Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צעדים ראשונים ביבוא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה אני מתחיל לחשוב על כניסה לעולם הייבוא, לא סגור עדיין על אילו מוצרים אבל אני מעוניין להתחיל במספר פריטים מצומצמם כדי ללמוד את התהליך ואת הבירוקרטיה ולאחר מכן להתפתח אם אראה שזה אכן ישים.

כמה שאלות:

1. האם אני צריך להיות עוסק מורשה או לפתוח חברה בע"מ כדי לייבא מוצרים?

2. האם אני יכול לדעת מראש מה יהיה סך ההוצאות שלי על ייבוא של מוצר מסויים? ז"א כולל היטלים, מיסים וכדומה?

3. איך עובד עניין הייבוא מבחינה בירוקרטית? טפסים שאני צריך להציג ולמי, אישורים כלשהם?

4. יש פורום שבו אני יכול להעזר?

5. האם יש בעיות כלשהן שאני לא מודע אליהן?

תודה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לשאלות הנ"ל, ואוסיף:

הבנתי שצריך רשיון ייבוא. חיפשתי מידע ברשת ולא כ"כ הבנתי מה נדרש לצורך קבלת הרשיון.

אשמח להארה בנושא.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אתה צריך להחליט קודם מה אתה מייבא

יש תקינה ואם זה מזון אז יש משרד בריאות והיתר יבוא ממשרד הכלכלה

כמובן שאתה חייב להיות עוסק מורשה או חברה

עלויות של מכסים ושאר דברים תברר עם חברה לעמילות מכס

רצוי מאד להתייעץ עם רואה חשבון

תבדוק אם יש יועץ במשרד האוצר או הכלכלה שמכוון ועוזר בנושא

והכי חשוב תבדוק אם יש התכנות כלכלית ליבוא ויש לך מספיק מקורות מימון .

פורסם

מבחינת מקורות מימון, אני משתמש בכסף שלי, בכל מקרה אני מתחיל בקטן ולא סכום גבוה אלא משהו שאני אוכל לעמוד בו וגם אם אפסיד, זה לא סכום שימוטט אותי.

לגבי התכנות כלכלית, כמובן שלפני אצור קשר עם חנויות ואשאל.

ז"א שאני צריך לפנות למשרד הכלכלה עם סוג המוצר שאותו אני רוצה לייבא ולבקש מהם אישור? זה מוצר די פשוט, אני לא חושב שהוא צריך תקינה.

תודה.

פורסם

אז ככה.

יש מוצרים שיש להם תקן רשמי ולא ייכנסו בלי שתשלם הרבה כסף למכון התקנים (אם אין לך תקן תשלם על כל משלוח בדיקה ואם תרצה להוציא תקן זה יעלה לך כמה עשרות אלפי שקלים). יש גם מוצרים שאין להם תקן רשמי אבל עדיין תשלם עבור אישור ת.ל.ח (תקן לא חל).

אחרי שהמוצר בר יבוא אז אין לך שום דרך לדעת כמה הוא יעלה כאן כי אף אחד לא יודע כמה הנמל יקח וכמה יקחו דמי ריקון מכולה (במשלוח חלקי), אכסון, אם תיפול בבדיקה פיזית של המכס ועוד.

אחרי שהבאת את הסחורה אתה צריך לקחת בחשבון רמאויות של הספק, עלויות אחסון, מעמ שתשלם בכניסה לארץ ופחת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בלי שתציין תחום המוצרים וארץ מוצאם לא נוכל ליעץ לך לגבי עלויות. הרי דין הובלה אוירית בקירור אינו דומה לדין הובלה ימית במכולה על הסיפון ולא בבטן האוניה (טיפ - יכול ליפול למים). עלויות שונות.

כעיקרון אתה צריך להיות גוף מסחרי (עוסק או חברה זה לא משנה) ושיהיה לך עמיל מכס שיידע לעשות עבורך את כל העבודה.

פורסם

על מנת לדעת את ההוצאות על הובלה ומיסוי ,באופן כללי ,הכי טוב שתיצור קשר עם חברת עמילות שעוסקת ביבוא ,הם מקושרים עם חברות שילוח והובלה ,ותבקש מהם הערכה לעלויות , הם גם ידעו להנחות אותך בעניין התקינה וכו'.

כך לפחות קבל תמונה יות בהירה על ההוצאות.

פורסם
אז ככה.

יש מוצרים שיש להם תקן רשמי ולא ייכנסו בלי שתשלם הרבה כסף למכון התקנים (אם אין לך תקן תשלם על כל משלוח בדיקה ואם תרצה להוציא תקן זה יעלה לך כמה עשרות אלפי שקלים). יש גם מוצרים שאין להם תקן רשמי אבל עדיין תשלם עבור אישור ת.ל.ח (תקן לא חל).

אחרי שהמוצר בר יבוא אז אין לך שום דרך לדעת כמה הוא יעלה כאן כי אף אחד לא יודע כמה הנמל יקח וכמה יקחו דמי ריקון מכולה (במשלוח חלקי), אכסון, אם תיפול בבדיקה פיזית של המכס ועוד.

אחרי שהבאת את הסחורה אתה צריך לקחת בחשבון רמאויות של הספק, עלויות אחסון, מעמ שתשלם בכניסה לארץ ופחת.

האם זה תקף גם למצור שאני בונה בארץ ומייבא מחו"ל את הרכיבים להרכבה שלו?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם התקן הוא רשמי אתה חייב לעמוד בו.

חלקים משלמים מכס שונה. לפעמים גבוה יותר ולפעמים פחות.

פורסם
או אם התקן נדרש לקיום חוק (גם כשהוא לא במעמד רשמי) אז הוא גם מחייב.

תקנים מתחלקים לשלושה סוגים:

1. תקן ולונטרי - תרצה תוציא ואם לא תרצה לא צריך.

2. תקן רשמי - אתץה חייב לעמוד בכל דרישות התקן אבל לא חייב תקן (גם אלה מתחלקים לכאלה שמספיקה הצהרה של היבואן ועד כאלה שמחייבים בדיקה מלאה של מכון התקנים).

3. תקן מחייב - אתה חייב תו תקן.

WA11A, אתה יכול לשמן את המערכת ואתה יכול להילחם בה עם הראש בקיר. אני תמיד בוחר במלחמה, יוצא חבול אבל מנצח. בחיים לא שימנתי ולא אשמן גם כי אני נגד השיטה הזו וגם כי אני לא מוכן שאף אחד יתפוס אותי בביצים.

פורסם

רוצה דוגמאות?

למשל מישהו שמבקש שתשלח אותו לחו"ל לראות את המפעל או קובע איתך פגישות במסעדות יוקרה כשאתה כמובן משלם.

יש כאלה שמבקשים מפורשות.

• תוכן חדש...