Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על "הטבת דלק חינם" אתה משלם שווי שימוש רכב.

אם אתה מחזיר את הרכב ליסינג, שכר שלך עולה בכ 3000 ש"ח בחודש נטו (רכב משפחתי ממוצע) עקב ביטול שווי שימוש. זה עוד לפני שדיברנו על תשלום לחברת ליסינג שיורד מהברוטו ופגיעה בהפרשות סוציאליות.

בהערכה גסה מאוד אפשר לאמור שאם מחזירים רכב ליסינג, מרווחים כ 4000-5000 ש"ח יותר בנטו.

בסכום כזה אפשר לתחזק רכב פרטי כולל דלק ולהישאר ברווח, כאמור כל עוד הנסועה השנתית ממוצעת או קצת מעל הממוצע.

פורסם

יש פה אנשים שתקועים בתחילת המילניום או לכל הפחות נתקעו בשנת 2005 אז באמת דור ההיטקיסטים הצעירים שבתחום שלהם רכב מהעבודה קיבל תאוצה, עשה שימוש מוגזם בהטבה הזאת.

הרבה דברים השתנו מאז: הרכבים הרבה יותר יקרים במשכורת, יש הגבלות על השימוש, יש השתתפות עצמית לא מבוטלת על נזקים ותאונות וכו'.

בשורה התחתונה רכב ממקום העבודה זו הטבה כמו משכורת, קרן השתלמות וכו'.

עדיין לא היה פה מישהו שהסביר איך תופעת הליסינג פוגעת בו באופן אישי להוציא רכישת מכונית ליסינג לשעבר טחונה שלא טופלה כראוי כי זה לא רלבנטי (לא טוב, תקנה רכב אחר)

הפוך, גוטה. זה הממוצע. נהגי השירות, טכנאים, אנשים שגרים בחיפה ועובדים באילת - הם מעל הממוצע.

זה הממוצע כי המדינה לא ממסה את זה. זה הכל. מספיק שהמדינה לא תכיר בהוצאה/מעמ האלה, והופ - הנסועה תרד משמעותית כי המעביד לא יהיה מוכן יותר לספוג את זה.

זה לא שונה מעובדי חברת חשמל. זו הטבה שניתנת למגזר חזק יחסית, על חשבון החלשים. החזקים כמובן לא אוהבים להודות בזה. מבחינתם זה סבבה ומוצדק. הם הרי חזקים ומגיע להם.

הדבר הטוב היחיד (!) שיצא מהליסינג זה שמטיילים יותר בארץ. כמובן, נלווה לזה עומס בכבישים וזיהום, אבל יש גם דבר חיובי.

bar72, אם לא הייתי מכיר אותך מעבר לפורום הזה הייתי חושב כמו אחרים שאתה מדבר מתוך צרות עין וקנאה. אתה לא.

לכן, אין לי מושג למה תופעת הליסינג כל כך מפריעה לך ומוציאה ממך בקביעות תגובות מאוד ביקורתיות, רצופות בדעות קדומות לא רלבנטיות להיום ובגדול לא ממש מפרגנות למי שמקבל רכב מהעבודה.

גם לא הצלחתי להבין איך התופעה באה על חשבונך? הרי בעצמך ניצלת את התופעה דרך הקורולה שלך בעסקת ליסינג מימוני שבסוף התקופה אתה יכול להחזיר את הרכב...עסקה שלא היתה מתקיימת אם חברת הליסינג לא היתה רוכשת כמויות גדולות של קורולות לשלל המטרות (השכרה, ליסינג תפעולי, ליסינג מימוני).

בוא נפריד את הדיון בית אנשי שירות, מכירות, טכנאים וכו' שללא ספק עושים ק"מ גבוה ואין לי ספק שאתה לא עוסק בהם כי הנסועה הגבוהה שלהם היא באמת לצורך העבודה ואינה קשורה לפגיעה בך (לתפיסתך). אגב ברגע שתוציא אותם מהמשוואה הנסועה הממוצעת תרד עוד יותר כך שהטיעון שלך לגבי טחינת רכבי ליסינג לשימוש פרטי נחלש.

