Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

​מישהו נכנס בי מאחור בפקק, נגרם נזק לטמבון, בעיקר שפשופנים ושריטות אבל לכל רוחב הטמבון,

ואולי גם בקע קל.

1. הנהג הפוגע מודה באשמתו, ביקש שלא אפנה עדיין לחברת הביטוח, אלא אציג לו הצעת מחיר לתיקון מהמוסך,

ובהתאם לגובה הנזק הוא יחליט האם לשלם לי ישירות עבור התיקון, או לערב את חברת הביטוח.

נשמע לי לגיטימי והוגן, האם יש סיבה שלא לעשות זאת?

2. אני יכול פשוט לגשת למוסך שמבצע פחחות וצבע לרכב שלי, לבקש ממנו להסתכל ולהוציא לי הצעת מחיר בכתב?

האם זה מקובל והמוסך יעשה זאת ללא בעיה, או שהוא לא יסכים להגיש לי את ההצעה בכתב (אויל מחשש שאלך עם ההצעה למוסך אחר להוזלת מחיר)?

3. בינתיים ביררתי באופן כללי בחברת הביטוח, כדי לשלוח לחברת הביטוח של הנהג הפוגע את הבקשה/תביעה,

אני צריך לצרף לתיק גם דו"ח שמאי.

באופן עקרוני ותאורטי, אם אני רוצה לקבל את תשובהת חברת הביטוח של הנהג הפוגע בנוגע להסכמתם/אי הסכמתם לשלם עבור הנזק, אבל עוד לפני שאוציא שקל אחד מחשבוני (גם לא המחאה דחוייה), האם זה אפשרי?

מסקרן אותי המצב שבו מבחינתי יש שתי אופציות:

א. במידה וחברת הביטוח של הנהג הפוגע תסכים לשלם את הנזק, אין לי בעיה לשלם לשמאי ולמוסך ובהמשך לקבל החזר.

ב. במידה וחברת הביטוח של הנהג הפוגע לא תסכים לשלם את הנזק, אני אעדיף להשאר עם המצב כמו שהוא,

קרי, לא לתקן כלל, לא לתבוע את חברת הביטוח שלי, לא לתבוע את הצד השני וכו'.

אם אלו שני המצבים שאני מוכן לקבל, אז אני לא רוצה לשלם לשמאי, ואז תאורטית אם חברת הביטוח של הנהג הפוגע תסרב לשלם, אני בבעיה, מכיוון שמבצב כזה פשוט לא הייתי מתקן את הרכב, אבל כעת כבר שילמתי מאות שקלים לשמאי.

האם יש אפשרות לקבל מחברת הביטוח של הנהג הפוגע החלטה מראש (לאחר שהם שוחחו עם המבוטח שלהם) בנוגע להסכמה/אי הסכמה לתשלום, עוד לפני ששילמתי משהו מהכיס?

בחברת הביטוח שלי אמרו שאני יכול בינתיים לא לתקן את הרכב עד שתתקבל התשובה מחברת הביטוח השנייה,

אבל אני כן חייב לצרף חוות דעת של שמאי כדי שהתהליך בכלל יתחיל.

פורסם (נערך)

בנוגע לשתי השאלות הראשונות, אין שום בעיה לקבל הצעת מחיר כתובה ולהגיש אותה לנהג הפוגע שיחליט כיצד הוא רוצה לפעול. רק קח בחשבון שייתכן ויש לך ירידת ערך שלא תוכל להעריך בכסף. לא פירטת לגבי דגם הרכב שברשותך ולא העלית תמונות כך שלא ניתן להעריך איפה זה עומד.

לגבי שאלה 3, למה אתה חושב שהחלטת חברת הביטוח של הנהג הפוגע היא פסק דין שאין עליו עוררין?! אם הוא אשם, הם חייבים לשלם לך את הנזק + ירידת ערך במידה וישנה + הוצאה עבור דוח שמאי. יעשו בעיות? יש בית משפט, תתבע אותם. ללא דוח שמאי הם לא יוכלו להגיב כי לא ברור מה אתה תובע. מקובל לשלם לשמאי בשיק דחוי ל-60 או אפילו 90 יום וכך יצא ששילמת לו רק לאחר שהכסף יתקבל אצלך.

עריכה אחרונה על ידי tomerc
פורסם

בד"כ מוסך פחחות אין לו סבלנות למסמך בדיקה רשום - הם נותנים הערכה בע"פ.

