Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדקת ?

השוואת ?

אני ניסיתי להשוות, לא הצלחתי לשמוע הבדלים.

ואיזה קרוס יש לכרטיס קול ? :|

ואיזה כרטיס אתה כבר קונה, שהוא כל כך טוב ? אני רכשתי את ה AUDIGY2 ואין לו קרוס.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אתם סתם מדיינים פה בדברים הלא כל-כך משמעותיים בבניית מחשב לרכב

אני, בתור אחד שהיה לו מחשב באוטו אמנה כאן את הבעיות:

א. רגיש ביותר לקפיצות במתח (אפילו בשימוש עם הארד דיסק נייד 5V)

ב. רעשים מהאלטרנטור אני לא הצלחתי לפתור... (בשמיעה מהמחשב היה רעש מחריד)

בנוגע למסך-מגע, הוא לא מתחבר עם USB בלבד, אלא בנוסף לכבל RGB D-SUB (רגיל של מסך מחשב) ואם אתה מדבר על המסך מגע של לליפוט, אז לך עליו זה כל-כך עוזר שיש מסך מגע - אין לך מושג

בקשר למתח באוטו, יש אפשרות לסדר 12V נקי, זה קצת מסובך אבל אם תפנה אלי אני יעזור לך בעניין המתחים, כרגע הוצאתי את המחשב מהאוטו מכיוון שכדי לסדר את נושא ה 12V היה צריך לעשות התקנה מיוחדת ואנחנו גם ככה מחליפים את האוטו אז לא היה לי כח...

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם

אלון קפיצות דרך הפריעו לו ?

וויברציות לא ?

לא מסתדר לי ....

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לא, קפיצות בדרך לא הפריעו :-P גם אם כל פניה תעשה עם האנדברקס

מה שמפריע זה קפיצות במתח, נגיד בום חזק מהסאב מוריד את המתח למתחת ל 11.7V משהו כזה, המחשב נתקע, הדלקה של המזגן, לפעמים בלימה חזקה...

אבל יש פיתרון לזה, הוא קצת מסובך אבל יש, אם תרצו אני ארשום אותו פה, בנוסף צריך גם (המלצה חמה) ITPS מי שבונה מחשב לאוטו ידע מה זה....

SPL @ 136.6DB!

with KICKER KX600.1 and KICKER 10" L7 @ ported 40hz box!

פורסם

משום מה כשדיברת על קפיצות, ניכנס למוח התימני שלי "קפיצות דרך" .. תשמע.. קורה...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

כמובן - מחשב לרכב עדיף.

אבל זה פרוייקט מהסרטים אם רוצים לעשות את זה כמו שצריך.

המחשב שלי עדיין לא מותקן באוטו! (את האמת שכמעט הכל מוכן, המחשב, הפלטה, הכבלים ברכב, אבל התיבה של הסאב נתקעה כי הבחור שעושה ל-Sound FX את תיבות קצת הרבה מתעכב).

איך הגעתם ל-3000 ש"ח אני לא יודע!

מסך LCD Touch Screen עלה לי 1500 ש"ח בהזמנה מחו"ל, וכנראה יעלה לכם לא פחות ממני.

מחשב עם כל השטיקים יעלה לכם כ-3000 ש"ח.

ולדבר העיקרי - התקנה. בכמה מקומות שהלכתי התקנה של דבר כזה משוערכת בסביבות 3000 ש"ח.

סה"כ - 7500 ש"ח ללא רכיבי אודיו בכלל. המון המון זמן של תכנון, זמן התקנה ארוך במיוחד. בעיות צפויות בדרך. ועוד כהנה וכהנה.

אני לא ממליץ על זה בכלל לבנאדם בלי סבלנות רבה ובלי רקע טכני.

שתבינו שנדרש לפרוייקט הזה את הידע שלי (אני תותח במחשבים, אה כן, וגם צנוע :wink:) ואת הידע של עופר ופוקו (והם תותחים בהתקנות), ואני עדיין סבור שיהיו הרבה בעיות בדרך.

כמובן שאפשר לעשות את הכל בחאווה, להביא מקלדת פשוטה, לדחוף בכוח מחשב ענק מתחת למושב, וכנראה שזה יפעל לזמן מה - אבל זה חאפרי ברמות. אני לא הייתי עושה דבר כזה ברכב.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

בהנחה והמחשב לא ישמש למשחקים חזקים, אפשר לסגור מחשב עם הארד דיסק 60 של נייד+ כרטיס קול עם יציאות RCA "ישר" לא אמור לעלות יותר מ2200 ש"ח...

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

אם המחשב הוא מבוסס מחשב נייד אז אין בעיה עם הקפיצות מתח כי למחשב יש למעשה UPד מובנה שהוא הסוללה..

