Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא תלוי בטוב ליבו של המעסיק, זכותי לעשות זאת בכל מקרה. אבל כפי שאמרתי קודם, עלות הרכב גדולה בהרבה מאשר שווי השימוש. שווי השימוש למס הוא 3410 ש"ח בחודש. להשאיר אותו במשרד זה אומר שבמקום רכב אחד, יהיו 2 רכבים, אחד שנוסע 5,000 קילומטר בשנה ועוד אחד שנוסע 10,000 קילומטר בשנה. זה מגוחך לחלוטין. הפתרון הכלכלי הוא שאני אחזיק רכב פרטי, והמעסיק ישלם על נסיעות העבודה פר קילומטר.

המעסיק לא מסכים, מסיבות שהן לא לא הגיוניות.

הפתרון שהצעת הוא נכון, הוא יצא גם זול יותר למעסיק, הוא לא מסכים מכיוון שקשה לשנות נהלי עבודה שהשתרשו למשך שנים גם אם הם עקומים.

נוסע בפריוס 2008

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא תלוי בטוב ליבו של המעסיק, זכותי לעשות זאת בכל מקרה. אבל כפי שאמרתי קודם, עלות הרכב גדולה בהרבה מאשר שווי השימוש. שווי השימוש למס הוא 3410 ש"ח בחודש. להשאיר אותו במשרד זה אומר שבמקום רכב אחד, יהיו 2 רכבים, אחד שנוסע 5,000 קילומטר בשנה ועוד אחד שנוסע 10,000 קילומטר בשנה. זה מגוחך לחלוטין. הפתרון הכלכלי הוא שאני אחזיק רכב פרטי, והמעסיק ישלם על נסיעות העבודה פר קילומטר.

המעסיק לא מסכים, מסיבות שהן לא לא הגיוניות.

זה עיניינך האינטרסים של המעסיק?

הרי אם הוא ישלם לך לפי ק"מ, הוא צריך לעקוב כמה ק"מ באמת עשית לצורך התפקיד, להשתתף

בעלויות הבלאי, להתקע כשהרכב הפרטי שלך לא תקין וכשאתה מתעקש לתקן אותו איפה שבא לך וזה לוקח שבוע,

להשתתף איתך בעלויות הביטוח וכן הלאה.

אם תבחר להשתמש ברכב שמציע המעביד כרכב עבודה בלבד, לא תשלם שווי שימוש ועלות החכירה לא תגולם כלל

בשכרך.

כל האפשרויות בידיך, רק תבחר.

לא רוצה אוטו ליסינג? מצויין! השתמש באפשרות שהצעתי.

אל תחפש פתרונות כלכליים למעסיק, תחפש פתרונות לעצמך.

למעסיק שווה שרכב העבודה יהיה תמיד זמין ותקין ולא בהכרח כמו הרכב הפרטי שלך, גם אם זה

עולה לו קצת יותר.

יתרה על כך, תלוי בחוזה שחתמת, אך המעסיק רשאי לשלוח אותך גם בתחבורה ציבורית/מונית אם

יחליט על כך, כמובן כל עוד זה מגובה בחוזה שנחתם.

פורסם

בהעלאת השווי מטרת המחוקק הייתה שבעתיד רק אלו שנוסעים המון ישתמשו ברכב ליסינג ורק אלו שבאמת משתמשים בו לעבודה והיתר יסעו ברכב שלהם.

אני אישית חושב שלמטרה זאת, 2.5% זה עדיין נמוך.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לא הבנתי בכלל מה כתבת. מה הכוונה שזה יבוצע כעסקת ליסינג שיורדת מהנטו של העובד?

העובד משלם היום יותר מאשר לו סכום הליסינג יורד לו ישירות מהנטו. לדוגמא, רכב כמו קורולה/פוקוס ושות עולה כ-2,500 ש"ח בחודש לחברת הליסינג. כלומר כ- 3,044 ש"ח כולל מע"מ. אם היו מורידים לו את הליסינג מהנטו זה כל מה שהיה משלם.

