Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי TT החדשה - יום כיף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית, תמיד מאוד התחברתי לעיצוב של ה-TT. וגם בדור הזה, המעצבים שעבדו על הדגם הצליחו לעדכן את המראה שלה ולגרום לה להראות יותר קרבית מאי פעם. באופן די טבעי, היא גם מסובבת ראשים ולא נראית סליפרית, כמו חלק מהגרסאות המחוזקות של משפחתיות שונות. זה לא שאני מחפש רכב שכולו פוזה, ובכל זאת, זה בכלל לא גורע כשיש לך רכב שנראה ומרגיש כמו רכב ספורט, ולא מתנצל על זה. נכון, החלק הקדמי שלה דומה לדגמים אחרים של אאודי (אם כי a1 קצת חורגת בחלק הזה), ובכל זאת, כחבילה שלמה ה-TT נראית ייחודית מספיק, ואני קולט ומזהה אותה די מרחוק, כשאני מתקרב לחניון הסטף, שם היא מחכה לנסיעת המבחן שלנו. גם בפנים הרכב נראה לא פחות ממעולה, עם קווי עיצוב קרביים, סביבת נהג שנראית (ומרגישה) יוקרתית למדי ומערכת MMI, המחליפה את לוח השעונים המסורתי, והמספקת לנהג את כל המידע (וקצת יותר מזה) שהוא צריך. גם המושבים החובקים נוחים למדי, אם כי בבלימה קצת יותר אגרסיבית הייתי שמח להשאר קצת יותר דבוק למושב.

אני נכנס לרכב. קצת תמונות מסביב, קצת הסברים מהנציג של צ'מפיון, התקנה של ה-go pro, סידור קצר של תנוחת ישיבה. נראה שהכל מוכן. אנחנו יוצאים לדרך, ומיד נתקעים אחרי שיירה של רכבים, המטפסים לכיוון ירושלים. זהו זמן טוב לקבל פרספקטיבה איך תרגיש ה-TT בפקקי היום יום, והיא בהחלט לא מאכזבת: בידוד הרעשים טוב למדי, והרכב לא מרגיש נוקשה או שובר מדי את הגב, גם בקטעים עם אספלט שחוק ואפילו לא על פסי ההאטה ביציאה מהסטף, אשר נועדו (כמו כל פסי ההאטה בישראל כנראה) בעיקר להעניש את מי שמעז לא להתפשר על המשפחטומטית הסטנדרטית תורנית, שיש לשכן מהדירה ממול. ההגה כן מרגיש לי קצת קליל מדי, אבל לא ברמה כזו שמשדרת חוסר יציבות, ועלולה לפגוע בביטחון בנהיגה. על "פידבק" אני מעדיף לא לדבר. אולי אני צעיר מדי, ואולי סתם לא נהגתי על מספיק רכבים שהם "כמו פעם", אבל המושג הזה מרגיש לי תלוש מהמציאות יותר ויותר, עם כל רכב חדש שיוצא לי לנהוג בו. על דיוק, לעומת זאת, כן אפשר וצריך לדבר, וההגה של ה-TT בהחלט מרגיש מדויק למדי, למרות הקלילות שלו.

הפניה להדסה מאחורינו, אנחנו מגיעים למקטע הפנוי יחסית של הכביש, ואפשר להעלות מעט את הקצב. למרות שאני מורגל לרכב קצת יותר קטן, המראות והשמשה של ה-TT הן גם נוחות מספיק כדי לספק לי תחושה טובה של פרופורציה, וזה בוודאי תורם גם לביטחון שלי ברכב. החלונות פתוחים, ולחיצה על הדוושה הימנית גורמת ל-TT לזנק קדימה, בליווי סימפוניה קצרה, שנשמעת היטב ברכב. ילדותי למדי, אבל הנפיחה הזו בהחלט תורמת להתלהבות שלי מהרכב, וגורמת לי לרצות להאיץ עוד ועוד. נראה שבשלב הזה החבר שנמצא איתי באוטו כבר קצת מצטער על זה שלא נשאר לשתות עוד כוס קפה בחניון, אבל זו היא בעיקר בעיה שלו, ואני ממשיך להעלות את הקצב. ישורת אחר ישורת, פניה אחר פניה, אני מרשה לעצמי להיות טיפה יותר מהיר ולבלום קצת יותר מאוחר, ועל הדרך אני גם מגלה שבלימה אגרסיבית יחסית גורמת ל-TT לקשקש קצת בזנב. עם זאת, אני גם זוכר שמדובר ברכב שהוא לא שלי, ולא מנסה להביא אותו אפילו למגבלה שלי כנהג, בטח שלא למגבלות האפשריות שלו, שהיא כנראה רחוקה למדי ממה שאני מעז או יכול לעשות.

