Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוטומט או ידני? איזה מנוע?

ב14 אלף ש"ח לדעתי ניתן לקבל רכבים מודרניים יותר.

לגביי צריכת דלק וביצועים רצוי שתציין מנוע וגיר.

לגבי תחזוקה - יקרה יחסית, שכן היא משתייכת למשפחת VAG, עם זאת מוסך כמו "מוסך רון" יהיה זול יותר ממורשה היבואן ויעשה עבודה לא פחות טובה ממנו. החלקים יחסית יקרים בכל מקרה.

לגביי אמינות - לרוב מנועים אמינים וגירים ידניים אמינים, אוטומטיים סבירים. אמינות גם תלויה בתחזוקה שהרכב קיבל ואיך נהגו בו, האם יש היסטוריית טיפולים מסודרת? מי בעלי הרכב בהווה ובעבר? בעקרון פולו משנים מקבילות סבלו מבעיות חשמל ויש הרבה משותף ביניהן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ידני? אוטומט? אתה מאוד מקשה להמליץ לך על רכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
ידני? אוטומט? אתה מאוד מקשה להמליץ לך על רכב.

לא ממש משנה הגיר

אני מאמין ידני בגלל שהוא חסכוני ייותר :)

מחפש סופר מיני לא ישן משנת 2001 וחסכוני.

פורסם

פיאט פונטו ספייס ELX, תזדקק להרבה סבלנות למצוא אחת שמורה ומטופלת, אבל ישתלם לך, רכב חסכוני ולא יקר לתחזוקה. שים לב לכמה דברים - בדוק שמצב CITY בהגה עובד, אם לא זה יקר לתיקון. והכי חשוב - נוזל קירור פראפלו בצבע אדום או כחול, אם יש מי ברז להתרחק מהרכב. קשה לי להאמין שתמצא משהו עם היסטוריית טיפולים מסודרת, אבל הכול אפשרי.

בעקרון בתקציב הזה זה הרבה מזל.

אפשר גם לשקול פורד פיאסטה 2001-2002, אני חושב שאפילו יישאר לך עודף.

אופציה נוספת היא יונדאי גטס 1.35 ידנית 2003-2004, הסטיגמות על צריכת דלק גבוהה פחות רלוונטיות מכיוון שמדובר בגיר ידני. צריך לקחת בחשבון שהרוב ברמת גימור נמוכה והבטיחות כמעט לא קיימת (רק כרית אוויר אחת), לכן רצוי להקפיד לחפש GLI, GLX או GLS, להן יש ABS ולפחות 2 כריות אוויר.

מצד שני זהו רכב מאוד אמין ולא יקר לתחזוקה, שיכול לשרוד גם פצצה גרעינית :)

פורסם

לגביי צריכת דלק תבדוק בKML.CO.IL, מחבר שמחזיק את הרכב - לא יקר. קח בחשבון שהרבה כאלו שירתו בחברות השכרה.

פורסם

מצטרף להמלצה. עדיף לך שנתון מתקדם על כמה שהסיאט (איכשהו) מפתה טיפה.

הפיאט רכב שנותן תמורה גבוהה לשקל, בהמלצה על הידני.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

אני יכול להמליץ על איביזה. רכב אמין מאוד וצריכת דלק נמוכה כול עוד הרכב מטופל . חלפים זולים יחסית ורכב זול להחזקה. והכי חשוב, רכב ללא מחלות או בעיות ידועות. גיר ומנוע מאוד אמינים ורכב מהיר וזריז.

פורסם

ZCTB82 - איך הכרעת שמדובר ברכב אמין? מאיפה אתה יודע באיזה שילוב של גיר ומנוע הבחור מתעניין?

החלפים לא זולים והרכב לא זול לאחזקה, תציץ בעלויות הטיפולים ובעלות החלקים של מכוניות עממיות יותר כמו פיאט או יונדאי ותראה שהסיאט יקרה יותר לתחזוקה.

פורסם

היה לי את הרכב הזה והיום אני מחזיק גם איביזה טורבו 2002 וגם סיאט קורדובה 2001. אז אני חושב שאני רשאי להגיב על השירשור הזה. ואני מדבר על גיר רגיל כמו שפותח השירשור רוצה ולדגם הזה יש 2 מנועים. 75 ו100 כוחות סוס. אני ממילץ על ה75 אבל הוא יכול לבחור במה שהוא רוצה.

אצלי ברכבים לא היה שום בעיה, לא נזילות ולא אכילת שמן ( הקורדובה מתקרבת ל200000 קמ) . רכב אמין וחזק וגם בנסיעות בטורים גבוהים ומהירות גבוהה מרגיש יציב ונוסע ללא תקלות. את האיביזה 2002 גיר רגיל 75 כוחות סוס מכרתי לבחור שעד היום מברך אותי על הקנייה הזו ואמא שלו עם מזדה 3 אומרת שהרכב הזה יותר זריז מהמזדה ומעדיפה לנסוע עליו מאשר על המזדה.

אני רק ממליץ, הקונה יעשה את החשבון שלו ויקנה את מה שמתחשק לו.

פורסם

בגיר רגיל אכן לא צריכות להיות בעיות, והמנוע 1.6 הוא מנוע של פולקסווגן, להורים שלי היה מנוע כזה בפולו (1.6 75 כ"ס), אכן מנוע אמין, אבל כל מה שמסביב די זבל, המון תקלות במערכת חשמל.

פורסם

באיביזה לא נתקלתי בבעיות חשמל כלל וגם לא בקורדובה. אבל התקנות לא מקוריות יכולות לעשות הרבה בעיות בכול רכב.

פורסם

דווקא הרכב לא עבר שום התקנה מקומית למעט שלטי נוחות עם אזעקה, לא היה קודן, לא היו חיישני רוורס או מצלמות רוורס באותה תקופה. בעיות החשמל היו חלונות שהפסיקו לעבוד, נעילה מרכזית ששבקה חיים, חלונות שנפלו מעצמם ועוד כמה דברים שאם אני אזכר ארשום.

• תוכן חדש...