Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד לא עושים הפרדה מוחלטת, זה פותח פתח לפויילישטיקים.

כפי שכתבתי קודם, אני בתור בעל רכב ליסינג בלית ברירה אשמח אם ימסו את הנסועה ולא את הרכב עצמו. אשלם הרבה פחות.

בפרקטיקה זה קשה. מה המניעה להצהיר על רוב הקילומטרז' כעיסקי ולא פרטי?

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נכון, אבל מה הנקודה שלך?

אני אנסה לחדד את הנקודה שלי, נמשיך עם הדוגמה של הפוקוס. המחירון שלה הוא 128, במוטודיל היא נמכרת כרגע ב97, נניח שחברות הליסינג קונות אותה ב90. הנקודה שלי היא, אם אדם קונה רכב ב128, כאשר רכב זהה לחלוטין נמכר ב97, אל לו להתלוננן שהעלות החודשית שלו מאוד גבוהה יחסית לליסינג. עלות הליסינג (לא שווי המס) משקפת את העלות האמיתית של תפעול הרכב בצורה מדוייקת מאוד - ומרכיב מהותי בעלות הזו הוא עלות הרכב (העלות האמיתית של הרכב, לא המחירון הרשמי, המנופח).

הנקודה היא ה- 128, שהוא מלאכותי ונקבע רק בגלל הליסינג.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מה שקלט את עיני הוא המשפט הבא של ה- OECD שתואם בדיוק את מה שכתבתי מקודם, לגבי כך שהבעיה עם רכבי הליסינג היא שאת עלות הדלק משלם המעסיק וזה מה שגורם לנסועה הגבוהה שלהם לצרכים פרטיים:

אני אשאל שוב: מה בדיוק הבעיה? האם עלות הנסועה הגבוהה מושתת עליך או יוצאת מכיסך?

האם הנסיעות הפרטיות שלי מנעו גרגר מזון מילדיך?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הלך הרוח במדינה זה כשלמישהו יש יותר ממך, אז במקום לשאוף להיות כמוהו אתה מחפש להוריד אותו לרמה שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

נכון סלואורייד. בדיוק... כי יעזור מאוד לכל אלה שאין להם ליסינג כי ידם לא השיגה השכלה מתאימה, לשאוף להיות "כמוך". זו אחריות חברתית אמיתית!

למה מי שהוא, למשל, מעצב גרפי, צריך לרכוש רכב במחיר מופרז כי טכנאי מחשבים מקבל רכב צמוד בליסינג? ואני לא מדבר על מנקות או מנקים, מורות או מורים, או מקצועות אחרים. אלה גם אלה ישלמו תמיד מחיר מופקע (גם על המשומש, כי מחיר החדש מראש מתומחר מוגזם בשביל הליסינג).

עריכה אחרונה על ידי bar72

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה? כי יש תחומים משגשגים יותר בארץ והחברות שעוסקות בזה יכולות להרשות את זה לעובדים שלהן. בשרשור אחר קראו לזה "מדינת הייטק" לא?

אז אולי תשכנע את ביבי להעביר תכנית חדשה: בבתי הספר יהיה דגש על לימוד והכוונה רק ולמקצועות עם רכב מהעבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ציינתי את הבעיות שנסועה גבוהה גורמת למשק ודרך אגב גם לכדור הארץ מבחינה סביבתית, על זה יש להוסיף את הבעיות שצויינו לגבי העלאה מלאכותית של מחירי הרכבים ברכישה פרטית והפיינלה הוא השחיטה של רכבי הליסינגומטית, על זה השרשור לא? :-)

הביקורת שלי היא לא על חוכרי הליסינג, אלא על השיטה (מלבד חוכרי הליסינג שמתעללים ברכבים שהם חוכרים, בגלל שהם לא שלהם, עליהם יש לי ביקורת)

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

למה מי שהוא, למשל, מעצב גרפי, צריך לרכוש רכב במחיר מופרז כי טכנאי מחשבים מקבל רכב צמוד בליסינג?

ברשותך אתייחס רק למשפט הזה:

טכנאי מחשבים מקבל רכב צמוד כי זה כלי עבודה.

טכנאים תמיד, גם שנים לפני תחילת עידן הליסינג קיבלו רכב צמוד, ההבדל היחיד היה בכך שהרכב היה שייך למקום העבודה עצמו ולא לחברת ליסינג.

טכנאים גם לא משלמים את עלות הליסינג אלא רק את השווי שימוש.

כמובן שאפשר לנעול בלילה את המכוניות בחניה של החברה ושטכנאי יסע הביתה באוטבוס...אבל אם יש רכב צמוד, טכנאי מתחיל את העבודה מוקדם יותר ומסיים מאוחר יותר. ויוצא לקריאות דחופות בסופי שבוע או בלילה.

אצל מרבית אנשי השרות אחוז הנסיעות הפרטיות באמת לא גבוה, אחרי שאתה כל היום בנסיעות כבר אין לך ממש חשק בשעות הפנאי לנסוע לשתות בירה בפאב שנמצא 100 ק"מ ממך על חשבון המערכת...

בחלק מהחברות יש הגבלות על נסועה פרטית, רישום ק"מ בתחילה בוסיום יום העבודה וגם שכר בכלל לא 20.000 אלא "קצת" מתחת.

טכנאי מחשבים בוודאי שלא דופק את המערכת או מקבל איזו הטבה רצינית פטורה ממס על חשבון שאר הציבור.

