Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וספה PX200 - איזה סוג רישיון צריך ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנפס 200 אחל המנוע מפיק רק 10 כ"ס.

לכן אני שואל כיצד משרד התחבורה מקטלג אותה - עבור איזה סוג של רישיון נהיגה ?

פורסם

לפי דעתי בתקופה האחרונה היה עידכון קל של התקנות והגבלת הנפח ל 125 סמ"ק ב A2 בוטלה. נשארה רק הגבלת הספק ל 14.6 כ"ס.

ראה כאן:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=48&catid=62&Itemid=83&limitstart=1

125 סמ"ק לא מוזכר בשום מקום.

אבל שים לב להגדרת סוג רכב L1-L2-L3.

יכול להיות שבמקרה הנ"ל זה מה שקובע, אפילו שאין יותר הגבלה ל 125 סמ"ק. לא יודע בוודאות.

נ.ב.

מי שמחזיק ברישיון "עד 500" מלפני שנת 2007, שהומר בשנת 2007 לרישיון A1 עם הייתר ל 54 כ"ס והגבלה ל 500 סמ"ק - יכול היום להמיר אותו לרישיון A1 מהסוג החדש, עם הגבלה ל 47 כ"ס (עד עכשיו היה 33 כ"ס), וללא הגבלת נפח. לא צריך שום מבחן, צריך להגיש בקשה למשרד הרישיוי.

פורסם
לפי דעתי בתקופה האחרונה היה עידכון קל של התקנות והגבלת הנפח ל 125 סמ"ק ב A2 בוטלה. נשארה רק הגבלת הספק ל 14.6 כ"ס.

ראה כאן:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=48&catid=62&Itemid=83&limitstart=1

125 סמ"ק לא מוזכר בשום מקום.

אבל שים לב להגדרת סוג רכב L1-L2-L3.

יכול להיות שבמקרה הנ"ל זה מה שקובע, אפילו שאין יותר הגבלה ל 125 סמ"ק. לא יודע בוודאות.

לכן אני שואל - כי לדעתי זה לא ממש ברור מעליו. אני גם חושש שבמשרד הרישוי לא תהיה דעה אחידה ו/או מספיק מנוסה בתקנות החדשות והנתיה תהיה לשמור על הקווים שהתקנות הישנות קבעו.

פורסם

במחשבה שניה, במקרה זה סוג הרכב המוגדר ברישיון קובע.

הרי רוב הסיכויים שמדובר בווספה ישנה ולא מופיע ברישיון רכב שלה הספק מנוע, אתה ואני יודעים שזה 10 כ"ס אבל אם זה לא רשום ברישיון, זה כאליו לא קיים.

משרד הרישוי לא ילך לבדוק נתוני יצרן של כל מיני כלים ישנים.

ווספה כנראה מוגדרת L2 ולכן צריכה רישיון A1.

אלא אם יחד עם שינוי התקנות שינו גם את ההגרה שלה ל L1 (אני בספק רב ) ואז מותר לרכב עליה עם רישיון A2.

מדובר אך ורק בפרשנות שלי ולא במידע מוסמך.

פורסם

אני זוכר שבשנת 2007 עם המעבר לתקנות אירופאיות כל הכלים הישנים, אשר לא צויין אצלם הספק מנוע ברישיון חולקו לפני נפח:

עד 125 סמ"ק L1

125 עד 400 - L2

מעל 400 - L3.

האם יש סיכוי לשנות את זה היום - לא יודע.

• תוכן חדש...