Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לא בהנתם למה התכוונתי...

קליפינג כן גורם לעיוות... תלוי בכמה אחוז (נמדד ב1KHz)

עד 0.1 בערך אין עיוות לשמיעת אדם, צליל נקי נמדד ב-0.05 משהו איכותי 0.03...THD

לא התכוונתי לרעשים האלו...רעשיפח ולוואי הם דבר אחר...

ולא ברגע שעוברים את העוצמה המירבית מקבלים עיוות מידי... גם את רומא לא

בנו ביום אחד אלא לאט לאט ובהמשך גם יבוא עיוות...

תודה.

:screwy:
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי מושג מאיפה הנתונים שלך,

מתחת ל 1% THD, אני לא חושב שיש חיה בטבע שתשמע הבדל :)..

כמובן שקליפינג גורם לעיוות, לא זאת השאלה, השאלה אם אתה יכול להגדיר זאת כדיסטורשיין שתשמע ברמקולים שלך.. וכמובן שקליפינג ברמה בריאה, יתן תוספת סאונד טובה, ללא כל "עיוותים" נשמעים ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
אין לי מושג מאיפה הנתונים שלך,

מתחת ל 1% THD, אני לא חושב שיש חיה בטבע שתשמע הבדל :)..

כמובן שקליפינג גורם לעיוות, לא זאת השאלה, השאלה אם אתה יכול להגדיר זאת כדיסטורשיין שתשמע ברמקולים שלך.. וכמובן שקליפינג ברמה בריאה, יתן תוספת סאונד טובה, ללא כל "עיוותים" נשמעים ..

הנתונים שלי מדויקים...,אפשר לזהות עיוות בגבוהים מ0.5 ללא הרבה בעיה...

למשל בבית אני מחזיק מגבר של NAD מי שמכיר יודע... אין לו טיפת עיוות (0.01) ב-150W X2.

יש שם סופט קליפינג ..., לא סתם זה נמדד...ברמות הכי נמוכות 0.01...

אם אתה מגיע לקליפינג אז בוודאות יש עיוות - אמנם חלש אך ישנו...כפועל יוצא מן המילה קליפינג...

יש הבדל בין להעמיס על רמקולים יפה ו "לדחוף" אותם עם מנת עוצמה הגונה ובין להגיע לקליפינג.

יאמר אמנם ששומעים יותר טוב בתחילת הקליפינג(ממש בהתחלה) מאשר ברבע עוצמה - ברור.

שם הרמקולים בכלל לא התעוררו.:roll: .

פורסם

לפני 2 דקות

אמרת שצליל נקי זה 0.05

וצליל איכותי זה בכלל 0.03

אז עכשיו אתה אומר שאפשר לזהות עיוות מ 0.5 ?

אתה מחובר לנתונים שאתה כותב ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

במדע יש לנו מה שנקרא JND - Just Noticeable Difference, רוב החושים של בני האדם מתחילים להבחין ב JND מ-3%.

שינוי של 3% במשקל, שינוי של 3% בטמפרטורה, 3% דיסטורשן, 3% שינוי בצבע וכו'.

זה לא חוק קבוע, אבל זה אומדן טוב.

אתה לא תבחין ב-2% distortion ולא ב-1%..... ולא ב 0. כלשהו.

מה לעשות יש הבדל בין מדידת נתונים לשמיעת נתונים.

מכשירי מדידה רגישים פי כמה וכמה מהאוזניים שלנו.

כולנו מכניסים את המגברים שלנו לעיוותים, אחרת לא היינו שומעים כלום!, החוכמה היא להכניס את המגבר לעיוות שלא נשמע, ומכך נפיק תועלת.

כעיקרון ממליצים לכוון את יחס האות בין המגבר לרדיו ל-3:1, כלומר, אם המגבר נכנס לקליפינג ב-2voltrms נשלח לו סיגנל של 6voltrms, ככה נשיג תוספת של 10dB!!

יחס של 3:1 מאפשר למערכת שלנו לנגן פי 2 יותר חזק מבלי לשמוע עיוותים.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

תשמע אתה מתחיל בקטנות? :lol:

ה"מהדרין" ישימו לב גם לפרטים הקטנים בדרישות שלהם 0.05 או 0.01 בשבילי הם לא אותו דבר... גם בשביל הרמקולים...:wink: .

אמנם אפשר לזהות עיוות מ-0.5 באופן ממשי!!!,

אם אתה רוצה להיתפס 0.03,0.01,0.05 מה זה משנה אתה הרי טעית לא? קליפינג זהו עיוות!!!-למה אתה מנסה להתנצח??? אתה הרי לא יכול - אתה ט ו ע ה . :evil: .

לקיצור ולענין עיוות יש מ-0.01 ומורגש מ- 0.4, 0.5... מרוצה?

תתכונן טוב אני הולך לבחון אותך מבחן חוזר... בפיזיקה -"אורכי גל וסוגי גלים במרחב".

פורסם

אוקי, טעיתי , מודה .. (אני מקווה שזה יכסה על התסביך .......)