כמו עם כל דבר טוב בחיים, גם הסיבוב הקצר הזה נגמר, והנה, אנחנו חוזרים לחניון, ואני מפנה את מקומי לבא בתור. אפשר קצת להירגע ולסכם. ההשוואה המידית שאני מוכרח לעשות היא ל-S1, בה נהגתי לא כ"כ מזמן. למרות שהרכבים חולקים את אותו המנוע, ה-TT מתגלה כרכב מהנה לנהיגה הרבה יותר. אני לא מומחה לעניינים טכניים, ולא יודע להצביע על הפרמטר המדויק שגורם ל-TT להיות כייפית הרבה יותר לנהיגה, אבל בניגוד ל-S1 יש משהו ב-TT שגורם לך להרגיש הרבה יותר מעורב בנעשה. ואין את תחושת ה-"רק תלחץ על הדוושה, תחזיק את ההגה והכל ייעשה בשבילך".

אינני יודע אם מדובר במכונית שתהייה מאוד מהירה במסלול כזה או אחר, ואם היא תשבור (או כבר שברה) שיאים בהוקנהיים, נורדשלייפה, או כל מקום אחר. אבל אני גם לא חושב שזה מאוד משנה, או לפחות לא אמור להיות מאוד משנה, לרוכש הפוטנציאלי. בסופו של דבר, מדובר ברכב מערב, מהנה ויוקרתי; כזה שיכול לגרום לבעליו לחפש את המסלול הארוך יותר הביתה או לכל מקום אחר, בשביל עוד כמה קילומטרים של חווית נהיגה. כזה שלא דורש ממך לנהוג על הקצה, כדי ליהנות מהנהיגה.

שמחתי לגלות שאאודי יודעים לייצר גם רכבים כאלו.

תודה רבה לקובי, נציג חטיבת אודי בצ'מפיון, שארגן וליווה את היום הזה.

קארספורום.jpg

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יופי של כתיבה,נהנתי לקרוא.עושה רושם של רכב ממש מהנה.

כמו כן,איזה דגמי מנועים קיימים? ומה מחיר הרכב?

וברשותך,פנק אותנו בעוד תמונות בבקשה.

פורסם

יבגני יצא מהאוטו ונכנסתי מיד אחריו.

כמו חברי מלמעלה, הרשמים שלי הם חיוביים מאוד. נהגנו בגרסת ההנעה הקדמית, שהפתיעה לטובה בשקשוק הזנב. כל כיכר הזכירה כי הרכב הזה נוצר כדי להעלות חיוך בפני בעליו. ההגה היה מדויק, אך קל מידי לטעמי ומעט חסר פידבק. מה שבכל זאת נתן פידבק היה המושב שהעביר את מיקום הישבן של הרכב טוב מאוד. זוויות הגלגול היו מתונות ולא השרו חוסר בטחון בפניות מהירות. תנוחת הנהיגה היתה טובה. יכולתי להנמיך את המושב וליישר את המשענת גב, כמו שאני אוהב.

מנוע השני ליטר מרגיש חזק ומלא מומנט. בשידוך לתיבה הרובוטית, הכח מועבר בצורה טובה לכביש, במיוחד כשהגיר במצב ספורט, שיודע לפניך מתי הוא צריך להוריד הילוך. כל העלאת הילוך גורמת לפצפוצים נחמדים מהאגזוז, אבל פרט לזה, לא שומעים את המנוע עד ל 4,000 סל"ד, גם עם חלונות פתוחים, וזה קצת חבל אבל פתיר. לבלמים היתה נשיכה ראשונית טובה, לא בדקתי את הדעיכה שלהם לאור מצב התנועה בכבישי המבחן.

פנים הרכב מרגיש איכותי ומודרני. הפלסטיקים השונים מרגישים נעימים למגע ואיכות ההרכבה מעולה. בתור נהג, לוח המחוונים החדש נהדר. מדובר ב LCD שמכיל את כל פונקציות הרכב, כולל המולטימדיה, מחשב הרכב והמחוונים. ניתן לשנות את התצוגה לפי בחירתך. בתור נוסע, אתה לא נהנה מכך ואין לך מסך במרכז הדשבורד להסתכל עליו.

לסיכום, הסיבוב שעשיתי על ה TT החדשה היה מהנה מאוד! הרכב הרגיש קליל ושובב, כמו כלבלב נרגש שקורא לך לבוא לשחק.

עוד חוויה כיפית שאורגנה על ידי קובי מחטיבת אאודי בצ'מפיון.

tt1.jpgtt2.jpg

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם

תודה על השיתוף, ואם אפשר יותר פרטים על המנוע, תודה.

ופעם הבא שאתה בירושלים תעדכן אותי נחמד לפגוש עוד מישהו מהפורום שאני מתכתב איתו לו מעט.

ונראה שהנהתם.

אני לא כלכך אהבתי את העצוב של הדגם הישן אבל החדשה נראת פצצה.

רועי

פורסם

כתיבה יפה, שמח לשמוע שאודי מתחילים להשקיע בניהוג.

אני דווקא עדיין לא מצליח לעכל את הלוע של ה TT החדשה.

