Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם מחר אבא שלי הולך להחליף צמיגים לטויוטה קורולה 2010 GLI לאחר כמעט 5 שנים שהיינו עם הצמיגים שהגיעו עם הרכב. הציעו לו רבעייה של מישלין ב 1500 שקל עכשיו השאלה עד כמה זה שווה והאם שווה להוסיף עוד כמה מאות שקלים בשביל להיות בטוחים שאני קונה משו טוב ולא זבל(אין לי מושג מה הדגם של הצמיג עצמו)

המישלן שהציעו לו הם תוצרת ספרד הגלגל של האוטו 195/65/15

תודה לכולם

פורסם

תקנו ג'אנטים ברזל של אונסיס (או סגסוגת) ותעברו מידה ל- 205/55/16.

תבקשו אישור למכון טסטים מהשרות של המוסך המרכזי של טויוטה.

עדיף על כל צמיג 195/65/15.

ואם בכל זאת לא אז

Goodyear Excellence

מצוין בשתי המידות.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אין צורך לעלות לג'אנט 16 אינץ'. :roll:

המידה שפות"ש ציין היא אחת המידות הנפוצות בארץ, יש המון מותגים מעולים במידה זו.

תוכל למצוא באתר טייר-קלאב לא מעט מותגים שיכולים להתאים לך,

אם תהיה ספציפי מבחינת דרישות, אשמח לסייע לך בבחירה.

פורסם

שלומי, תסתכל רגע על האוטו, תחשוב באיזה מהירות הוא נוסע ומה מחבר אותו לקרקע, ואז תגיד לנו אתה אם שווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים פעם ב3-4 שנים או לא...

מישלן היא חברת הצמיגים מהמובילות בעולם, אבל כמו כל חברה - יש לה דגמים טובים יותר וטובים פחות, פנצ'ר מעכר שלא יודע להגיד לך דגם ספציפי הוא בעל מקצוע גרוע, ולא הייתי משלם לו שקל אחד.

בנוסף - בדוק תאריך ייצור של הצמיגים שמתקינים לך על הרכב, צמיג שגילו גבוה משמעותית מחצי שנה - אל תקנה.

הגדלת המידה תתן לך אחיזה משופרת, אבל זו פרוצדורה שלמה של אישורים, שאני לא רואה בה צורך, בטח לא אצל מישהו שמחליף צמיגים פעם ב5 שנים (אם עוד לא הבנת, כנראה שאת השנה האחרונה שלך בילית על צמיג במצב סופני)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה שאתה עושה תתרחק מגודייר אפישנטגריפ פרפורמנס. צמיג בדיחה במחיר מוגזם.

פורסם (נערך)

תוכל בבקשה לפרט (באופן נרחב ככל הניתן) מה הנסיון שלך איתו שהוביל לאמירה הנ"ל?

אגב, אני גם בדעה שאין ממש צורך לשנות את המידה, ויש מספיק צמיגים טובים במידה הנוכחית.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני עם ברידג'סטון B250.

נחמד בסה''כ,לא תורם לצריכת הדלק ולא תורם לנסיעה שקטה. כן אוחז טוב בפניות,בעיקר ברטוב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
מה העלות של ה goodyear excellenc? ומה היתרון שלו על המישלין

ומה היתרון אם אני מגדיל את הגלגל לכמו שאמרת 205/55/16?

כשקיבלתי את הקורולה שלי היו לה צמיגים 15 אקלסנס מצוינים לטעמי.

כשהחלפתי למידה 16 קניתי ב-100 ש"ח 4 צמיגים זמניים במקרה גם אקלסלנס.

כמה שהם היו שחוקים הם עדין היו מצויינים.

אח"כ עברתי לטויו פרוקסס4, טובים אבל פחות.

מידה 16 - מראה עדיף, אחיזה כללית עדיפה, מגוון צמיגים טוב יותר, טיפה יותר כבד בתאוצה מהמקום

אבל עם צמיג נכון משיכה הרבה יותר טובה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

האקסלנס קיים גם במידה המקורית ואין צורך לעלות עבורו במידה.

ענין המראה סובייקטיבי.

ענין האחיזה, כבר נאמר מספר פעמים פה שאינו מושפע בהכרח בגלל השינוי במידה, מאחר ושטח המגע עם הכביש נשאר זהה ותלוי בלחץ האוויר, מה שכן, צורת המגע של הצמיג עם הכביש משתנה מעט, וכן יש לעיתים צמיגים עדיפים מבחינת הרכב הגומי שלהם לטובת אחיזה משופרת.

עבור רכב שמיועד לאביו של פותה"ש ואני די משוכנע שאינו נוהג במגבלות, כל צמיג נוחות ישרת נאמנה גם במידה המקורית.

פורסם

(אם תתעלמו לרגע מהעובדה שנפלה עליה חומה (טוטאלוס)).

אפשר לראות שגם עם גאנט ברזל, קוטר 16 חתך 55 הרבה יותר מחמיא לה.

רוחב 205 (עם צמיג מתאים כמובן) מייצר הרבה יותר אחיזה מאשר 195.

זאת כמובן רק אופציה, אבל מאחר ומדובר בפורום שיפורים אז למה לא?

