Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן סקסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסקסו דיזל רכב מצויין , היה יחסית מאוד אמין אצלי (ועבר הרבה ...) והוא עוד היה מהשכרה ..

הרכב חלש מאוד, אבל כיון שאת בטח לא מחפשת 0-100 ב 5 שניות, אז זה יתאים לך מצויין , הרגע גומע כ 140 ש"ח (44 ליטר סולר) על כ 500-600 ק"מ , תלוי בצורת הנסיעה (שיוט על 130 או שיוט על 90) , בהחלט חסכוני .. ותמיד נחמד לראות את הטנק מלא בכולה 140 שקל ;)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מזמן רכשתי לי סקסו 1.4 ידנית , שנת 2001 .

לנסיעות בין עירוניות ועירוניות הרכב מתגלה כמאוד נח , מנוע מאוד גמיש ,אני חושב שהוא נותן תמורה יפה ביחס לעלות שלו .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
1. סיטרואן סקסו 1.1 יכול להיות פתרון נפלא. הרכב זול באחזקה, הדלק זה בדיחה ויש אפילו הגה כוח. רוב ה- 1.1 הם עם מזגן מקומי תנסי למצוא את אלו שבאו עם מקורי. קנייה מהטרייד אין של לובינסקי יכול להוות פתרון לא רע, האחריות טובה ויש שם רכבים טובים צריך פשוט לחפש.

2. אל תקני סקסו 1.4 אוטומט, הגיר הוא בן שלושה הילוכים ZF שעושה הרבה בעיות וצריך הרבה מזל.

3.סקסו 1.4 כמובן שעדיפה אבל קשה מאוד למצוא.

4. אין צורך בדיזל אם את נוהגת פחות מ - 30,000 ק"מ בשנה אע"פ שמחיר הקניה הוא מאוד זול.

5. פורד פיאסטה בהחלט אופציה לא רעה כמו כן גם סוזוקי סוויפט, סקודה פליסיה (מפתיעה ביכולתיה, אמינה ואף חסכנית).

ב ה צ ל ח ה

למה לא מומלץ לקנות את האוטומטית, היא עושה עד כדי כך הרבה בעיות, גם בשנים היותר מאוחרת מ- 97?

:type:
פורסם

אוטומת, זה פשוט גיר יותר בעייתי, במיוחד במכוניות הקטנות האלו שקיבלו גיר רציף, בקיצר, לא מומלץ, אם את ממש בקטע של אוטומט, תקני לך איזו מיציבושי לנסר או משו...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הבעיה עם הלנסר זה האכילה של הדלק... אני רוהצ אוטו שלא אוכל הרבה דלק.. הבנתי שהסקסו אוכל 1:15... (זו הסיבה שאני מעוניינת ברכב הזה)

פורסם

מורן (אם זכרוני אינו מטעני), סאקסו 1.1 אוכלת אפילו 1:17 בנסיעות בינעירוניות רגועות, אבל כאשר היא ידנית, קחי בחשבון, שכל רכב אוטומטי, אוכל יותר דלק מאשר אחיו התאום בעל הגיר הידני, בכל מקרה, לא הייתי ממליץ לך לקנות סיטרואן, ובטח שלא אוטומטית.

פורסם
אוטומת, זה פשוט גיר יותר בעייתי, במיוחד במכוניות הקטנות האלו שקיבלו גיר רציף, בקיצר, לא מומלץ, אם את ממש בקטע של אוטומט, תקני לך איזו מיציבושי לנסר או משו...

אנחנו מדברים על סיטרואן סקסו ולא על הונדה ג'אז... לסיטרואן סקסו אין גיר רציף אלא גיר 3 הילוכים מתוצרת ZF. מה לעשות אבל הגירים הללו לא אמינים בלשון המעטה ומשום שב- 3 הילוכים עסקינן חיסכון בדלק לא יהיה ובלי שום קשר הרכב מרגיש יחסית איטי. כפי שזכור לי דווקא הפיג'ו 106 אוטומטית היא בעלת 4 הילוכים ומנוע 1,600 דווקא הרבה יותר טובה. אם סקסו לכי על הגיר הידני ואני בטוח שאם תמצאי רכב במצב טוב את תהיה מרוצה הן מבחינת החיסכון והן מבחינת ההנאה ותתפלאי הן גם אמינות.

פורסם
הסקסו דיזל רכב מצויין , היה יחסית מאוד אמין אצלי (ועבר הרבה ...) והוא עוד היה מהשכרה ..

הרכב חלש מאוד, אבל כיון שאת בטח לא מחפשת 0-100 ב 5 שניות, אז זה יתאים לך מצויין , הרגע גומע כ 140 ש"ח (44 ליטר סולר) על כ 500-600 ק"מ , תלוי בצורת הנסיעה (שיוט על 130 או שיוט על 90) , בהחלט חסכוני .. ותמיד נחמד לראות את הטנק מלא בכולה 140 שקל ;)

כמה תיקונים...