א - כאשר אתה במוסך, התקשר לפוגע, מסור לו את הערכת המחיר, ובמידה ויש בעיה, תן לפוגע לדבר עם בעל המוסך.

ב - יש את מוסך אלעד בחולון, חברה רציננים אשר מבצעים עבודה מעולה במחיר סביר.

יש אפשרות: בנזקים ברורים, לצלם את הנזק , מספר תמונות ולשלוח אלייהם - ולקבל מהם הערכת מחיר.

מוסך - אלעד שרותי רכב - פחחות וצבע בחולון 053-8094135

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?455706-

אלעד-שרותי-רכב-פחחות-וצבע-בחולון-053-8094135-חוות-דעת-גולשים/page3

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

תודה על הפרסומת למוסך אלעד :-) אבל כבר הייתי בבוקר במוסך אחר,

אכן לא היתה להם שום בעיה לבצע הערכה של הנזק ולספק לי הצעת מחיר בכתב כולל פירוט מלא, לבקשתי.

בנוגע לשאלה השלישית, ברור לי שאני יכול לתבוע, לערר וכו', אני אפילו לא חושב שאצטרך מכיוון שהפגיעה היא מאחור והנהג מודה,

אבל השאלה שלי היא תאורטית בלבד, לצורך ההבנה:

נניח שאם חברת הביטוח של הנהג הפוגע לא מאשרת את התשלום,

ובמצב כזה אני לא רוצה לתקן ולא רוצה לתבוע, אלא להשאר עם המצב כפי שהוא (שוב, רק נניח),

לכן אני מעוניין לקבל את תשובת חברת הביטוח של הנהג הפוגע עוד לפני שאני מוציא שקל אחד (גם אם דחוי).

כלומר, שחברת הביטוח של הנהג הפוגע תקבל מחברת הביטוח שלי את כל פרטי התביעה,

תבצע בירור מול המבוטח שלה, ותוצידע האם היא תישא באחריות, ורק אם כן, אני אפגש עם שמאי ומוסך.

האם זה אפשרי?

ברור שאת ביצוע התיקון במוסך אפשר לדחות עד אשר תתקבל התשובה מחברת הביטוח של הנהג הפוגע,

אבל זה אומר שלכל הפחות כבר הייתי צריך לשלם לשמאי (בצ'ק דחוי), ואם התשובה שתחזור היא שלילית,

ובמצב כזה אני לא ארצה לתקן כלל, אצטרך לשלם לשמאי בעצמי (הצ'ק הדחוי שמסרתי).

כיצד ניתן להמנע מכל סוג של תשלום עד לקבלת התשובה מחברת הביטוח של הנהג הפוגע?

(הבעיה ברורה לי, כיצד חברת הביטוח של הנהג הפוגע יכולה לאשר או לא מבלי שהיא אפילו יודעת מה גובה הנזק?)

עריכה אחרונה על ידי ExtraSi
פורסם

מה גובה הנזק?

כעיקרון אתה (חב' הביטוח שלך) יכול לשלוח את דרישת תשלום לנהג הפוגע/חב' הביטוח שלו גם ללא הערכת שמאי אלא על בסיס הצעת מחיר שקיבלת ואז להמתין לתשובה. לא יתנו הסכמה עקרונית לתשלום אז אתה יכול להתחיל את התהליך הרגיל שכולל שמאי וכו'.

פורסם

במקרה הספציפי הזה גובה הנזק הוא כ 3,500 ש"ח, אני יודע זאת מכיוון שבינתיים קיבלתי הצעת מחיר מהמוסך,

אבל השאלה היא יותר כללית ולא ספציפית, אבל אם אני מבין נכון, אתה טוען שחברת הביטוח של הנהג הפוגע חייבת לקבל אומדן כלשהו בנוגע לנזק,

וזה יכול להיות בצורה של הערכת שמאי או הצעת מחיר מהמוסך, ובלי אחד מהם היא לא תוכל לאשר את הטיפול?

פורסם

תקבל הצעת מחיר ממוסך נוסף ותדבר עם הבחור.

תקליט שיחות ותנסה להוציא ממנו בעקיפין שהוא יודע שהוא אשם.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מדוע לקבל הצעת מחיר ממוסך נוסף?

אין בעיה עם אשמת הנהג, הוא יגיע בעצמו לשלם למוסך עבור התיקון.

אני שואל שאלה עקרונית תאורטית בנוגע לתהליך עצמו ולא למקרה הספציפי.

• תוכן חדש...