Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממליץ לך לסמוך על עצמך בלבד ולבצע נסיעות מבחן.

אתה תשמע עצות שונות מאנשים שונים כי לכל אחד העדפות משלו/שלה.

אני למשל נוסע בשבועיים האחרונים במאזדה 6 (דור אחרון) שכורה לאחר מספר חודשים באוקטביה שכורה (1.2 דור אחרון גם כן) ולמרות שהמאזדה מהנה יותר לנהיגה, באופן כללי היא מאכזבת בהשוואה לאוקטביה ולו מהסיבה שהאוקטביה כלכך בולטת לטובה בקבוצה שלה.

בהזדמנות הראשונה אחליף בחזרה.

פורסם (נערך)

לפי דעתי בתור רכב האוקטביה נותנת יותר משאר האופציות שהעלת פה אך לקנות כזה חדש מהחברה בחיים לא הייתי מוציא הן בגלל הסחירות, הן בגלל עלויות טיפולים, הבלאי והן בגלל התקלות העתידיות העלולות לצוץ פה ושם.

הייתי מתפשר מעט על איכות הנהיגה (אפרוריות,שעמומיות וכו), לטובת שקט נפשי והקטנת עלויות משמעותית לטווח הרחוק.

הפריוס היא הבחירה שלי, תעשה סקר שוק, תשאל אנשים שיש להם רכב כזה.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כפי שאמרו לך - האוקטביה מובילה על הנייר בין כל האופציות, אבל היא גם מובילה על הליפט, ואינה מתקרבת לשמירת הערך של המאזדה והטויוטות.

לדעתי, בדרישותיך - פריוס.

תצטרך לוותר על חדוות נהיגה, אבל כן תקבל אוטו מרווח מאוד ומתאים לתינוק, נוח בצורה יוצאת דופן, מנוע מעט חזק ממשפחתית סטנדרטית וכבונוס - גם צריכת דלק נמוכה, מגניבות ותדמית ירוקה.

פורסם

מאזדה 6 מצוינת אבל, חורגת בהרבה מהתקציב. אני ממליץ על פיג'ו 308 סטיישן. נוח, מאובזר, חסכוני, תא מטען ענק. מתאים בול למשפחה.

פורסם

התלבטות לא קלה. ואני אומר את זה כבעלים של פריוס. מאזדה 3 החדשה נראית אטרקטיבית מאוד (היה לי את שני הדורות הקודמים) וגם לסקודות יש לי פינה מאוד חמה בלב אבל להחזיק TSI+DSG פרטית ולא כרכב חברה זה חתיכת סיכון.

באשר לפריוס אתן רשימת יתרונות וחסרונות.

יתרונות:

חסכון בדלק (ממוצע שלי 4.95 ל' ל-100 ק"מ במשולבת)

מרווחת

אבזור

בטיחות

חסרונות:

פלסטיק

מרווח גחון

בשתי מילים נוספות - יכולה להשאיר את רוב המשפחתית מאחור ברמזור, התנהגות כביש סבירה בהחלט. בידוד רעשים - המנוע כמעט ואינו נשמע אך קיימים ראשי רוח וצמיגים בעצמה מורגשת.

אותי אישית הרכב הזה ריסן ואני זוחל בו כמו בצב בנתיב הימני למרות החיבה הגדולה שלי להכיר לדוושת המצערת את השטיחון ברצפה וזה רק תורם לבטיחות.

,

*גם אנחנו במתכונת של זוג + 1 ותא המטען השטוח שימש לא פעם כמשטח החתלה מושלם כאשר העגלה שבפנים אפילו לא מפריעה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
מאזדה 6 מצוינת אבל, חורגת בהרבה מהתקציב. אני ממליץ על פיג'ו 308 סטיישן. נוח, מאובזר, חסכוני, תא מטען ענק. מתאים בול למשפחה.

308 סטיישן היא אפשרות נהדרת. זו מכונית מאוד חסכונית, בטוחה, נוחה ומאובזרת. היא גם זולה משמעותית מהפריוס.

