Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוד שמש - בדיקת תקינות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ב-22 שנים רכשתי בנפרד אלקטרודת מגנזיום בסך הכל פעמיים, מה שמעיד על איכות הבידוד הפנימי בדוד ועל טמפרטורת מים לא גבוהה מדי.

בפעם הראשונה זה היה בצומת טמפו והעסק כבר לא קיים.

בפעם השנייה זה היה ביפו ואם אינני טועה ברחוב אליפלט בקטע שמצפון לסלמה.

בשתי פעמים נוספות שלמתי עבור התקנה קומפלט, פעם בבאר שבע ופעם ברמת גן. בשתי הפעמים התניתי את העבודה בכך שתהיה אלקטרודה. אני חושד שהמתקין פשוט פרק אוגן שלם שכולל אלקטרודה מדוד חדש שהיה על גג הרכב שלו ושתל במקומו אוגן זול, אבל לא ראיתי אז אינני יודע בוודאות.

בכל מקרה 3 נקודות:

1 - חייבים ליצור רצף מתכתי בין ליבת האלקטרודה העשויה מברזל ובין האוגן - מרתכים את הליבה לאוגן. לצורך הריתוך מנסרים היקפית את קצה האלקטרודה (מגנזיום הוא חומר רך) - מעין פרוסה - ואז מסירים את הפרוסה מהשאר. את מוט הברזל שנחשף מרתכים לאוגן או למוט הישן אם משתמשים באוגן משומש.

2 - כדי להסיר ספק - האלקטרודה מורכבת מחוץ לשרוול החמם. אם לא אז לא יעבור זרם בינה להיקף הפנימי של הדוד, האלקטרודה לא תתמוסס ולא תסופק הגנה קטודית.

3 - אם כבר קונים אלקטרודה קנו מעט ארוכה יותר, נניח 25% יותר כדי שאם הדוד שלכם כבר לא לגמרי מבודד המגנזיום יוכל לספק יותר זרם לפני שיתכלה.

בעולם היה פעם יצרן שחיבר את האלקטרודה לאוגן בעזרת מבדד וגשר מוליך חיצוני. כך ניתן היה להתקין לצורך בדיקה גלוונומטר (מד זרם רגיש) במקום הגשר כדי לבחון את זרם ההגנה ולדעת אם הבידוד של דופן הדוד תקין (זרם נמוך) או בלוי (זרם גבוה) או שכבר אין אלקטרודה ואז לא יזרום זרם כלל. זה יופי של מדד למצב הדוד ולאורך החיים הצפוי שלו.

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ל-YUVK ולחותם בשם ציפור האש, התעכבתי כי הפעלתי מישהו שישיג לי את הכתובת.

מוט מגנזיום לדוד מים באורך 3 מטרים בקוטר 2.2 ס"מ עולה 105 ש"ח, כנראה לפני מע"מ. יבוא מגרמניה, להערכתי באדיבות מפעלי ים המלח, אבל לא חקרתי.

אני ממליץ וככל שניתן לרתך 2 אלקטרודות משני צידי המאיץ. הסיבה היא שיהיה קו ראייה מלפחות אלקטרודה אחת לכל נקודה בהיקף הפנימי של הדוד. זה לא מקובל אבל בוודאי לא יזיק, ובדוד שהציפוי שלו כבר פגום ממש, זה יכול רק להועיל.

מזכיר לכם שאם הבידוד תקין התכלות המגנזיום איטית, והאלקטרודות תשרודנה שנים אחדות.

כדבריו של ישע ברגר, ככל שהמיסוך קטן כך ההגנה הקטודית מתפקדת טוב יותר.

ואיפה קונים?

ברחוב משה שרת באיזור התעשייה של חולון, במחסן של דודי נמרוד.

דרך אגב, לאחרונה הזדמן לי לגלגל שיחה עם יבואן של ציוד לדודים (ובכוונה אינני מפרט) שטען ש-2 היצרנים היחידים בארץ שציפוי האמייל שלהם הוא ברמה מעולה הם כרומגן ונמרוד.

אצלי הדוד של נמרוד והוא בן 22 שנה ותקין לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

תודה, יוסי, אשמור את המידע לכשיהיה רלוונטי.

הדוד שלי הוא כרומגן. לכבוד יומולדת 9 שלו פירקתי את הפלנג' למטרת ניקוי אבנית, והופתעתי לגלות מעט מאוד אבנית (שבדיעבד לא הצדיקה את העבודה) והדוד מבפנים היה במצב מצויין.

