Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה כללית שמטרידה אותי מעט אני מקווה שמקומה פה.

היום הכנסתי את הרכב שלי יונדאי I10 לבדיקה/תיקון- רכב חדש לאחר שהייתי מעורב בתאונה -פגעו לי בחלק האחורי של הרכב.

והשמאי היה אמור לבדוק אותו להערכת נזק.

הבאתי להם את הפרטים של הצד השני והכל, והשארתי את הרכב שם במוסך.

אבל כשבאתי הביתה אבא שלי הדאיג אותי.

אמר לי למה לא נשארתי לבדיקת שמאי יכולים לא לעשות דברים כמו שצריך שמה,יכולים לזלזל בהערכה האמיתית של הנזק ,ושהנוכחות שלי שמה הייתה חיונית.אמר שאני ביישן מדי ושאני סומך על אחרים יותר מדי ...

(שמאי היה אמור לבא מאוחר יותר).

השאלה אם הוא באמת צודק במקרה הזה. התקשרתי עכשיו למוסך והםכבר לא שם.סיימו יום עבודה.

כמה אני חייב להיות שם בעת בדיקה של שמאי? או תיקון הרכב?

אני נהג חדש עם רכב חדש לא מבין בזה הרבה ממש,דווקא המוסך שם גילו נכונות לעזור לכל אורך הדרך וזה נתן לי סיבה לבטוח בהם.

תודה...

עריכה אחרונה על ידי aharonel
פורסם

כדי לדאוג לאינטרסים שלך רצוי שהשמאי יהיה שמאי שהוזמן על ידך ולא שמאי שמוזמן על ידי חברת הביטוח.

ואם אתה לא מבין ברכבים אז הנוכחות שלך לא בדיוק מסייעת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אז רציתי לשאול בהמשך לעניין הזה ,השמאי נתן שם את ההערכה שלו.פגעו לי בחלק האחורי,נהרס לוחית רישוי,פגוש-החליפו הכל סדרו חיישני רוורס.סה"כ עלות עבודה עם חומרים 4800 ש"ח.נתתי צ'קים דחויים היום.

הבחור הפוגע בהתחלה התנער מאחריות אמר שאני לא מסתכל!! (פשוט בדיחה... )

בסוף הוא אמר מצטער ,הייתי לחוץ לשבת וכאלו...

אני כמובן הגשתי את הטפסים שלי לתביעה של חברת הביטוח של הצד הפוגע.(הוא מסר את הפרטים שלו ).

מה שאני שואל פעם ראשונה שזה קורה לי,אז השאלה בכלל האם כדאי לדבר עם האדם שפגע לי ברכב מה עמדתו בעניין? (אולי הוא שינה גירסה והוא לא מודה באשמה?)...עד כמה זה משמעותי מה עמדתו בעניין בהחזר הכספי שאני אמור לקבל מחברת הביטוח שלו?

מי מדבר עם חברת הביטוח שלו מכאן והלאה?אני או חברת הביטוח שלי?

ודבר נוסף,מה עושים במקרה שהוא לא מודה באשמה?

אני לוקח על עצמי את התיקון של הרכב עם השתתפות עצמית?

הולכים לבית משפט?

מי שיודע -יעזור לי לדעת ,כדי שאדע איך להתנהל מכאן .

תודה

פורסם

אם הוא מודיע לחברת הביטוח שלו שהוא אשם - הם משלמים לך עלות שמאי (אם לקחת פרטי) + תיקונים לפי קביעת שמאי.

אם הוא מכחיש אשמה (בפני חברת הביטוח שלו) - אתה מגיש תביעה לבימ"ש תביעות קטנות על סכום נזק (כפי שהשמאי קבע) + עלות שמאי (אם לקחת פרטי).

פורסם

לגבי השאלה הראשונה - גם אם היית נוכח בזמן שהשמאי בודק את האוטו הוא לא היה מתייחס אליך והוא גם לא מחוייב להסביר לך מה הוא עושה, כך שאין באמת ערך לנוכחות שלך שם.

אתה מתאר פגיעה מאחור. לצד הפוגע אין יותר מדי מה לעשות חוץ מלשלם. אם הוא יטען שאינו אשם תתבע אותו בבית משפט.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לגבי השאלה הראשונה - גם אם היית נוכח בזמן שהשמאי בודק את האוטו הוא לא היה מתייחס אליך והוא גם לא מחוייב להסביר לך מה הוא עושה, כך שאין באמת ערך לנוכחות שלך שם.

אתה מתאר פגיעה מאחור. לצד הפוגע אין יותר מדי מה לעשות חוץ מלשלם. אם הוא יטען שאינו אשם תתבע אותו בבית משפט.

