Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בגלל רעידות קלות שיש לי בהגה בזמן נסיעה, הבנתי שיש לעשות חריטה של צלחות הבילום הקדמיות.

הרכב הוא מסוג פולו 2012, הצלחות הן מקוריות והרכב עבר כ-32KM.

בגלל שאף פעם לא עשיתי את זה, מספר שאלות לפני כן:

* למה יש לעשות את זה? כאילו יש מצב שהם עקומות בגלל החום של הבלימה?

* מה בעצם תתן החריטה? היא תיישר את פני שטח הבילום?

* מהו עובי החומר שנאבד כתוצאה מהתהליך?

* כמה זמן לוקחת העבודה ומהו המחיר המומלץ?

כמו כן,

מי שמכיר מקום/מכון טוב לביצוע התהליך באזור ירושלים והמרכז זה יהיה מצויין.

תודה.

Polo 2012

פורסם

האם הרעידות מתרחשות רק כשאתה לוחץ על הבלמים?

אם הרעידות בהגה קשורות למהירות הנסיעה אך אינן קשורות ללחיצה על דוושת בלימה - בדוק את איזון הגלגלים.

לצלחות הבלם יש עובי מינימלי מותר. צריך למדוד את עובי הצלחת כדי לברר האם יש מרווח מספיק שיצדיק ביצווע חריטה.

אחרי 32K ייתכן שעדיף להחליף את הצלחות ולא לחרוט. בכל מקרה תחליף רפידות.

עומק החריטה תלוי במידת העוות ועומק החריצים.

העבודה אורכת מספר שעות (מפרקים את הבלמים, מסירים צלחות, שולחים לחרט, ומרכיבים מחדש)

החריטה עצמה לא אורכת זמן רב ועולה 150-200 ש"ח+מע"מ והיא עבודת חוץ שנוספת על עלות העבודה של המוסך

יתכן שהצלחות מעוותות כתוצאה מהתחממות. התעוותות של הצלחות יכל גם להיגרם מקירור מהיר - הרכב נכנס לשלולית מים כשהבלמים חמים.

פורסם (נערך)

השאלה אם יש מקום שעושה הכל יחד?

הבעיה היא שההגה רועד קלות בנסיעה של 110 ללא בלימה ועם בלימה במהירות של 80 בצורה טיפה יותר אגרסיבית.

פתחתי כבר שרשור בעבר בנושא

העניין התחיל לאחר החלפת ג'אנטים.

הקטע שאני די בטוח שמדובר כבר בבלמים, הצלחות נראים בסדר, וגם הרפידות מלאות בשר.

חשבתי אולי ללכת פשוט לעשות חריטה, כי זה נראה ונשמע על פי עצות של אחרים הכי הגיוני.

עוד שאלה,

האם לא יותר זול כבר להחליף צלחות וזהו?

עריכה אחרונה על ידי gozal

Polo 2012

פורסם

השאלה לא ברורה - אתה פועל מול המוסך שמפרק את הצלחות, שולח אותם לבית מלאכה לחריטה, מקבל אותם חזרה, מרכיב ומשחרר אותך.

כל התהליך לוקח כמה שעות תלוי בעומס על המוסך ועל בית המלאכה. אתה לא ״רואה״ את בית המלאכה בתהליך

פורסם

את זה שאני לא רואה את בית המלאכה זה ברור לי, אני רוצה לחסוך את המתווך הזה שנקרא מוסך, הרי אני בטח אתפוס לו ליפט בזמן הזה.

השאלה האם יש מקום שעושה הכל יחד או שאין כזה דבר?

Polo 2012

פורסם

המוסך לא "מתווך", הוא מבצע פעולה של פירוק והרכבת בלמים. זו עיקר העבודה, החריטה היא הפעולה המשנית.

לפי התיאור שלך, ייתכן שהבעייה מחייבת בדיקה של כוון פרונט. או שהג'אנטים שלך לא מאוזנים. האם הג'אנטים חדשים ומאיכות טובה? האם הייתה לך התקלות במדרכה או בבור?

• תוכן חדש...