מניח שצריך לחכות לתגובה של RS בשביל לקבל תמונות נורמליות :-P

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

היא יפהפיה. שום מילה על פתחי המיזוג המיוחדים, שמשמשים גם כמתגי שליטה? אהבתי מאד את סביבת הנהג המינימליסטית. ישר ולעניין. גם לוח המחוונים הממוחשב נראה כמו משהו שיום אחד יהיה בכל רכב.

מעניין איך קונצרן VAG מצליח ליצור מכונות שונות אחת מרעותה, כשהן מסתמכות על אותה פלטפורמה, בייחוד אחרי המעבר למערכת המודולרית החדשה. ה-S1 עדיין לא קיבלה את הפלטפורמה הזו אבל ה-S3 כן. יש פה מישהו שנהג על S3 ועל TT ויכול להסביר מה ההבדל ביניהן מבחינת ניהוג?

ד"א, מי מתחרותיה הישירות?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם (נערך)

השנייקל שלי,

עיצוב חיצוני

במשפט אחד? אין ספק שזו TT.

הקווים והצורה המוכרת עוד מהדגם שהוצג איי שם ב98 קיימים גם היום, רק שעם הזמן העיצוב התבגר ונעשה חד יותר. אני מוכרח לציין שמאוד חיכיתי לראות את הרכב במציאות אחרי שראיתי אותו בתמונות, והוא בהחלט תואם לציפיה. אני מניח שזה הקו העיצובי של אאודי שנראה בזמן הקרוב, ולטעמי מדובר בהמשכיות טובה.

עיצוב פנימי

לזה חיכיתי הכי הרבה אם לומר את האמת. הVirtual Cockpit שדובר עליו רבות שנמצא ברכב הזה ובהורקאן של למבורגיני סקרנו אותי מאוד.

לקחו כמה רגעים בודדים מהרגע שהתיישבתי ברכב ועד שהבנתי שזו הדרך לעצב תא נוסעים לדעתי. להעיף את המסך מהמרכז, להזיז את פקדי המזגן אל פתחי המזגן עצמו (שנים חשבתי לעצמי למה עוד לא עשו את זה, באמת) ולהשאיר רק אותם שם.

השליטה על המזגן ברורה ואינטואיטיבית מאוד. ליד ידית ההילוכים נמצא הג'וג המרכזי עם הטאצ' פד שאפשר לכתוב עליו, מספר כפתורים בודדים כמו למשל ביטול מערכת עצור וסע וזהו. נקי ומסודר.

כל שאר השליטה נעשית מההגה (שמזכיר לדעתי מאוד את ההגה של ה918 ), ומגובה במסך הבאמת נהדר הזה בלוח השעונים. המסך אגב איננו מרובע, אלא בדיוק בצורתו של הלוח עצמו.

ברכב שקיבלנו לא הייתה מערכת ניווט, ולדעתי חבל כי האפקט של מפה מלאה על כל לוח השעונים יכול להיות מרשים מאוד.

מערכת ה MMI של אאודי לטעמי תמיד הייתה נוחה לתפעול, והוורסיה החדשה הזאת בהחלט מעלה את הרף. אפשר למשל להגדיל את השעונים עצמם, ולצמצם את המידע ההיקפי במרכז, או להקטין אותם ולתת במה גדולה יותר למידע ההיקפי, כמו תמונת האלבום שכרגע מתנגן, או המפה של מערכת הניווט.

מרגיש ממש כמו HUD במשחקי מחשב. קודוס אאודי.

כמובן שכל שאר הדברים שלמדנו לקבל מאאודי כמו חומרים איכותיים ואיכות הרכבה גבוהה קיימים בשפע גם הם.

המושבים, למרות שלא נראים קרביים, נוחים מאוד, ותומכים מאוד. תנוחת הנהיגה מבחינתי היא ספוט-און.

נהיגה

בנסיעה רגועה הרכב לא נוקשה מידי (חישוקי 18" ברכב שקיבלנו), שקט, וקל לתפעול. הרעשים היחידים פחות או יותר מגיעים מהצמיגים, בכביש משובש או סלול היטב. ההגה קל ונוח לתפעול גם כן.

הרכב שקיבלנו היה מצויד במנוע ה2 ליטר, 230 כ"ס המוכר של הקונצרן. 37.7 קג"מ ב1600 סל"ד.

המנוע, יחסית שקט, גם כשלוחצים עליו, אבל בעל צליל יפה מאוד. מושך טוב מאוד, מאוד. ההגה, אמנם יחסית חסר תחושה כמו שכולנו אוהבים לומר, אבל מהיר ומדוייק לטעמי. הטרן-אין טוב מאוד, והרכב לא נמרח בפניות. שילוב טוב בין נוחות לביצועים לטעמי. הטוכעס גם שמח להצטרף למשחק כאשר מכניסים קצת העברות משקל, תמיד פלוס נחמד. אפרופו העברות משקל, הבלמים מרשימים גם כן.