אם זה היה שמאי שאתה הבאת , הוא היה מתייחס אליך במלוא הסבלנות , מסביר לך ומראה לך כל דבר . וזה מה שנכון לעשות, ולא להסכים לשמאי מטעם חברת הביטוח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אם זה היה שמאי שאתה הבאת , הוא היה מתייחס אליך במלוא הסבלנות , מסביר לך ומראה לך כל דבר . וזה מה שנכון לעשות, ולא להסכים לשמאי מטעם חברת הביטוח

יאשה אתה צודק חלקית

"שמאי שאתה הבאת " לא סובל את המשפט הזה שהרי אין בו אפילו שמץ של אמת , הכל לגופו של אדם ומה הוא

הרבה מאוד פעמים שמבאים אותי בתור שמאי(מה שאתה קורא לזה הביטח הביא ) שזה אומר שאו שהלקוח מכיר אישית או הסוכן עובד איתי ובמקרה אני גם נמנה בתור שמאי חוץ ברשימת אותה חברת הביטוח.

ושנית זה שבמקרה השני אנני מכיר את הלקוח והוא הגיעה אלי מפרסום כזה או אחר אז מה בגלל שאנני מכיר אותו אישית אז למשל מגיעה לו X אני אתן לו פחות מזה ?

יש דין ויש דיין יש אתיקה מקצועית ויושר אישי מי שרוצה לעבוד ישר יעבוד אחי ישר בין עם הוא שמאי חברת הביטוח או שמאי מטעם דודה שלי

תפסיקו לזרוק לאויר משפטים חסרי משמעות

פורסם

אריק הבנת הנקרא שלך חלשה, אפילו את הכינוי שלי אתה מסרס

יש שמאי שמוזמן על ידי בעל הרכב ויש שמאי שמוזמן על ידי חברת הביטוח.

שמאי שמוזמן על ידך, יהיה נחמד אליך בהסברים יותר מאשר שמאי זר לך.

לא דיברתי מילה וחצי מילה על טיב העבודה....

קרא את השרשור מההתחלה לאט , תבין מהר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כנראה מי שלא מבין זה כבודו !

מה שאני מסביר לך שזה ממש לא משנה מי מזמין את השמאי במידה והוא שמאי שמכבד את עצמו ושמו חשוב לו וחשוב לו לשמור עליו הוא ידאג שהלקוח יהיה מרוצה כי גם אם הם אינם מכירים וזריר לחלוטין תמיד יש מחר וללקוח ישנם עוד מכרים

זה שאתה רגיל לקבל יחס מזלזל מנותני השרות ומקבל את זה בהבנה ובהצדקה שפו לך , לא ממליץ לאף אחד לקבל זאת בהבנה

פורסם
כנראה מי שלא מבין זה כבודו !

מה שאני מסביר לך שזה ממש לא משנה מי מזמין את השמאי במידה והוא שמאי שמכבד את עצמו ושמו חשוב לו וחשוב לו לשמור עליו הוא ידאג שהלקוח יהיה מרוצה כי גם אם הם אינם מכירים וזריר לחלוטין תמיד יש מחר וללקוח ישנם עוד מכרים

זה שאתה רגיל לקבל יחס מזלזל מנותני השרות ומקבל את זה בהבנה ובהצדקה שפו לך , לא ממליץ לאף אחד לקבל זאת בהבנה

מאיפוא הבאת את השטות הזאת.

ייתכן שאתה יחיד במינו אבל הרוב נותן שירות חפיף , אם לא אתה המזמין שלו אלא מישהו אחר .

כאשר אתה הגוף שמשלם לו היחס טוב יותר.

לא בכדי ההמלצה היא לקחת שמאי שלך ולא שמאי של חברת הביטוח. או שאינך מסכים להמלצה הזו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא מסכים בכלל זה שהכניסו לך שטויות לראש אינני אשם בכך.

זה ישיש בעלי מקצועי חפיפניקים יש את זה בכל ענף לא רק ברכב

אבל מסביר לך שוב במידה אתה לא בקיא בנושא אז תבקש יסבירו לך

חברת ביטוח לא מזמינה שמאי אף פעם בחיים יש חוק אוסר זאת !

מי שמזמין שמאי זה הלקוח אך ורק , יש בחברת ביטוח רשימת שמאי חוץ שמתוך הרשימה הוא רשאי להזמין כל שמאי , במידה והוא מופיעה ברשימה.

לכן כמובן שיש אפשרות שחברת הביטוח תשפיעה על שיקוליו המקצעוים אך בנסיבות שקיימות עכישו בענף והפיקוח של המפקח על הביטוח לא נראה לי שמישהו מוכן להיסתבך

פורסם

הראה נא לי הנחיה האומרת כי אני רשאי להזמין שמאי רק מהרשימה של חברת הביטוח!!

