Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(לשם שינוי ובניגוד לאופנה שהחלה כאן לאחרונה, אני מפרסם סיכום על הרכב לאחר מכירה, ולא תוך כדי)

בינואר אשתקד קניתי את הגטס כרכב זמני בגלל מצב כלכלי שנחפה עלי, ועד שאמצא רכב שטח חדש.

ידעתי מראש לאן אני נכנס, הרי המלצתי עליה עשרות פעמים בפורום ייעוץ, וידעתי מה לחפש ואיך.

אחרי לא מעט טלפונים ורכבים שעברתי, מצאתי את הכלה; 2008 GLI, יד שלישית עם 117K.

בתקופה שהייתה אצלי השקעתי ₪2,011 בזוג טיפולים גדולים במוסכים מורשי יבואן,

רביעיית צמיגים ב₪750, מצבר ב₪399 (החלפה יזומה, לא כי נתקע) ועוד כמה שטויות כמו נורות,

השלמת קליפסים, מגבים, זוג טאסות, נעילה מרכזית חדשה וכו' בכמה מאות שקלים סה"כ.

כל דבר שהפריע לי - תוקן/הוחלף במקורי. ממש לא "תחזוקת סטודנטים" כמו רוב הרכבים בתקציב הזה.

התרשמתי לטובה מהאמינות של הגטס, לא שמדובר על רכב ישן ו\או ממותג עם מוניטין רע, אבל

יש במשפחה ובמעגל החברים לא מעט רכבים שנעים סביב המחיר הזה ומאכילים את הבעלים בחצץ

עם תקלות שפשוט לא נגמרות, ובכללי במצב די בררה כי הבעלים הקודמים הזניחו וכבר אין דרך חזרה.

פה אין רגש.

קם בבוקר לעבודה - הרכב פשוט מניע.

מגיע למוסך לטיפול - שותה קפה בלי חשש שייצא עכשיו מישהו עם כרס וסרבל ויגיד לי שהרדיאטור

נפל לתוך הקרבורטור ועשה לי סבטוחה שלמה מהפלאגים, טיפול וזהו, בלי הפתעות.

כל כניסה לתחנת הדלק אני כבר מראש יודע כמה דלק ייכנס, לפי מד המרחק חלקי 12, כי זה

הממוצע כשנוהגים רוב הזמן במהירות של 120קמ"ש (או ככה לפחות אמרו לי :wink:)

זה הפאנץ' ליין, זה מה שמגדיר את הגטס - רכב בלי הפתעות.

(ולפעמים בנקודות מסוימות בחיים זה בדיוק מה שצריך)

אין מה לדבר פה על שלדה מתקשרת, הגה חד או חווית נהיגה, הם לא קיימים. גם שעון חום

מנוע אין לה.

אבל יש 4 רמקולים מקוריים שעושים עבודה נפלאה, אנטנה מספיק טובה כדי לקלוט 100FM

גם בחיפה ומזגן שכנראה במקור נלקח מחדר הקפאת בשר, אחרת אין לי הסבר למה הוא כזה חזק.

וזה בדיוק מה שצריך - לא יותר מזה.

גם בסעיף ירידת הערך לא נרשמה הפתעה - למעשה במהלך השנה המחירון ירד בסביבות ה₪1,000.

אני אישית "הפסדתי" ₪4K בין הקניה למכירה.

אם להוסיף על זה עלויות של תחזוקה וכו' אז הגטס "עלתה לי" פחות מ₪8,000 במשך 12 חודשי בעלות.

בהשוואה לכל רכב אחר שהיה לי עד כה - מדובר על נתון פנטסטי.

בשורה התחתונה אני יצאתי מהסיפור הזה די מרוצה, ומקווה שלבעלים הבא (חבר פורום, אגב) תהיה

חוויה חיובית דומה.

יאללה, להרפתקה המוטורית הבאה.

נ.ב.

תודה מיוחדת לTzvika-Pick שכבר חמש פעמים שלח לי מדבקות לרכב, אני מבטיח להפסיק להחליף

אותם כל שנה :lol::lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תודה על הסיכום,אולי היא לא מציעה נוחות של סיטרואן c5 או התנהגות של 911 אבל היא אמינה ולא יקרה לאחזקה בדיוק מה הרבה אנשים מחפשים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חייב להגיד, סחטיין על הסבלנות.

מנסיון, למצוא גטס מאובזרת ומטופלת, זו משימה קשה ביותר.

עריכה: ושאני מדבר על "אבזור", אני מתכוון לכרית אוויר נוספת ו-ABS, לא מעבר.

פורסם

יפה אחלה סיכום, אני גם אסכם בעוד פחות מחודש על שנה עם הגטס שלי.

רק לא מבין איזה ריבעיית צמיגים קנית ב 750 שקל. ( לי עלו זוג של גוד אייר 780 ש"ח ) והמידה אצלי זה 185.55.15.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

סיכום נחמד, אך , איך אפשר לקנות רכב שאין לו מד חום למנוע? אנשים פשוט יסעו עד שהמנוע יתחמם ופוף.

ועוד שאלה, למה קנית רכב שכזה? מתוך סיקורים בחו''ל הוא נועד יותר למגזר הנשי שלא לדבר על הטמבונים וכל החיצוני הכל כך קל שעם אצבע אפשר להכניס לפנים וליצור מעין שקע .

פורסם

בדיוק מה שחשבתי על הרכב הזה (אפילו היה לי כזה שכור במשך שבוע), גירסה מוקטנת של לנסר קלאסיק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

download

כול כך הרבה שטויות כתבת..