אינני מחסידי הגיר האוטומטי, בכל תצורותיו, אבל אין ספק שתיבת ה DSG 6 עובדת מעולה, וגם דואגת לברבר בכל העברת הילוך. עדיין, כל עוד כוחי ברגלי השמאלית קיים, אני אשמח לגיר ידני.

הרכב שקיבלנו היה מצוייד בהנעה קדמית, ולמרות שחשבתי שיהיה משעמם, הוא ממש לא. הוא מרגיש קומפקטי על הכביש ובהתנהגות שלו, וככזה מאוד נשלט, משרה ביטחון, וכייפי מאוד. בהשוואה לS3 לדוגמא, שמתוחמר בצורה דומה ועליו יצא לי גם לנהוג, הייתי מעדיף את הTT עם ההנעה הקדמית, ממש כך, אפילו שהוא חלש יותר.

איך אני מסכם?

אני אישית מאוד מחבב את הרכבים של אאודי, מאז ומתמיד אני מניח, וזה רכב שבקלות הייתי יותר משמח לקנות ולחיות איתו ביום יום. נראה טוב לטעמי, מרגיש איכותי מאוד, נעים בנסיעה רגועה, כייפי בנסיעה לא רגועה. עוד אאודי לא שגרתית מבחינתי שיצא לי לדגום.

נהנתי מאוד.

תודה עצומה לצ'מפיון, ולקובי הנציג המגניב שלא מפסיק להפתיע. זה בהחלט לא משהו מובן מאליו, ואני מעריך את ההזדמנויות האלה מאוד ! כן ירבו.

כמו כן תודה לקבוצת טילים קטנים על ההזמנה.

2015-02-07 20.44.22.jpg

2015-02-07 20.04.46.jpg

10954780_10152773216039403_1007708131_o.jpg

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

גם אני הייתי נוכח ביום כיף הזה, אך ההתרשמות שלי (ותמונות) תעלה רק מחר.

זה המקום להודות לקובי הענק (מכולם) ולצ'מפיון על ההזדמנות ליום הנפלא הזה עם ה-TT והחברים הקרובים (להלן "טילים קטנים").

מצפה בקוצר רוח לימים נוספים ומהנים שכאלה, זה ללא ספק שיתוף פעולה פורה ומהנה - שמספק לנו חוויות והזדמנויות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אז הגענו אני וRS לסוכנות בשעת בוקר מאוחרת קובי קיבל את פנינו בברכה והודיע לנו מראש שהרכב מוכן כבר.

הצביע לכיוון איזור נסיעות המבחן ואמר זו הכלה!, חשבתי לעצמי; ועוד איזו כלה לבושה כולה לבן נוצצת וכל גימור ועיקול בה רק מחמיא לה, כן זה הולך להיות מהנה.

אני אישית קצת בחור מיושן באופיי היה לי קצת קשה התחלה עם ההנעה ללא מפתח כל מערכת השליטה מההגה והקונסולה המרכזית שנותנת "פייט" לI DRIVE של BMW, אז אחרי שתפסתי את הפואנטה זה כמו לרכב על אופניים ;)

והאופציה חלפתוח את הספויילר? מגניב!. :)

כך יצאנו לדרכנו, כשאני בודק את תא הנוסעים תוך כדי ואני אומר לעצמי, לא הייתי משנה פה כלום.

הMMI מגניב להחריד כמה אופציות שפשוט תענוג לקל לדפדף בו.

אישית, שלא כחברי איש המערות לא חשבתי מעולם על האופציה הזו של פתחי המזגן אז לי זה ניראה כל כך נקי ומדוייק מבחינה עיצובית שקונסולת המזגן מחוברת לפתחים שלו, זה שומר על יתר עיצוב הרכב כל כך נקי, לא ערום.

נקי.

וכך יצאנו לדרך, אני באאודי וRS ברכבי שלי.

חייב לומר שלעבור לזה מהוט האצ' לוקח כמה רגעים ואתה מבין שיש פה מרחב עצום בפנים לעומת קודם.

וכך גם היה כשלחחצתי על דוושת הגז- כוח עצום. פשוט תענוג, כמה שהוא זמין וכמה שהוא חוויתי. לאחר כמה דקות אמרתי לעצמי איך זה יהיה ב"ספורט" ולא ב"דרייב"- התגלה לי באותו רגע עולם חדש, חיה אחרת לגמרי.

מקשקשת בזנבה מנוע עם ניהול שנעשה יותר אגרסיבי אגזוז שמפצפץ לו בקפיירים בכל העברת הילוך- בקיצור? כיף גדול.

עולים מאשתאול ולאחר שעברנו בהזדמנות קלה רכבים שהגבילו אותנו האאודי הרשימה בקצב שלא הייתי רגיל אליו קודם, סוף סוף אתה ברכב שאתה גם יכול לסוע בו מאוד מהר יחסית, וגם באמת להשקיע בנהיגה. ולא- רק תסובב את ההגה ויהיה טוב.

זה טוב שהרכב גורם לך לעבוד אתה מרגיש שזה באמת אתה לוקח את הפניה, זה מגביר את התחושת ביטחון ברכב ברגע שזה קורה.

