Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשן של שריפת שמן בעומס בדרך כלל מסמן בעיה של "רינגים" (אולי נתפסו ואולי נשחקו). בכל מקרה כדי להעלות צמיגות (ולבדוק אז צריכת שמן) היית צריך לעבור ל-W40 אחרת לא עשית כלום. למעשה (וזה ישמע לך קצת מצחיק) השמן הקודם שהיה לך במנוע (Shell 5W30) היה יותר צמיגי ממה ששמת עכשיו (Royal purple 10W30).

Shell Helix ULTRA EXTRA 5W30

צמיגות ב-40 מעלות: 73.95

צמיגות ב-100 מעלות: 12.02

ROYAL PURPLE 10W30

צמיגות ב-40 מעלות: 65.27

צמיגות ב-100 מעלות: 10.75

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מעבר לשמן חצי סינטטי (או מינרלי) במנוע שצורך שמן בהחלט יכול להפחית את הצריכה. במקרה של מתן שמדווח על צריכת שמן גבוהה לא בטוח עד כמה זה יעזור.

הסיכוי שבמנוע של מתן קיימת בוצה הוא לא אפס, הוא מתחת לאפס. כמו כן אני לא רואה קשר בין הצמיגות שהוא השתמש בה לבוצה.

עם זאת ובגלל שאין מה להפסיד הייתי עושה פלאשינג. אם לא יועיל אז לא יזיק.

במקרה של צריכת שמן מוגזמת של 1 ליטר ל-2K משחקים עם צמיגות השמן או עם איכות השמן לא תעזור בהורדת הצריכה לערכים מקובלים ברכב של פותח האשכול. חבל לזרוק סתם כסף על נסיונות של הורדת הצריכה על-ידי החלפת השמן.

במקרה הזה הייתי פונה לקבל חוות דעת מקצועית של מוסך שמכיר את הרכב ומפסיק לבצע נסיונות.

איזה כייף לי :)

פורסם
מה שאמרתי למתן הוא שלאחר המתנה של מספר דקות בניוטרל ובעת נתינת מכת גז (וגם כמה שניות אחריה) יוצא עשן בהיר מפתח האגזוז, איפשהו בגוון שבין אפור ללבן, לבטח לא שחור וגם בכחלחל לא הבחנתי.

אני תוהה האם זה בכלל דבר טבעי או אינדיקטור שעלול להעיד על שריפת שמן מוגברת, כי אחרת לא ברור לאן השמן הולך. לא נראה שיש נזילה וגם צבע המים במערכת הקירור תקין לחלוטין.

אתה אומר שיש עשן אחרי שהמנוע עובד בסרק כמה דקות ואז נותנים טורים והבחור השני אומר שיש עשן בעת עבודת מנוע ב 4000 טור.

מה נכון ?

פורסם

כשמתן בא אלי הרכב היה חם, עמד בסרק כמה דקות ואז ביקשתי ממנו לתת מכת גז - יצא עשן והמשיך לצאת לעוד כמה שניות גם בסל"ד הגבוה. לדעתי לאחר מכן זה הפסיק.

אני לא יודע מה מצב העשן בשעת נסיעה או מאמץ.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה מעיד על גומיות שסתומים ולא רינגים.

סע אחריו עם רכב ודברו בטלפון - ראה האם יש עישון בעומס או בעזיבת גז - עומס זה רינגים עזיבת גז זה גומיות

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מקפיץ כדי לעדכן:

נתתי אתמול במהלך נסיעה גז על 4000 סל"ד ויצא עשן לבן (ראיתי במראה האחורית).

בעזיבת גז העשן לא נראה.

אני אבצע פלאשינג למנוע,לא יעזור נתקדם הלאה. קניתי שמן מנוע מקורי טויוטה 10W30 שיחליף את ה royal purple 10W30. אם הייתי יודע שהשמן ילך בכזו מהירות הייתי מחליף לשמן אחר זול יותר שיבצע את תפקידו.

מה שכן-אני הולך לשנות את סוג השמן.

עד עכשיו הייתי משתמש בסינטטי מלא של royal purple או valvoline בצמיגות 5W30 או 10W30.