כיום הסולר בתחנות הזולות ביותר שיש עולה כ 3.5 ש"ח (ולא 2.9 כמו מתי שהיה לך את האוטו...).

ולא יודע מה איתך, כשרוב הנסועה היא בבין עירוני, הסקסו שלנו מגיעה ל 800 ק"מ בשקט על 44 ליטר. לרוב אפילו יותר.

Back to the original - NC again.

פורסם

יש לי מודל 99 יד ראשונה פרטית 1.4 בנזין ידנית. לא מוכר תמורת שום הון שבעולם. אמינה מאד, אבל חייבים לטפל במוסך מורשה. קל מאד להרוס אוטו כזה עם נוזל קירור לא נכון או סגירה חזקה של איזה בורג.

צריכת דלק מדהימה. נסיעה משולבת מביאה ל- 15 עד 17 ק"מ לליטר, בנסיעה לא-רגועה. אין כל בעיה לעשות נסיעות ארוכות, כי כסא הנהג נוח מאד והמתלים מעולים יחסית לקטגוריה.

הבעיה העיקרית היא שלא ניתן למצוא כאלו פרטיות 1.4, ובטח לא אחת ישנה שטופלה היטב, כלומר עם היסטורית טיפולים מלאה במוסך מורשה.

במזל מצאתי 2001 וקניתי עבור קרוב משפחה, אבל אחר-כך חיפוש נוסף של חודש שלם לא העלה אף מציאה. נראה לי שהן נמכרות לרוב פנים-אל-פנים ברמזור. אני קיבלתי די הרבה הצעות עליה.

פורסם

לגבי נוחות, אני אכן יכול לחזק, נסיעה רצופה מת"א לאילת באורך של 4 שעות הייתה ממש מהנה ולא סבלתי בכלל, להיפך, הזמן עבר מהר מאוד בשיחות על החיים...

פורסם

כלומר לסיכום - זהו אכן רכב מומלץ אבל רצוי לא את האוטומטי מכיוון שהוא יכול לעשות בעיות?

במידה ואני מוצאת 1.4 אוטומטי שטופל רק במוסכים מורשים אז הרכב כן מומלץ?

וסתם לידע כללי - כשאתם אומרים שלרכב רק 3 הילוכים, על אילו הילוכים מדובר (drive, parking, reverse)? זה לא מספיק?

פורסם
וסתם לידע כללי - כשאתם אומרים שלרכב רק 3 הילוכים, על אילו הילוכים מדובר (drive, parking, reverse)? זה לא מספיק?

את מתבלבלת. כמו שלרכב ידני יש מספר הילוכים (נניח חמישה ברוב הרכבים), כך גם לאוטומטי יש מספר הילוכים, רק הם עוברים בעצמם, בלי התערבות מהנהג. ברכבים עם גיר אוטומטי מיושן, כמו הסקסו, יש רק שלושה הילוכים (לעומת סקסו ידנית בעלת חמישה). זה יוצר נסיעה לא נעימה מכיוון שיש חורים גדולים בין ההילוכים - כלומר ההילוך הראשון מגיע למהירות גבוהה מאוד ואם הוא מתחלף מוקדם אז אין כוח להילוך השני. בנוסף נסיעה במהירות בין-עירונית היא לא נעימה כי הרכב נמצא בהילוך השלישי בלבד (במקום לצורך העניין בחמישי בידני).

כשאני אומר שיש שלושה הילוכים אני לא מתכוון למצבי הגיר שהם ניוטרל או דרייב. הרוורס הוא בנוסף לשלושת ההילוכים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה יוצר נסיעה לא נעימה מכיוון שיש חורים גדולים בין ההילוכים - כלומר ההילוך הראשון מגיע למהירות גבוהה מאוד ואם הוא מתחלף מוקדם אז אין כוח להילוך השני. בנוסף נסיעה במהירות בין-עירונית היא לא נעימה כי הרכב נמצא בהילוך השלישי בלבד (במקום לצורך העניין בחמישי בידני).

רוני

ומרגישים ממש את ההבדל הזה, כלורמ באמת רצוי לוורת על ההנאה של אוטומטי ולקנות ידני (למרות שלא נהגתי בערך 3 שנים על אוטו ידני???)

פורסם

בוודאי שרצוי, אלא אם את מעוניינת לנסוע ברכב שצורך יותר דלק, ונוסע בטורים יותר גבוהים ולכן הינו רכב פחות שקט ובעל נסיעה פחות חלקה, תשמעי, תמצאי מודעה של אחת אוטומתית, תעשי סיבוב, ותביני את ההבדל, אגב, אם את צריכה עזרה בחיפושים אשמח לעזור לך

• תוכן חדש...