Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך עזרה בבקשה.

בתחילת נובמבר אשהה בפנמה,

לאחר מכן (מאזור 6-7 לנובמבר) ולמשך כשבוע אני חופשי לפני שממשיך לארה"ב.

צריך להחליט לאן ממשיך מפנמה סיטי.

יש לי שבוע.

מה עם קרטחנה בקולומביה?

הצעות בקולומביה או קוסטה ריקה לשבוע של כיף יתקבלו בברכה!

תודה וחג שמח.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

הייתי גם בפנמה וגם בקולומביה, לגבי פנמה תקח לפחות שבוע חופש בסאן בלאס, אין לוותר על זה !!! תלך לאי של פרנקלין, מטורף!

כמו כן עשיתי חודשיים בקולומביה, קרטחנה זה גן עדן, ב2 מילים - גן עדן, לך לקאסה של גולן, ישראלי חביב שהוא ואימו מנהלים וילה של ישראלים, איזה כיף, הייתי חוזר שוב.

פורסם

מכיר ישראלי שחי חצי בארץ חצי בקולומביה, עובד במדז'ין וטוען בתוקף שהעיר היום מאוד כיפית, יש חלק קטן שעוד נחשב פחות נעים אבל הרוב טוב והאזור מאוד יפה. תגיד לי אם מזדמן לך לעבור שם אני אחבר אותך בשביל קצת טיפים והכוונה...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תודה על התגובות, אשהה רק שבוע כך שאין לי יכולת להסתובב וממש לבקר בקולומביה, מעדיף להתמקד במקום אחד וממנו לטייל, מעט חופים וים וזהו.

קרטחנה הכי קרובה מבחינת טיסות וגם נראית מעניינת וכיפית לשבוע של מנוחה ומעט הסתובבות.

טיפים?

לגבי פנמה, תודה על ההמלצות, יש לי שם מארחים אז אין כ"כ בעיה.

אשמח לקרוא עוד טיפים.

תודה שוב.

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

לצערי לפנמה לא הזדמן לי להגיע, אבל על קולומביה יש לי הרבה לתת:

הייתי גם בפנמה וגם בקולומביה, לגבי פנמה תקח לפחות שבוע חופש בסאן בלאס, אין לוותר על זה !!! תלך לאי של פרנקלין, מטורף!

כמו כן עשיתי חודשיים בקולומביה, קרטחנה זה גן עדן, ב2 מילים - גן עדן, לך לקאסה של גולן, ישראלי חביב שהוא ואימו מנהלים וילה של ישראלים, איזה כיף, הייתי חוזר שוב.

אני לא יודע בן כמה פותח השרשור, אבל אם הוא בן יותר מ-30, הייתי ממליץ להתרחק מהאתרים שציינת.

לקולומביה יצא שם של מדינת סמים וזונות, ולא לחינם. לקאסות בטח ובטח שלא הייתי ממליץ להתקרב, אלא אם כן זה טיול של אחרי צבא או שאתה צריך להתפרק. הסמים עפים שם כמו מים וזונות בכל מקום, פשוטו כמשמעו, כמו בקליפים ב-MTV.

וטיפה יותר ברצינות, ממישהו שגם טרח לראות את קולומביה האמיתית:

נתחיל בזה שהקולומביאנים (והקולומביאניות) הם עם מדהים. חם, עוזר, ובכלל מאוד משתדל לשנות את הסטיגמה שדבקה בו לאורך השנים (זו שציינתי בהתחלה).

מדג'ין היא העיר השניה בגודלה וככזו היא, עיר. בקרבתה ניתן למצוא אתר שנקרא Guatape) Piedra De Medllin), שכשמו כן הוא, סלע ענק. יש 650 מדרגות בדרך לפסגה, והנוף משם הוא מהיפים ביותר שראיתי (בתור אחד שהוא מטרק על). מספיקות כמה תמונות מגוגל כדי להבין את העוצמה.

לצערי, חוץ מהנ"ל לא מצאתי יותר מדי מה לעשות שם. חיי לילה טובים, מסיבות, הבחורות היפות ביותר בקולומביה, ונאדה מאס.

