Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על lcd דיי ותיקה, בערך בת 7-8.

כאשר מדליקים אותה היא נכבית לאחר בערך כ5-6 שניות וניתן להדליק אותה מיד לאחר מכן.

כאשר מנסים ללחוץ על אחד מהלחצנים (על הטלוויזיה עצמה) שום דבר לא נראה במסך, הכבל מתח מחובר כמו שצריך ולא רופף או משהו.

עבר זמנה או שמדובר על תקלה שניתן לתקן בעלות נמוכה?

תודה, בן.

Got To love It

פורסם

יש בטלויזיה כרטיס מתחים, כנראה שצריך להחליף את הכבלים שם. בעלי מקצוע מנוסים מכירים את הבעיה וגם יודעים לטפל בה, העלות לא אמורה להיות גבוהה, יש גם קיטים להחלפה עצמית אם אתה מבין בדברים האלו.

פורסם

זה לא עובד ככה.

יש לפתוח את הטלווזיה ולפחות לבצע אבחון ראשוני ומדידת מתחים לפני שאתה מחליט איזה חלק להחליף.

יש גם צורך במלחם טוב וכישורי הלחמה בינוניים פלוס ע"מ לא להרוג את המעגל ולהרים פאדים.

ובאמת, לא כל בעייה בכל LCD או פלאזמה זה קבלים (אגב, "קבלים" עם ק'), בן, התגובה שלך היא תגובה פאבלובית לכל דבר, נוצר קשר אסוציאטיבי בין LCD לבין "קבל" וזה באמת לא מראה על חוכמה יתרה.

פורסם
זה לא עובד ככה.

יש לפתוח את הטלווזיה ולפחות לבצע אבחון ראשוני ומדידת מתחים לפני שאתה מחליט איזה חלק להחליף.

יש גם צורך במלחם טוב וכישורי הלחמה בינוניים פלוס ע"מ לא להרוג את המעגל ולהרים פאדים.

ובאמת, לא כל בעייה בכל LCD או פלאזמה זה קבלים (אגב, "קבלים" עם ק'), בן, התגובה שלך היא תגובה פאבלובית לכל דבר, נוצר קשר אסוציאטיבי בין LCD לבין "קבל" וזה באמת לא מראה על חוכמה יתרה.

מה?! שמע גבר נראה לי התבלבלת בין תגובות או שהעייפות השתלטה עליך.

איפה ראית שכתבתי שזה בעיה בקבלים? איזה מזל שלמדתי בתואר שני קורסים בחשמל שאני יודע דבר אחד או שניים.

לפני שאני ניגש לפתוח את הטלוויזיה אני ניגש לאינטרנט לחפש האם התקלה מוכרת ומה דרכי הפיתרון במקום ללכת על ״עיוור״.

יש מלחם, יש כישורי הלחמה ויש גם מהנדס חשמל צמוד אם צריך זה לא קשור בכלל.

סך הכל רציתי לדעת ממה הבעיה נבעה וכיצד ניתן לפתור אותה, אם זה תשלום של 1000+ עדיף כבר לרכוש led חדשה וזהו. אם מדובר על תיקון בעלות נמוכה 100-300 ש״ח אז כדאי לתקן.

Got To love It

פורסם (נערך)

קודם כל ולפני הכל, אכן התבלבלתי בינך ובין אייס2000 ועל זה קבל את התנצלותי הכנה (לפרוטוקול, גם התבלבלתי בין התגובות וגם השתלטה עלי העייפות).

בדר"כ מתחילים בפתיחת הטלווזיה ומחפשים קבלים נפוחים או רכיבים מפוייחים (חוש ריח מפותח זה בונוס), היה ואין, מתחילים למדוד מתחים, על רוב הלוחות ברוב הטלווזיות ישנם נקודות מדידת מתחים, אח"כ ממשיכים במדידות על פני רכיבים ספציפיים בהתבסס על מדידת המתחים הכללית שבוצעה.

במקרה של קצר, זה עוזר אם יש ברשותך מולטימטר רגיש עם לפחות 4 ספרות אחרי הנקודה, עוברים על פני נקודות בלוח עד שמוצאים את שתי הנקודות בעלות ההתנגדות הנמוכה ביותר (כאלה שאמור להיות בהם נתק כמובן), זה כנראה הרכיב המקצר.

התיקון הוא, למעשה, ברוב המוחלט של הטלווזיות לא עולה על 30 שקלים, האבחון לעומת זאת מצריך כלים לא זולים בכלל ולפעמים גם לא מעט זמן.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אכפת לך לעשות ניסוי קטן עם הטלויזיה? אם יש לך חדר קטן בבית שיש בידך האפשרות לייבש את הלחות שבו עם מזגן, נסה לעשות זאת ולהלדיק שם את הטלויזיה. אם התופעה לא חוזרת - כנראה שיש לך איזשהו ג'וק במכשיר שהלחות בשילוב עם האבק מקצרת לו בין הרגליים. מנסיון בתופעה דומה עם רסיבר מלפני שבועיים.

הפתרון - ניקוי באלכוהול וציפוי בלכה קונפורמית.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אותי לימדו שלפני שהולכים לניתוח, מנסים לשים פלסטר.

פות"ש, יש לך אפשרות להחליף ספק מתח לטלויזיה או לבדוק שהישן תקין ומוציא את המתח שהוא אמור?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...