ההיגוי מאוד חד וחלק וברור, אבל אישית לי היה קשה קצת במקטעים בהם האספלט היה מיושן ורעוע אבל זה כמעט בכל רכב.

אני חושב שזה משהו שאאודי עשו מאוד לטובה ברכב הזה מבחינת הגיר שההעברת הילוכים בו מאוד כיפית וחלקה ויחד עם זאת בנו פה ניהול מנוע שהוא שונה ומראה בעל כורחו שהעליונות פה היא אכן באמצעות טכנולוגיה.

אני אסכם במילותיו של אופנוען שדווקא רכב אחרי איש המערות- "היה כל כך כיף לסוע אחריך!"

אז אם לאופנוענים היה כיף והם לא היו אפילו ברכב אז אני בהחלט יכול לסכם- שהאאודי TT החדשה מהנה מאוד(כן כן גם הנעה קידמית) מרשה לעצמך להתנהג כמו ילד ועת ובעונה אחת להיות המבוגר האחראי (במצב D כמובן) ).

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

מתחילה ב360K לדגם קופה הבסיסי בעלת הנעה קידמית,

ועד- מעל ל400K לראודסטר עם קוואטרו.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם (נערך)

הראשונים לפגוש ב-TT היו אני ומר OE300. קובי היקר נתן תדרוך קצר על התפעול הכללי ומי נגד מי, ולאחריו OE300 התחיל את הנהיגה בה כשהכיוון הוא אשתאול / נס הרים - ואני גדשתי במקביל בעקרב (העצבני) שלו.

היא עמדה לה מולנו בפתח אולם מסירות הרכב החדש, כשהיא עונדת לה חישוקי 18' נאים מאוד, מצויידת לה בתאורת לד המוכרת משלל דגמי אודי האחרים ולבשה לה לבן - שעושה עם חסד אדיר עם כל קו וקימור שבגופה הנאה והמושך (השחור נאה, אך מסתיר את קוויה השונים).

מביטים:

חיצונית, אין ספק שזאת ה-TT הנאה מכולן עד כה, כך שאני בדעה אחידה עם חבריי היקרים. בכללי - לטעמי מדובר באודי הנאה ביותר הנמכרת בימינו אלו. העיצוב החד והזוויתי - יחד עם הקימורים והעגלגלות הופך אותה לנאה במיוחד, בכל מצב, בכל תאורה ובכל פוזיציה שהיא.

יושבים:

כמו העיצוב החיצוני - גם הפנימי הוא ללא ספק המוצלח ביותר של אודי עד כה לטעמי. תפעול המזגן, מערכת השמע, שלל מצבי הרכב השונים ומחשב הדרך המפורט להפליא - קלים ביותר (וזה בניגוד מוחלט ל-MMI בדגמי A3 ו-A4 האחרונים, שם העסק מרגיש מאוד מסורבל ביחס ל-MMI של ה-A6 היוצאת וכמובן מול ה-IDRIVE של ב.מ.וו). תא הנוסעים לא פורץ גבולות בעיצובו, אבל זאת גם נקודת היתרון שלו - המראה המאוד נקי, מאורגן, מסודר ויעיל.

לוח השעונים היחודי שלה בהחלט מרגיש מאוד "קוקפיטי" ונותן תחושה מיוחדת. הוא קל, ברור וקריא - ומציג המון נתונים במחשב הדרך. בקלות רבה ניתן לדפדף בין מחשב הדרך לרדיו / מערכת השמע, מבלי להוריד יד / עין לכיוון גלגלת ה-MMI בקונסולה המרכזית.

איכות החומרים גבוה מאוד - החומרים איכותיים ונעימים מאוד למגע ולמראה, ההרכבה נהדרת ולא נשמעו שום זמזומים שהם, גם על אספלט שבור / מצולק במיוחד (כבישי ר"ג למשל, או הקטע כביש המחבר בין אשתאול לכיוון לוזית).

רשימת האיבזור ברכב הייתה נאה למדי וכללה מערכת לשמירת נתיב הנסיעה - ברגע שהמערכת מזהה סטייה כזאת או אחרת (לדעתה) מהנתיב הרצוי, היא כהתחלה יוצרת התנגדות בהגה (הופך כבוד מהותית ומתנגד מעט לנהג) ולאחר מכן - במידה והבינה שהנהג כנראה נרדם / עסוק בדברים אחרים / אידיוט מושלם - היא תסובב את ההגה לכיוון הרצוי. בדקנו זאת במקטע כביש רחב ונקי מנהגים סביב, וזה אכן עבד. ההגה החל להתנגד תחילה ולאחר מכן סובב עצמו מספר מעלות ימינה / שמאלה לבדו ונשאר בנתיב הרצוי.

