Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסיעה יומיומית לירושלים, כ60 ק"מ כל כיוון.

רכב אוטומטי.

התקציב הינו פחות משמעותי, ניתן להוסיף כדי לקנות רכב שיחסוך בטווח הארוך בחישוב כולל (דלק, תחזוקה, פחת).

מנסה כרגע לחשב את ההבדלים בצריכת הדלק בין דייהטסו סיריון לניסן אקו מיקרה (רציפה).

יש לציין שהנסיעה היא הררית (לירושלים) וסגנון הנהיגה נמרץ (מיקרה בעלת גיר רציף אמורה להיות בעלת הפרשים גדולים יותר בין נהיגה נמרצת לרגועה).

בהערכה גסה, מה צריכת הדלק שעלי לצפות מהרכבים הנ"ל בתנאים הללו?

המלצה לרכב אחר?

תודה.

פורסם

אני חושב שהיה כדאי לציין את התקציב שלך. לדעתי בק"מ כזה רצוי שהרכב שתבחר יהיה נוח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סריון תעלה 35-40K ש"ח לשנתון 2008 +-.

מיקרה תעלה 55-60K ש"ח, לשנתון 2012-13 אך אמורה לחסוך בדלק ובתחזוקה. אני מנסה לחשוב עד כמה, כדי להבין האם כדאי להשקיע את הסכום הנוסף.

מדובר בכ30000 ק"מ בשנה, למשך ארבע-חמש השנים הקרובות.

פורסם

30 אלף ק"מ בשנה? אני הייתי מחפש רכב יסיב לגז או רכב דיזל. זה לא מעט.

ועם נסועה כזאת כמו שאמרתי הייתי מחפש רכב נוח. לגביי האקו מיקרה אני לא סגור, הסיריון סבירה. (יש נוחות יותר כמובן)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני בדיוק מוכר פיג'ו 307 2004 מוסבת לגז.

מוכר עקב קבלת רכב עבודה. רכב ממש מעולה וחסכוני 1/20. במקרה ואתה מתעניין.. טסט לנשה וכל הזה...

עדי

פורסם

חישבתי ואין בשוק דיזל-אוטמטיות שיתנו עלות אחזקה ודלק טובות יותר. מה גם שרוב הדיזלים בשוק עם קילומטרז' גבוה מאד.

לגבי גז, אשקול. יש לזה את החסרונות שלו, אבל זה לא משנה להחלטה, ניתן להסב לגז (כמעט) כל רכב בנזין, כך שתמיד אשאף לרכב חסכוני ככל שיהיה.

אחזור לשאלה לגבי הרכבים הנ"ל או דגם אחר שמתאים לצרכים הללו.

פורסם

^ אין דבר כזה בדור הנוכחי, מגאן III DCI רק רובוטית (EDC), רק הפלואנס נמכרה בצימוד לגיר ידני עם מנוע דיזל.

מעבר לזה היא לא בתקציב שלו בשום מצב.

פורסם

תודה על התשובות עד כה.

אחזור לשאלה המקורית:

1. האם מישהו ידוע לחזות (בערך) צריכת דלק של מיקרה וסיריון בתנאים שציינתי (נסיעה לירושלים, סגנון נהיגה נמרץ).

פורסם

היה כאן מישהו שדיוח על מיקרה ידנית של חברה שלו, שנת 2013, שעושה מחוץ לעיר 1:16.5 עם מזגן ודי לוחצת, אני מאמין שבגיר הרציף תקבל צריכה דומה.

• תוכן חדש...