Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפלה הזדמנות לידי חבר, לרכוש מנוע טוין טורבו ואני מנסה לברר מידע על חלקי הפנים של דגם ה TT.

כרגע מורכב המנוע המקורי EJ20 של שנת 99-00 שמספק 220כ"ס סטנדרטיים(וכ300+ אצלו).

מנועי הTT של סובארו: EJ20H שמספק 250כ"ס שהגיע עם תיבה אוטומטית וEJ20R שמספק 276כ"ס שהגיע עם תיבה ידנית.

אני מחפש מידע על המרכיבים הפנימיים של מנועי הTT לעומת הT, האם ישנם שינויים בין חלקי המנוע, שיפורים וחיזוקים למנהם.

עד כה מצאתי רק מידע על יחסי דחיסה.

אשמח ללינקים או קצת מידע בנושא

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Subaru_EJ_engine#EJ20TT

המנוע היה נמצא בלגסי טורבו הישנות. אחד המנועים שיש בארץ הורכב לדעתי על רכב שטח או באגי בניה עצמית.

ידוע לי על מנוע אחד כזה שיובא מחול ועל אחד שהורכב בסובארו כל-שהיא, לא זוכר.

אחד התותחים בתחום ה סובארו וה sti הוא דורון שימשי, שווה לשאול אותו שאלות בנושא.

פורסם

אני אומנם חדש בפורום אבל קצת מבין בתחום.

אני אישית מחזיק בסובארו WRX שנת 2002.

למיטב הידע שלי המנוע הכי אמין של סובארו הוא הEJ207.

למי שלא יודע , sti ביפן לא מגיעות עם נפח 2500. אלא מנוע 2000 טורבו כמו של הwrx שנמכרות בארה"ב. אך בשונה מהwrx הsti ביפן מגיעה עם מנוע EJ207 ולא EJ205.

המנועים דומים מאוד. אבל החלקים הפנימיים שונים לגמרי.

הEJ207 הינו מנוע מחוזק לגמרי. בוכנות , רינגים , טלטלים וכו' ... תקרא קצת באתרים בחו"ל ותבין כמה המנוע הזה מומלץ.

אם כבר חבר שלך מתכוון להשקיע כסף במנוע , לך על המנוע הזה.

הTT היו מיוצרים בעבר ומותקנים בlegacy. לא ממש מבין לגבי המנוע הנ"ל. אבל לא ראיתי מישהו שמתקין אותם כיום , גם בחו"ל וגם בארץ.

אני מציע שתעשה מחקר , באמת שבפורוים בחו"ל יש מלא מלא מידע על הדברים האלו. אל תתלהב יותר מדי מטווין טורבו , עדיף שתקרא ותבין מה אתה מקבל. ואם בכלל המנוע הזה יענה על הצרכים של חבר שלך.

:)

פורסם

ענית לי על משהו שבכלל לא שאלתי, על מה שכן רלוונטי וענית, כבר רשום בויקיפדיה.

שאלתי על מנוע הTT בלבד, כרגע יש אפשרות רכישה ובגלל זה התענייתי בכדי לעזור לחבר.

שאלתי שאלה על 2 דגמי מנוע ספציפיים בלבד, לא על EJ25 או 205 או 207.

בחו"ל מלבד שניים-שלושה אנשים בכל פורום(וממש קשה למצוא מי אלו האנשים), אנשים מדברים על דברים שאין להם מושג בהם. כמו פה בדר"כ.

פורסם (נערך)

הTT (או במקרה שלנו r\ej20h) בא עם בוכנות FORGED (לא חזקות כמו האלו שמיוצרות AFTERMARKET אבל יותר חזק מהEJ205 של הWRX) והבלוק הינו OPEN DECK

אגב, הTT והT אינם שמות רשמיים, אלא שמות שיתנו ע"י משפרים בחו"ל

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
פורסם

מקריאה בנט הבוכנות הן קלות יותר וקצרות יותר שהמנוע יעלה בטורים מהר יותר ואן הבדל בכל שאר

המכלולים הפנימיים(מלבד הבוכנות).

בנוסף המנע בעל 4 קאמשאפטים.

אישית לא היתי נוגע (נראה לי מסובך מאוד ) אבל תתיעץ גם אם דני מקסטיונינג וגם אם אילן מטיג מוטורספורט,אחד מהם בטוח מכיר או נתקל בהם.

לא הייתי עושה צעד לפני התיעצות אם אחד מהם.

פורסם

מיק ונתנאל , תודה.

זה מסוג המידע שחיפשתי.

ידוע לי שאלו לא השמות הרשמיים אגב.

לכן גם ציינתי את השמות הרלוונטים של המנועים.

התכנון היה להסב את המנוע לטורבו יחיד.

בינתיים נתקלנו באי התאמה של הספעות המקוריות למנועים הישנים גם אלו שאינם טוין טורבו עד שנתון עד 94.

פורסם

בכיף.

אם כבר התחיל משהו,אז הייתי ניגש ללירן סיסו ''ארגונטיקס'' ביחד אם המנוע ומחפש אצלו פיתרון,כי הוא ימצא פיתרון!

פורסם

בוכנות קצרות יותר = טלטלים ארוכים יותר ולכן זה לא נכון.. המנועים האלו זהים לגמרי מבחינת המידות למנועי ה2 ליטר שנמכרו בארץ, הן מבחינת מיסבים, אורך טלטלים ובוכנות והן מבחינת הנפח.

פורסם

נתנאל

הבוכנות קצרות יותר (הורדת משקל בלבד)לא המהלך,זה נשאר אותו דבר ו מ 1998-2005 שיחקו פה ושם במהלך הבוכנות ושינו יחסי דחיסה.

אני רושם את מה שאני קורא, כנס לאתרים שהעתקתי.

• תוכן חדש...