נקח לדוגמא עובד טיפוסי שמקבל רכב ליסינג ודרגת המס השולי שלו היא 34%, הוא משלם כך:

1. מורידים לו מהברוטו כ 3,100 ש"ח

2. משלם מס שולי על השווי של 3,185 ש"ח

3. מפסיד הפרשות סוציאליות על אותם 3,100 ש"ח

בשורה התחתונה, לאותו עובד, נניח והיה מקבל 23,000 ש"ח בלי רכב היה מקבל בסוף החודש:

14887 ש"ח נטו

6362 ש"ח תנאים סוציאלים (השתלמות + פנסיה)

--------

20849

לו היה לוקח רכב צמוד היה מקבל:

11903 ש"ח נטו

5716 ש"ח תנאים סוציאלים

--------

17619

כלומר העובד שלקח רכב ליסינג נפגע במשכורת ב 3230 ש"ח, לעומת 3044 ש"ח שהיה עולה כפי שהצעת, לקחת את עלות הליסינג מהנטו של אותו עובד. אז מה הטעם? להעלות את אחוז המס על הליסינג או כל פתרון אחר של סכום קבוע רק דופק את אלו שנוסעים מעט, ומרוויחים אלו שנוסעים המון.

פורסם

M1011409 אני לא מסכים איתך, בסופו של יום האינטרסים של המעסיק ושל העובד נפגשים. בראיה מלמעלה כל הוצאת שכר שיש למעסיק באה על חשבון העובד. הרי אם ניתן להקטין את הוצאות הרכב עבור המעסיק אזי באופן תאורטי המעסיק יכול לשלם לעובד יותר.

לכן אם נמסיס רואה שהמנגנון לא יעיל זה בהחלט אמור להפריע לו, גם אם הוא לא יכול לעשות כלום.

המציאות מראה שדברים כן זזים ומאות עובדים מחזירים את הרכב ליסינג ועוברים לרכב פרטי וככל שירבו כך כולנו נרוויח.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
זה עיניינך האינטרסים של המעסיק?

הרי אם הוא ישלם לך לפי ק"מ, הוא צריך לעקוב כמה ק"מ באמת עשית לצורך התפקיד, להשתתף

בעלויות הבלאי, להתקע כשהרכב הפרטי שלך לא תקין וכשאתה מתעקש לתקן אותו איפה שבא לך וזה לוקח שבוע,

להשתתף איתך בעלויות הביטוח וכן הלאה.

אם תבחר להשתמש ברכב שמציע המעביד כרכב עבודה בלבד, לא תשלם שווי שימוש ועלות החכירה לא תגולם כלל

בשכרך.

כל האפשרויות בידיך, רק תבחר.

לא רוצה אוטו ליסינג? מצויין! השתמש באפשרות שהצעתי.

אל תחפש פתרונות כלכליים למעסיק, תחפש פתרונות לעצמך.

למעסיק שווה שרכב העבודה יהיה תמיד זמין ותקין ולא בהכרח כמו הרכב הפרטי שלך, גם אם זה

עולה לו קצת יותר.

יתרה על כך, תלוי בחוזה שחתמת, אך המעסיק רשאי לשלוח אותך גם בתחבורה ציבורית/מונית אם

יחליט על כך, כמובן כל עוד זה מגובה בחוזה שנחתם.

צריך להבין את האינטרסים של המעסיק כדי להבין למה הוא מסרב. בשורה התחתונה עולה לו פחות כסף לשלם לי נסיעות עבודה פר קילומטר (יש חישובים כולל בלאי וכו'). אבל, רכב שלי פחות זמין מרכב ליסינג, בשל תקלות, אין רכב חילופי וכו'.

ברור השאופציות בידי, אך הן לא הגיוניות כלל. יש לי למעשה 2 אופציות. אחת להשאר עם הליסינג ולשלם שווי שימוש מנופח מאוד על השימוש שלי, כיוון שאני עושה נניח 7,500 ק"מ נסיעות פרטיות מול אחר שמשלם בדיוק אותו דבר כמוני ונוסע 30,000 ק"מ נסיעות פרטיות, או אפילו 60,000 ק"מ נסיעות פרטיות. האופצייה השנייה היא לתקוע את רכב העבודה במשרד בסוף היום (למרות שיש מצוקת חנייה איומה), ואז להחזיק רכב נוסף שעולה לי יותר כסף בשורה התחתונה, כי המעביד עדיין צריך להחזיק את רכב העבודה. מי מרוויח מזה? לא אני, לא אתה. יבואני הרכב אולי כי אז על כל רכב ליסינג צריך לקנות 2 רכבים. תופס פי 2 יותר מקום כאשר גם כך יש מצוקת חנייה.

