Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי טויוטה קורולה 1994.

החלפתי צמיגים חדשים מתוצרת goodyear דגם EfficientGrip Compact מידה:

175/65/14 82T

בספר הרכב מתייחסים לצמיג:

175/65/14 82H

לפי ספר הרכב יש לנפח את הצמיגים לעומס 1 עד 4 אנשים עם מזגן ללחץ של: 36 קידמי 33 אחורי.

אנחנו באוטו 2 עד 3 אנשים.

הפאנצמאכר טוען שזה לחץ מופרז.

לאיזה לחץ כדאי לנפח את הגלגלים?

פורסם

ההבדל בין הצמיגים הוא בקוד מהירות בלבד.

נפח לפי הוראות היצרן. אם הרכב לא נוסע עמוס רוב הזמן - חפש מה הלחץ המתאים.

ניתן להוסיף 2-3 psi יותר (חפש בפורום מהן ההמלצות לניפוח צמיגים).

alfa 156 2.5.

פורסם

לפי ספר הרכב יש לנפח את הצמיגים לעומס 1 עד 4 אנשים עם מזגן

זה מה שכתוב בספר רכב?

עם מזגן צריך לחץ מסויים וללא מזגן לחץ אחר?

פעם ראשונע שאני שומע על דבר כזה.

יש מצב שטעית כאן?

בקשר ללחץ ניפוח - להיצמד להוראות של יצרן הרכב.

פורסם
זה מה שכתוב בספר רכב?

יש מצב שטעית כאן?

זה מה שכתוב בספר הרכב.

אני מניח שיש דגם עם מזגן ודגם ללא מזגן המשפיע על משקל הרכב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
זה מה שכתוב בספר רכב?

יש מצב שטעית כאן?

‏‏לחץ צמיגים .jpg

buki צירפתי תמונה מתוך ספר הרכב באנגלית(הספר בעברית זהה לאנגלית)

מסומן הלחץ של הצמיגים באדום לפי סוג המנוע

פורסם
מזגן מוסיף אולי 20 קילו ולכן קשה לי להבין איך זה משפיע. אבל שיהיה.

אולי מיקום המנוע שונה כדי לעשות מקום למזגן? אולי המזגן התווסף לדגם כחלק ממתיחת פנים ששינתה את משקל הרכב?

בכל מקרה הלחצים שהזכרת נשמעים לי מופרזים, אבל אם זה מה שהיצרן אומר אז כנראה שהוא יודע...

הייתי מציע לך לבדוק את צרות השחיקה בסוליית הצמיג, אבל אמרת שהם חדשים. תנסה לפי העין

tire_wear_patterns_002.jpg

ד"א איפה שהסוליה מחוקה הכוונה לשחיקה שלה (לא שאני מזלזל באינטלגנציה, פשוט לי לקח קצת זמן להבין, בהתחלה זה היה נראה לי סתם מחוק)

פורסם
אולי מיקום המנוע שונה כדי לעשות מקום למזגן? אולי המזגן התווסף לדגם כחלק ממתיחת פנים ששינתה את משקל הרכב?

בכל מקרה הלחצים שהזכרת נשמעים לי מופרזים, אבל אם זה מה שהיצרן אומר אז כנראה שהוא יודע...

הייתי מציע לך לבדוק את צרות השחיקה בסוליית הצמיג, אבל אמרת שהם חדשים. תנסה לפי העין

[ATTACH=CONFIG]398164[/ATTACH]

ד"א איפה שהסוליה מחוקה הכוונה לשחיקה שלה (לא שאני מזלזל באינטלגנציה, פשוט לי לקח קצת זמן להבין, בהתחלה זה היה נראה לי סתם מחוק)

לפי השחיקה של הצמיגים הישנים לא היה לחץ יתר.

הייתי בקשר עם היבואן של goodyear.

הוא אמר לי לחץ של 31 קדימה ואחורה.

אחר כך הוא המליץ לי על 32 אחורה ו-30 קדימה.

האם יכול להיות שהצמיגים שלפני 20 שנה זה לא אותם צמיגים של היום?

פורסם

בעבר היו צמיגים רדיאליים, והם שונים במבנה שלהם מהצמיגים של היום, בעבר גם היו צמיגים עם פנימית, אבוב, וגם הם שונים מאלו של היום.

אבל אני כמעט בטוח שבשנת 94 בארץ כבר היה שימוש בצמיגים מודרניים, מישהו שיודע את התשובה בוודאות יתקן אותי :)

יכול להיות שבחו"ל בשנת 94 עוד השתמשו באחת מהשיטות הישנות? תנסה לבדוק אם בספר הרכב הישראלי רשום משהו אחר.

פורסם
בעבר היו צמיגים רדיאליים, והם שונים במבנה שלהם מהצמיגים של היום, בעבר גם היו צמיגים עם פנימית, אבוב, וגם הם שונים מאלו של היום.

אבל אני כמעט בטוח שבשנת 94 בארץ כבר היה שימוש בצמיגים מודרניים, מישהו שיודע את התשובה בוודאות יתקן אותי :)

יכול להיות שבחו"ל בשנת 94 עוד השתמשו באחת מהשיטות הישנות? תנסה לבדוק אם בספר הרכב הישראלי רשום משהו אחר.

בשנת 94 הצמיגים היו ללא פנימית.

מה ההבדל בין צמיגים רדיאליים לבין צמיגים של היום?

פורסם

למה צריך לסבך כל כך דבר פשוט?

תנפח לפי מה שרשום במדבקה.

זה מה שצריך להיות בצמיגים שלך. אין הבדל עקרוני בין צמיג שהיה לפני 20 שנה לצמיג של היום.

שניהם רדיאליים ללא אבוב (או ללא פנימית, זה אותו דבר).

בעבר היותר רחוק השתמשו בצמיגים דיאגונאליים - הבדל בינם לבין רדיאליים הוא במבנה השלד המתכתי של הצמיג. רדיאלי חזק יותר בעל יתרונות נוספים כמן אחיזה משפרת, ולכו כבר הרבה מאוד שנים במכוניות פרטיות משתמשים רק ברידאליים.

פורסם

משהו במבנה הסיבים המתכתיים, אני בטוח שאם תשאל את גוגל הוא יענה לך

radialtyres.jpg

ברדיאלי כל הסיבים באותו כוון, בצמיגים של היום יש שתי שכבות סיבים (או שהם מוצלבים, לא בטוח לגבי זה) בזוית של כ-90 מעלות זה מזה

פורסם

בוקי צודק, לא צריך למצוא ספר רכב אמריקאי ולא לבדוק בגוגל, זה רשום לך במדבקה על הקורה שעליה נסגרת דלת הנהג

• תוכן חדש...