Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיכפול שלט איתוראן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד משני השלטים שברשותי לא תקין.

לדעתי (כמהנדס אלקטרוניקה) הגביש שמייצר את התדר אינו תקין.

כשביקשתי לשכפל שלט נאמר לי שמשכפלים רק שניים והמחיר 380 ש"ח אם אני לא טועה.

יש למישהו הצעה איך לצאת מזה יותר בזול?

(אני בינתיים מסתדר עם שלט אחד אבל מתכונן לימים רעים....)

פורסם

היי,

את מה שאומר עכשיו אני אומר מנסיון שיש לי עם 4 השלטים של 2 המכוניות שלנו...

לאחר 4 שנים של תפקוד והחלפת סוללות הגיע הזמן להחליף את השלט מפאת שחיקה מאסיבית,

פניתי לאחד ממוקדי "איתוראן" הקרוב לביתי והנזק היה באמת 369 ש"ח ל 2 שלטים בלבד!(+ 369 ש"ח לרכב השני).

עד כמה שאני יודע אי אפשר לעשות קומבינות בדבר הזה כי כשהשלט מוחלף הוא מאושר עם מוקד איתוראן טלפוני ובו במקום מעדכנים את הקוד החדש שאתה מקבל.

אגב משך העבודה הינו 20 דק. לכל אוטו.

שוב, אני נזהר בדבריי - אך עד כמה שאני יודע (ושוב מ 2 מקרים פרטיים) אין מנוס.

שבוע נעים,

אלעד.

יום אחד ה"בייבי" שלי תהיה במצב כזה שיאמרו עליה "כל המוסיף - גורע"... עד אז אני מסמן עוד יום ב V שבו סידרתי בה משהו :)

פורסם
אחד משני השלטים שברשותי לא תקין.

לדעתי (כמהנדס אלקטרוניקה) הגביש שמייצר את התדר אינו תקין.

כל כך "מוהנדס" מצידך...

אם הגביש לא תקין, מה הבעיה לנסות להחליף את הגביש? במקרה הכי גרוע, הלך שלט שכך או כך לא עובד, ועוד כמה שקלים לגביש.

הוא מולחם ב SMT או משהו?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כל כך "מוהנדס" מצידך...

אם הגביש לא תקין, מה הבעיה לנסות להחליף את הגביש? במקרה הכי גרוע, הלך שלט שכך או כך לא עובד, ועוד כמה שקלים לגביש.

הוא מולחם ב SMT או משהו?

צביקה ידידי היקר...

הגביש מולחם ב-SMT אם זה משנה (זה באמת משנה??? ואם הוא טרו-הול??)

לא פשוט להחליף את הגביש כי לא כתוב עליו תדר (מן הסתם, אתה לא מעוניין שידעו איזה תדר יש לך בשלט, לא?) וגם אם כן, סביר להניח שהתדר מוכפל בהמשך ואתה לא יודע באיזה פקטור.

ניתן לבצע בדיקת תדר עם ספקטרום אנלייזר, אבל הבדיקה לא תהיה מדוייקת עד כדי שיכפול השלט.

אם אתה יודע באיזה גביש מדובר בשלטי איתוראן אתה יותר ממוזמן לענות, אם לא, אנא השאר מקום לאחרים...

פורסם
צביקה ידידי היקר...

הגביש מולחם ב-SMT אם זה משנה (זה באמת משנה??? ואם הוא טרו-הול??)

לא פשוט להחליף את הגביש כי לא כתוב עליו תדר (מן הסתם, אתה לא מעוניין שידעו איזה תדר יש לך בשלט, לא?) וגם אם כן, סביר להניח שהתדר מוכפל בהמשך ואתה לא יודע באיזה פקטור.

ניתן לבצע בדיקת תדר עם ספקטרום אנלייזר, אבל הבדיקה לא תהיה מדוייקת עד כדי שיכפול השלט.

אם אתה יודע באיזה גביש מדובר בשלטי איתוראן אתה יותר ממוזמן לענות, אם לא, אנא השאר מקום לאחרים...

אין לי שמץ מושג איך נראה ועובד שלט איתוראן

(כהנדסאי אלקטרוניקה) מה שכן אני יודע זה איך עובדים שלטים-מילה בינרית באינפרא אדום(לא תדר רדיו) שנשלח ע"י דיודה ונקלט ומפוענח במקלט(אם זה טלויזיה שער חשמלי ואזעקה ועוד)

הקוד מתוכנת ברכיב אלטרא או פלש כך שניתן לתכנתו כל פעם מחדש.

כאשר שלט "לא עובד" קודם הייתי בודק תקינות הסוללה ותקינות הלד האינפרא אדום ורק אח"כ מנסה לתכנת מחדש.

יכול להיות שאני טועה בגדול אז נא תקנו אותי

ניצן

פורסם
מה שכן אני יודע זה איך עובדים שלטים-מילה בינרית באינפרא אדום(לא תדר רדיו) שנשלח ע"י דיודה ונקלט ומפוענח במקלט(אם זה טלויזיה שער חשמלי ואזעקה ועוד)

כאשר שלט "לא עובד" קודם הייתי בודק תקינות הסוללה ותקינות הלד האינפרא אדום ורק אח"כ מנסה לתכנת מחדש.

ניצן

שלטי רכב (נורמלים לפחות...) לא עובדים על אינפרא-רד, בשונה מטלויזיה, אלא על תדר רדיו בתחום UHF.

סוללה נבדקה דבר ראשון, כמובן.

תודה על התשובות.

פורסם

אגב, יותר ויותר יצרנים מתחילים לעבור לשלטי IR למניעת סיכוי ולו הקלוש ביותר, לקליטת האות המשודר ושיחזורו (ואני יודע שיש רולינג קוד, לכל הקופצים)

מרצדס אגב כבר שנים (לפחות משנת 95) משתמשת אך ורק בשלטי IR

דבר שלמען האמת דיי מציק כי זה מצריך אותך לכוון את השלט לידית החיצונית של דלת הנהג, וגם הטווחים דיי עלובים

• תוכן חדש...