החברה כאן שחושבים ש- 31 אלף קילומטרים בליסינג נובעים באמת רק מצרכים הכרחיים רגילים של נהגי הליסינג, הם תמימים בלשון המעטה.

אף אחד לא חידד את הבעיה עם רכבי הליסינג, לנהגי הליסינג כאמור יש חבילת קילומטרים, שבה הם מקבלים דלק חינם.

דבר זה גורם להם לאינטרס למצות את אותה חבילת קילומטרים מעבר לאותם צרכים הכרחיים, שכן בכך הם למעשה מגדילים את השכר שלהם, בצורה של ניצול טובת הנאה שניתנת כאמור בחינם.

כלומר אותם אנשים יסעו נסיעות שהן מעבר לנסיעות ההכרחיות (לטיולים, אירועים, משפחה וכיוצ״ב) בלי חשבון למעשה (עד לתקרת הגבלת הקילומטרים).

אמנון,

אתה משתמש ב- cx5 שלך אך ורק לנסיעות וצרכים הכרחיים? אף פעם לא לקחת את הדרך הארוכה הביתה או סתם לקחת את בת הזוג או הילדים לטיול? למה מי שמקבל רכב ממקום העבודה צריך לבצע רק נסיעות הכרחיות ואתה לא?

למה אתה אומר שאנשים עם רכב חברה נוסעים בלי חשבון? החשבון הוא ההגבלה של המעסיק\חברת ליסינג שיכולה להיות בק"מ, תקציב או פרמטר אחר. אם לפני כמה שנים אחד החברים שלך היה מקבל סלולרי על חשבון העבודה עם תקציב של 500 ש"ח בחודש היית מרים גבה שהוא מאריך בשיחות "ללא חשבון" עם החברים\משפחה שלו עד לאותה תקרת ה- 500 ש"ח? אני מניח שלא.

בשעה שאנשים בעלי רכבים פרטיים שמשלמים על הדלק ויסבלו מהוצאות נוספות הנלוות לקילומטרז גבוה יותר (טיפולים, תיקונים, ירידת ערך) יחשבו פעמיים ושלוש פעמים.

כדי למצות את הגבלת הקילומטרים, אני מכיר רכב ליסינג שפשוט נודד בין בני משפחה שלא גרים יחדיו ואפילו בין חברים, בכל פעם שיש צורך לבצע נסיעה ארוכה.

Reality Check,

רוב המעסיקים או חברות הליסינג מגבילות היום את הנהגים המורשים להשתמש ברכב כאשר לרוב ההגבלה היא לבני זוג וילדים. הלוואת הרכב למשפחה רחוקה יותר או לחברים היתה קיימת לפני הרבה שנים והיא צומצמה משמעותית.

עכשיו אני לא מאשים את חוכרי הליסינג, הם נוהגים באופן רציונלי.

הבעיה היא בשיטה, שגורמת לניצול הטבת שכר, על ידי עידוד נסועה מיותרת, שגורמת לזיהום, ביזבוז, עומס בכבישים, תאונות ועוד.

היה צריך לבטל לחלוטין את הטבת הדלק ושכל עובד ישלם על הדלק שלו ושיקבל תוספת שכר קבועה במקום זאת.

מי שמשתמש ברכב גם לצורכי עבודה, יכול לדווח על הנסיעות שהוא עושה ולקבל החזרים. אני משתמש בכב הפרטי שלי לצורכי העבודה וכך אני עושה ואין סיבה שנהגי רכב ליסינג לא יעשו כן.

יש אפילו חישוב מעוגן בחוק לגבי החזר הוצאות לפי ק"מ לעובש שעשה שימוש ברכבו הפרטי לצורכי עבודה...האמן לי שיש סיבה טובה מאוד למה רוב המעסיקים מעדיפים לתת לעובד רכב מטעמם ולא לשלם החזר הוצאות כי זה פחות כלכלי להם.

