Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני כלקוח פרטי קונה באינטרנט במחיר דומה למחיר של חנות עם כל העלויות שלה בלי שהחנות תרוויח שקל הרי שמשהוא חייב להשתנות. תקום פה צעקה של מוכרים שתכריח את המדינה להוריד מיסוי. הורדת מיסוי תוריד את יוקר המחיה.

יוקר המחיה יירד פה בהדרגה, אי אפשר להוריד את יוקר המחייה כמו את מחירי הדירות בבת אחת כי זה יזעזע את המשק. הסכום שהמדינה מוותרת עליו בפטור הזה הוא 4 מיליון ש"ח שהוא סכום זניח מאוד בתקציב שנתי של 400 מיליארד. הצעד הזה הוא עוד צעד קטן גם אם לטובת קבוצה מצומצמת של אנשים (שבמקרה זה סוף סוף לא משתייכים לקבוצת לחץ כל שהיא) להורדת המחירים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

amir74

אוקי, הבנתי את הדעה שלך, ויכול להיות שיש בה משהוא.

מה שמעצבן אותי זה שהורדת יוקר המחיה צריכה להתחיל מלמעטה ולעלות למעלה, היום זה הפוך - אנשים שיכולים להרשות לעצמם מוצרי צריכה ביסיים, מקבלים הקלות על מוצרי מותרות, בעוד שאנשים שקשה להם עם מוצרי צריכה בסיסיים לא מקבלים כלום. כי שוב, במקרה הזה אחוז "הנהנים" מההטבה הוא מאוד נמוך, כי אדם שמרויח 4000ש"ח בחודש, במילא לא קונה באינטרנט ב 2000ש"ח לקניה אחת, ככה ש"המלחמה" של האוצר ביוקר המחיה בשביל אדם כזה, היא לא יותר מלעג.

פורסם

אם אני כלקוח פרטי קונה באינטרנט במחיר דומה למחיר של חנות עם כל העלויות שלה בלי שהחנות תרוויח שקל הרי שמשהוא חייב להשתנות. תקום פה צעקה של מוכרים שתכריח את המדינה להוריד מיסוי. הורדת מיסוי תוריד את יוקר המחיה.

לא קשור למיסוי!

אתה לא מעוניין לבוא לחנות, לבחור מוצר, לשלם ואז לחכות חודשיים שזה יגיע לחנות (כמו שקורה כשאתה מזמין מסין), נכון?

בשביל זה צריך מישהוא לרכוש במזומן בחו"ל, לשלם למכון התקנים, לבדיקות משרד החקלאות/ בריאות וכו' (הכל עפ"י סוג המוצר), לשלם השטה, מיסים ומכסים, שינוע מהנמל, הוצאות איחסון, הוצאות שינוע בתוך הארץ, וכמובן שכר מחסנאים, שכר עובדים, נהגים, מפיצים, משווקים, סוכנים ושאר משכורות,ארנונה, שכ"ד ועוד ועוד ועו וכמובן שבכדי שגם היבואן וגם החנות יוכלו לשלם את כל הסעיפים האלה, הם צריכים גם להכניס למשוואה מילה שבזמן האחרון נהפכה לבושה, רווח.

כ"כ הרבה הוצאות מראש והכל במטרה אחת, לתת לך את האפשרות ללכת לחנות ולקנות את המוצר מהמדף ולא לתכנן ביולי מה אתה רוצה לקנות לקראת אוקטובר כשתגיע החבילה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
amir74

אוקי, הבנתי את הדעה שלך, ויכול להיות שיש בה משהוא.

מה שמעצבן אותי זה שהורדת יוקר המחיה צריכה להתחיל מלמעטה ולעלות למעלה, היום זה הפוך - אנשים שיכולים להרשות לעצמם מוצרי צריכה ביסיים, מקבלים הקלות על מוצרי מותרות, בעוד שאנשים שקשה להם עם מוצרי צריכה בסיסיים לא מקבלים כלום. כי שוב, במקרה הזה אחוז "הנהנים" מההטבה הוא מאוד נמוך, כי אדם שמרויח 4000ש"ח בחודש, במילא לא קונה באינטרנט ב 2000ש"ח לקניה אחת, ככה ש"המלחמה" של האוצר ביוקר המחיה בשביל אדם כזה, היא לא יותר מלעג.

קל לתת הטבות לקבוצה קטנה, כי העלות הכוללת היא קטנה.

אתה חושב שהפחתת מע"מ נניח על לחם אחיד תסתיים ב-4 מיליון שקל?

