Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי בבוקר חזרתי ממשמרת לילה ועל כביש 5 אחרי מחלף קאסם באזור בו מרחיבים/בונים מחלף עקפה אותי במהירות משאית, פחות מכמה שניות בודדות הספקתי לראות אבן על הכביש בגודל של כף יד אבל לא היה לי לאן לברוח זה או להכנס בחומה מימין או ברכב משמאל אז עליתי על האבן עם הגלגל הימני קדמי שהלתלווה במכה חזקה שהרעידה את הרכב. הגעתי לחניית הפנצ׳ריה לאחר הכנסת חומר לפנצ׳רים וזה מה שראיתי

20150402_124225.jpg

20150402_124241.jpg

נסעתי עד ראשון בבוקר על הגלגל רזרבי שהוא בחצי גודל, הגעתי לצמיגי כחלון בכפר סבא ששם עשיתי הזמנה ל4 מגניום חדשים והבדיקה הסתבר גם שהצמיג השמאלי נשחק(נסעתי 3 פעמים פתח תקווה-אריאל-כפר סבא) וצריך להחליף גם צמיגים קדמיים, הכל הוחלף ובוצע כיוון פרונט, הנזק: 2170 שקלים, התוצאה...

IMG-20150405-WA0004.jpg

לפחות לא התהפכתי או גרוע יותר, חבל שלא הספקתי לצלם את הנהג משאית והמספר ולצערי לא היה לי כלכך זמן להגיב...סעו בזהירות חברים

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אחרי שנסעתי מאחורי משאית ונפלה ממנה חתיכת עץ שנכנסה לי מתחת לרכב, למזלי לא קרה כלום, למדתי פשוט לא לנסוע מאחורי משאיות שמובילות דברים, תמיד יפלו משם חתיכות.

פורסם

באמת תגיד תודה שלא קרה לך כלום , זה העיקר .

וכן , אני גם למדתי , בכביש , לא להימצא יותר מידי זמן בקרבת משאיות או כל רכב גדול , גם אוטובוסים . או לשמור מהם מרחק דיי גדול מאחורה ועדיף גם לא להיות בנתיב שלהם (כמובן גם להשתדל לא להפריע לנהגים אחרים) , או פשוט לעקוף אותם בזריזות ולשכוח מהם , ככה אני משתדל לעשות , כי זה באמת מסוכן להיות בקרבתם בנסיעה בכבישים .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

עד שאתה לא רוכב על אופנוע ומתעופפת עלייך פתאום פלטת גבס - אתה לא לומד..

אני מאחורי משאיות פתוחות לא נוסע, לא רוכב, לא נוהג.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עם המזל שלי נוצר מצב שלא יכולתי לא לעקוף ולא לברוח לשום מקום

פורסם

רכשתי רכב לפני כמה חודשים, ובנסיעה הראשונה שלי עפה אבן קטנה מאוד ממשאית לפני ושברה לי את השמשה. באסה.

פורסם (נערך)

וכן , אני גם למדתי , בכביש , לא להימצא יותר מידי זמן בקרבת משאיות או כל רכב גדול , גם אוטובוסים . או לשמור מהם מרחק דיי גדול מאחורה ועדיף גם לא להיות בנתיב שלהם (כמובן גם להשתדל לא להפריע לנהגים אחרים) , או פשוט לעקוף אותם בזריזות ולשכוח מהם , ככה אני משתדל לעשות , כי זה באמת מסוכן להיות בקרבתם בנסיעה בכבישים .

לגבי שמירת רווח - החיכוך בין חפצי מתכת, עץ וכדומה לבין הכביש קטן מהחיכוך עם הצמיגים בבלימת חירום ולכן אם נשמור רווח (שלוש שניות) נוכל לעצור. במידה ועדיין לא ניעצר בזמן ניתן להשתמש בהגה.

לגבי עקיפת כלי רכב גדולים - גם אני נוהג כך. אני לא מתקרב מאחורי רכבים כאלו כי יש להם שטח מת הישר מאחוריהם שאורכו בערך כאורך המשאית עצמה.

אני עוקף אותם רק משמאל, גם אם זה אומר לעבור שני נתיבים, ואני מבצע את העקיפה בשני שלבים: קודם עובר נתיב ושוהה שם כדי שהנהג יבחין בי - ואז עוקף בזריזות וממרחק רב.

אני לא נשאר מקביל למשאית כולל במטרים שלפניה, שכן למשאית שטח מת גם במטרים שלפניה ולא רק לצדה, וכמובן משאיר לה מקום רב בחזרה שלי לנתיב הימני.

ניתן גם לפתח צפי ולהתרשם מיציבות המטען על המשאית והסתכלות להמשך הכביש לחיפוש האטות, קפיצות ופניות שיפילו אותו, וכן לחפש האטות שיגרמו לנהג המשאית הממהר לעקוף.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

בור בכביש עשה את אוטו נזק לרכב של אחי לפני חודשיים.

באחת הנסיעות של אבי פתאום הופיע מולו רכב עם הפנים אליו ונגד כיוון התנועה.

הוא חמק ממנו בזריזות ולא הבין מה הדביל ניסה לעשות. לאחר כ100 מטר הוא ראה משאית עומדת בצד ואת הנהג מגרד בראש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הסרטון קשה לצפיה, שלא תגידו שלא אמרתי.

אל תסעו מאחורי משאיות, ולא משנה סוג המשאית. לא נעים לנסוע מאחורי משאית סגורה כשמתפוצץ לה צמיג...

פורסם

כמובן שעדיף לא לנסוע מאחורי המשאית, אבל אני חוזר ומדגיש: החיכוך בין כל עצם שנופל מהמשאית לבין הכביש קטן משמעותית מהחיכוך בין צמיגי הרכב לבין הכביש בבלימת חירום.

כלומר, גם אם נפל מהמשאית חפץ כבד, אם תשמור מרחק סביר אתה תוכל לעצור מבלי לפגוע בו. גם אם מדובר בצמיג שעף מהמשאית (תופעה נפוצה עד להדאיג) הוא איננו נבלם אלא מאט מכוח הגרר במגע עם הכביש ולכן תוכל לעצור מבלי לפגוע בו.

כשיש עצם על הכביש שצמיגי המשאית מעיפים לאוויר זה קצת שונה אבל מאחר ומדובר תמיד על עצם שטוח כמו קורה, לבנה או משטח די לנו (ברכב רב-גלגלי) שנשמור רווח שדי בו כדי לתת לעצם ליפול חזרה לארץ, ואם אנחנו בימני אז גם אפשר לברוח לשול.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שוב לא היה לי לאן לברוח מדובר בכביש צר בתהליכי שיפוץ/הרחבה.

כמה טוב שקרה מה שקרה ולא גרוע יותר, אחרת היו מגרדים אותי מהקיר שם עם שפכטל ואוספים חתיכות שלי עם פינצטה. לפחות הרווחתי לקח כואב שילמד אותי לכל החיים ומגנזיום חדשים ונחמדים:lol:

פורסם

לפני שבועיים, נסעתי מאחורי משאית, היא לקחה ימינה אני המשכתי ישר. נפל לה תוך כדי הפניה משולש מתכת גדול ותוך רגע עליתי על זה עם הרכב שמעתי מה זה מכות חבל על הזמן.

מזל שזה היה עם רכב השכרה ;)

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תוכן חדש...