מערכת יעילה מאוד - רק דורשת התרגלות. בנהיגה ספורטיבית - היא מתערבת לא מעט פעמים, מה שלא פעם לא נותן לנהג לעשות את מה שרצה לעשות וגרם להפרעה גדולה יותר מאשר היעילות - כך שאם חפצתם בנהיגה מהירה ומהנה מהרגיל, גשו לתפריט הראשי של הרכב, תעשו לעצמכם טובה גדולה - ותבטלו אותה. היא תעיק עליכם - יותר מידי.

מושב הנהג נהדר. הזכיר לי מעט את המושב נהג שהיה לי ב-A4 SLINE לפני כמה שנים בגרמניה. אוחז היכן שצריך, קל לכיוונון ונוח גם לאורך זמן (לי היה את הזמן איכות הארוך יותר מבין כולם יחד עם ה-TT). תנוחת הנהיגה טובה בהחלט, קל להגיע למצב ישיבה מיטבי. המראות מעט קטנות (בעיקר הפנימית) אך לא משהו שלא ניתן להתרגל אליו תוך מספר דקות. הראות אחורה גם כן פחות מבריקה - בעיקר כשהספויילר מחליט להתרומם לו ולחסום עוד כמה ס"מ משדה הראייה - העיצוב עושה את שלו מן הסתם. זה לא נוראי (בפריוס למשל, המצב הרבה פחות נוח) - רק דורש התרגלות קצרצרה.

מבחינת מרחב הפנים - לנהג / נוסע יש לא מעט מקום. למען האמת, ב-TT היה יותר מקום מאשר קופרה (דור קודם) של חבר שהצטרף בשלב מאוחר יותר של היום. המושב האחורי לעומת זאת - יאכלס ילדים בלבד. הגג המשתפל מוקדם ובחדות לא מאפשר לבוגר לשבת בו, וכמובן שגם מרווח הרגליים לא בדיוק מדהים - בעיקר אם הנהג / נוסע גבוהים.

תא המטען גדול יחסית, אך שפת ההטענה שלו סופר גבוה. לא מתכון מנצח למי שכן שוקל להעמיס ב-TT קצת מעבר לקניות המזון השבועיות, או כל ציוד / מטען אחר שהינו קל ואינו גדול במיוחד. העמסת מזוודה גדולה וכבדה (נגיד - 32 ק"ג, אחרי חודש ארוך בארה"ב...) לא תהיה דבר נוח או קל במיוחד :lol:

נוהגים:

אחרי שהתיישבנו, כיוונו את המראות / הגה והמושב, זה הזמן לצאת לדרך ולראות מה ה-TT יודעת לעשות ואיך.

ראשית, המנוע הוא ה-2.0TSI EA888 החדש של VAG. בניגוד ל-2.0TSI הקודם עם כ-200 סוסים (תלוי בגרסה. בגולף GTI MK6 היו 210 סוסים) וטורבו צנום מידות, הרי שב-EA888 חבוי לו מגדש טורבו גדול מהותית (טוענים כי גדול אפילו מה-K04 המשרת את הגרסאות הבכירות של ה-2.0 היוצא, כמו ב-S3 / קופרה R) ולמרות זאת - זמינות הכוח שלו היא משהו שקשה לכתוב עליו אלא צריך לחוש בפועל - כוח זמין מתחתית הסל"ד ועד הקו האדום.

המנוע מטפס בקלילות ובזריזות די מפחידה אל הקו האדום, שם כל העברת הילוך תספק סאונד משעשע (ובהחלט ממכר, כפי שיבגניפ ציין כבר) של מה שמכונה ה-"DSG Fart". אודי / VAG מדברים על 230 סוסים לפחות - ואילו האמריקאים מדברים על דיינו'ז בהם המנועים הללו הוציאו בין 250 ל-260 סוסים (במנוע) ועוד בשימוש באוקטן 91 (!). מסקרן לדעת כמה סוסים המנוע הנ"ל מספק על אוקטן 95 מקומי / על אוקטן 98 מקומי. זה בהחלט יהיה מעניין.

על ה-DSG6 אין צורך לפרט, נכון? טובה באלפי מונים מה-DSG7. במצב DRIVE "רגיל" היא תשתדל להגיע במהרה להילוך הגבוה (6 כמובן). טוב לצריכת דלק, קצת פחות טוב לתגובות - והיא תאלץ להוריד הילוך / שניים ואולי שלושה בכדי ליצור את קצב ההתקדמות המשכנע. במצב D-SPORT התיבה מנצלת את רצועת הכוח היטב, והיא תמיד תשאיר אותך בתוך רצועת הכוח האופטימלית. בלימה עדינה תגרור הורדת הילוך / בלימה חזקה תגרור הורדת מספר הילוכים (לפי ששמתי לב, בדר"כ 2 הילוכים - היות ומלכתחילה היא משאירה את התיבה בהילוך נמוך יחסית) - תענוג. קיים גם מצב M עם משוטים מההגה כמובן - למי שמחפש "משחקים" כתחליף שהוא לבחישה של תיבה ידנית. ניצלתי את מצב זה אך ורק בשימוש להאטה יחד עם בלימה, ותו לא. בכל מצב אחר שהוא, ה-D-SPORT הוא המצב האידיאלי, בעיקר בנהיגה ספורטיבית מן הסתם. במצב ה-S ה-DSG מנצלת היטב את כוחו של המנוע הנפלא.