מכיוון שהרכב אוכל שמן, אמשיך לבצע החלפה מלאה כל חצי שנה אך אשתמש בשמן המקורי של טויוטה בצמיגות 10W30 בלבד (שנראה לי שהוא חצי סינטטי).

הזוי שמנוע שטופל בקפידה ופדנטיות וננהג בעדינות מתחיל לעשות בעיות בקילומטרז' שכזה (100 אלף).

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

החלפת השמנים שאתה מבצע אולי תפחית במעט את צריכת השמן ולדעתי זה סתם בזבוז כסף. לפני הכול הייתי מבצע בדיקת צריכת שמן מנוע בצורה מקצועית ולא על-ידי ההערכות לפי מפלס השמן במדיד.

שנית היית קופץ למוסך מקצועי אשר מכיר את הרכב להתייעצות מקצועית מכיוון שצריכת שמן מוגזמת עלולה להיגרם ממספר גורמים.

איזה כייף לי :)

פורסם
מקפיץ כדי לעדכן:

נתתי אתמול במהלך נסיעה גז על 4000 סל"ד ויצא עשן לבן (ראיתי במראה האחורית).

בעזיבת גז העשן לא נראה.

אני אבצע פלאשינג למנוע,לא יעזור נתקדם הלאה. קניתי שמן מנוע מקורי טויוטה 10W30 שיחליף את ה royal purple 10W30. אם הייתי יודע שהשמן ילך בכזו מהירות הייתי מחליף לשמן אחר זול יותר שיבצע את תפקידו.

מה שכן-אני הולך לשנות את סוג השמן.

עד עכשיו הייתי משתמש בסינטטי מלא של royal purple או valvoline בצמיגות 5W30 או 10W30.

מכיוון שהרכב אוכל שמן, אמשיך לבצע החלפה מלאה כל חצי שנה אך אשתמש בשמן המקורי של טויוטה בצמיגות 10W30 בלבד (שנראה לי שהוא חצי סינטטי).

הזוי שמנוע שטופל בקפידה ופדנטיות וננהג בעדינות מתחיל לעשות בעיות בקילומטרז' שכזה (100 אלף).

אתה מתאר בעיית רינגים, פלאשינג אולי יעזור בסיכוי קלוש.

מנעיין באמת מה יקרה עם השמן של טויוטה

פורסם (נערך)

אגב, מעניין שלא בכל העלאת טורים מעל 4K העשן מופיע. יש סיבה מסוימת?

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)

סתם שאלה, איך מחובר הנשם לבית מצערת אצלך?

אולי יש לך בעיה דומה למה שיש אצלי, אצלי בסל"ד גבוה קצת שמן מצליח לעבור דרך הנשם ונישאב למנוע ונישרף(תיכנון לקוי), אולי תנסה להוסיף OIL CATCH CAN ותיבדוק את כמות השמן שעמדה להיכנס למנוע?

כרגע אצלי לאחר שעשיתי את השינוי במיקום הנשם אין יותר שמן שמצליח לצאת מהנשם והכל נקי :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
אולי פשוט תעשה בדיקת לחץ הפוך בשביל לראות את המצב של המנוע.

זה נכון לעשות בדיקה כזאת אבל ברוב המקרים לא עולים על שום בעיה כי הרינגים של השמן תפוסים או שבורים.

אם המנוע עובד יפה וסוחב תקין אז לא ימצאו כלום

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

רק אותי מעצבן הכסת"ח של טויוטה עם הליטר לאלף?

כן, אני יודע שזה לא רק בטויוטה ואצל יצרנים רבים צויין בספר הרכב כי צריכה זהה נחשבת לתקינה.

אבל עדיין, כשאתה מגיע למוסך ואומרים לך שזה תקין?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זהו אותו מנוע בסיריון וגם ב aygo אם איני טועה.

ישנם פוסטים בחו"ל שבהם מתלוננים על צריכת שמן וגם על piston slap (תגובה מס' 10) .

עוד פוסט על בעיות במנוע בדגם המנוע 1nr-fe.

הבעיה היא שהצריכה עדיין בטווח שנחשב לתקין על ידי היצרן. לפחות במקרה אחד פורק מנוע.

• תוכן חדש...