פורסם

נמסיס לגבי החישוב שלך, לא אוכל להתעמק רק פרט שולי שהשמטת שמשנה לך את כל החישוב, מס שולי רשמת 34%, לזה תוסיף 12% ביטוח לאומי!!! (טעות נפוצה לשכוח את הביטוח לאומי ומס בריאות)

דבר נוסף, תצא מנקודתהמבט האישית שלך, אני טוען שאם לא היה ליסינג, מחירי הרכבים היו זולים יותר ומאובזרים יותר. ולו רק מהסיבה שחברות הליסינג התמקמו חזק בין היבואן לקונה ויוצרים לחץ על היבואן להעלאת מחירים לקונה והגדלת ההנחה לחברת הליסינג.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
M1011409 אני לא מסכים איתך, בסופו של יום האינטרסים של המעסיק ושל העובד נפגשים. בראיה מלמעלה כל הוצאת שכר שיש למעסיק באה על חשבון העובד. הרי אם ניתן להקטין את הוצאות הרכב עבור המעסיק אזי באופן תאורטי המעסיק יכול לשלם לעובד יותר.

לכן אם נמסיס רואה שהמנגנון לא יעיל זה בהחלט אמור להפריע לו, גם אם הוא לא יכול לעשות כלום.

המציאות מראה שדברים כן זזים ומאות עובדים מחזירים את הרכב ליסינג ועוברים לרכב פרטי וככל שירבו כך כולנו נרוויח.

אנשים לא מחזירים רכב ליסינג בשביל להיטיב עם המעסיק והמעסיק לא בוחר בכל בחירה

שנראית מאותה נקודה כזולה יותר.

אף עובד שפוי לא יסכים להפוך את הרכב הפרטי שלו לרכב עבודה ובצדק.

אם הרכב ישומש לצורכי עבודה, המעביד ישתתף בביטוח, ישתתף בבלאי וכן ישתתף בדלק.

לכל התהליכים הנ"ל צריכה להיות בקרה נוספת=עוד כסף.

כל זאת לפני שהרכב שלך תקוע פתאום במוסך לכמה ימים והמעסיק בבעיה.

כשהמעביד לוקח רכב ליסינג לשימוש כרכב עבודה, אין לו את הצרות האלו.

לצורך העיניין, גם אם הרכב זקוק ל"אישפוז" במוסך, באותו יום הוא יקבל רכב חליפי.

וכן אין צורך בהתחשבנויות דלק, ביטוח וכו'.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
היתי חייב שוב להגיב... יש לי תואר שני ואישתי מהנדסת עובדת היי טק עם אופציה לליסינג, לאחר חישובים שלנו החלטנו שעדיף לנו להחזיק 2 רכבים פרטים . Slowride אם התכוונת למה שרשמת ולא רשמת את זה בצורה צינית אז ממש לא בא לי לשאוף להיות כמוך !

למה לשאוף להיות כמוני? אתה חושב שכתבתי את זה כי אני עובד בהייטק ויש לי רכב חברה? אז ממש לא. אני בכלל סטודנט מובטל...

מעצבן אותי שאנשים חושבים שמישהו עם ליסינג נהנה על חשבונם. זאת גישה ישראלית מגעילה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא שכחתי כלום, ביצעתי חישוב של הכל. ביטוח לאומי + מס בריאות הם סכום קבוע (בדרגות האלו), ולכן רק הזכרתי את מס הכנסה שהוא משתנה.

אני מסתכל על הכלל, ומאוד אשמח אם ישנו את השיטה למשהו הוגן יותר שמשקף את השווי. אבל להעלות את המס זה לשפוך את המים יחד עם התינוק.

זה יוצר עיוות בדיוק לכיוון ההפוך, כך שכאמור זה יעודד לנסוע יותר ולא פחות. אם כבר דפקו אותי עד העצם בתשלום, אז למה שלא אסע באמת?

חברות הליסינג אכן גדלו למימדים ענקיים, אך צריך לתפור את הבעיה בעזרת איזמל, ולא בעזרת פטיש שמופנה בעיקר לכיוון הלא נכון.