אנקדוטה קטנה - המנוע אומנם מרשים מאוד בכוחו (והוא ללא צל של ספק מרגיש חזק מהותית מהכתוב בנייר), אבל צלילו אנמי במיוחד. אין בו שומדבר מרגש, מלהיב או דרמתי - רק צלילי גדישות / שריקות וכמובן ה-Fartים. למעשה, הוא כל כך שקט שהפיאסטה ST של גל נשמעת כמו מכונת מלחמה אמיתית ליד ה-TT. מאמין ובטוח שצנרות יניקה ופליטה יעשו עימו חסד - ואם ממש בא לכם, צרפו לחבילה גם תוכנה ראויה (ותגיעו לאיזור ה-300 סוסים בקלות).

לפני שניגע ב"איך מתנהגת", אדווח לכם שה-TT הזאת (ואזכיר - נועלת 18') נוחה בהחלט (למעט במפרים שנבנו בצורה מזעזעת / שברי אספלט רציניים במיוחד). צרפו לכך את העובדה שהיא מבודדת היטב ותקבלו מכונה שמאוד נעים לנהוג בה ברוגע. התלונה היחידה היא כלפי ה-קונטי' ספורט קונטקט 5 השמנים (245/45) שמייצרים לא מעט רעש, בעיקר על האספלט הישן והלא סופג רעשים. מצד שני, הם מייצרים ערימות של אחיזה - והיו מצויינים בהחלט.

יאללה, עכשיו אנחנו מגיעים לשלב המעניין באמת: אז איך לעזאזל מתנהגת ה-TT החדשה? בקצרה - מפתיעה ובגדול. תשכחו מכל מה שזכרתם מהדור הראשון והסופר פושר (שהתבסס על הגולף MK4, שעצמה הייתה רחוקה מלהיות מכונת ניהוג). הדור השני אכן שיפר את נושא הדינמיות מול הדור הראשון, אך רבים טענו שה-GTI MK6 הייתה טובה יותר בפן הזה.

כיאה לאודי (וחבל מאוד. VAG היקרים, מתי תלמדו לייצר הגאים טובים? מתי...), ההיגוי פשוט לא משתף אותך יתר על המידה בכל המתרחש אי שם בחזית. מי שנהג ומכיר VAG's ידע להסתדר עימו, אבל רמת שיתוף המידע שלו לא בגדר "לרוץ ולספר לחבר'ה" - יש לקונצרן עוד הרבה היכן לשפר בכדי לעמוד ברמת ההיגוי שמספקים לנו יצרני אחרים (פורד / רנו כמותגים עממים / ב.מ.וו ואפילו מרצדס כמותגי פרמיום). לזכותו יאמר כי הוא מדוייק להפליא וחד בהחלט. המשקל מעט קל, אך בכללי - שיפור ענק וניכר מול הדורות הקודמים, שהיו יותר Show מאשר היו Go.

ה-TT המדוברת הייתה בוורסיית הנעה קידמית ולא Quattro. לטענתו של קובי, אשר נהג בשתיהן כמובן, ההנעה הקידמית היא המוצלחת והשובבה יותר (קלילה יותר מול ה-Quattro מן הסתם). תיאורטית - תרימו גבה. מעשית (מניסיוני לפחות) - דווקא בהנעה קידמית יש בהן שובבות מורגשת יותר (קחו למשל את ה-A4Q מול A4 "רגילה". ה-Q אומנם מורידה כוח בצורה עדיפה, אבל היא מרגישה משעממת / חסרת ריגוש / בטוחה מידי - אין דרמה, אין פאן).

אז, יש צדק בדבר? אכן כן, ללא צל של ספק. הורדת הכוח בהילוך 1 (למשל) היא אכן "הנעה קידמית" טיפוסית - TT מתקשה להתקדם ממקומה, היא פשוט מנסה לעקור את האספלט מהמקום, תוך כדי תלישת הגומי מהקונטי' 5 - שבהחלט מנסים לתפוס אחיזה, אך ללא הצלחה יתרה במיוחד. זה קורה על כל סוגי אספלט - גם החדשים והרעננים יותר שבנמצא.

היות והשעה הייתה מאוחרת יחסית ונוכחתי לראות שכמות הרכבים סביבי גדלה מאשר הזמנים בהם החבר'ה נהגו בה, החלטתי שלא להעמיק לכיוון בר גיורא, אלא להמשיך עד איזור הדסה ולשוב חזרה דרך אשתאול - לכיוון לוזית.

בכל המקטע שבין הדסה לצומת אשתאול, ה-TT הוכיחה שיש פוטנציאל בה (למרות ההיגוי הלא "מדבר" והקל מעט). רמות האחיזה שהיא מספקת - מדהימות. היא אוחזת כמו עלוקה רעבה לדם. תנו לגומי להתחמם מעט - והעסק רק משתפר.