יש את אזור חבל הקפה ובתוכו העיר סלנטו (Salento), שזו עיר כפרית המלאה באנשים חביבים ובאווירה קולומביאנית. למקום קסם משלו , אך בצידו שוכן פארק קוקורה (Cocora), שניתן לסייר בו רגלית או על סוסים. בפארק עצי קוקוס/דקל ענקיים, הנישאים לגבהים של 40 מ' ואף יותר. שוב, ניתן לראות בתמונות בגוגל. ההגעה לפארק, אגב, גם היא חוויה בפני עצמה - נוסעים על ג'יפ CJ ישן, חלקם משנות ה-50, ובמחיר של מסטיק בזוקה.

ניתן לעשות גם סיור קפה באזור, להשתתף ולצפות בתהליך הפקת הקפה מהקטיף שמתבצע בידיים ועד הקלייה והטחינה. חוויה. רובו המוחלט של הקפה, אגב, מיוצא מקולומביה, לכן השמועות על קפה משובח בכל פינה הוא לא נכון - יש בתי קפה בודדים שמגישים קפה קוומביאני טרי אמיתי, והם בהחלט עושים עבודה מעולה (המקומיים יכוונו אותך).

ישנו אזור נוסף, אזור החוף, ובעיקר מקום אשר נקרא טגנגנה (Taganga): שוב, עיירה קטנה, השוכנת לצידו של חוף ים בינוני שתושביו מתפרנסים בעיקר מתיירות ודיג. הקסם של המקום נמצא במרחק שעה שיט בסירת מנוע (לא ממליץ על האופציה השניה, שהיא הליכה רגלית) - פארק טיירונה (Tayrona). המקום מדהים ביופיו, פיסת חוף בתולית, ממש כמו לחיות בסרט. הקולומביאנים חרדים למקום שנחשב לשמורת טבע, ולכן במקום אין חשמל (מלבד כמה עמודי תאורה), השינה מתבצעת על ערסלים (מאוד נח, אגב) או אוהלים ששוכרים במקום. יש שם רק מסעדה אחת שמגישה אוכל בינוני-אבל-לא-נורא-יקר. הייתי ממליץ על המקום לאנשים שאוהבים טבע ומוכנים להקריב את הנוחות שלהם לשם כך (תקרא לזה תרמילאים), כי השינה על ערסלים לא מתאימה לכל אחד.

בכלל, החוויה בקולומביה מתחלקת לשני סוגים:

1) זונות, קוק ומסיבות. תמצא את זה בכל קאסה מה-5/6 שפרוסים לאורכה של המדינה.

2) עיירות נידחות, כמו אלו שציינתי.

אני הלכתי על הסוג השני, והתאהבתי במדינה ובאנשים (ובנשים). הייתי חוזר לשם בכל רגע. ממליץ בחום.

מידע רב נוסף (שתזדקק לו בהכרח) אוכל לתת לך בפרטי, באם תהיה מעוניין.

זיו.

פורסם

אני בן 28, הייתי בקולומביה שהייתי בן 24, אני נהנתי מאוד בקאסות וממליץ, המקום של גולן מדהים ומפנק, דואגים לך להכל, אנשים זהב.

הייתי גם בטירונה, לא נהנתי כל כך כי היה יותר מידי זבובים, אבל נחמד, גם היה תנין באמצע המיים אני זוכר חח

פורסם
לצערי לפנמה לא הזדמן לי להגיע, אבל על קולומביה יש לי הרבה לתת:

אני לא יודע בן כמה פותח השרשור, אבל אם הוא בן יותר מ-30, הייתי ממליץ להתרחק מהאתרים שציינת.

לקולומביה יצא שם של מדינת סמים וזונות, ולא לחינם. לקאסות בטח ובטח שלא הייתי ממליץ להתקרב, אלא אם כן זה טיול של אחרי צבא או שאתה צריך להתפרק. הסמים עפים שם כמו מים וזונות בכל מקום, פשוטו כמשמעו, כמו בקליפים ב-MTV.

וטיפה יותר ברצינות, ממישהו שגם טרח לראות את קולומביה האמיתית:

נתחיל בזה שהקולומביאנים (והקולומביאניות) הם עם מדהים. חם, עוזר, ובכלל מאוד משתדל לשנות את הסטיגמה שדבקה בו לאורך השנים (זו שציינתי בהתחלה).

מדג'ין היא העיר השניה בגודלה וככזו היא, עיר. בקרבתה ניתן למצוא אתר שנקרא Guatape) Piedra De Medllin), שכשמו כן הוא, סלע ענק. יש 650 מדרגות בדרך לפסגה, והנוף משם הוא מהיפים ביותר שראיתי (בתור אחד שהוא מטרק על). מספיקות כמה תמונות מגוגל כדי להבין את העוצמה.

