Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר לא מעודכן. פעם קודמת היתה לפני 6 שנים. אז איך עובדים עם סכום של 4000$?

*טראוול צ'ק

*חשבון מט"ח בארץ ואשראי שם

*אשראי בלבד ואז לשלם עמלות משיכה+עמלות המרה

*מזומן, בטח הכי פחות מומלץ.

אס מה בכ"ז?

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

קח איתך כמה מאות דולרים במזומן. וכרטיס אשראי בינלאומי או הכרטיס של דואר ישראל ומושכים שם ישירות מהבנק. זה כבר ממיר לך לבד מדולר לבאט.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם (נערך)

אני נסעתי עם כרטיס ויזה ניטען דולר של דואר ישראל.

ולקחתי עוד אחד כזה לא טעון למיקרה שהראשון ילך לאיבוד.

מצויין,

אפשר להטעין מהארץ,אפשר לבטל בקלות בכל רגע נתון,

עוד יתרונות בשפע,כן יש עמלה כפולה אז אני עשיתי משיכה גדולה יחסית פעם בשבוע,

אז זה לא מורגש כ''כ,תמיד תנסה למשוך כסף לפני קניה גדולה,למשל, כרטיסי טיסה מקומיים וכו'

כי בתי העסק שם גובים 3 אחוז מס על אשראי.

דבר אחרון והכי חשוב זה שיהיה מישהו שיוכל להטעין לך את הכרטיס בארץ,לי אבא שלי היה מטעין,

ומייד הכסף הועבר און ליין.

צריך להשאיר את פרטי הכרטיס למפקיד בארץ,נדמה לי שהוא חייב להיות בן משפחה קרבה ראשונה.

תרצה עוד משהו לדעת שאל אותי.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

אם כבר כרטיס, אז למה לא לקחת אחד של ישראכרט ואחד נוסף של ויזה? אם העמלות זולות יותר זה לא עדיף? ממקרה גניבה אתה מכוסה בכל מקרה.

פורסם

אני פשוט משכתי כל פעם משהו כמו 10-15k באט ואיתם הסתובבתי. לפני שטסתי המרתי משקלים לדולרים סכום שהערכתי שאני אשתמש בו, ואת הכרטיס אשראי הגדרתי בבנק שהמטבע שלו יהיה דולר. ככה חסכתי את ההעמלות המרה הכפולות.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

הסיפור של חסכון בעמלות על ידי רכישת מט"ח מראש והפקדתו בחשבון בארץ לא פועל יותר - בעבר היה מדובר בשיטה של חסכון חודשי (שהיה צרי להתקיים לפחות 3 חודשים) - אבל ההסדר בוטל לאחרונה, כך שלא משנה אם אתה מושך מחשבון שקלים או חשבון דולרים - בסיכומו של דבר העמלה תהיה זהה. ההבדל הוא שאם תחייב חשבון דולרים תשלם את העמלה בעת רכישתם ועמלה נוספת ברכישת בהאט, ואם בשקלים תשלם את שתי העמלות בעת רכישת הבהאט.

אישית נגתי לחייב חשבון אירו בנסיעות לאירופה, עד שההסדר בוטל ובהמלצת פקיד בהנק עברתי לחיוב חשבון השקלים גם במ"ח.

לגבי גבה העמלה - היא תלויה בסוג הכרטיס (מסטרכרט, ויז, דיינרס או אמקס) ובדרגתו, וכמובן בחברה\בנק המנפיקים. עבור על תנאי ההמרה בכרטיסים שברשותך ואם יש בידך זמן מספיק - נסה להזמין כרטיס בעל תנאים יותר טובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לקחתי את כל הכסף שהערכתי שאצטרך איתי ביד,עד המלון היה עלי,במלון זה ניכנס לכספת,אם תהיה במלונות מכובדים לא תצטרך לדעתי לדאוג על גניבה.