תת היגוי קל מופיע כשדוחקים בה יותר ממה שהיא רוצה (וזה קורה בשלב די רחוק), אלא שאם תשתפו איתה פעולה ותזרמו איתה כפי שהיא רוצה, אתם תגלו זנב פעיל בהחלט - שאוהב לצאת, אוהב לסייע, אוהב לעלות חיוך ושונה לגמרי מהאודי TT (ו-A3 / A1 וצפונה) שהכרתם. תנו לה סיבובים, תנו לה פיתולים, תנו לה לתפוס קצב - והיא תפתיע אתכם כל פעם מחדש בכמות החיוכים והצחוק שתעלה בכם. אותה אחיזה נהדרת היא זו שתגרום לכם להרגיש בה כאודי אמיתית, משמע - מספקת המון בטחון, והבטחון הזה דווקא עולה עם הקצב (ואותם החיוכים).

עד כה, אין ספק שה-TT מפתיעה לטובה. אז עזבנו את אשתאול והמשכנו אל לוזית / לי און (אלינו הצטרפו שני חברים טובים בלאון קופרה חזקה מהמקור), שם ה-TT פרחה אפילו יותר. זה מקטע שמייצר קצב מהיר יותר, עם ראות טובה יותר (במרבית המקטע) והיות ומדובר בישוב דתי - הרי שבשישי אחה"צ הוא גם נקי כמעט לחלוטין מתנועה / סובבים.

ה-TT הוכיחה לאחות הקטנה והזקנה שלה, הלאון קופרה היוצאת (ב-STAGE2), שהיא לא זקוקה לכוח נוסף בכדי לרמוס אותה שוב ושוב ושוב ושוב. ה-TT הראתה את זנבה ללאון בכל רגע נתון. נהיגה בקופרה והחזרה ל-TT הבהירה עד כמה הן שונות, עד כמה VAG שדרגו את השלדה ואפילו את ההיגוי (זה של הלאון קל מהותית, אילם לחלוטין ופחות מהיר / חד). ה-TT מרגישה כמו צרפתייה (כן כן) מול הקופרה. ד"א, השתיים הללו חולקות את אותן הבלמים - ואלו של הקופרה (שמצבם טוב בהחלט) הרגישו אחרת לגמרי. ה-TT הציגה יכולת בלימה נהדרת, עם המון נשיכה ומעט דעיכה (גם אחרי התעללות ארוכה). אלו של הקופרה ויתרו הרבה לפני, גילו הרבה פחות נשיכה ראשונית ובכלל, וסבלו מדעיכה מהירה ומורגשת עד מעיקה למדי. בקיצור ולעניין - קפיצה מורגשת בין האחיות הללו, ואין ספק שיש שיפור ניכר לטובת שילדת ה-MBQ (ומנוע ה-EA888, שעל אף חסרון כוח מהותי - על הנייר - מול הקופרה המדוברת, ניערה ה-TT מזנבה את הלאון די בקלות והשאירה אותה מאחור. הזוי לחלוטין, אבל כך קרה - ויותר מפעם אחת, גם כשהחלפנו נהגים).

מסכמים:

ה-TT החדשה היא מכונה משודרגת בכל אספקט מול הדור הקודם וגם מול האחות לבית, ה-A3. היא מרגישה טוב מהותית בתא הנוסעים ובכל הקשור לניהוג. נראה שמישהו במותג הזה החליט כי נמאס שה-TT תהיה אך ורק Show - זאת לפחות התדמית שדבקה לה (ודי בצדק). ה-TT הנוכחית מוכיחה כי VAG צועדים בעקבות המתחרים - עם שילדת MBQ וכי הרצון שלהם להשתפר בפן הדינמי מתחזק עם השנים.

ה-TT משלבת בין שני העולמות - מדובר במכונה מאוד נעימה ליום יום, היא נוחה בהחלט, שקטה להפליא ויש לה מעל ומעבר בכל הנוגע לכוח זמין. מצד שני, אם תחפצו בנהיגה מהנה ומשעשעת מהרגיל, גם שם היא תספק לכם מספיק חיוך וצחוקים 8)

וכפי שציינתי קודם לכן, המון תודה לחבריי היקרים (הטילים הקטנים) - וכמובן שהמון תודה לקובי היקר ולחברת צ'מפיון על החוויה וההזדמנות. מצפים כולנו לחוויות והזדמנויות נוספות בהמשך :wink:

TT1.jpg

TT2.jpg

TT3.jpg

TT4.jpg

TT5.jpg

TT6.jpg

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כתיבה יפה ומקיפה שמעוררת את בלוטות החשק! יחד עם התמונות, זה בכיף ראוי להיכנס למגזין. נשאלת השאלה, איך מתקבלים למועדון הטילים הקטנים (רוצה לומר, מאיזה רף מינימלי)? :twisted:

:idea:

• תוכן חדש...