Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברשותי פיקנטו חדשה, ואני נתקל בבעיה מעצבנת למדי שלא הייתה קיימת ברכבי הקודם.

הבעיה היא, שלאחר כיבוי הרכב, מדליק הסיגריות כבר לא מעביר חשמל, ואני זקוק שימשיך לעבוד כי אני

משאיר מכשיר\ים להטענה במהלך הלילה ברכב.

השאלה היא - ישנה דרך פשוטה שאני יכול לעקוף את אותו הכיבוי והשארתו דולק? או לחלופין, זה משהו

שחשמלאי רכב שכונתי יכול לטפל בקלות יחסית בלי לגרום ליותר מידי סיבוכים אפשריים?

פורסם

עדיף שתעלה את המכשירים הבייתה, תחשוב מה יקרה כשיגנבו את הרכב עם המכשירים.

מעבר לזה לא מומלץ להשאיר לטעינה כשהמנוע לא פועל , זה ידאג שתצטרך להחליף מצבר מוקדם מהרגיל.

וכן זה ממש לא מסובך אצל כל חשמלאי רכב אבל קח בחשבון שכנראה תצטרך לפרק חלק מהדשבורד (בעיקר את החלק של המצת').

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
איזה מכשירים אתה משאיר לטעינה במשך הלילה ?

מרק, מדובר לרוב בטאבלט לנובו עם סוללת 3500mah. אני מניח שמאחר ומדובר במכשיר חדש יחסית הוא מפסיק את הטעינה

אוטומטית לאחר שהוא מלא על מנת לא לגרום נזק לסוללה, כך שהמצבר לא מעביר זרם לטעינה במהלך כל הלילה, ומאחר שהמכשיר

בדר"כ תמיד עם כמה עשרות אחוזי סוללה, נדרשות בנוסף כמספר שעות קלות שהרכב כבוי על מנת למלא אותו לגמרי.

לדעתך עדיין יכול להגרום למוות בטרם עת למצבר במצב זה?

לגבי גניבות וכ', אני סוגר המכשיר בתא כפפות בזמן הטעינה (על הכבל) והרכב צמוד לחלון בחדר שינה ככה שאני לא מודאג

יותר מידי לגבי גניבה, אני מניח אם יגנבו לי את הרכב המכשיר יהיה הדאגה האחרונה שלי, הוא בכל מקרה

לא חשוב לי יותר מידי. אני פשוט לא אוהב להיסחב איתו כל פעם שאני יוצא מהאוטו.

פורסם

אם מערכת החשמל והמצבר אצלך ברכבך תקינים ואין צריכת זרם פרזיטית גבוהה אורך החיים של המצבר לא ממש יפגע מטעינת הטאבלט.

בל נשכח שהמצבר לא תמיד נמצא בשיא הכושר שלו וצריכת זרם נוספת כאשר המצבר עייף עלולה להסתיים בקשיי התנעה בימים קרים במיוחד.

אישית לא הייתי משאיר צרכן מחובר למערכת החשמל של הרכב מסיבות בטיחותיות כגון קצר או תקלה בטאבלט שעלולה לגרום לקצר או לבעייה אחרת.

איזה כייף לי :)

פורסם

ראשית מצא את סכימת החשמל של הרכב ואם יתמזל לך אז המצת מחובר כצרכן בודד על הנתיך. במקרה כזה עליך לנתק את חיבור הנתיך שלא הולך למצת (הוא בעצם מחובר למצבר דרך מפסק ההתנעה שמאפשר מעבר חשמל רק כשהרכב במצב פעולה) וחבר אותו למצבר (לנקודה אחרת בתיבת הנתיכים המחוברת קבוע).

אם לא, תצטרך למצוא את החוט של המצת ולחבר אותו דרך נתיך למצבר.

מבחינת צריכת הספק נראה לי כי העומס שמטיל המטען על המצבר נמוך מאוד, במקרה הגרוע ביותר יצרכו 4 אמפר/שעה שהם 5%-7% מהקיבולת המלאה. אם אתה לא נוהג לשבת זמן ממושך ברכב עם אורות (או צרכנים אחרים) מופעלים אז לא תהיה בעיה.

פורסם

אז כמו שאני מבין מכם בסופו של דבר - (הרכב נוסע בממוצע שעה\שעתיים ביום, עבודה - חזרה) לא יהיה נזק מתמשך

ממספר שעות קלות של טעינה שהרכב כבוי..

Haim_gds, תודה רבה על ההסבר המפורט, אבל אני חושב שאגש בקשר לעניין לחשמלאי רכב, 20-10 דקות המתנה ואני

מעריך ש-50 שקלים עבודה עדיפים לי מהאלטרנטיבה של ביזבוז זמן יקר בניסיון להבין מה אני עושה והנזק שאני יכול לגרום בדרך.

פורסם

תשמ'ע, לא כול חשמלאי רכב אוהב לעבוד על רכבים חדשים ולבצע התקנות כפי בקשתך.

בכול מקרה 50 שקלים זה לא יעלה אלה יותר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...