Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות ידני/אוטומט פולו 2003-2005 1.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, אני מתחיל את שנת הלמודים הקרובה ואני זקוק לרכב, הכיוון הוא פולקסווגן פןלו שנתונים 2003-2005 ידנית, לאחר חיפוש ממושך בלוח עוד לא עלתה ה"מציאה" שאני מחפש, בעיקר קילומטרז' גבוה או רכבים שלא נמצאים באזור קרוב אליי. אל מול זה בחיפוש של אותו הרכב עם תיבה אוטומטית עולים חיפושים יותר רלוונטיים, קילומטרז' יחסית נמוך, רכבים שעל פניו נראים שמורים לפי התמונות וכמובן באיזור מגורים שלי.

אחד היתרונות שמשכו אותי היא צריכת הדלק של הגרסא הידנית אבל אני מתחיל להתייאש, האם כדאי לסלוד לכיוון האוטומט? או להעזר בסבלנות שאולי תיפול המציאה שאני מחפש? או להתפשר על רכב ידני עם קילומטרז' גבוהה (191000).

אשמח לשמוע את היתרונות/חסרונות של התיבה האוטומטית בדגם המדובר אל מול הידנית מניסיונותיכם...

תודה מראש והמשך יום נעים,

שלומי.

פורסם

ק"מ נמוך לא יבטיח לך אמינות (יכול להיות שתמצא רכב עם ק"מ נמוך אבל הוא מזוייף ולא אמיתי). היתה לי פולו 2003, יד ראשונה מזקן עם ק"מ ברצפה (הרכב היה 11 שנה על הכביש עם 60000 ק"מ)

הוצאתי עליו בשנה מעל 10 אלף ש"ח תיקונים!!! שליש ממחיר הרכב!!! (סלילי הצתה, חיישנים ועוד הרבה דברים מעצבנים).

חפש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת, טסט ארוך ושכל המכלולים בו עובדים.

בפולו המדוברת טיפול של 2 רצועות טיימינג למשל שיש לבצע כל 90K או כל 3 שנים (הקודם מבניהם!) עולה בסביבות 2000-2500 ש"ח במוסך מורשה כי זה 2 רצועות ועוד כמה מותחנים וזה מאוד מסובך להחלפה לכן כדאי לבצע זאת במוסך מורשה ולקבל שנתיים אחריות או במוסך מומחה כמו רון.

בדוק אופציות נוספות ואל תהיה נעול על הפולו. אם אתה קונה פולו/פאביה/איביזה (שזה אותו הרכב בעצם) וכל רכב אחר, בדוק טוב היסטוריית טיפולים ואל תאמין למי שאומר שהוא טיפל ברכב ואין לו קבלות.

בתקציבים נמוכים עדיף גיר רגיל כי תיקון של תיבה ידנית בד"כ זול יותר.

כמה אתה הולך לנסוע בשנה? מה התקציב שלך?.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

כמובן שאבדוק את היסטוריית הטיפולים אני לא מתכוון לקנות רכב רק על בסיס קילומטראז׳ נמוך. מה שהתכוונתי שבחיפוש של ידני עלה רכב 1 כאופציה רלוונטית והוא עם קילומטראז׳ מאוד גבוה 191,000 ובחיפוש של אוטומט יש יותר מ5 אופציות רלוונטיות עם קילומטראז סביר (סביב ה130) כך שיש בין מה להתלבט ואיפה לבדוק.

התקציב הוא 25k אני לא ממש מעוניין ברכבים אחרים. קראתי הצעות של אנשים 206/פנדה/פונטו. לא ממש רכבים לטעמי.

הנסיעות יהיו בערך 50 קמ ביום בין עירוני פקקים מדי פעם.

פורסם (נערך)

אז תשמע- אם אתה נעול ואוהב את הפולו תחפש גם את האחיות שלה- סקודה פאביה, סיאט איביזה וסיאט קורדובה כמובן עם גיר רגיל (הקורדובה פחות מבוקשת ולכן אם מוצאים אפשר לעלות אפילו בשנתון ואם אתה לא מחפש ביצועים היא אחלה רכב עם מנוע 1.4, היתה להוריי כזו והיו מאוד מרוצים ממנה, חסכונית מאוד בדלק כמעט כמו הפולו/פאביה/איביזה).

תחכה בסבלנות עד שתמצא.

הפונטו אחלה רכב, חבל שאתה שולל.

עריכה: עשיתי בשבילך חיפוש ביד 2 ומצאתי את המודעה הבאה, על הנייר ניראה ממש יפה והוא כותב שזה המנוע 1.4 עם 100 כ"ס שזה יתרון לעומת ה 75 כ"ס (הפגיעות בציפוי הלכה זה הגיוני אם לא מבצעים ווקס השמש הישראלית שורפת את הצבע, אולי תוכל להתמקח על זה במחיר).

לדעתי שווה בדיקה.

civic.jpg

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

מפרסם ההודעה מקריית שמונה אני מאזור השרון. לא ממש רלוונטי אבל תודה על העזרה. בכל מקרה אני אנסה לחפש גם את הדגמים שציינת. למרות שיש לי משיכה למראה החיצוני של הפולו(קטן וצעיר) לגבי האיביזה בשנתונים הרלוונטיים הרכב קצת גדול ביחס לפולו למיטב זכרוני והרבה מהמוכרים הם ילדים שקרעו לרכב את הצורה.

אז שורה תחתונה עדיף להשאר דבוק לידני?

פורסם

פאביה/איביזה/פולו זה אותו הרכב בדיוק, רק עיצוב שונה. הקורדובה זה איביזה עם תא מטען גדול יותר, זה הכל.

נסה לחפש ביד 2 ובמלל החופשי תוסיף את המילה "מורשה", זה אמנם לא מבטיח 100% שהרכב טוב אבל אם באמת יש היסטוריית טיפולים במורשה זה יכול להעיד על רכב מטופל.

ממליץ לך בנוסף לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

• תוכן חדש...