בכל אופן, לא ניתן לשמוע עיוות ברמות שציינת,

יש עיוות גם ב 0.0000000000000000000001 .

האם זה אומר שזה צריך לעניין אותנו ? להדאיג אותנו ? כמובן שלא.

אפילו ינשוף לא ישמע את הרמות שדיברת עליהן ...

האוזניים שלנו רחוקות מלהיות מושלמות , לטעון שעיוות של 0.5 THD הוא שמיע .....זה כבר בעיה :|

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
לפני 2 דקות

אמרת שצליל נקי זה 0.05

וצליל איכותי זה בכלל 0.03

אז עכשיו אתה אומר שאפשר לזהות עיוות מ 0.5 ?

אתה מחובר לנתונים שאתה כותב ?

הוא מחובר לנשיונל גיאוגרפיק...

יש לו אוזניים של ינשוף..

הוא מבחין ב- 0.0000... של העיוות מבין?

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אתה יודע ש"במדע שלנו" אין שום דבר קבוע??? למדת את זה? לא 3 ולא 4... המספרים האלו הם מספרים מדגמיים של ניסוי בדיוק כמו משאל עם...

כל פרט הוא בעל נתונים עצמאיים מהמערכת, גם כולל הבדלי גנים !

הידעת שצאצאים לדייגים מרוקאים רואים הרבה יותר טוב בלילה מאשר ילדים אירופיים ?

פורסם

את האמת, אני יודע שבפוליטיקה.. אין שום דבר קבוע.

באהבה .. אין שום דבר קבוע ..

חברות, מזומנים , אורך חיים, וכו וכו..

אבל לטעון שבמדע אין שום דבר קבוע ? אז על מה נסתמך, על השמיעה שלך ?

0.03 = איכות ?

עריכה,

אינני מודע לגילך, אך משום מה קיבלתי סוג של מאפיין ילדותי.. רציתי לציין שכולנו פה בשביל ללמוד, ולתרום ידע,

אם מישהו טרח להסביר לך משהו, או להבהיר נקודה אפלה.. זה לא אומר שצריך "להתנצח" איתו..

(אלה אם כן יש דברים מאחורי זה..)

כמו , ציטוט ממקור מהימן, תיאוריה כתובה, וכו ... אחרת זה רק "לטחון" מים איך שאומרים..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אם העובדות בקשר לנושא הזה באמת מעניינות אותך אני מציע לך לרכוש את הדיסק "My Disc" של Sheffield Labs, דיסק אודיופילי שמוקלט ברמה גבוה.

יש שם track עם שיר שמוקלט באחוזי עיוות שונים, 0.1%, 0.3%, 1%, 3% ו-10%...

קנה אותו ותבחן את עצמך:) בהצלחה.

פורסם
אם העובדות בקשר לנושא הזה באמת מעניינות אותך אני מציע לך לרכוש את הדיסק "My Disc" של Sheffield Labs, דיסק אודיופילי שמוקלט ברמה גבוה.

יש שם track עם שיר שמוקלט באחוזי עיוות שונים, 0.1%, 0.3%, 1%, 3% ו-10%...

קנה אותו ותבחן את עצמך:) בהצלחה.

נשמע מעניין...
פורסם

רק רציתי לציין אלון ששכחתי לקחת אותו בפעם האחרונה ....

:)

יש לי כמה SOUND SAMPLES שרציתי להשתמש בהם..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
את האמת, אני יודע שבפוליטיקה.. אין שום דבר קבוע.

באהבה .. אין שום דבר קבוע ..

חברות, מזומנים , אורך חיים, וכו וכו..

אבל לטעון שבמדע אין שום דבר קבוע ? אז על מה נסתמך, על השמיעה שלך ?

0.03 = איכות ?

עריכה,

אינני מודע לגילך, אך משום מה קיבלתי סוג של מאפיין ילדותי.. רציתי לציין שכולנו פה בשביל ללמוד, ולתרום ידע,

אם מישהו טרח להסביר לך משהו, או להבהיר נקודה אפלה.. זה לא אומר שצריך "להתנצח" איתו..

(אלה אם כן יש דברים מאחורי זה..)

כמו , ציטוט ממקור מהימן, תיאוריה כתובה, וכו ... אחרת זה רק "לטחון" מים איך שאומרים..

נתחיל עם גילי... הוא מופלג... מידי ,כמעט תלת ספרתי.

חבר , גם במדע אין שום דבר קבוע - חוץ מנוסחאות , שהן סתם שטויות כי כל פריט או אוביקט שונה מהאחר... ברמה החומרית וכמובן מבחינת התכונות... מים יתאדו ב-95 מעלות אך מים עם טיפונת מליחות (לא מורגשת ) יתאדו ב-94.5 .

כולנו כאן על מנת ללמוד ולי יש הרבה במה ואיך..., שיז#%&*%@ כל העיוותים הללו...

בקשר לדיסק אני יתעניין... בואו נפסיק לטחון מים ואולי תעזרו לי עם ה- פולס 6... מישהו שמע אותם?

או שעדיף ללכת על איזה אינפינטי ב-700, 800ש"ח...

תודה וביי...

• תוכן חדש...