הם צריכים גם להכניס למשוואה מילה שבזמן האחרון נהפכה לבושה, רווח.

מי שאומר שרווח זה בושה הוא פופוליסט זול (או קומוניסט במסווה).

אף אחד לא מקים חברה בע"מ ולא פותח חנות לשם שמיים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
עוד חקיקה פופוליסטית.

דווקא מוצרי המותרות לא צריכים לקבל פטור ממיסים. מה שצריך לפטור ממס זה מים ומזון

בגדיים ונעלים זה מותרות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

m3x7r3m3

אתה חושב שהפחתת מע"מ נניח על לחם אחיד תסתיים ב-4 מיליון שקל?

ברור שהיא לא, כי לחם כולם קונים. אבל זה פופוליסטי וזול להוריד מכס על מוצרי מותרות (לא זולים במיוחד) ולמתג את זה כ"מלחמה ביוקר המחיה". ובנינו, זה גם הכי פשוט לעשיה. כי לגרד 4 מיליון מתוך 480 מיליארד לא קשה (תעלה פה ושם קצת והנא לך), אבל להוזיל דברים באמת הכרחיים מצריך מחשבה כלכלית, משהוא שחסר לאנשים שאין להם ידע בכלכלה.

falou

אומנם לא התייחסת אלי, אבל כן, בגדים ונעליים וקוסמטיקה בסכום של כ 2000 ש"ח לקניה בודדת זה מותרות.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם (נערך)

זה לא פופוליסטי, זה אכן להלחם ביוקר המחיה.

יוקר המחייה לא מורכב רק מלחם, גבינה לבנה, ביצים ועוף.

אתה יכול לכתוב אחרת - זה פופוליסטי וחסר טעם להוריד מכס על מוצרי מותרות במקום על מוצרי יסוד, וזה יהיה נכון במקום כלשהו.

אבל כמו שהבנת בעצמך, הפחתת מיסים על משהו יותר נפוץ תעלה הרבה יותר כסף, או שתהיה הפחתה כל כך שולית שאתה לא תזכה לראות אותה בחשבונית - יהיה משנה לך אם לחם לבן פרוס יעלה 6.82 או 6.815?

הרי בשביל לחלק את אותם 4 מיליון שקל על הלחמים אתה תקבל הנחה של אולי עשירית אגורה, ואת ההנחה הזאת גם ככה יכניסו לכיס המאפיות או הסופרמרקט.

הרי זה לא שאתה יכול לשלם בחצי אגורה נכון? אפילו באשראי אתה לא יכול לשלם חצי אגורה.

נניח שאתה רוצה לתת איזה סוכריה בתור שר אוצר, כי זימברת את הבוחרים שלך במיסים מפה ועד קיבינימט, גירדת מכל מיני סעיפים בתקציב 4 מיליון שקל אחרי שרבת עם חצי מהפקידים באוצר, כי הם לא נבחרים ומבחינתם האזרח הוא פרה חולבת שממנה מוציאים מיסים, ארנק, לא יותר מזה, הם רוצים להוציא כמה שפחות ולהכניס כמה שיותר.

אז יש לך 4 מיליון שקל, מה תעשה? תוריד חצי אגורה במחיר של לחם בפיקוח, בידיעה ברורה שגם ככה הסכום יעוגל כלפי מעלה (מה לעשות 0.5 מעוגל ל-1 ולא ל-0)? או שתעלה את רף המכס מ-325 ל-500 דולר (150%)?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא הבנתי. עד עכשיו היה פטור על הזמנות עד $75 כולל משלוח. עכשיו מדובר על $500?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יש פטור כולל (מע"מ, מס קנייה ומכס) עד 75$ - לא השתנה.

היה פטור ממכס (כלומר אתה משלם מע"מ ומס קנייה) עד 325$ - עלה ל-500$.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

m3x7r3m3

אז איפה עובר הגבול של הגדרה "מלחמה ביוקר המחיה"? הוזלת רכבים שהשווי כולל שלהם מעל 2מיליון ש"ח - נכנס להגדרה? הוזלת פנטהאוזים בשווי מעל 10 מיליון ש"ח - נכנס להגדרה?

ציינת נכון ואני מסכים איתך שהמעשה הזה הוא לתת סוכריה, אבל בכל מקרה רק חלק קטן יכול להינות מהטעם שלה, וכי לחלק סוכריות זה פשוט. אבל אני לא מגדיר את זה כמלחמה ביוקר המחיה אלה כאקט של "הנא תראו אותי אני עושה משהוא". זה ללא ספק מבורך והרבה יותר טוב מאשר רק להגיד "אני אעשה את זה ואת זה" אבל זה לא נכון למתג את זה כמלחמה ביוקר המחיה.