:turn-l:
פורסם

למעט הארכת קטנה במשך החימום וסיכוי לניתוק החימום אם השרוול של המאיץ מלא אבנית בגלל חימום התרמוסטט, למה צבירת האבנית כרוכה בספיגת אנרגיה? בעבר כבר נסיתי לקבל על כך תשובה ממישהו שהציג עצמו כמהנדס קורוזיה ולא זכיתי לתשובה.

כל ההספק החשמלי הנצרך חייב ללכת לאנשהו. כל עוד התרמוסטט לא מנתק את גוף החימום אז כל ההספק החשמלי הולך לחימום המיים (אם לא, אז לאן?). ניקוי אבנית אינו יכול להביא לחסכון בחשמל. או שאני טועה?!?

גם אני שאלתי הרבה מומחים (עם ובלי מרכאות) בדיוק את זה. התשובה היחידה שקיבלתי שעומדת במבחן של פיסיקה בסיסית של תיכון היא שאם יש הרבה אבנית, אז גוף החימום אינו פולט חום אל המים (כי האבנית מבודדת), ובמקום זה מחמם את האוגן ובאמצעותו את האוויר שמחוץ לדוד.

במקרים חמורים במיוחד גוף החימום אינו מצליח לפלוט מספיק חום בצורה זו, ואז הוא נשרף.

דני

פורסם

הסבר יפה, אך לא נכון בעיני. האבנית איננה מבודד חום משובח במיוחד. ואם כל (או אפילו רוב) ההספק היה הולך החוצה אל האוגן, הוא היה מתלהט (שים לב שהספק של גו"ח הוא 2500 - 3000 וואט - כמו תנור ספירלות בעוצמה מירבית.

ההסבר שלי הרבה יותר פשוט - כשאבנית עוטפת את הגו"ח והטרמוסטט יחד, הטרמוסטט מודד את טמפרטורת הגו"ח ולא טמפרטורת המיים ולכן מתנתק אחרי כמה שניות. אחרי עוד כמה שניות שניהם יחד מתקררים על ידי מי הדוד הקרים, והתרמוסטט מתחבר חזרה, וחוזר חלילה.

נתקלתי בזאת לאחרונה בדירה הקודמת שלי. הבחנתי בזה בגלל התארכות הזמן לחימום, אבל בעיקר בגלל הבהוב מחזורי של הנורות בבית, בכל כמה שניות.

פורסם

גם אני מפקפק בהסבר הזה, בדיוק בגלל מה שאמרת, אבל הוא הכי טוב ששמעתי.

מה שאתה אומר מסביר למה הדוד לא מתחמם, אבל לא מסביר א. למה צריכת החשמל עולה (כך אומרים, לא מדדתי), וב. למה גוף החימום נשרף.

לפי ההסבר שלך הדבר היחיד שאמור לקרות הוא שהמים לא יתחממו.

דני

פורסם

אכן צריכת החשמל לא עולה. מי באמת מודד אותה?

גוף החימום עלול להשרף כי באמת הטמפרטורה שלו עולה עקב הבידוד שיוצרת האבנית. זה עדיין לא אומר שהחום הולך למקום אחר, רק שהוא מועבר לאט יותר.

פורסם

זו טענה שחוזרת על עצמה - "צריך לנקות אבנית כדי לחסוך בחשמל". כמו שאמרתי, מעולם לא שמעתי הסבר מניח את הדעת, מדוע זה כך.

דני

פורסם

זו טענה שמוכרת. אנשים אוהבים להשקיע כסף כדי לחסוך כסף. שמעתי אותה גם בהקשר של הסרת אבנית למכונת כביסה. אני חושב שהיא טענה שקרית.

פורסם (נערך)

אפרופו, במענה להודעה #56 שלי, מצורפת תמונה של חמם אמקור עם ״חצי שרוול״ שמאפשר לאבנית לנשור למטה ולא להערם בתוך החמם. צר לי על העיכוב, אני בחור עסוק [emoji12]

חדי העין יבחינו שהפלטה הכחולה גדולה יותר מהסטנדרט, ושהאטם בעל פאזה בקוטר הפנימי, שמתאימה לפאזה שיש בדוד עצמו. לכרומגן יש חמם דומה (כמעט זהה) במאפיינים ולכן לחלק מדגמי כרומגן/אמקור החמם הסטנדרטי שנמכר בכל טמבוריה פשוט לא מתאים.e2cf5bad5ad666cb429d3ac0f0c41b79.jpg

עריכה אחרונה על ידי erezfed

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...