פורסם

לדעתי - אין צורך להוציא 150K והקורולה תעשה את העבודה מצויין.

הפריוס - יקרה, ולא שווה עבורך את ההפרש כי הנסועה שלך לא גבוהה.

המאזדה 3 - לא נוחה (לדעתי)

האוקטביה - מצויינת לדעתי, אבל אם לא היית מבסוט מהאמינות של הטולדו, אין סיבה ל"חזור למקום הפשע"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

308 היא באמת מכונית נהדרת ואפילו מדהימה יחסית לקטגוריה לדעתי, אבל פות״ש מחפש גם שמירת ערך - וקשה להאמין שהיא תצטיין בזה.

פורסם
לדעתי - אין צורך להוציא 150K והקורולה תעשה את העבודה מצויין.

הפריוס - יקרה, ולא שווה עבורך את ההפרש כי הנסועה שלך לא גבוהה.

המאזדה 3 - לא נוחה (לדעתי)

האוקטביה - מצויינת לדעתי, אבל אם לא היית מבסוט מהאמינות של הטולדו, אין סיבה ל"חזור למקום הפשע"

אני מסתכל על זה אחרת - הפריוס היא לדעתי מכונית טובה בהרבה מאוד פרמטרים שלא קשורים לצריכת הדלק. החסכון בצריכת הדלק מבחינתי בעיקר משנה נקודה חשובה - והיא את עניין המחיר, שהוא באמת גבוה ממשפחתית ממוצעת. כלומר - אתה מקבל רכב שהוא מעין דגם ביניים בין משפחתית למנהלים (מבחינת מרווח ונוחות היא נותנת פייט להרבה מכוניות מנהלים), ומצד שני המחיר שלה מלכתחילה הוא לא של מנהלים (144 באלבר), ובצירוף החסכון בדלק מקבלים עלות קרובה למשפחתית מאובזרת מן השורה.

וכל זה - עוד לפני שמחשבים את שמירת הערך הפנטסטית (אם כי לא בטוח שקורולה נופלת ממנה בהרבה).

פורסם

כשצריך הפריוס גם חזקה יותר מהמשפחתיות הממוצעות. מנוע 1.8 . 10 ש' מאפס למאה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לפריוס ולאוריס היברידית יש יחידת הנעה זהה, בהחלט ממליץ לבדוק את האופציה של האוריס היברידית סטיישן, להוריי יש את האוריס היברידית רגילה והם מאוד מרוצים, וכמו שאמרו פה, המומנט שאתה מקבל מהמנוע החשמלי ביציאה מהרמזורים בשילוב עם המנוע בנזין יכול להשאיר הרבה משפחתיות מאחור אם תרצה בכך, אבל לא לכך הוא מיועד.

פורסם (נערך)

לפי הנתונים היבשים המומנט המירבי של האוריס ההיברידית מגיע ל 15 או 21 (תלוי מאיזה מנוע) בעוד שמשפחתית כמו ה 308 מגיעה ל 23 קג"מ .שתיהן מספקות מירב המומונט בסל"ד נמוך . (דרך אגב הבדלים קטנים בצריכת הדלק בפועל).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני מודה מראש שאני משוחד (כי זה הרכב שלי :) )

אני עמדתי באותה התלבטות והלכתי על המאזדה ספיריט.

יש לי אותה כבר כמעט 3 חודשים ואני מבסטוט עד הגג.

כוח, יופי, אבזור, מערכות בטיחות שאין בשום מתחרה כאן, יושבת נהדר על הכביש, ותתפלא גם אני חשבתי שזה לא מספיק מרווח אבל אף אחד לא התלונן על זה, ולהיפך כמה פעמים אפילו אמרו לי חברים, אחים, שהתא מטען והמרווח רגליים אצלי גדול מאוד (מוזר אבל זה מה ששמעתי מאנשים שנסעו איתי, בכל אופן הם אלה שיושבים מאחור ולא אני... לדעתי המרווח רגליים ממש לא בעיה, אם יש משהוא שלפעמים מרגיש לי אישית קצת קטן זה התא מטען).

• תוכן חדש...