Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה ק"מ זה כבר הרבה?

bari850
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אז לא מזמן קניתי פג"ו 106 בסכום מצחיק, 2,800 שקל הרכב עבר טיפול 10,000 אחרי הקניה הוחלף גם ציריה לא תקינה, ורכב נוסע טוב ותקין ולא מתחמם בכלל גם בנסיעות בפקקים, עובד יפה דווקא אני מאוד מרוצה גם מצריכת הדלק, קצת על הרכב 106 מנוע 1.4 ידנית שנת 96 דגם XS 3 דלתות, ביום יום אני נוסע נסיעה מנהלתית 20 ק"מ הלוך 20 ק"מ חזור, רוב הדרך בין עירוני על 80-90 לא יותר והרבה חברים מלחיצים אותי לגבי הק"מ 269,650 אני לא מקשיב הרבה לדעות של אנשים, אחרת הייתי קונה טויוטה קורולה אוטומטית לא שיש לי בעיה עם קורולה אבל פשוט זה הרכב הנפוץ על הכביש, פשוט רציתי לדעת כמה ק"מ (ממוצע) מנוע בנזין יכול לעבור, יש לציין שאני בודק שמן פעם בשבוע ושמתי לו מים קירור ירוקים, לא מים כמו ישראלי ממוצע ואני שומר על הרכב, מעביר הילוכים בזמן לא מושך ולא מנסה לעשות פתיחות ברמזור.:-P

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בר, כמו שאתה יודע הממוצע השנתי עומד על 17 אלף ק"מ או 18 אלף ק"מ בשנה.

בהתחשב בעובדה שהרכב נמצא על הכביש 18 שנים, 18*17 הם 306 אלף ק"מ, כלומר הרכב שקנית עשה בערך בשנה 15 אלף ק"מ.

הק"מ לא נמוך ואת זה אתה גם יודע, אבל זה לא סוד שיש כאלו שהגיעו עם מנועי בנזין לק"מ של 400-500 אלף ק"מ בתחזוקה נכונה, פשוט הרוב זקוקים לראש מנוע באיזור 200-250 אלף ק"מ.

מן הסתם אם תמשיך לשמור עליו אז זה לטובתך ויכול להיות שיחזיק כמו שצריך, זה לא שבאמת אפשר לשער כמה מנוע יחזיק. המנוע הזה אמין למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

106 דור ראשון זה אוטו יפה, במיוחד במרכב 3 דלתות.

הק"מ אכן גבוה, ואל תשכח שרכב זה לא רק מנוע, ויש עוד דברים שיכולים להתקלקל בק"מ כזה.

אבל קנית אותה בסכום מצחיק, וגם אם היא תשרת אותך פחות משנה זו עדיין תהיה עסקה משתלמת.

תתחדש, ופנק אותנו באיזו תמונה :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמח לתמונות, מעניין אותי איך אוטו כזה מזדקן.

הקילומטראז לא נורא - האוטו נסע את הממוצע ולכן זה סביר לגילו.

כל עוד תקפיד על נוזל קירור איכותי ופילטרים מקוריים או שווי ערך לדעתי הוא ישרת אותך בנאמנות. קח בחשבון שכל תקלה רצינית עשויה לגרום לך לשקול אם להשבית אותו - אז יהיו מאבקים בראש, אבל מבחינת שילדה-הגה-מנוע זה שילוב מעולה ובכלל ב-3 דלתות יש לאוטו פוטנציאל אספנות.

תתחדש :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני זוכר לפני שנה וחצי שעשיתי נסיעות מבחן על רכבי יד שניה..... אני מאמין שעוד אנשים יצטרפו אליי בדעה שתחזוקה נכונה חשובה פי כמה וכמה מקילומטראז'!

נסעתי על מכוניות מחרידות שעברו בסך הכל 80K ק"מ, ובסוף קניתי רכב במצב מעולה שעבר 122.5K. וגם עכשיו עם קרוב ל-142K ממשיך להפגין אמינות גבוהה ממכוניות חדשות יותר עם קילומטראז' נמוך יותר :)

אז נכון, אחרי 300K מתחיל בלאי משמעותי בחלקים יותר חשובים ברכב (דוגמת הציריה שהזכרת) אבל אני עדיין באמונה שאם הרכב מתוחזק נכון, ומרגיש בריא ויציב, אז הקילומטרים שהוא עבר לא צריכים להפחיד אותך יותר מידי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סע איתו עד שישבר לך או שהרכב ישבר :)

מה זה משנה כמה ק"מ זה הרבהעם הרכב נוסע ואתה מרוצה וגם עלה לך ממש מעט ...

נכון מאוד וממצה.

וייתכן באמת, שאתה תישבר לפני הרכב (גם אם זה ייקח שנים ספורות).

אמנם - ק"מ גבוה, אבל אם הרכב בסדר (טפו * 3) - מה יש להלין ? :wink:

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה לי לנסר 93 שנתיים עשיתי 25 אלף ק''מ, חוץ ממצבר, גומיה לציריה, ולגר בגלגל, וברקסים קדימה,ורצועות אביזרים, הרכב נסע כמו גדול לכל מקום בארץ, קניתי אותו עם 300 אלף ק''מ ב-2000 שקל, עשיתי לו טסט וסדרתי את מה שאמרתי, וזהו, אפילו טיפול לא עשיתי לו, וחודש לפני שנגמר הטסט מכרתי ב-3 אלף.

מספיק תיסע איתו שנה עשית את הכסף שלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על מה יש להתלונן בדיוק? שום ק"מ הוא לא גבוה באמת, כל עוד אתה מוכן לשלם את הכסף על אחזקה.

במקרה שלך, רכב כ"כ ישן, אם הוא מחזיק שנה בלי בעיות חמורות ומספק את צרכיך, הוא עשה את שלו ותוכל למכור אותו לברזל בתקלה הראשונה.

מבחינת כסף, ירידת ערך שנתית היא יקרה בהרבה ממה שעלה הרכב שלך כולו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...