חברות צריכות, וימשיכו לצרוך רכבי ליסינג, כיוון שיש לכך הרבה יתרונות על פני קנייה של רכבים. היתרונות נמצאים בעיקר בתזרים מזומנים, למשל לא צריך להשכיב עכשיו מיליון שקל כדי לקנות רכבים ל-7 אנשי מכירות למשל. אלו סכומים גדולים מאוד לחברה קטנה. עלויות תפעול קטנות יותר, לא צריך להחזיק כח אדם מתאים לתפעול. בנוסף לכך, כשאתה מעלה את המיסוי על רכבי הליסינג, אתה מעלה את המיסוי גם על רכב חברה. אין הבדל מבחינת המיסוי.

אז באותה מידה אתה מעניש גם חברות ועובדים בחברות שרוכשות את הרכבים. היכן ההיגיון?

פורסם

מסכים עם זה שנדרש ליסינג לחברות שבאמת צריכות רכבים לעבודה כמו טכנאים, אנשי שווק.

למעשה עובדים אלו הם רק אחוז קטן מלקוחות הליסינג, רב מחזיקי הליסינג לא ממש צריכים את הרכב לעבודה, יש מזכירות בחברת הייטק מחזיקות ברכב ליסינג .

לרב העובדים בהחלט מתאים המודל של נסיעה בתפקיד ברכב הפרטי ותשלום פר קילומטר. ההוצאה היא כל כך גדולה שבהחלט ניתן לסגור על תעריף לק"מ שיצא משתלם גם למעביד וגם לעובד.

למעשה, יתכן ותמצא שיותר משתלם להחזיק ברכב בן חמש שנים במקום ברכב חדש ובכך לחסוך אלפי שקלים, יתכן ותכוון לרכבים חסכונייים יותר ואמינים יותר על מנת לשפר את מצבך הכלכלי, כל טווח ההחלטות שלך ישתנה.

עדיין אני מסכים אתך שבגלל גודל חברות הליסינג והממדים העצומים כל פתרון כדאי שיתקבל בצורה זהירה, רק לחשוב על קריסה של חברות הליסינג וכניסת מאות מובטלים לשוק העבודה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
שלטונות המס חולקים על דעתך בנושא.

הנסיעה מהבית לעבודה וחזרה היא אמנם 'עבודה' מבחינת ביטוח לאומי לצרכי תאונות עבודה, אבל היא ממש לא הוצאה מוכרת מבחינת מס, וטוב שכך.

עבור אדם פרטי (לא עצמאי) כמעט כלום לא מוכר מבחינת מס.

והכוונה כמובן לא הייתה לגבי הכרה במסים (לא רלוונטי בעליל), אלא שמבחינת הצמדת רכב, שימוש לעבודה זה נסיעות מהבית לעבודה וחזרה, ונסיעות בתפקיד, כל השאר נחשב שימוש פרטי.

וכל זה כמובן בתגובה לכל מי שחושב שמתוך ה-42K ק"מ בשנה שיש לי בחוזה הכל פרטי.

מה זה ליסינג? חברת ליסינג זה גוף מיותר שעומד בין היבואן לבין רוכש הרכב וגוזר קופון. שיטת הליסינג נולדה מעיוותי מס נוראים.

אם זה גוף מיותר מדוע הוא עדיין קיים?

1. בזמנו שווי המס היה 1330 ש"ח (ברור שזה לא סכום נכון) ולכן השתלם לרכוש ליסינג, היום זה תוקן והשווי עלה, כמעט למחיר הראוי.

אז לדעתך היום לא משתלם ליסינג? וגם זה גוף מיותר? אז למה הם קיימים?

2. חברות הליסינג לוחצות על היבואנים להימנע מהנחות לפרטיים על מנת שההנחות יהיו בלעדיות לליסינג.

איזה שטויות, גם VAG, גם טויוטה, גם יונדאי וגם קיה כולם עשו מבצעים ל"חבר".

יודע מה? תגיע לכלמוביל (יבואן יונדאי), תכנס למשרד של אחד מבכירי מחלקת המכירות שם, תשאל מה המחיר ל-i35 אם אתה מזמין 200 יחידות.

128K או פחות?

3. במשך שנים חברות הליסינג גרמו לאבזור נמוך והכל משיקולי רווחיות.

אף אחד לא גורם לאיבזור נמוך חוץ מהיבואן שמזמין את הרכבים, בתור רוכש פרטי לרוב יכלת להוסיף כמה אלפי שקלים ולקבל את אותו רכב מאובזר נכון?

ותמיד תמיד יכלת ללכת ליבואן אחר ולהזמין רכב מתחרה מאובזר בתוספת של כמה אלפי שקלים נכון?

