Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשישי האחרון בוצע פלאשינג למנוע עם נוזל של liqu moly אצל אסף (תודה אסף!).

השמן שהיה שם ממש מעט זמן (RP 10W30) הוחלף אחרי הפלאשינג לשמן מקורי טויוטה 10W30 חצי סינטטי.

אעקוב אחרי צריכת השמן, לא ראיתי עשן לבן בבדיקה שנעשתה הבוקר. אמשיך לעדכן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מקפיץ את השרשור על מנת לעדכן.

אחרי הפלאשינג, צריכת השמן (עם השמן המקורי של טויוטה) נשארה כמו שהייתה-ליטר ל2000 ק"מ. לא הגעתי ל2000 ק"מ אך אחרי קרוב ל1000 ק"מ המדיד כמעט בחצי.

מבחינת עשן לבן-לא ראיתי עשן לבן מעל 4K טורים מאז הפלאשינג אבל זה עדיין במעקב.

מה מומלץ לעשות הלאה? המנוע עבר 102K ק"מ בסה"כ.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

עם הרינגים תפוסים- אולי אינפוזיית מים תעזור?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מקפיץ את השרשור על מנת לעדכן.

אחרי הפלאשינג, צריכת השמן (עם השמן המקורי של טויוטה) נשארה כמו שהייתה-ליטר ל2000 ק"מ. לא הגעתי ל2000 ק"מ אך אחרי קרוב ל1000 ק"מ המדיד כמעט בחצי.

מבחינת עשן לבן-לא ראיתי עשן לבן מעל 4K טורים מאז הפלאשינג אבל זה עדיין במעקב.

מה מומלץ לעשות הלאה? המנוע עבר 102K ק"מ בסה"כ.

לא יודע איך זה בטיוטה, ברכב שלי למשל (יונדאי אקסנט) מצוין בספר רכב כי ליטר על כל 1500 קילומטר בתנאי נסיעה רגילים או ליטר על כל 1000 קילומטר בתנאי נסיעה קשים זה תקין. יכול להיות שזה מבאס ליפול על צריכה כזו אך היצרנים לא רואים בזה פגם (כל עוד המנוע עובד כמו שצריך ללא עשן, גמגומים, ירידה בהספק וכד').

בכל מקרה, אם החלפת גומיות שסתומים אינה כוללת הורדת ראש הייתי מבצע זאת, אולי עקב דליפת השמן מהן נתפסו מעט הרינגים (הרי ציינת שמאז הפלאש אין עשן). ובמידה וגם זה לא מוריד את צריכת השמן אז הפתרון הפשוט הבא זה לעבור ל-5W40 אמנם זה לא יפסיק את הצריכה אבל ימתן אותה. באופן כללי גם כדאי לבצע בדיקת מפלסים אולי יש מעבר של שמן מנוע לגיר/רדיאטור.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שכדאי לבצע אינפוזיית מים.

צמיגות 5W40 לא מתאימה כי היא אינה רשומה בספר הרכב. יש לי אפשרות ל15W40 אבל זה נראה לי overkill.

נראה לי שאקפוץ למוסך יבואן שוב פעם ואבקש לבצע בדיקת לחץ הפוך.

אני בודק את מפלס המים, הוא נשאר קבוע. אין טחינה על פקק מילוי השמן וגם הנוזל נשאר ורוד.

מבחינת מפלס שמן הגיר, איני יכול לבדוק מפלס עם מדיד אבל על פי מבט במיכל שמן הגיר הוא נראה בסדר.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

יכול להיות שבלי קשר לצמיגות שמן יש

גורם אחר שיוצר בעיית צריכה מוגברת,

מוסך מקצועי ואמין יעלה על הבעיה ויפתור לך אותה.

יכול להיות גם שנפלת על רכב בלי מזל

למרות שמדובר ב-100,000 ק״מ.

היה לי טנדר ( דובלו 2008) היה מטופל פיקס והלך לי בחודש אחד טורבו וגיר.

בקשר לצמיגות תבדוק בספר רכב המקורי באנגלית בטח יש עוד אופציות.

גם אצלי בספר רכב של הסיריון ( 2002)

כתוב או 5w30 או 10w40 ואני משתמש כבר 3 שנים בצמיגות 5w40 של קסטרול

ואין לי צריכה כמעט בכלל. האוטו עבר כמעט 250,000 ק״מ.

תנסה 10/40 חצי סינטטי.

בהצלחה!

פורסם (נערך)
צמיגות 5W40 לא מתאימה כי היא אינה רשומה בספר הרכב. יש לי אפשרות ל15W40 אבל זה נראה לי overkill.

חוץ מפגיעה קלה בצריכת הדלק לא נראה לי שתרגיש שינוי דרסטי. בכל מקרה אני חושב שאם הטווח המאושר על ידי היצרן הוא 5W20 - 15W40 אז לא נראה שתהיה בעיה לשמור על ה-5W ופשוט לעבור ל-40 בטמפ' עבודה.

נראה לי שאקפוץ למוסך יבואן שוב פעם ואבקש לבצע בדיקת לחץ הפוך.

הבדיקה הזאת -לפי מה שאני יודע- יכולה לזהות טבעות דחיסה פגומות/צילינדר שחוק אבל אינה יכולה לאתר או לאשר טבעת שמן גמורה.

אתה יכול לעשות הפוך, לעבור ל-40 בטמפ' עבודה ובמידה ואין שינוי בצריכת שמן לעבור להחלפת גומיות שסתומים.

עריכה: קח בחשבון שהקבוצה: 15/20/25W40&40 בעלת צמיגות גבוהה יותר מהקבוצה 0/5/10W40 תחת טמפ' מעל 100 מעלות ( באזור מיסבי מנוע ודפנות הצילינדר).

עריכה אחרונה על ידי iDaNm

• תוכן חדש...