Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זמזם אורות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו כאן יכול לתת לי תרשים, או הדרכה,איך לחבר זמזם ,כדי לא לשכוח

את האורות הראשיים דולקים,כשאני מכבה את הרכב?

תודה מראש

פורסם
אחי נראה לי שזה קצת יותר מסובך מסתם לחבר חוטים.

צריך שיהיה לזה מוח שידע מתי האוטו מכובה ורק אז ידלק הזמזם אם האורות דלוקים וזה כבר ממש מוסבך להכין.

מוח ? כולו זמזם.

זמזם 12V מקבל שני חוטים , מתח חיובי (+) , אשר צריך להגיע ממקור המתח של אורות החנייה .

החוט השני הוא חוט של אדמה , מינוס , שלילי (-) . קרא לזה איך שאתה רוצה . אותו רצוי לחבר למפסק ההפעלה של דלת הנהג.

כאשר אתה פותח את הדלת והאורות דולקים (אור חנייה הוא הראשון שיידלק ,לכן צריך לתת הזנה ממנו) , המעגל לכיוון הזמזם ייסגר , והזמזם יתחיל לצפצף.

אם אתה מכיר טיפה חשמל רכב , זה פשוט וקל. אם לא , גש לחשמלאי שיעשה לך את זה - לא צריך לעלות הרבה.

לפני שאתה ניגש למלאכה - אנא ציין את סוג הרכב - נדמה לי שיש כמה מכוניות שבהן מפסק הדלת מחבר מתח חיובי , ואז זה לא יעבוד ,אבל ברוב המכוניות החיבור הוא לגוף הרכב.

פורסם
קניתי!

הרעיון,מצוין,אני הולך לנסות אותו, הרכב הוא -הונדה סיביק

איש, איזה מודל ההונדה שלך? אצלי, הונדה סיויק מודל 1991, ההתקן קיים!

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

אצלי האורות הראשיים כבים כשאני מכבה את האוטו אפילו אם שכחתי לכבות :)

ואני אף פעם לא מדליק אורות חניה...

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי גאון של אמאלה, יש לך סובארו, בכל סובארו (לפחות בישנים) האורות כבים עם כיבוי המנוע.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
יוסי גאון של אמאלה, יש לך סובארו, בכל סובארו (לפחות בישנים) האורות כבים עם כיבוי המנוע.

ומה בדיוק רע בזה? :roll: למה זה לא כך אצל כולם??

והם כבים עם כיבוי המנוע, אבל אפשרי להדליק אותם אם המפתח הוא בסוויץ' בדרגה אחת לפני ההנעה..

פורסם

יוסי .

אורות החנייה דולקים גם לבד , גם עם אורות דרך , וגם עם אורות מעבר.

בכל מצב יש מתח לזמזם.

וכן - אנחנו יודעים שיש מכוניות בהן האורות כבים עם הסוויץ'.

תאמין או לא - אפילו אפשר לעשות את זה במכוניות בהן זה לא מגיע באופן מקורי.

אבל לא זה נושא השרשור. :idea:

פורסם
יוסי .

אורות החנייה דולקים גם לבד , גם עם אורות דרך , וגם עם אורות מעבר.

בכל מצב יש מתח לזמזם.

וכן - אנחנו יודעים שיש מכוניות בהן האורות כבים עם הסוויץ'.

תאמין או לא - אפילו אפשר לעשות את זה במכוניות בהן זה לא מגיע באופן מקורי.

אבל לא זה נושא השרשור. :idea:

נכון, אז זה לא המקום להרחיב...

אני חושב שאם יש לך ידע מינימלי בחשמלאות אז תעשה את זה, אבל אם אתה מתכוון פשוט לעשות ניסויים ברכב ולהתחיל לחורר ולהעביר חוטים מבלי לדעת מה אתה עושה, תשאיר את זה למתקין או חשמלאי רכב שיעשה את העבודה (המלצה שלי, תעבור אצל כמה אנשים לפני ההתקנה. כשאני קניתי באופן עצמאי את הרמקולים מאחור שאלתי כמה תעלה ההתקנה עם חיתוך פח אצל מתקין אחד, והוא אמר לי 200 ש"ח, אמרתי לו תודה רבה ועברתי אצל מתקין אחר ממש מעבר לפינה, שאלתי אותו כמה זה, אמר 100 שקלים, בלי לחשוב הרבה נתתי לו אישור להתקין. מסקנה, ערוך סקר שוק קטן לפני שאתה מתקין, כמו שראית יכולים להיות הפרשים של מאות אחוזים בדברים כאלו).

יוסי.

פורסם
נכון, אז זה לא המקום להרחיב...

אני חושב שאם יש לך ידע מינימלי בחשמלאות אז תעשה את זה, אבל אם אתה מתכוון פשוט לעשות ניסויים ברכב ולהתחיל לחורר ולהעביר חוטים מבלי לדעת מה אתה עושה, תשאיר את זה למתקין או חשמלאי רכב שיעשה את העבודה (המלצה שלי, תעבור אצל כמה אנשים לפני ההתקנה. כשאני קניתי באופן עצמאי את הרמקולים מאחור שאלתי כמה תעלה ההתקנה עם חיתוך פח אצל מתקין אחד, והוא אמר לי 200 ש"ח, אמרתי לו תודה רבה ועברתי אצל מתקין אחר ממש מעבר לפינה, שאלתי אותו כמה זה, אמר 100 שקלים, בלי לחשוב הרבה נתתי לו אישור להתקין. מסקנה, ערוך סקר שוק קטן לפני שאתה מתקין, כמו שראית יכולים להיות הפרשים של מאות אחוזים בדברים כאלו).

יוסי.

וזה כבר קשור לפורום המועצה לצרכנות , לא לפורום טכני. :idea:

פורסם
אכן דרך טובה יותר היא שהאורות יכבו אם כיבוי הרכב, לחבר דרך ממסר אל הIGN או ACC.

וזו עבודה כבר הרבה יותר מסובכת , במיוחד ברכבים בהם אור חנייה הוא הזנה אחת , אור מעבר השנה שנייה , ואור דרך הזנה שלישית. דורש שלושה ממסרים , והרצוי הוא לחבר את ההפעלה דרך IGN .

אבל שוב -זה לא הנושא שלשמו נפתח השרשור.

פורסם

תודה לכל העונים, פתרתי את הבעיה ע"י חיבור החוט האדום של הזמזם לחוט

שמוליך זרם למנורות החניה, ואת החוט השחור חיברתי לאלטרנטור,לחוט שמחובר

למנורת הטעינה.(החוט הזה בזמן שהמנוע לא פועל נותן (-),וכך אם הישארתי את האור

דולק כשהמנוע מכובה, הזמזם פועל,)

פורסם

רעיון:

ברוב המכוניות יש מע' אזעקה.

באזעקה יש מערכת ניתוק הצתה אשר מנתקת את ה+ מהמצבר אשר הולך למפתח.

למה לא לחבר את הרדיו והאורות לאותו חוט (12V) במפתח?

כך שברגע הפעלת האזעקה, ההצתה מתנתקת מה שמנתק גם את הרדיו והאורות.

יש התנגדויות/הערות?

• תוכן חדש...