אין כזו להיפך

אני רשאי להזמין שמאי שלי, שאינו שמאי בית וגם לא שמאי חוץ!!

כדאי שתתחיל להתעדכן מה קורה במקצוע שלך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

אתה לא קוראה את מה שכתבתי תתעדכן אתה

לא כתבתי בשום מקום שאתה לא רשאי להזמין שמאי פרטי או להפך חייב להזמין שמאי רק מהרשימה ,כתבתי שבטוח שחברת הביטוח לא מזמינה לך שמאי , בגלל זה בחברת הביטוח יש טופס מינוי שמאי , ואם אתה לא יודע אל תקפוץ למסקנות תלמד תשכיל

נוח לך לברוח לפינה , ללא אישור המבוטח שום חברת ביטוח לא תמנה שמאי .מי שמזמין בדרך כל שמאי זה או מוסך או סוכן הביטוח

ואנני מכיר סוכן שרוצה שידפקו את הלקוח שלו

ודרך הגב לא קיים מושג כזה שמאי בית

עריכה אחרונה על ידי אריק
פורסם
לא מסכים בכלל זה שהכניסו לך שטויות לראש אינני אשם בכך.

זה ישיש בעלי מקצועי חפיפניקים יש את זה בכל ענף לא רק ברכב

אבל מסביר לך שוב במידה אתה לא בקיא בנושא אז תבקש יסבירו לך

חברת ביטוח לא מזמינה שמאי אף פעם בחיים יש חוק אוסר זאת !

מי שמזמין שמאי זה הלקוח אך ורק , יש בחברת ביטוח רשימת שמאי חוץ שמתוך הרשימה הוא רשאי להזמין כל שמאי , במידה והוא מופיעה ברשימה.

לכן כמובן שיש אפשרות שחברת הביטוח תשפיעה על שיקוליו המקצעוים אך בנסיבות שקיימות עכישו בענף והפיקוח של המפקח על הביטוח לא נראה לי שמישהו מוכן להיסתבך

אתה לא קוראה את מה שכתבתי תתעדכן אתה

לא כתבתי בשום מקום שאתה לא רשאי להזמין שמאי פרטי או להפך חייב להזמין שמאי רק מהרשימה ,כתבתי שבטוח שחברת הביטוח לא מזמינה לך שמאי , בגלל זה בחברת הביטוח יש טופס מינוי שמאי , ואם אתה לא יודע אל תקפוץ למסקנות תלמד תשכיל

נוח לך לברוח לפינה , ללא אישור המבוטח שום חברת ביטוח לא תמנה שמאי .מי שמזמין בדרך כל שמאי זה או מוסך או סוכן הביטוח

ואנני מכיר סוכן שרוצה שידפקו את הלקוח שלו

ודרך הגב לא קיים מושג כזה שמאי בית

בין האדום בייחוד הקטע המודגש לבין הכחול יש הבדל שבין שמים וארץ. מקווה שאתה מבין את ההבדל.

כן הסוכן נאמן רק ללקוח שלו ולא גם לחברת הביטוח שלו כך גם השמאי נאמן רק ללקוח שלו ולא קצת לחברת הביטוח .

כמה תמימות יש בך.

הנה מאמר מעניין

http://www.kalir.co.il/Articles-Tari/t726.html

במקרה של תאונה אתה מדווח לסוכן זה אומר לך תשאיר הכל לי אומר לך זה השמאי אני סומך עליו אני עובד איתו הוא טוב .... אתה הלקוח ,מה מבין סומך על הסוכן שלך בלה בלה בלה.

כמי שטיפל בימי חייו בכמה מאות תאונות ב99.999% לא שלי אישית האמן לי מכיר את כל השטיקים .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

תבקש מהשמאי את התמונות של הנזק ואת חוות דעתו. ( לא אומדן ראשוני )

צור קשר ב- 0546999223 ושלח אלי את התמונות והעתק חוות דעת השמאי.

אני אבדוק עבורך אם קבלת את המגיע לך. ללא כל התחייבות מצידך.

זכור תמיד : אין לבחור שמאי רכב מרשימת שמאי הרכב של חברות הביטוח. שמאי רכב פרטי דואג לאינטרס של בעל הרכב מבלי לפגוע בחברת הביטוח.

חשוב לזכור ולהבין כי שמאי רכב מרשימת חברות הביטוח מתפרנס מחברת הביטוח ולכן שיקול דעתו אינו תמיד אובייקטיבי.

עריכה אחרונה על ידי עמית
לבקשת המשתמש

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...