ולחברות הליסינג כמו חברות ההשכרה וכמו הרכבים שחברות קונות, הן מעדיפות את הזול ביותר.

4. כתוצאה מהליסינג עובד נהנה מכך שההוצאה מוכרת לעומת מחזיק רכב פרטי שקונה את הרכב מכספו הנקי לאחר מס, לעניין השווי כנראה שהוא עדיין נמוך אחרת איזו סיבה יש לו לקחת רכב מהעבודה.

ממה העובד נהנה בדיוק? הוא משלם מס על הרכב (שווי שימוש), משמע גם דרך ליסינג וגם דרך פרטי אתה משלם מס, אין כאן איזה פטור.

5. אי שוויון- אם מתירים לעובד א' רכב ליסינג מהעבודה צריך להתיר לעובד ב' להכיר בהוצאות הרכב שלו בדוח השנתי.

מה זה להתיר רכב ליסינג מהעבודה? אתה יכול לאסור את זה? תאסור גם השכרת רכב כי זה מוכר לחברות לצרכי מס.

אגב עובד ב' יכול לבחור בין ליסינג בעצמו, או תשלום נסיעות, אם הוא בוחר להשתמש ברכב זה שיקול פרטי שלו, אבל הוא מקבל הוצאות לפי החוק (החזר נסיעות).

6. שיטת הליסינג מעוותת את המחיר לאחזקת הרכב המוצגת לרוכש, הרי את השווי שילמתי ממילא ולכן אם לא אנצל יצא שהפסדתי. לכן שווה לי ליסוע מרעננה לאיקאה בראשון כדי לקנות וילון. השיטה מכריחה את בעל הרכב ליסוע ככל שיותר.

השיטה מכריחה את בעל הרכב לנסוע באותו אופן שמי שלובשת חצאית מיני מכריחה מישהו לאנוס אותה.

וזה לא שונה מכל עיסקה עם מגבלה, אתה משלם על אינטרנט 40Mbit בבית, אתה שם NetLimiter ומגביל את התעבורה ל-20MBit?

כמובן שתמיד עומדת לעובד הבחירה לקחת עסקת ליסינג עם הגבלה נמוכה יותר ולשלם פחות.

אני בטוח שנמסיס עם הגבלה של 15K לא משלם כמוני עם הגבלה של 42K (הוא מדבר על 3100 בערך, אני משלם 4000).

7. כבעל רכב פרטי אני מנצל את התחבורה הציבורית על מנת לחסוך בעלויות, בעל ליסינג בחיים לא יעלה על אוטובוס/רכבת שהרי זה הפסד נקי.

בחירה שלך, אבל החזר נסיעות אתה מקבל?

אגב יש אנשים בחברה מסוימת שלא אחשוף את שמה (וגם אם כן זה כנראה לא יעזור לכם) שגם מקבלים רכב ליסינג וגם מוניות ספיישל לעבודה וחזרה (ועוד שתי נסיעות ביום לאמהות מניקות שמקבלות מונית הביתה, שעה הפסקה ומונית חזרה).

מכל הסיבות האלו המסקנה הברורה היא שהליסינג היא רעה חולה שרק גורמת לנזקים, המקום היחידי שאולי ראוי להשתמש בליסינג זה הליסינג הפרטי מכיוון שכאן אין שיקולי 'עיוותי' מס והרוכש מבין על מה הוא משלם, מה גם שהדלק על חשבונו.

גם בליסינג תפעולי הדלק על חשבונך, חברות הליסינג לא מסבסדות לך דלק, לא ביטוח ולא טיפולים, אם לא היה להם רווח הם לא היו נשארים בעסק.

בליסינג אתה פשוט משלם מראש בתחילת החודש את עלות כלל ההוצאות עבור הרכב.

שווי שימוש היום הינו 2.5% משווי רכב חדש, העובדה שאנשים עדיין לוקחים רכב מהעבודה מלמדת על כך שזה עדיין רווחי להם.

רווחי למי? למי שנוסע המון.

מה שניסיתי להראות זה שכולם נפגעים מהשפעת עיוותי המס על שוק הרכב.

חוץ מזה שכתבת הרבה שטויות, לא הראית כלום חוץ מחוסר הבנה.