תאמינו לי, נהגי הליסינג רק יודו על זה, למי יש כוח לנסוע כל כך הרבה :shock: (ואני מדבר מניסיון, בעבר קיבלתי רכב צמוד מעבודה, עוד בתקופה שלא היה שווי שימוש ולא שילמתי כלל על הדלק, לא הייתה לי הגבלת קילומטרים ולא שילמתי דבר. כל סוף שבוע הייתי בלחץ לעשות טיולים עם הרכב).

למה לא?

קבלת הטבה מהמעסיק? תהנה ממנה במסגרת מה שהוא מאפשר לך.

הרי אף אחד לא נכנס לך כמה המעסיק מפריש לך לקרן השתלמות או מה הברוטו שלך, אז למה שתכנס להטבה בדמות רכב שאחרים מקבלים?

התייחסותי באדום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר, אני מסכים שזו הטבה, אני חושב שהיא ממוסה בחסר. זה הכל. ואני חושב שכמוכל כשל שוק, היא פוגעת בחלשים.

אני גם לא מקבל את הטענה כאילו משלמים עליה את המחיר המלא, מהמשכורת, כפי שכתבו מעליך, משום שאם זה היה מחיר המלא - לא היו כל כך הרבה רכבים כאלה. האמת היא, שזו עדיין הטבה - ולכן כל כך הרבה אנשים מבקשים אותה. תמחור אמיתי ומיסוי מלא - היה מביא לשיווי משקל. שווי שימוש זה עבור הרכב ולא עבור הדלק. כי אם אתה כולל בפנים את הדלק, אזי הוא under-שווי קיצוני. מאוד אפילו. תחבורה ציבורית אתם מתלוננים שאין? ומה עם מי שאין לו ליסינג כי הוא פועל ייצור/מנקה/1000 דוגמאות אחרות, ולא רק שאין לו תחבורה ציבורית אלא גם אין לו דלק חינם?

לגבי הבעיה האישית שלי עם ליסינג, היא העיוות של שוק הרכב. לא הייתי צריך לקחת רכב באוויס, אם לא היו מתמחרים את הרכב ב- 20% יותר רק כדי שהליסינג יוכלו להרוויח. פעמיים, כמובן. עיוות נוסף הוא כמובן המחירון הפיקטיבי של יד2, שנועד לשמור על שווי הרכבים שלהם בספרים, ועוד לא התייחסתי באמת לטיפולים (אם מתקיימים בכלל) בחלקים דרג ז' או צמיגים שלא הייתי תולה על נדנדנה בגן - וכיצד זה משפיע על הרכבים בליסינג/מי שרוכש אותם. בעצם, אם תרצה, הליסינג גם פיתח פה שוק של חלפים ירודים וטיפול לקוי.

וזה נכון שאני לא מדבר מקנאה, אלא מדאגה לחברה (society) ורצון לשיוויון. אני נגד כשלי שוק באשר הם. במיוחד כאלה בולטים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אז הערכה שלי לא כ"כ מופרכת.

עלות אחזקת רכב לפי החשוב הנ"ל 2760 ש"ח בחודש.

בדקתי במיוחד עם בן אדם שהחזיר לאחרונה רכב ליסינג מקבוצת מאזדה 3, הנטו שלו עלה בערך ב 3200 לא כולל עליה בהפרשות סוציאליות.

כלומר שילם על הליסינג יותר מערך ההטבה הריאלי, שוב בתנאי שהנסועה היא 15.000 בשנה ולא 30.000.

פורסם

15K זה פחות מהממוצע, לא?

בלי קשר, 2700 זה מעט.

ניקח רכב שעלותו 130K.

בשנה הראשונה יפסיד נניח 20K, במינימום? (ואל תגיד לי שבמחירון יפסיד 10%...)

ביטוח, לכל המשפחה כמובן: 6K, במינימום של המינימום, כשאנחנו יודעים שביטוח מקיף+חובה כזה הוא רק כשאין לך ילדים ו/או תאונות ו/או סקודה. אני גם מניח שלא היה צריך להתקין איתוראן ולא משלמים דמי איתוראן חודשיים.

