Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שלא שניהם ביחד?

נפגע ? מגיע לו קצבה!

במקביל שילמד ויתפתח כמו כל בן אדם רגיל (בגבולות היכולות שלו).

בהצלחה!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם (נערך)
אין לכם מושג על מה אתם מדברים.

1) 50+50 בביטוח לאומי = 75%, כדי לקבל קיצבה צריך שיהי 75% אובדן כושר עבודה לפחות, ואז הקצבה המתקבלת היא 2500 ש"ח לחודש.

בנוסף לזה הוא יכול לקבל גם סיוע בשכר דירה או משכנתא מסובסדת.

2) אם הוא עובד ומרוויח יותר מ-1800 ש"ח בחודש, מקצצים לו את הקצבה בהדרגה על לאיפוס מוחלט.

3) כפועל יוצא מנכותו הוא זכאי לשיקום מקצועי על חשבון הביטוח הלאומי, וזה מה שאני הייתי עושה

4) אין נקודות זיכוי אלא פטור מוחלט ממס הכנסה לבעלי נכות רפואית של 90% ומעלה, לפי סעיף (1) הוא לא זכאי.

בטופס 101 הוא לא חייב לציין שהוא מקבל קיצבה, אך אם הוא מרוויח מעל התקרה כדי שידווח לביטוח הלאומי אחרת תיפול עליו דרישת תשלום בגלל תשלומי קצבאות ביתר.

50+50 = 75% כי בביטוח ה-50% מחושבים מלא, ה-50% מחושבים כ-50% ממה שנשאר שזה 25%, ולכן סה"כ 75%.

אני יודע שהוא מקבל 100 אחוז נכות (שכאמור זה 50 נפשי 50 פיזי) -זה נכון שהוא מקבל 2500 שקל כל חודש (כרווק) מה קורה כשהוא משנה סטטוס לנשוי? הקיצבה עולה?יכול להרוויח יותר מ1800 שקל לחודש בלי שיפגעו לו בקצבה?

חוץ מזה אין עבודה שהשכר בה 1800 שקל לחודש ,ככה זה שכל עבודה יקזזו לו מהמשכורת ,בהדרגה הקיצבה תרד ל0 ?

רשמו פה כמה שהם אכן מקבלים גם קיצבה וגם משכורת רגילה איך זה הגיוני?הביטוח לאומי לא טיפש.

ובקשר "לשיקום " זה תהליך ארוך שכולל חוות דעת של פסיכולוג ופיסיכאטר כדי לדעת שאתה "כשיר " לעבודה.ואחרי חוות דעת הם שולחים אותך לקורסים (קורסים ישנים ולא כ"כ רלוונטים לשנות ה2000) או לעבודות זוטרות,השאלה אם הם עושים את זה כדי שתעבוד ושאחרי תקופה כמו שאמרת הקיצבה לאט לאט יורדת ל0?

לא הבנתי מה עולה על מה ההיתרונות או החיסרונות?

עריכה אחרונה על ידי loko152
פורסם

1. יש קשר רופף בין אחוזי הנכות לזכאות לקצבה. מה שקובע את הזכאות, זה אובדן כושר עבודה, וזה כנראה יש לו 75% ומעלה (מזכה ב-100% קצבה)

2. שכר עבודה במשרה חלקית יכול להיות 1800 ש"ח - מעבר לכך אם ירוויח יותר ישאר לו יותר כסף ביד מ-1800+קצבה.

3. בשיקום יש הרבה מסלולים, אפשר אפילו ללמוד תואר ראשון על-חשבון ביטוח לאומי ולקבל במקביל דמי מחיה.

4. אם הוא יהיה נשוי תוספת הקצבה תלויה גם בהכנסת בן הזוג.

5. אני לא מכיר מישהו שיכול לחיות מ-2500 ש"ח כך שאינני רואה מה ה"יתרון" בקבלת קצבה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...