Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

התייעצו איתי לגבי רכב ראשון לסטודנטית בתקציב של 15-20K.

הדרישות שלה הן פשוטות:

1. שיהיה כמה שיותר אמין.

2. שלא יראה ישן מידי ( מראה קצת יותר מודרני מהקוביות של פעם ;) )

3. שלא יזלול יותר מידי דלק (מנוע 1400-1600) מאחר ויש להתחשב בזה שהיא גרה ויש הרבה עליות בחיפה אז מנוע קטן יותר לא יתפוס.

4. אוטומט

*אין צורך להתחשב באחזקה וטיפולים רק בפרמטרים העליונים.

אין לי אופציה לשאול אותה שאלות ואחר ההורים שלה קונים לה את הרכב כ"הפתעה".

אשמח לכל האופציות הראויות לתקציב הזה :)

כרגע חשבתי על פונטו ספייס או וולקסווגן פולו , מה דעתכם?

תודה,

יערי

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

מצד אחד מנוע שיסחוב ומצד שני חסכוני לא כל כך הולך.

יש לך מושג כמה היא מתכוונת לנסוע בערך בשנה?

אם זה לא הרבה, אז אפשר לנסות לשקול יונדאי גטס, מנוע 1.6, גם רכב חזק, וכך גם מגיע ברמת גימור גבוהה ולא ברמת הגימור המחפירה שנמכרה לליסינג (GLF). הרכב לא הכי חסכוני, אבל אמין, לא יקר לתחזוקה ועדיף על גרסת ה1.35 שנמכרה באותן שנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מאמין שהיא תסע בערך 8-9K בשנה.

הגטס מנוע 1.6 רכב יחסית חזק לשאר, אני בספק אם היא תתחבר למראה שלו והבנתי על פי כל מיני תגובות כאן בפורום שהוא לא כ"כ בטיחותי (אני לא יודע כמה האחרים טובים יותר מבחינת בטיחות).

ולדעתי מנוע 1600 עדיף בגלל העליות של חיפה (כנראה יהיה חסכוני יותר מ1400 באזור מגוריה).

פורסם

בוא אסביר לך את הנושא של הבטיחות:

בעקרון הגטס נבחנה במבחני הריסוק וזכתה לציון טוב לאותה תקופה (2003) - 4/5 כוכבים במבחני הריסוק. גם רנו קליאו B זכתה בציון כזה, אבאו 5 דלתות למשל קיבלה רק 3/5 כוכבים, אופל קורסה גם כן 4/5, פיאסטה גם כן מאותה תקופה (היא לא מוצלחת במיוחד)

כמו שאתה מכיר את החברות הליסינג בארץ, הן מנסות לחסוך כל שקל, לכן הוחלט להביא להן את הרכבים ברמת גימור GLF. מדובר ברמת גימור מחפירה שכוללת כרית אוויר אחת בלבד, בלי ABS. האבזור החשמלי כולל הגה כוח, מזגן ו2 חלונות חשמל - וזהו.

דגם הGLS כולל הרבה יותר אבזור - 2/4 כריות אוויר, ABS, בשנתונים המאוחרים הופיע גם ESP (לא רלוונטיים לתקציב שלך כנראה), אבזור חשמלי מלא - 4 חלונות חשמל, מראות חשמליות, בחלק מהדגמים גם שליטה מההגה על מערכת השמע, מחשב דרך, בחלק מהן הגיע גם מגנזיום ו/או סאנרוף ו/או ספויילר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני נסעתי בחיפה שנתיים כמעט בפונטו ELX עם מנוע 80 כ"ס והסתדרתי מעולה, הצריכת דלק העירונית הייתה 1:12 ומחוץ לעיר 1:17 ואפילו יותר קצת.

ב 20 אלף אתה יכול להביא נראה לי שנת 2007 לפחות והרכב נראה לא רע בכלל ומאובזר בחלונות חשמליים, כריות אוויר וגיר אוטומטי רציף.

פורסם

מצטרף להמלצה על יונדאי גטס ולא רמת גימור GLF. הרכב אמין, אחזקה זולה.

בתקציב יכנס פונטו ספייס ועם מתיחה קטנה אולי כדאי לשקול פונטו גרנדה, האחות הגדולה, רכב אמין, חסכוני בדלק, מרווח ונעים לנסיעה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אוהד - לגביי הפונטו גרנדה רצוי לציין שמדובר בגיר רובוטי שההתנהגות שלו שונה מגיר אוטומטי פלנטרי, ולכן כדאי לבצע נסיעת מבחן ולבדוק האם זה מתאים להם, בנוסף בתקציב הזה לדעתי הוא די גבולי, הספייס עם 80 כ"ס וגיר רציף יכולה להיות בחירה טובה, רק חשוב לחפש אקזמפלר שמור, מטופל ועם היסטוריה מסודרת, והכי חשוב - מי קירור מקוריים של פיאט בצבע אדום או כחול (פראפלו).

פורסם

חובה לבצע נסיעה על כל אחת מהאפשרויות.

הספייס בתקציב כזה רעיון טוב מאוד, אבל כמו שדור רשם חייב לבצע בדיקה ולרכוש את הרכב השמור ביותר.

ולפי מה שרשמת 8-9K בשנה זה לא הרבה אז החסכון בדלק לא יהיה משמעותי.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לדעתי בגלל הנסועה הנמוכה גטס היא האפשרות הכי הגיונית.

חיפוש ביד 2 העלה באמת שהרוב המכריע הן ברמת גימור GLF אבל יש גם כמה רכבים מרמות הגימור הגבוהות יותר.

פורסם

תודה לכולם על התשובות, הבנתי שהרוב כאן תומך בגטס והחלטתי לנסות לחפש אקזמפלר שמור עד כמה שניתן. (לא ברמת גימור GLF!)

אשמח גם לקבל חוות דעת לגבי הפולו עד שנת 2003 והאם היא עדיפה מבחינת בטיחות (מס' כריות אוויר וכו).

שוב תודה לכולם.

פורסם

הפולו תהיה ישנה ב-3 שנים מהגטס ותהיה בלויה יותר, נכון שהיא נאה יותר ופולו תקסום יותר לסטודנטית מהגטס בגלל שהיא פולו ולא גטס אבל בשיקולים קרים לדעתי הגטס עדיפה.

פורסם

הבנתי תודה רבה לכם על התגובות!

אנחנו בחיפוש אחר יונדאי גטס משתדלים לא ברמת גימור GLF, שוב תודה.

פורסם

אופציה נוספת - סיטרואן C3 2006-2007

מנוע 1600 אמין יחסית, הגיר האוטומטי אולי יהווה חיסרון

לרכב יתרונות רבים אחרים

פורסם

ה-C3 רכב מושלם עבורה , מתקדם וחדיש , אך כמו שאמרו לפניי הגיר מהווה חסרון.

אני כעת עם C3 2003 1600 ידנית ואני ממש מרוצה - וגם אני סטודנט.

שוק החלפים של הרכב מוגבל עד מאוד (אין כמעט רכבים במגרשי רכב לפירוק).

• תוכן חדש...