לצערי, חוץ מהנ"ל לא מצאתי יותר מדי מה לעשות שם. חיי לילה טובים, מסיבות, הבחורות היפות ביותר בקולומביה, ונאדה מאס.

יש את אזור חבל הקפה ובתוכו העיר סלנטו (Salento), שזו עיר כפרית המלאה באנשים חביבים ובאווירה קולומביאנית. למקום קסם משלו , אך בצידו שוכן פארק קוקורה (Cocora), שניתן לסייר בו רגלית או על סוסים. בפארק עצי קוקוס/דקל ענקיים, הנישאים לגבהים של 40 מ' ואף יותר. שוב, ניתן לראות בתמונות בגוגל. ההגעה לפארק, אגב, גם היא חוויה בפני עצמה - נוסעים על ג'יפ CJ ישן, חלקם משנות ה-50, ובמחיר של מסטיק בזוקה.

ניתן לעשות גם סיור קפה באזור, להשתתף ולצפות בתהליך הפקת הקפה מהקטיף שמתבצע בידיים ועד הקלייה והטחינה. חוויה. רובו המוחלט של הקפה, אגב, מיוצא מקולומביה, לכן השמועות על קפה משובח בכל פינה הוא לא נכון - יש בתי קפה בודדים שמגישים קפה קוומביאני טרי אמיתי, והם בהחלט עושים עבודה מעולה (המקומיים יכוונו אותך).

ישנו אזור נוסף, אזור החוף, ובעיקר מקום אשר נקרא טגנגנה (Taganga): שוב, עיירה קטנה, השוכנת לצידו של חוף ים בינוני שתושביו מתפרנסים בעיקר מתיירות ודיג. הקסם של המקום נמצא במרחק שעה שיט בסירת מנוע (לא ממליץ על האופציה השניה, שהיא הליכה רגלית) - פארק טיירונה (Tayrona). המקום מדהים ביופיו, פיסת חוף בתולית, ממש כמו לחיות בסרט. הקולומביאנים חרדים למקום שנחשב לשמורת טבע, ולכן במקום אין חשמל (מלבד כמה עמודי תאורה), השינה מתבצעת על ערסלים (מאוד נח, אגב) או אוהלים ששוכרים במקום. יש שם רק מסעדה אחת שמגישה אוכל בינוני-אבל-לא-נורא-יקר. הייתי ממליץ על המקום לאנשים שאוהבים טבע ומוכנים להקריב את הנוחות שלהם לשם כך (תקרא לזה תרמילאים), כי השינה על ערסלים לא מתאימה לכל אחד.

בכלל, החוויה בקולומביה מתחלקת לשני סוגים:

1) זונות, קוק ומסיבות. תמצא את זה בכל קאסה מה-5/6 שפרוסים לאורכה של המדינה.

2) עיירות נידחות, כמו אלו שציינתי.

אני הלכתי על הסוג השני, והתאהבתי במדינה ובאנשים (ובנשים). הייתי חוזר לשם בכל רגע. ממליץ בחום.

מידע רב נוסף (שתזדקק לו בהכרח) אוכל לתת לך בפרטי, באם תהיה מעוניין.

זיו.

תודה רבה!

פותח השרשור בן 43, גרוש, לא עושה סמים או זונות...

•  

פורסם
פארק טיירונה (Tayrona). המקום מדהים ביופיו, פיסת חוף בתולית, ממש כמו לחיות בסרט. הקולומביאנים חרדים למקום שנחשב לשמורת טבע, ולכן במקום אין חשמל (מלבד כמה עמודי תאורה), השינה מתבצעת על ערסלים (מאוד נח, אגב) או אוהלים ששוכרים במקום. יש שם רק מסעדה אחת שמגישה אוכל בינוני-אבל-לא-נורא-יקר. הייתי ממליץ על המקום לאנשים שאוהבים טבע ומוכנים להקריב את הנוחות שלהם לשם כך (תקרא לזה תרמילאים), כי השינה על ערסלים לא מתאימה לכל אחד.

זיו.

המקום הכי מדהים שהייתי בו - אחד המקומות שמשאירים חותם.

אני הייתי ממליץ לשם האיזון על שלושה ימים בפארק טיירונה ו4 ימים בקרטחנה. מהקאסות הייתי ממליץ להתרחק.

תהנה - מקנא בך.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...