פורסם
הלך הרוח במדינה זה כשלמישהו יש יותר ממך, אז במקום לשאוף להיות כמוהו אתה מחפש להוריד אותו לרמה שלך.

100 הודעות,7 דפים(בינתיים)ומשפט אחד שמסכם את הכול בצורה מושלמת.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
ציינתי את הבעיות שנסועה גבוהה גורמת למשק ודרך אגב גם לכדור הארץ מבחינה סביבתית, על זה יש להוסיף את הבעיות שצויינו לגבי העלאה מלאכותית של מחירי הרכבים ברכישה פרטית והפיינלה הוא השחיטה של רכבי הליסינגומטית, על זה השרשור לא? :-)

הביקורת שלי היא לא על חוכרי הליסינג, אלא על השיטה (מלבד חוכרי הליסינג שמתעללים ברכבים שהם חוכרים, בגלל שהם לא שלהם, עליהם יש לי ביקורת)

אז נניח שהפיאסטה שלי היתה מוחלפת ברנו פלואנס Z.E, היתה לך פחות ביקורת עלי ועל שכמותי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

הבדיחה בשרשור הזה היא שמקבלי ליסינג הם שטחו עיניהם מלראות. הם האגואיסטים, אחריהם המבול. כל עוד הפ לא צריכים לרכוש רכב. אני מקנא? ליסינג על הרכב שלי היה עולה יותר מידי... אמנון הסביר זאת יפה. תנסו בבקשה לענות לזה, ולא לצעוק שמקנאים בכם.

לגבי טכנאי מחשבים - התכוונתי לכזה שיושב במעבדת IbM כל היום, ברור שמי שמתנייד ברחבי הארץ צריך רכב. שם אין שאלה...

איך אתם מגינים על השיטה, כמו אחרון עובדי חברת חשמל, או עובדי אלעל לצורך העניין. פשוט בדיחה וחוסר התייחסות למצב האמיתי.

גם מגיע לכם אוהל ברוטשילד בחינם, לא?

עריכה אחרונה על ידי bar72

פורסם
בדיוק קראתי כתבה על מחירי הרכב בישראל:

http://m.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3643424,00.html

מה שקלט את עיני הוא המשפט הבא של ה- OECD שתואם בדיוק את מה שכתבתי מקודם, לגבי כך שהבעיה עם רכבי הליסינג היא שאת עלות הדלק משלם המעסיק וזה מה שגורם לנסועה הגבוהה שלהם לצרכים פרטיים:

״בשבוע שעבר פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתון מעניין: במדינת ישראל רכב ליסינג חדיש נוסע מדי שנה 31.2 אלף קילומטרים. רכב פרטי חדיש לעומת זאת נוסע 14.4 אלף קילומטרים. בהיבט זה קובעים מומחי הOECD כי: "הבעיה היא שעלות הנסיעה ברכב חברה למטרת נסיעות פרטיות נותרה אפסית מאחר והוצאות אלה מכוסות על ידי המעסיק

דרך אגב, לעניין הכתבה עצמה, לא הבנתי איך הציטוט הנ״ל שהבאתי מהווה את התשובה לשאלה שנשאלה בכתבה: ״מהיכן יגיע הכסף?״

לצטט כתבה שמצטטת בעצמה מחקר של ה- OECD זה נחמד אבל לא נכון.

אתה הרי יודע שיש בישראל שווי שימוש שהרגולטור קבע ועלות חכירת הרכב שהמעסיק גובה, אז איך אפשר להגיד שעלות הנסועה הפרטית ברכב אפסית? הרי שווי שימוש קיים אך ורק כדי לפצות את המדינה על אבדן ההכנסות מהאזרח בגלל שמחזיק רכב מהעבודה ולא רכש רכב מכספו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

עזוב, קספר, אל תתן לדבר שולי כמו עובדות לבלבל את המתנגדים הנחרצים של הליסינג.

הממשלה מרוויחה הרבה פעמים בזכות הליסינג - בפעם הראשונה במיסוי בקנייה, בפעם השנייה במיסוי

כבד במהלך כל תקופת החכירה ובפעם השלישית בהגדלת נטיית הצרכן לרכישת רכבים חדשים יותר (ובד"כ גם

יהיו בטיחותיים יותר).

בר72 - מה זה עיניינך מה עושה הטכנאי? ואם המעסיק בחר לתת לו את הרכב כהטבת שכר?

גם אם הרכב ב"מתנה" מהמעסיק (וזה לא במתנה, זה ע"ח עלייה בשכר), הוא עדיין ישלם שווי שימוש

של כ 2.5% משווי הרכב כחדש כל חודש במשך כל התקופה (3-4 שנים), מה שמביא אותך לתשלום

למדינה במיסים על רכב ששוויו 130K במשך 3 שנים לכ 117,000 ש"ח מיסים בלבד, לא כולל עלות החכירה!

* לא סכום מדוייק, אך זה הסכום בקירוב.אם תרצה חישוב מדוייק או פרטים נוספים, כנס לאתר הבא:

https://www.misim.gov.il/mm_usecar10/UseCarScreen.aspx

פורסם

מר m היקר, איזה עובדות לא נכונות?

לגבי החישוב שלך - אני חושב שהוא לא מדוייק, ואנא עזור לי למצוא את המעמ.

בכל מקרה, אני התייחסתי לאי השוויון שנוצר ולמלאכותיות המחירים לפרטיים, ואתה עונה על מה שבא לך. זה כמובן נח אבל לא עוזר.

• תוכן חדש...