אפילו אם היא דפוקה לגמרי ולא מחזיקה דקה..היא מחספיק מחזיקה את המחשב לרגעים של הקפיצות ונפילות מתח

אפשר אפילו ליקנות ממישו מחשב נייד עם מסך דפוק ולשם הרבה פחות

ככה שמחברים מסך נגיעה פותרים הכל

וזכרו שאמרנו שנייד פחות רגיש לזעזועים וגם ניתן להרכיב אותו בקירבת הנהג ולא חייב בגאז

חוצמזה אפשר ליבנות כל בקר LCD שמיתחבר ל LPT

וליהישתמש בשלט אוניברסלי דקך היציאת IR

וככה אין לכם מסך גדול באוטו (למי שלא רוצה ליצפות בסרטים) ויסתפק רק במוזיקה

ושולטים הכל דרך שלט רגיל כמו של הסטריאו בבית ויש כמובן את ה בקר עם ה LCD לצפיה בשם השיר ותיקיות

מי שירצה הדרכה נוספת בקשר ל LCD אני ירחיב בנושא

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ועוד משהו, אתה יכול לקנות נייד משומש בזול מאד ופשוט להשתמש בו, יהיה בו את כל מה שתצטרך בלי סיכובים של התקנה או העברת חוטים...

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
ועוד משהו, אתה יכול לקנות נייד משומש בזול מאד ופשוט להשתמש בו, יהיה בו את כל מה שתצטרך בלי סיכובים של התקנה או העברת חוטים...

נכון אם זה רק למוזיקה אז אפילו הנייד הכי עתיק שתימצא יספיק

אפילו אם זה סלרון 300 מהץ עם פחות מ 64 SDRAM...

אבל אם זה ל סרטים אז חשוב שיהיה מחשב טיפה יותר חזק כמו P3 לפחות 700 מהץ עם לפחות 192 זיכרון ובדרך כלל במחשבים האלו גם הכרטיס קול המובנה יותר טוב

וגם יש לרוב יציאת AV למסך חיצוני וחיבור רכיבי USB לא יראה קושי על ביצועי המערכת.

ויש עוד משהוא שאפשר להוסיף זה..WEB CAM ..לחניה ברוורס....חח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני רואה שהלכתם רחוק,אז אמרתי למה שלא נזרום .....

למה WEB CAM אחת ?

אפשר להביא מסך שלם, להציב אותו כתור ה DESKTOP שלך, (במקום שימשה קידמית.)

להשים מצלמה עם עינית פתוחה, שתשמש כ"מצב דרך", להביא מצלמה לכל צד של רכב, כדי שישמשו כמראות ..

אה כן, ולא לשכח להתקין את הAUTO PILOT. (כמובן, פועל על ידי VOICE COMMAND בלבד)

לא שכחתי כלום, נכון ? ;)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אהלן חבר'ה,גם לי יש תיכנון של בניית מחשב לרכב.

יש לי תרשים וטבלת רכיבים מוכנה שכוללת:

- לוח-אם מיוחד וקטן מימדים

-הארד-דיסק של מחשב נייד ודיוידי של מחשב נייד

-עכבר GPS שמתחבר באמצעות USB-

-כרטיס קול 6 ערוצים מתקדם שאליו יתחבר כל הקומפוננט

-כרטיס רדיו שאפשר למצוא בזול בכל חנות מחשבים ומתחבר כPCI

-כמה מתאמים לרכיבי הנייד שיתאימו ללוח אם

-מתאם מיוחד לרכב שיש להזמינו מחו"ל הוא מקבל מתח 12 וולט ואיכשהוא מייצב אותו ומונע קפיצות וירידות מתח.

החבר'ה פה שאלו על עכבר ומקלדת,המסך מגע בא להחליף אותם יש מקלדת וירטואלית במערכת הפעלה אין צורך במקלדת או בעכבר.

בעיקרון המחשב שאני מתכנן יהיה בגודל של קופסת נעליים בערך אבל יותר דק בערך בחצי.

זוכרים את המכשיר קשר במוניות שהיה מחובר לקונסולה בצד של הנוסע?!

שם אני ישים את המחשב ולא בבאגז' (המחשב צריך איוורור, בבאגז' זה בעייתי),מארז יפה רק יוסיף וזה לא כזה נורא שהוא יהיה גלוי לעין.

נתקעתי רק בקטע של המסך מגע,פיירבול מאיפה בדיוק השגת מסך מגע ב1500 ש"ח?

אני אודה לך אם תפנה אותי.

ויש עוד בעיה קטנה החום שיש ברכב בזמן שהוא חונה בשמש לזמן ממושך,אני חושש שהחום יפגע במסך אם למישהו יש מידע על המסכים אם הם עמידים בחום אני אשמח אם תשתפו אותי.

נ.ב. לדעתי מחשב ביתי רגיל לא מתאים לרכב בכלל,אבל זאת דעתי.

איציק.

איציק.

פורסם

אתה עושה מזה צחוק, אבל למען האמת לשתול וואב קאם בטמבון האחורי זה עיניין של כלום, ממש בקלות, לחבר אותה למחשב יהיה ממש קל, ותאחלס זה דבר יעיל וחמוד, זה שמיש מאוד, ובטוח יותר יעיל ובטוח מכל חיישן רוורס מצוי...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...