מלחמה ביוקר המחיה מבחינתי זה הוזלת מוצרי צריכה בסיסיים, הקמת תשתיות תחבורה ציבורית (או לחלופין הוזלת כלי הרכב והתאמת תשתיות כך שיעמדו בעומס) ודיור בר השגה. איך עושים את זה? אני לא יודע, אני לא שר אוצר. אבל אם אחרי כמאט שנתיים מאז הבחירות, הדבר הכי טוב ששר האוצר יחד עם כל היועצים שלו יכול לשים בתיקיה "מלחמה ביוקר המחיה" זה העלת רף הכמס על מוצרי טקסטיל וקוסמטיקה ב 150% (ותסלח לי, אבל אני לא עוקב אחרי כל המיזמים ששר האוצר העביר, ולכן יכול להיות שאני טועה), אז המצב הרבה יותר גרוע ממה שחשבתי.

פורסם

אם אינך עוקב אחר המיזמים אז כדאי שתתחיל לקרוא באתר של יש עתיד.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רשמית כן - גם הוזלת רכבים של 2 מיליון שקל וגם פנטהאוזים מעל 10 מיליון שקל זה מלחמה ביוקר המחייה.

נכון שבשתי הדוגמאות האלה זו אסטרטגיה לא נכונה, אבל זה בהחלט נכנס תחת הגג של מלחמה ביוקר המחייה.

יוקר המחייה זה לא רק לעשירונים התחתונים, אלא שיוקר המחייה מהווה בעיה בעיקר לעשירונים התחתונים, ומעמד הביניים, לעשירון העליון זה הרבה פחות בעיה.

כשנותנים סוכריות בד"כ רק חלק קטן יכולים להנות מהטעם, אחרת המחירים של זה אסטרונומיים, מבטיח לך שלפיד גידל לפחות 2 שיערות שיבה רק מלהוציא את ה-4 מש"ח האלה מידי פקידי האוצר.

בשביל להוציא סכום שיאפשר לו לתת סוכריה שרוב העם יטעם הוא יצטרך להוציא סכום שנמדד במיליארדים, לא 4 מיליון.

טוב שכתבת שמלחמה ביוקר המחייה מבחינתך זה הוזלת מוצרי צריכה בסיסיים. כלומר ההגדרה שלך היא לא נכונה.

יוקר המחייה זה מחירים של הכל, מלחם ועד פרארי 458 ולכן מלחמה ביוקר המחייה היא מלחמה בייקור של כל המוצרים.

אתה צריך לכתוב שלדעתך אסטרטגיה נכונה למלחמה ביוקר המחייה היא הוזלת מוצרי צריכה בסיסיים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

amir74

לא מעניין אותי מילים. כל אחד היום יודע להבטיח. מעניין אותי לדעת מה נעשה בפועל.

אני אחזור ואגיד שוב, שלא עקבתי אחרי כל מה שנעשה החל מה 22 לינואר 2013, ולכן יכול להיות שהתקיפה שלי היא לא מוצדקת.

m3x7r3m3

סבבה, מקובל עלי. ניסחת נכון את מה שניסיתי להגיד.

פורסם

אגב אני מסכים איתך שהאסטרטגיה הזו לא נכונה והיה צריך לחלוב יותר מהפקידים ולתת סוכריה יותר טובה.

אני פשוט מבין שכנראה זה מה שהצליחו להוציא (אל תשכח שהוא גם לא יכול לערוף ראשים על ימין ועל שמאל, הוא צריך לעבוד עם האנשים האלה לפחות עוד חצי שנה) ולכן הלכו על משהו מורגש במסגרת הכסף הזו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
amir74

לא מעניין אותי מילים. כל אחד היום יודע להבטיח. מעניין אותי לדעת מה נעשה בפועל.

אני אחזור ואגיד שוב, שלא עקבתי אחרי כל מה שנעשה החל מה 22 לינואר 2013, ולכן יכול להיות שהתקיפה שלי היא לא מוצדקת.

גם אותי לא מעניינות מילים אלא מעשים. אני חוזר על המלצתי. תתחיל לחפור באתר של המפלגה ואז תראה מה עשו בכמעט שנתיים האחרונות.

fiat x1/9

• תוכן חדש...