Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה בן דוד שלי נפצע בזמנו בגב (לא משהו רציני ) ולאחר הרבה פיזוטרפיה זה עבר לו (חלקית רק כאשר הוא במאמץ ממש גבוהה -אבל ביום יום אין שום כאב)

באותה תקופה של הכאבים הוא לא עבד ונכנס לדיכאון ,אמא שלו ראתה שהמצב מחמיר מבחינה נפשית, לא יוצא מהבית,לא נפגש עם חברים וכו'..

היא החליטה לתבוע את ביטוח לאומי ואחרי כמה וועדות הוחלט על 50 אחוז נכות פיזית 50 אחוז נכות נפשית=100 אחוז נכות לכל החיים!

שזה מתבטא שכרגע (רווק) הוא יקבל קצבה של 2500 ש"ח מידי חודש,ולאחר החתונה או ילד ראשון אני לא כ"כ זוכר אז הקיצבה תעלה ל5000 שקל לכל החיים(+הנחות קטנות בחשבון מים ,חשמל ,ארנונה).

השאלה שלו היא כזאת אם לקבל את התביעה ולחיות את החיים (אולי הוא ילך ללמוד משהו פרקטי סתם בשביל התחביב או הכנסה נוספת קטנה מהבית)או שפשוט לוותר על זה ולהתחיל ללמוד מקצוע ולהתחיל את החיים כמו כולם.

(הוא בן 25 כרגע)

יתרונות ? חסרונות?

פורסם

נותנים לך-תיקח. פשוט מאד. זה לא מפריע למיטב זכרוני ללימודים\עבודה וכו'..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)

אבל זה לא תוקע אותו בהמשך החיים?

מה עם פנסיה בזקנה או בכלל?

אפשר לעבוד הכל כרגיל ולקבל תלוש ומשכורת ?(נגיד תלוש על 6000 אלף בחודש +2500 קצבה) או שזה אולי מתקזז לסכום מסויים שזה "התקרה שלו" .

גם להכיר בחורה ולהגיד לה "שמעי יש לי נכות ביטוח לאומי ועוד 100 אחוז " זה מרתיע..(ולכל מי שחושב שאפשר להסתיר את הנתון הזה אי אפשר -רואים בחשבון בבנק את הקצבה -כמובן שלא את האחוזי נכות)

עריכה אחרונה על ידי loko152
פורסם

אף אחת מהבחורות שהייתי איתן כולל הנוכחית לא נחשפו לחשבון הבנק שלי.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אני נכה 100% אובדן כושר ו87% רפואי. אני ביקשתי לעבוד כמה שעות ביום. אחרי הכל עבודה זה בריאות לנפש

גם עם היה לו 4 ועדות וכל אחת היתה נותת לו 50% זה לא אומר שייש לו 100%

פורסם

אם זה לא מפריע ללימודים/עבודה/דברים אחרים, שייקח.

אם כן - עדיף לוותר, ללמוד מקצוע, ולצאת לעבודה, כי מלשבת כל היום בבית יהיה רק יותר גרוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איך זה בדיוק יפריע? פ"ש כתב שהבחור מתפקד ורק במקרי קיצון ממש כואב.

נותנים לך - תקח!

לגבי משכורת - מנסיון של אבא שלי (נכה צה"ל) יש תקרה שביטוח לאומי מקציב לך לגבי משכורת שאתה יכול להרוויח,ואתה עדיין מקבל את הקצבה מהם בלי שמקזזים לך אגורה.

מן הסתם אם תרוויח משכורת גדולה יותר,אז יורידו לך את הקצבה במעט.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

רגע לא הבנתי..אם הוא לוקח את הקצבה,ומתחיל ללמוד ולעבוד כשכיר ,הבוס שלו צריך לדעת שהוא מקבל ביטוח לאומי? או שפשוט הוא מקבל יחס ומשכורת כמו כל עובד אחר+כולל התוספת של הקצבה?

פורסם
אני נכה 100% אובדן כושר ו87% רפואי. אני ביקשתי לעבוד כמה שעות ביום. אחרי הכל עבודה זה בריאות לנפש

גם עם היה לו 4 ועדות וכל אחת היתה נותת לו 50% זה לא אומר שייש לו 100%

לא הבנתי את השורה האחרונה..הוא אכן קיבל 100 אחוז נכות! 50 פיזי 50 נפשי

פורסם
רגע לא הבנתי..אם הוא לוקח את הקצבה,ומתחיל ללמוד ולעבוד כשכיר ,הבוס שלו צריך לדעת שהוא מקבל ביטוח לאומי? או שפשוט הוא מקבל יחס ומשכורת כמו כל עובד אחר+כולל התוספת של הקצבה?

הוא צריך לציין בטופס 101, שהוא מקבל קצבה מביטוח לאומי.

למיטב ידיעתי יש גם נקודות זיכוי במס הכנסה, אם אתה נכה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין לכם מושג על מה אתם מדברים.

1) 50+50 בביטוח לאומי = 75%, כדי לקבל קיצבה צריך שיהי 75% אובדן כושר עבודה לפחות, ואז הקצבה המתקבלת היא 2500 ש"ח לחודש.

בנוסף לזה הוא יכול לקבל גם סיוע בשכר דירה או משכנתא מסובסדת.

2) אם הוא עובד ומרוויח יותר מ-1800 ש"ח בחודש, מקצצים לו את הקצבה בהדרגה על לאיפוס מוחלט.

3) כפועל יוצא מנכותו הוא זכאי לשיקום מקצועי על חשבון הביטוח הלאומי, וזה מה שאני הייתי עושה

4) אין נקודות זיכוי אלא פטור מוחלט ממס הכנסה לבעלי נכות רפואית של 90% ומעלה, לפי סעיף (1) הוא לא זכאי.

בטופס 101 הוא לא חייב לציין שהוא מקבל קיצבה, אך אם הוא מרוויח מעל התקרה כדי שידווח לביטוח הלאומי אחרת תיפול עליו דרישת תשלום בגלל תשלומי קצבאות ביתר.

50+50 = 75% כי בביטוח ה-50% מחושבים מלא, ה-50% מחושבים כ-50% ממה שנשאר שזה 25%, ולכן סה"כ 75%.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...