טיפול שנתי + טסט: 2K, שוב, במינימום של המינימום, וזה בלי המונית והזמן שאתה מפסיד (פעמיים, ועוד בלי תקלות (כלומר מניח שלא רכבי VAG :-) ).

דלק 15K (פחות מהממוצע) לשנה, לפי 1:10 שזה סביר ביותר: נניח 12K ש"ח

אני ב- 3.33K לחודש נטו (!), וזה לפני שמן (לפעמים צריך להוסיף), צמיגים, תאונות חו"ח, וכו', שנניח מתאזנים עם ירידת הערך בשנים הבאות, ועוד לפני הריבית שאתה מקבל על קרן סולידית בבנק, בה שמת 130K, שזה עוד 10K בשנה.

אשמח לקבל תיקונים לחישוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שכל אחד יעשה סימלציית שכר ויבדוק מה יותר משתלם לו.

טחנו את הנושא הזה מספיק, תשובה מדוייקת תלויה בעוד כמה משתנים כמו למשל האם יש לך את כל הסכום או חלק או שאין כלום, אחוז מס שולי, דגם רכב ספציפי ועוד.

פורסם
15K זה פחות מהממוצע, לא?

בלי קשר, 2700 זה מעט.

ניקח רכב שעלותו 130K.

ביטוח, לכל המשפחה כמובן: 6K, במינימום של המינימום, כשאנחנו יודעים שביטוח מקיף+חובה כזה הוא רק כשאין לך ילדים ו/או תאונות ו/או סקודה. אני גם מניח שלא היה צריך להתקין איתוראן ולא משלמים דמי איתוראן חודשיים.

טיפול שנתי + טסט: 2K, שוב, במינימום של המינימום, וזה בלי המונית והזמן שאתה מפסיד (פעמיים, ועוד בלי תקלות (כלומר מניח שלא רכבי VAG :-) ).

אני ב- 3.33K לחודש נטו (!), וזה לפני שמן (לפעמים צריך להוסיף), צמיגים, תאונות חו"ח, וכו', שנניח מתאזנים עם ירידת הערך בשנים הבאות, ועוד לפני הריבית שאתה מקבל על קרן סולידית בבנק, בה שמת 130K, שזה עוד 10K בשנה.

אני חושב ש"חשב" לא משתמשים בפחת של רכב חדש אלא של בן 3, ומכאן ההבדל בחישוב.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אולי, אבל גם רכב ליסינג לא נשאר כל הזמן חדש, לקראת סוף החוזה הוא יהיה ב 3 שנים... למרות זאת משלמים עליו בדיוק את אותו הסכום בשנה ראשונה, שניה ושלישית.

פורסם

המדינה ידעה היטב שזה בדיוק מה שיקרה, כשמיסתה באופן מלא את הליסינג היה ברור שמי שישאר עם רכב ליסינג יהיה זה שמרוויח מרכב ליסינג.

מי מרוויח מרכב ליסינג? מי שעושה מעל 25K-30K (תלוי בהסכם עם החברה וכו').

אז זה קצת (הרבה) מטומטם שהמדינה כיוונה לכך מראש, להפנות את הנהגים הכבדים לליסינג, ואז להתלונן שברכבי ליסינג הנסועה גבוהה.

אפשר אולי להתלונן על הכוונה של המדינה להפנות את הנהגים הכבדים לליסינג, אבל אף אחד פה לא עשה את זה, עשו בדיוק הפוך (bar72 לא הבין את הרמז, אם מעלים את המיסוי עוד יותר, רק צרכנים כבדים עוד יותר יישארו והממוצע יעלה עוד יותר).

ליאור שמשלם על ליסינג 4K בחודש מהברוטו (3200 מהנטו), מוגבל ל-42K ק"מ בשנה (קצת מעל 80% זה בית-עבודה-בית) ולא מנצל באופן מלא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני באמת לא מבין על מה כל הזמן מתלוננים.

