Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אשמח לקבל חוות דעת על הדגם הנל. מדובר ביד 2 (שתיהן פרטיות), 160 אלף ק"מ, מנוע 1.4 75 כ"ס אוטומט.

הוצע לי לרכוש את הרכב ב22,000 ש"ח, אבל עם מקום להתגמשות. הרכב צריך לעבור עכשיו טיפולים תקופתיים, כולל החלפת רצועת טיימינג, צמיגים ואולי עוד דברים. הוא היה נראה שמור, אבל רוצה לדעת אם שווה לי להשקיע את הסכום ברכב כזה שנמצא כבר עשר שנים על הכביש (מתוך הנחה שאתמקח על המחיר בהתאם לעלות הטיפולים, אני יודעת שטיימינג זו עלות גבוהה, אשמח לדעת סדרי גודל של שאר העלויות אם ידוע למישהו)

האם יש רכב אחר בקטגוריה שהייתם ממליצים עליו? התקציב הוא עד 25 אלף פחות או יותר.

תודה מראש

ליטל.

פורסם

שלום וברכה.

לגבי עלויות טיפול וביצוע החלפת טיימינג - רצוי לברר עלויות במוסך / אולי מי מהחברים ביצע ברכב דומה ויוכל להעריך עלויות.

אגב - אם הרכב במצב טוב, איני חושב שכדאי לוותר עליו באם מתאים לשימושיך (כמובן שצריך לבדוק את מצבו קודם) גם כשהטיפולים בפתח, אבל כמובן שרצוי שתהייה מבחינתך, התגמשות כספית מצד המוכר.

אגב - מה מחיר המחירון של הרכב הנ"ל ?

לעניין המלצה על רכבים אחרים - ספרי לנו מהן הדרישות (האם חייב להיות באותו סדר גודל כמו פולו ? אוטומטי / ידני, כמה נוסעת - ק"מ לחודש וכד').

alfa 156 2.5.

פורסם

במשפחה היו לנו 3 פולו כאלו (אחת עדיין במשפחה כבר 4 שנים) אבל עם גיר רגיל ו 2 סיאט קורדובה עם אותו מנוע וגיר (בקיצור נסיון עם 5 רכבים כאלו עם מנוע 1.4 ידני).

בכללי הרכב טוב אבל חובה לטפל בו בזמן ולפי הוראות יצרן ולהשתמש בחלקים מקוריים. אין לי נסיון עם הגיר האוטומט אז אני לא יכול להעיד עליו.

הבעיה היא שהרכב שאת רוצה לקנות מתיישן ובתקציב הזה אפשר לקנות רכבים חדשים יותר.

החלפת רצועת טיימינג- אחת ל 3 שנים/90K מחיר ממוצע של 2000-2500 ברשת צ'מפיון מוטרוס (שנתיים אחריות, מאמין שבמוסכים אחרים טיפה יותר זול אבל העלות יקרה כי יש שם 2 רצועות ולא רצועה אחת כמו רוב המנועים).

חוץ מזה - מחירי טיפולים סבירים.

סלילי הצתה נוטים לשבוק חיים, מצערת נוטה להתלכלך. זהו בגדול.

עצה שלי: לחפש רכב צעיר יותר בשנים ואם יש אפשרות להתפשר על גיר רגיל - עדיף (עבור כל רכב, רכב מתיישן זה רכב מתיישן...וגיר אוטומט רגיש יותר לתקלות מגיר רגיל בד"כ).

פורסם

תודה על התגובות המהירות!

חולגי- המחירון של הרכב 23,000. בכל מקרה תכננתי להוריד את המחיר לעלות נמוכה יותר, בעיקר לאור הטיפולים הרבים.

אני מחפשת רכב קטן, שיסחב נסיעות בינעירוניות לעבודה (ראשלצ-רעננה), עד יד 2, רצוי אוטומט אבל לא חובה, ושיהיה כמה שיותר אמין. התקציב מגביל אותי בעיקר (עד 25 אלף) כי אני לא רוצה להכנס להלוואה גדולה כרגע. אבל מוכנה להתפשר אם אכן זה יתבטא בחיסכון של דלק, תקלות וכו'.

איתמר- זה אכן החשש שלי, שרכב משנת 2005 אכן יתחיל עם תקלות כתוצאה מבלאי, אם כי קיבלתי המלצות טובות על הפולו ולכן ההתלבטות.

פורסם

אם כבר הייתי קונה סיאט קורדובה ידנית, לדעתי היא גם יותר יפה אבל זה שיקול שלך (אמנם קשה למצוא כאלו אבל לדעתי היא יותר מוצלחת).

ב 25K יש מגוון אפשרויות כמו למשל יונדאי גטס,פיאט פונטו, מה שכן בתקציב הזה חשוב מאוד לבדוק שטיפלו ברכב לפי הוראות יצרן ויש להעדיף רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת טסט ארוך ושכל המכלולים בו עובדים.

למידע נוסף מציע לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

פורסם

תודה רבה, קראתי את המדריך הוא מצוין, כנראה שאכן אלך על רכב משנה יותר מתקדמת.

ראיתי היום במתחם הרכבים של גלילות, יונדאי i10. העסקה הייתה נשמעת לי משתלמת, לכן אשמח לעצתכם שאני לא מפספסת חתול בשק:

מדובר ביד 1 מליסינג, ידנית, שנת 2011, 108 אלף ק"מ, מנוע 1100

המחיר שהוצע 32,000 ש"ח (מוכן לרדת ל30,000). החברה מתחייבת לטפל בכל סעיפי התקלות שעלו בבדיקה, כמו גם אם יעלו תקלות נוספות אם אעשה בדיקה משלי. בנוסף יש אחריות לשנתיים, על המכלולים הקריטיים (מנוע, בלמים, הגה, גיר, שילדה, הילוכים, חשמל, קירור ועוד).

1. האם נפח מנוע 1100 מתאים לנסיעות בינעירוניות מרובות?

2. הנציג הראה לי את טופס הבדיקה של הרכב, והיו שלושה סעיפים עם הערות:

בסעיף "שלדת מרכב" מופיעה ההערה- "תקוני מרכב, משמעות שולית: סימני פגיעה במרכב, מעיכות/מעוך, נזק בפנלים, נזק לפגושים". מה המשמעות של זה? האם זה מעיד על פגיעת שילדה שצריך להתרחק ממנה?

סעיף צמיגים- "קדמי ימין פגום, קדמי שמאל פגום"

סעיף העברת כח- "גל הנע/ציריות: החלף גומיות מגן לציריות".

3. כשנהגתי באוטו,שמעתי חריקות קלות מהקלאץ'. מה המשמעות והאם אחד מסעיפי התקלות שהוזכרו מעידים על כך?

אשמח מאוד לעזרתכם!

שבת שלום,

ליטל.

פורסם (נערך)

1. לא יודע, אני אישית עושה הרבה נסיעות בינעירוניות והעדפתי רכב נוח וחזק יותר ולרדת בשנתון.

2. לגבי הבדיקה, מומלץ בעיקר לקחת את הרכב למכון בדיקה מטעמך, תקראי את השרשור הזה שיעזור לך להבין למה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?568504-אז-למה-לקנות-רכב-ליסינג-באמת

3. יכול להיות שהקלאץ' מחליק. בבדיקה מטעמך בעל המכון יוכל לתת לך הכוונה יותר טובה בנושא מאשר דרך המסך.

עריכה אחרונה על ידי dvirr
  • תוכן חדש...