2014-11-27 13.08.38.jpg

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

לדעתי c.Drive של יוקוהמה, premium contact של קונטיננטל, dynaxer Hp3 של קלבר, CF2 של טויו הם בחירות לא רעות.

יש לא מעט דגמים איכותיים בשוק צמיגי ה"משפחתיות", ממליץ על אתר tirerack להשוואה בין הדגמים.

רק תתרחק מכל "חברת בת של" תוצרת סין כמו מקסיס, אוביישן, GT ושות'

הגדלת המידה, ללא ספק תתן תוספת אחיזה לא מבוטלת לרכב, על חשבון מעט ביצועים ועלות גבוהה יותר (לא משמעותית) של הצמיגים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
תוכל בבקשה לפרט (באופן נרחב ככל הניתן) מה הנסיון שלך איתו שהוביל לאמירה הנ"ל?

אגב, אני גם בדעה שאין ממש צורך לשנות את המידה, ויש מספיק צמיגים טובים במידה הנוכחית.

יש לי את הגודייר אפישנטגריפ פרפורמנס על הלאון במשך 5 חודשים.

צמיג פח.

דופן קורסת פלצות, אין אחיזה ברטוב.

ובתור בונוס, צמיג אחד התחיל להרעיש רצח לאחר בחינה שלו גיליתי גולה ושקע בדופן, הפנצ'ריה זורקת את האחריות על היבואן ויבואן זורק אחריות על הפנצ'ריה.

למען הסר ספק, הצמיגים שלי נקנו חדשים וטריים (18 שבועות משבוע הייצור), מפנצ'ריה עם תנועה ערה מאד שקונה מהיבואן הרשמי (היבואן הכיר בהם).

הפאלקן 912 שהיו לי קודם עולים משמעותית פחות מהגודייר והיו טובים עשרות מונים.

לדעתי c.Drive של יוקוהמה, premium contact של קונטיננטל, dynaxer Hp3 של קלבר, CF2 של טויו הם בחירות לא רעות.

יש לא מעט דגמים איכותיים בשוק צמיגי ה"משפחתיות", ממליץ על אתר tirerack להשוואה בין הדגמים.

רק תתרחק מכל "חברת בת של" תוצרת סין כמו מקסיס, אוביישן, GT ושות'

הגדלת המידה, ללא ספק תתן תוספת אחיזה לא מבוטלת לרכב, על חשבון מעט ביצועים ועלות גבוהה יותר (לא משמעותית) של הצמיגים.

מקסיס היא לא חברת מדבקה סינית, זאת חברה טאיוואנית מוכרת וידועה. כמובן שלא כל דגם שלה מדהים אבל זה ממש לא אותה קטגוריה כמו GT אוביישן וגודרייד.

עריכה אחרונה על ידי Igrosh
פורסם

היי

לא רשמת קוד מהירות ובגלל זה לא נרשמו דגמים במידה וזה H

יוקוהמה 195/65R15 91HA349AX L EMME מיוצר ביפן

נקסן 195/65R15 91H RO-581 מיוצר בקוריאה

ודנלופ 195/65R15 95H XL SPT BLURESPONSE מיוצר באירופה

פורסם
יש לי את הגודייר אפישנטגריפ פרפורמנס על הלאון במשך 5 חודשים.

צמיג פח.

דופן קורסת פלצות, אין אחיזה ברטוב.

ובתור בונוס, צמיג אחד התחיל להרעיש רצח לאחר בחינה שלו גיליתי גולה ושקע בדופן, הפנצ'ריה זורקת את האחריות על היבואן ויבואן זורק אחריות על הפנצ'ריה.

למען הסר ספק, הצמיגים שלי נקנו חדשים וטריים (18 שבועות משבוע הייצור), מפנצ'ריה עם תנועה ערה מאד שקונה מהיבואן הרשמי (היבואן הכיר בהם).

מספר הערות ברשותך.

- האם ניסית לנגוד את ענין הדפנות באמצעות ניפוח ל"א גבוה יותר (בדומה ל"בעיה" עם הטויו T1R)?

- תוכל בבקשה לתאר באיזה מצב זיהית שאין אחיזה ברטוב? כמובן שענין לחץ האוויר משפיע גם במקרה זה.

- אם הנזק לצמיג לא נגרם במהלך נסיעה כתוצאה מפגיעה ב"עצם זר" ומדובר בתקלת ייצור, אזי הדבר עלול לקרות בכל חברה באשר היא. זה די ענין סטטיסטי.

- האם יתכן ובגלל שיש לך רכב "ספורטיבי" אופי הנהיגה שלך דורש מהצמיג יותר, ואתה מצפה ממנו ליותר ממה שהוא מיועד לו?

- כמה ק"מ עברת על הצמיגים?

- לפני חודשיים פתחת שרשור לגבי זוויות גלגול, בו ציינת כי אין בעיות אחיזה.

שיהיה ברור רק, שאיני דוחף לרכישה של הגודייר המדוברים, אבל הם אמורים להיות באותה רמה פחות או יותר כמו כל הצמיגים הירוקים של החברות המובילות.

ואני מנסה להבין ולחשוף את הביקורת שיש לך עליהם לטובת הכלל.

• תוכן חדש...