לדעתי, צריך לבטל את ההכרה במס להוצאות ליסינג, כמובן שבמקביל צריך לבטל את השווי שימוש ואם מעסיק מעוניין לשכור רכב לעובד זה יבוצע כעיסקת ליסינג שתרד מהנטו של העובד. בשיטה זו כל אחד יוכל להיכנס לעיסקת ליסינג פרטי גם ללא טובות מהמעביד, זה גם ימנע את התלות שיש לעובד במעביד כי היום אם הוא מחליף עבודה הוא מאבד את הרכב.

מי מחזיק אותך? לא חסר חברות והצעות בתחום הליסינג הפרטי שיירד מהנטו שלך.

גם השלטון הכיר בכך אז במקום לבטל את הטעות הזאת שנקראת ליסינג הם הקפיצו את השווי מס.

כולם מפסידים היום משיטת הליסינג הקיימת, גם אלו שיש להם רכב ליסינג.

מה זה לבטל את הטעות שנקראת ליסינג? מציעים עסקה כלשהי, טוב לך תיקח, לא טוב לך אל תיקח, המדינה לא יכולה לאסור ליסינג, היא גם לא יכולה לבטל ליסינג.

אגב המדינה בעצמה לוקחת רכבי ליסינג (לאחרונה הסתיים המכרז השני של רכבים לבנים לצה"ל).

בסופו של דבר, חברת הליסינג מציעה לך עסקה, נניח ב-4000 שקל לחודש אתה יכול לקבל יונדאי ולוסטר ידנית חדשה, עם הגבלת קילומטראז' של 42K ק"מ לשנה (3500 ק"מ לחודש), נניח תמורת 3100 שקל לחודש אתה יכול לקבל סקודה אוקטביה 1.2TSI עם הגבלת קילומטראז' של 15K בשנה.

אם אתה מעוניין אתה יכול לקחת, אם אתה לא מעוניין אז אתה לא חייב לקחת, אף אחד לא הכריח אותך.

מן הסתם לחברת ליסינג עולה פחות כסף להחזיק רכב מאשר מה שעולה לך כפרטי:

1. מחיר קנייה - קונים מהיבואן 100 i35 ועוד 5 ולוסטר ועוד 50 i30 ועוד 15 i40 בחודש נניח, סה"כ הם קנו 170 מכוניות, מן הסתם הם מקבלים הנחת כמות (אתה חושב שמלון שקונה 20 אלף סבונים מוצקים משלם את אותו מחיר שאתה משלם כשאתה קונה אחד?)

2. טיפולים (מתייחס לטיפולים במוסך מורשה יבואן) - הוא צריך לטפל ב-170 מכוניות שקנה בסעיף 1? יש לו עוד 6120 מכוניות (170 כפול 36 חודשים עסקת ליסינג) לטפל אצל אותו יבואן עם אותה רשת מוסכים? מקבל הנחת כמות.

2.א. טיפולים כשחברת הליסינג עושה טיפולים במוסכים שלה - מן הסתם ההוצאות יותר נמוכות כי מחיר הטיפולים זה מחיר עלות.

3. דלק - חברת הליסינג חותמת חוזה עם ספק דלק כלשהו ומקבלת הנחה מסוימת מהמחיר המוצג, שוב הנחת כמות, הם קונים דלק לעשרות אלפי מכוניות, אתה קונה לאחד.

זה מבחינה עקרונית לא שונה ממבצעי "4 ב-10 שקל" בסופר. אתה מתלונן לסופר כשמחיר יחידה הוא 3.5 שקל ויש מבצע 4 ב-10?

חברות צריכות, וימשיכו לצרוך רכבי ליסינג, כיוון שיש לכך הרבה יתרונות על פני קנייה של רכבים. היתרונות נמצאים בעיקר בתזרים מזומנים, למשל לא צריך להשכיב עכשיו מיליון שקל כדי לקנות רכבים ל-7 אנשי מכירות למשל. אלו סכומים גדולים מאוד לחברה קטנה. עלויות תפעול קטנות יותר, לא צריך להחזיק כח אדם מתאים לתפעול. בנוסף לכך, כשאתה מעלה את המיסוי על רכבי הליסינג, אתה מעלה את המיסוי גם על רכב חברה. אין הבדל מבחינת המיסוי.

אז באותה מידה אתה מעניש גם חברות ועובדים בחברות שרוכשות את הרכבים. היכן ההיגיון?

