הוא מעשיר את התערובת בדלק כדי לסייע לו להגיע במהירות האפשרית לטמפ' עבודה. ההשלכות של זה הן אכן צריכת דלק גבוהה יותר, לצד פליטת מזהמים גבוהה וכן גם לבלאי מואץ של הממיר הקטליטי והצטברות פיח בחלל הצילינדרים.

בקיצור: למרות שטכנית אתה יכול להמשיך לנסוע עם זה, זה ממש לא מומלץ. אבחן את הבעיה במדויק, ותקן אותה ללא דיחוי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הוא מעשיר את התערובת בדלק כדי לסייע לו להגיע במהירות האפשרית לטמפ' עבודה.

העשרת התערובת אינה באה על מנת לחמם מהר יותר את המנוע אלא על מנת שהמנוע יעבוד כמו שצריך למרות הטמפרטורה הנמוכה.

יום טוב גם לך

פורסם

בנוסף למה שכתבו הטמ"פ שהמנוע יעבוד בה בכבישים בין עירוניים יכולה להיות שונה מטמ"פ העבודה האידיאלית של המנוע.

מה שיכול להוביל לצריכת דלק/בלאי/הספק לא אידאלי(כנראה שבאופן זניח).

פורסם

יש הגיון בתשובות כי הטרמוסטט תפוס פתוח, ולכן יש זרימה קבועה של נוזל קירור, וירידה בטמפרטורה.

אבל - מאחר והבעיה לא הייתה לפני שפתחתה את מערכת הקרור, ויצא נוזל בזמן פעולת המנוע.

אפשר כי נכנס אויר והוא הגורם לזיוף.

אני מחזיר אותך לתשובה 2 - אשר רשמתי, התחל בה.

במידה ואח"כ הבעיה ממשיכה, הכנס לעובי הקורה, בדיקת הטרמוסטט , פקק מכסה הרדיאטור וכו'

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אהלן!

לפני שאני ניגש למורשה ושורף יום עבודה.

מה יכול להיות לדעתכם?

תודה,

אוהד.

לדעתי אתה צריך לחבר סורק תקלות בכדי לחלץ קוד תקלה במידה וקיים כזה. התופעה בהחלט עלולה לקרות בגלל תרמוסטט תקול או חיישן טמפ' מזייף לכן אל תחליף שום חלק מבלי לבצע איבחון ממוחשב.

איזה כייף לי :)

פורסם

התשובה נמצאת בתגובה שלי שהנהלת הפורום משום מה בחרה למחוק.

אין לי מושג למה.

המידע הטכני שהבאתי בה נכון ואמיתי ואני יכול לעמת ולאמת את זה עם מהנדסי מכונות מהטכניון.

אין סיבה נראית לעין מדוע נמחקה ההודעה.

אם אתם חושבים שאתם יודעים יותר- אדרבא תוכיחו שאני טועה.

• תוכן חדש...