הרכב ליסינג שלכם וכל המדינה נוסעת עליו? לא!

חברות הליסינג לא פראייריות, אם לא היה משתלם להן הם לא היו עושות את זה. אז מה בדיוק הבעיה?

(מקסים, נוהג לעיתים ברכב ליסינג של אמא שלו)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
חברות הליסינג לא פראייריות, אם לא היה משתלם להן הם לא היו עושות את זה. אז מה בדיוק הבעיה?

כפי שציינתי קודם, הבעיה היא בכך שאנשים כאן הם צרי עין ותוחבים את אפם לעסקיהם של אחרים. הרי כמו שכספר שאל, האם מישהו מתלונן על כך שמעסיקו של פלוני העניק לו קרן השתלמות (שכזכור, בהיותה רכיב פנסיוני נהנית ממיסוי נמוך)? לא.

אבל על רכב כן מתלוננים. כי רכב רואים בעין, רכב זה נוצץ, רכב בארץ, למרות הכל, עדיין זה תענוג יקר. אז פותחים עיניים, וגם את הפה.

בינתיים טרם יצא לי לראות מישהו מהמתלוננים פה מתייצב לימין משאבת הדלק בכל פעם שעצרתי לתדלק, כך שלא ברורה לי הטרוניה. האם ביקשתי ממישהו מכם לממן לי את הדלק? האם מישהו מכם מחזיר לי את גילום המס שיורד לי מהמשכורת מידי חודש בחודשו (וחוזר אליכם, כי בסופו של דבר אלה מסים שאני משלם למדינה)? ברור שלא. אבל זה מעולם לא הפריע לאותם אנשים להתלונן ולפתוח עיניים על אחרים.

לכן אני אומר: יחיו הקנאים. יחיו ויסבלו. הבכי שלהם זה מוזיקה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
15K זה פחות מהממוצע, לא?

בלי קשר, 2700 זה מעט.

ניקח רכב שעלותו 130K.

בשורה התחתונה במבחן המציאות מסתבר שהליסינג כיום לא משתלם למי שעושה פחות מ-25K בשנה, ככלל אצבע. יש כמובן משתנים שמטים את נקודת האיזון, כל מקרה לגופו. אבל מה שקורה בפועל, לפחות מה שאני רואה סביבי זה שאחוז העובדים שבוחרים לקחת ליסינג ירד משמעותית בשנים האחרונות. נשארו אלה שעושים באמת הרבה קילומטרים בשנה (כמוני, סביב 35K), או כאלה שמתעלמים מההפסד הכלכלי, התענוג של 'ראש שקט' שווה להם.

רק מזה אפשר להסיק שהמיסוי כרגע הוא נכון, כי הוא הביא למצב הזה שלעובד הממוצע זה לא ממש משתלם. אם אכן היה מתומחר בחסר עדיין רוב האנשים היו לוקחים ליסינג.

ולעניין החישוב שעשית, הנה חישוב ריאלי שעשיתי לרכב ממוצע, לעובד ממוצע (קרוב למה שתארת).

אחד הפרמטרים ששכחת זה שברוב מקומות העבודה מקבלים איזשהו החזר נסיעות אם לא לוקחים ליסינג, אצלנו זה 500 ש"ח לחודש בערך.

בשורה התחתונה ? יוצא שהעלות מהנטו שקולה בערך, אבל יש עלויות נסתרות נוספות של הפסדים מהפרשות סוציאליות, קרן השתלמות, בונוסים וכו', כל אלה מחושבים על בסיס השכר ברוטו המקוצץ, אחרי שמורידים את עלות הליסינג. מכאן גם נובע הרווח של המעסיק.

אפשר כמובן לחסוך עוד יותר בעלויות של רכב פרטי (לנסוע ברכב לא חדש חדש, זול יותר, עם צריכת דלק טובה יותר וכו'), ואז הליסינג הופך לעוד יותר לא משתלם.

capture.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...