יש נורית וציפצוף שצריך להיות,מי שלא בודק מידי פעם לוח שעונים גם מד חום לא יעזור.

מה עושה אותו נשי?

אתה במקרה terminator שעם אצבע אתה מעקם?

קיצר הרבה שטויות כתבת.

פעם הבאה מציע קצת לחשוב לפני שכותבים חבל לעשות צחוק מעצמך.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה !

היתה לי גטס 1.4 ידנית מהליסינג (כן זאת בלי ABS ועם כרית אחת .....) - 3 שנים של נסיעת "מסלול" (65K ק"מ) ללא שום תקלה !

מאוד נהנתי מהספרטניות - מזכירה לי נהיגה בקארטינג .

המנוע מושך חזק יחסית ( קצת יותר זריזה מהמזדה 3 שהיתה לי קודם) , ההילוכים עוברים נפלא , אחיזת כביש עלובה מאפשרת לך נהיגת "מסלול" על 40 קמ"ש - המון פאן במהירות חוקית .

עריכה:

קצת הגזמתי , האמת שהאחיזה לא כל כך גרועה( קצת פחות מהמזדה 3 ) - פשוט החלפתי אותה בלאון 1.8TSI .... והפער ע צ ו ם !

עריכה אחרונה על ידי פוצינו
פורסם
רק לא מבין איזה ריבעיית צמיגים קנית ב 750 שקל. ( לי עלו זוג של גוד אייר 780 ש"ח ) והמידה אצלי זה 185.55.15.

צמיגים סיניים פשוטים עם דירוג כמעט זהה לפאלקן ZE912.

בגטס למעט GLS המידה היא 175/65R14, יש לך צמיגים החל מ₪150, ככה שיכלתי לצאת ביותר זול

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
סיכום נחמד, אך , איך אפשר לקנות רכב שאין לו מד חום למנוע? אנשים פשוט יסעו עד שהמנוע יתחמם ופוף.

ועוד שאלה, למה קנית רכב שכזה? מתוך סיקורים בחו''ל הוא נועד יותר למגזר הנשי שלא לדבר על הטמבונים וכל החיצוני הכל כך קל שעם אצבע אפשר להכניס לפנים וליצור מעין שקע .

נסיעה עם רכב ללא מד חום מנוע אפשרית ויש הרבה מכוניות שנמכרות כך, אבל הדבר נובע מחיסכון עלויות ייצור של היצרנים, ומסכן את המנוע. אין חשש מיידי להרס שלו כי יש נורות התראה וצפצוף, אבל הנורה הזאת נדלקת בד"כ מאוחר מידי. בכל מקרה כבר טחנו את הנושא, אתה מוזמן לעשות חיפוש.

עם שאר הדברים שכתבת אני לא מסכים.

פורסם
צמיגים סיניים פשוטים עם דירוג כמעט זהה לפאלקן ZE912.

בהתחשב בעובדה שאת הדירוג לצמיגים נותן היצרן עצמו , אין למשפט הזה שום משמעות מעשית.

צמיג סיני פשוט הוא רק צמיג סיני פשוט. מי שמחפש חיסכון, עדיף שיבצע טיפולים במוסך מתמחה ולא במוסך היבואן - אבל ישקיע בצמיגים.

פורסם

אתה טוען שיצרן X יכול לרשום על היורולייבל שלו דירוג A על יבש ורטוב, בלי לתת דין וחשבון לאף אחד?

פורסם (נערך)

באופן תאורטי היצרן צריך לבצע בעצמו את הבדיקות לפי התקן שקבע האיחוד האירופי.

באופן מעשי, יצרנים סיניים אינם מצטיינים באמינות.

להלן שאלות ותשובות מתוך האתר של האיחוד האירופי לתקן EC No 1222/2009:

?Q5: Who should give the information to the consumer

A5: Three parties have obligations to ensure consumers are properly informed: the tyre suppliers (manufacturers or

importers in Europe); the tyre distributors; the vehicle suppliers and distributors

ובעברית מדוברת: הנחתום מעיד על עיסתו והחתול שומר על השמנת

?Q7: How is the compliance with the tyre label regulation secured

A7: It is the responsibility of the Member States, usually through national market surveillance authorities, to assess the conformity of the declared grading values. Theprocedure for verification is further detailed by the Commission Regulation (EU) No1235/2011 amending the Regulation (EC) No 1222/2009.

ייתכן שבחלק ממדינות האיחוד האירופי יש גופי פיקוח צרכניים עם שיניים חדות ונבוטים, אבל מי מפקח על הייבוא של צמיגים בישראל ואיזה כלים יש לו לבדוק את האמינות של הצהרת היצרנים והיבואנים?

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

נ.ב.

תודה מיוחדת לTzvika-Pick שכבר חמש פעמים שלח לי מדבקות לרכב, אני מבטיח להפסיק להחליף

אותם כל שנה :lol::lol:

כל זמן שאתה משתדרג לג'ימיני - הכל בסדר מבחינתי.

הייתה לי גטס במשפחה וסך הכל אני מאוד מסכים עם הסיכום שלך. זה סוס עבודה, ליתר דיוק חמור עבודה. לא כיפי, לא מהיר, לא נוח, לא מאובזר. אבל מה, תמיד מניע ועושה את העבודה במינימום עלות. אפילו צריכת הדלק לא מפחידה כמו שאנשים מספרים. זה לא שמאזדה 2 או סוזוקי סוויפט יעשו הרבה יותר קילומטרים לליטר.

אגב, אצלנו בגטס הייתה בעיה עם האימובילייזר המקורי, שמידי פעם היה מסרב להניע את הרכב. אני שמח לראות שזאת לא מחלה כרונית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...