הייתי פעמיים שם ויש לי חבר( חוץ ממנו עוד כמה) שהיה 5 פעמים והשתמשנו באותה שיטה

עריכה אחרונה על ידי DAn-BP 1.8

Scan Speak

פורסם

האמת? ממש מבאס עכשיו להשתמש באשראי ולבצע המרות לפי שער עדכני. את הדולרים שיש לנו רכשנו לפני שנה בערך בשווי נמוך בהרבה מהשער כיום. נראה לי שאין ברירה אלה באמת לקחת אותם איתנו ולהמירם ישירות לבהט לכשנגיע ליעד.

פורסם

בדוק היטב את נושא המרת המזומן בתאילנד. אמנם לא ביקרתי שם, אבל באירופה שמתי לב שמרווחי ההמרה הרבה יתר גדולים מאלה בהם אנחנו מורגלים בארץ. לכך יתכן שהמרה כפולה באמצעות חברת האשראי והבנק תהיה זולה מהמרת מזומן בארץ ובתאילנד. תביא בחשבון גם שרכישת מזומן יקרה מרכישת כסף וירטואלי (מבחינת שערי ההמרה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב, אז עדכון למען הדורות הבאים:

בבנק הפועלים יש חשבון שנקרא "142" זהו חשבון עו"ש במטבע חוץ. אתם בוחרים את סוג המטבע.

ההפקדה עולה כסף, והסכום שלה נגזר איכשהו משער הדולר היציג (לא הבנתי איך בדיוק). הפקדה של 5000 דולר עלתה 320 ש"ח.

במקביל הסבתי את כרטיס המאטרכארד לשימוש בדולר בלבד.

מה כל הברדק הזה ייתן לי?

א. אני יכול עכשיו להשתמש בדולרים שהיו לי שנרכשו לפי שער של 3.41 ש"ח במקום לשלם שער גבוהה מאוד היום.

ב. אין המרה כפולה בעת משיכה בחו"ל. ז"א, ההמרה תיהיה לצורך העניין רק מדולר לבאט. ולא *שקל*עמלת מכירה*דולר*עמלת מכירה*באט*.

ג. הכסף בטוח. נוסעים עם מאוד דולרים בודדים במזומן, ואז מתנהלים עם הכ.אשראי הרגיל כמו בארץ. כמובן שיש ביטוח ואין מה לדאוג מגניבות וכו'.

ד. כשחוזרים מחו"ל, אפשר להמשיך להשתמש בכרטיס בשביל פייפאל.

פורסם

זה בדיוק מה שכתבתי קודם. אתה כן משלם עמלה כפולה - שילמת עמלת המרה\הפרשי שער כאשר רכשת את הדולרים וכאשר הפקדת אותם, ותשלם שוב כאשר תרכוש באהט. האם העסקה עדיפה על פני המרה ישירה דרך מאסטרכרט? זאת עליך לבדוק פרטנית לפי תנאי חשבון הבנק ותנאי חשבון האשראי שלך.

פורסם

העניין, שהיום הייתי משלם באיזור ה 3.90 ש"ח\לדולר. והדולרים שהיו לי עלו 3.41 ש"ח\לדולר. בחישוב פשוט, יוצא של על כל 1000 דולר, אני "מפסיד" כמעט 500 שקל. לכן היה חשוב לי להשתמש בדולרים היקרים, אך עם זאת - לא לשאת אותם עליי במזומן. וזו הדרך הבטוחה והמשתלמת ביותר. דרך יותר זולה מזאת זה רק לקחת אותם איתי.

פורסם

עניין תזמון הרכישה נפרד לחלוטין מעניין העמלות. גם אם קנית דירה לפני 10 שנים חסכת כמה שקלים. בעצם כמה מאות אלפים.

פורסם

בתאילנד הייתי הרבה פעמים,

נתתי לך כבר כללים עדכניים,

שוב,אני ממליץ על אשראי.

אבל,אם אתה מחליט לקחת מזומן,אזי

בדוק היטב את הדולרים שאין אפילו שטר אחד חלילה מזוייף,

לבחור ישראלי שפגשתי היה סיפור רע עם זה,

התרמנו לו כסף,אחרי שהטוריסט פוליס עשו לו את המוות בגלל שטר אחד מזוייף.

הם מאד מקפידים שם.

• תוכן חדש...