עוד יתרון זה שאין לך צורך לנהל בעוד כמה שנים מכירה של אותם רכבים, אתה לא צריך התקשרות עם מוסך שיבצע לך טיפולים, ואתה לא צריך לבזבז זמן עבודה של העובדים על נסיעה למוסך ומצד שני לא צריך להעסיק נהג תפעול שרק יסיע ויחזיר רכבים מהמוסך.

דרך חברת הליסינג אתה גם תקבל מחיר יותר טוב על טיפולים, כי הם לא מטפלים ב-7 רכבים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי הצעתי להעלאת המיסוי על רכבי הליסינג, המטרה היא להביא לכך שרק מי שבאמת צריך ישתמש ברכב ליסינג, אני לא פוסל מצב שהחברה תסבסד חלקית את עלות הליסינג. לדוגמא אם שווי שימוש יעלה ל 4000 ש"ח במקום 3200 למזדה 3, יתכן והחברה תתחלק בזקיפה ביחד עם העובד.

שוב, לצורך הדיון אני מציע לא להסתכל על הכיס שלך בטווח הקצר אלא על טובת המשק, מה שישפר את מצבך בטווח הארוך: ירידת מחירי רכב, הקלה בעומסים, פחות זיהום אויר וכו'. לגבי חברות הליסינג הם יצטרכו להסתגל למצב החדש ולתת הצעות אטרקטיביות במסלול ליסינג פרטי, מתחילם לראות את זה כבר היום.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני מסכים עם מה שכתבת, אבל תיקון לזה:

3. דלק - חברת הליסינג חותמת חוזה עם ספק דלק כלשהו ומקבלת הנחה מסוימת מהמחיר המוצג, שוב הנחת כמות, הם קונים דלק לעשרות אלפי מכוניות, אתה קונה לאחד.

החברה בה אתה מועסק היא החותמת והמשלמת את עלויות הדלק ולא חברת הליסינג כפי שכתבת.

בחברות ליסינג על חלק מהרכבים יהיה פזומט/דלקן/ספידומט וכו', בהתאם למה שבחרה החברה ששכרה

את הרכב עבור העובד שלה.

פורסם

spring

אתה מה זה חי בעולם משלך, אם שווי השימוש יעלה ל-4000 מי שהיו מתנדנד בין כדאי ליסינג ללא כדאי ליסינג (25K ק"מ בשנה) יעבור לפרטי, וממוצע הנסועה של הליסינג יעלה עוד יותר, מה תגיד אז?

ומה זה "רק מי שבאמת צריך ישתמש ברכב ליסינג"? מישהו העלה את המס על מכשירים סלולריים כדי שרק מי שבאמת צריך יקנה סלולרי?

רכב ליסינג זה מוצר צריכה, מתאים לך במחיר תקנה, לא מתאים לך אל תקנה, אבל אתה לא יכול לאסור מכירה של המוצר.

ואם כבר מדברים על טובת המשק, כבר כתבתי לפני כן, המדינה מרוויחה בדיוק את אותו מס על קניית הרכב כשקונה אותו חברת ליסינג וכשקונה אותו מישהו פרטי (כי המיסים הם על מחיר הרכב בנמל לפני רווח היבואן), המדינה מרוויחה 3.5 שקל בערך על כל ליטר בנזין שאתה שורף, והמדינה מרוויחה שווי שימוש על רכב ליסינג (מה שהיא לא מרוויחה על רכב פרטי).

משמע למדינה משתלם 3 דברים:

1. שיקנו כמה שיותר רכבים ושיחליפו רכבים כמה שיותר מהר (חברת ליסינג מחליפה כל 3 שנים, כל כמה זמן אדם פרטי מחליף רכב?)

2. שהרכבים יסעו כמה שיותר וישרפו כמה שיותר דלק (המיסים על הבנזין נשארים אותו דבר לליסינג ולפרטי, אבל הליסינג קונה יותר דלק).

3. עוד מס (שווי שימוש).

כל האינטרסים של המדינה זה לעודד את הליסינג לא למסות אותו למוות.

ד"א ירידת מחירי רכב לא תראה ככה או ככה, כי חברות הליסינג זה לא מה שמשפיע על מחירי הרכב.

m1011409

ייתכן, אני לא מעורב עד כדי כך, בכל מקרה מדובר על הנחת כמות אם כי נמוכה יותר (נניח 100 רכבים במקום 1)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...