Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינתו, "זה עדיף" כי כל אחד בוחר את המאפיינים החשובים עבורו ברכב.

לגבי הפאביה, אפשר לבדוק את הדגמים שהגיעו עם הגיר האוטו' פלנטרי הותיק ולא להכניס ראש בריא לDSG שנגמרת לו האחריות המורחבת עוד רגע.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טיפ: הלוואה נוחה = מלכודת דבש. הסברים מפורטים קיבלת כאן מחברי הפורום המנוסים.

המלצה שלי, פריוס שנת 2008- גם אוטומטית, גם חסכונית בדלק וגם נכנסת לך בתקציב.

משקלול הדרישות שלך, נראה לי שזו הבחירה הכי נכונה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

היי

אתה מזכיר לי את עצמי כאשר השתחררתי מקבע ובידי היו 25K.

גם אני כמוך התלבטתי בקניית רכב- רכב חדש מסוכנות/רכב יד ראשונה מליסינג/ רכב יד ראשונה מיד פרטית...

לבסוף הגעתי למסקנה הבאה:

1. אני עתיד להתחיל את הלימודים שלי כשנה-שנתיים לאחר השחרור. להיכנס ללימודים כאשר יש לך הלוואה על הראש זה לא מעשה חכם. אני כיום סטודנט לכימיה ביולוגיה באוניברסיטת ת"א ואין לי הרבה זמן פנוי בכדי לעבוד ואם בכלל. לשלם עבור הלוואה פשוט היה חונק אותי.

2. כאשר אתה יוצא לאזרחות- אתה משלם על דברים שהיית בצבא לא שילמת עליהם-קופת חולים, טיפולי שיניים, נסיעות בתחבורה ציבורית, ביטוח לאומי (אם אתה מובטל/לא עובד בגלל לימודים) דברים שיכולים להגיע ל400 ש"ח החודש. אנשי קבע (קצינים/נגדים) מקבלים תוספת למשוכרת בגין דלק. טיפולי שיניים ותרופות על חשבון הצבא. ככה שהרבה תשלומים נחסכים מהם.

3. החלטתי לבסוף לקנות רכב בתקציב של 25K פלוס מינוס. הכלה-יונדאי אקסנט 2005 אוטומטית. ככה שאין לי הלוואה על הראש, רכב יחסית חדש (קניתי לפני כשנתיים ב-2012--> סה"כ 8 שנים על הכביש-במקום כל היפניות שהיו נכנסות בתקציב) ואמינות סבירה.

אז בשורה התחתונה:

אתה לא יודע כיום מה יקרו בשלוש שנים הקרובות- תואר ראשון לרוב בכל המקצועות לרבות המקצועות המדעיים- מדמ"ח/כימיה/פיזיקה/הנדסות למינהן מאוד קשה לשלב עבודה שתצטרך לכלול-דלק, הלוואה לרכב, ביטוח (דרך אגב לגילך- חובה +מקיף מתחיל לא פחות מ5500 ש"ח לשנה), חבילת תשלום סלולרית, תשלום קופת חולים והכי חשוב בלת"מים של ההאוטו. ומה עם קצת לבלות בזמן הלימודים??

אני ממליץ שתחפש רכב סביב הסכום שחסכת עד כה ולאחר שתסיים תואר ראשון ויהיה לך עבודה קבוע שתוכל לאפשר לך לקנות רכב חדש/יד ראשונה 3-5 שנים על הכביש.

בנוסף, אני ממליץ לך לקרוא פה בפורום על בדיקות קנייה ולראות כמה שיותר טפסים של בדיקות על מנת שתוכל לראות מה קריטי בטופס הבדיקה שהוא לא כסת"ח כמו כן, תוכל למצוא מה הרכב האופטימלי בשבילך. אני ממליץ לך לקרוא את הסקירה הבאה (שהיא הפייבוריט שלי- מה לעשות אני מאוהב ברכבים הצרפתיים) על מנת שתראה לאורך זמן מה המשמעות של להחזיק רכב: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה!

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

קודם כל, שוב תודה רבה על התגובות המהירות והישירות.

עכשיו בכלל נכנסתי לבלבלות והתחלתי לחשוב על רכב שעד עכשיו לא חשבתי עליו בכלל, זה הפונטו איבו, בזכות האנשים פה.

מה דעתכם על הרכב?

פורסם
קודם כל, שוב תודה רבה על התגובות המהירות והישירות.

עכשיו בכלל נכנסתי לבלבלות והתחלתי לחשוב על רכב שעד עכשיו לא חשבתי עליו בכלל, זה הפונטו איבו, בזכות האנשים פה.

מה דעתכם על הרכב?

גיר רובוטי חד מצמדי, זה די רע.

פורסם

מניסיון ההורים שלי על טויוטה קורולה רובוטית, וחייל שהיה לי והייתה לו פיאט פונטו רובוטית 2007--> להתרחק מהגיר הזה!!! לא אמין בעליל. יחלוק עליי מי שיחלוק אבל הגיר הזה נוטה להתקלקל, וגם מחשב הרכב. במילה אחת להתרחק.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

אני אגיד לך מניסיון אישי שלי עם הרכב הזה, מודל 2010 עם 72K ק"מ על השעון, גיר רובוטי.

עד עכשיו 0 תקלות, הרכב נכנס למוסך רק לטיפולים תקופתיים כל 15KKM וזהו, בעיר הגיר הזה קצת קופצני (בגלל הבור בין הילוך 1 ל2), כשעולים להילוכים גבוהים יותר אין לי חצי מילה רעה להגיד עליו.

שמעתי הרבה על תקלות בגירים האלה משנים 2007-2009, אבל בפונטו מ2010+ לא ראיתי עדיין אפילו דיווח אחד על תקלה.

לגבי השוואה בין הגיר הזה לרובוטי של טויוטה, אין מה להשוות. יצא לי לנהוג גם בקורולה 08 וגם ביאריס 07 (שתיהן יד1 מטופלות לפי הספר) וממש לא הסתדרתי איתו.

באופן כללי, אני וחבר שלי מחזירים בפונטו הזאת כבר 10 חודשים ונהנים מאוד מהרכב, צריכת דלק, אבזור, נוחות, בידוד רעשים, התנהגות טובה, ביטוח לא יקר בכלל, חלפים לא יקרים.

אני חושבת שהרכב הזה נותן תמורה נהדרת למחיר שלו, גם באבזור וגם בשנתון הגבוה שיכנס לתקציב שלך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תבין משהו, זה שיש לך 25K ש"ח לרכב זה לא אומר שאתה יכול להרשות לעצמך להוציא הכל על הרכב.

אל תשכח שרשמת שיש לך 50 ק"מ נסיעה כל יום, בחישוב גס יעלה לך עוד 900 ש"ח דלק בחודש לפחות, במידה והרכב יעשה 1:11. לא נשכח שאתה לא נוסע רק לבסיס וחוזר אלא יש לך חיים מחוץ לצבא.

ביטוחים - 300 ש"ח לחודש.

טסט - 150 ש"ח לחודש.

תיקונים ובלת"מים - אין לדעת כמה אבל נניח שאתה שומר על הרכב ובכל זאת צריך להחליף צמיגים, ברקסים ודברים מתכלים כאלה ואחרים...250 ש"ח לחודש.

אם תיקח הלוואה או מימון או כל דרך שיקראו לזה...תוציא עוד 1000 ש"ח לחודש.

יוצא לך 2600 ש"ח לחודש רק על הרכב.

שווה לך לעשות את זה? יש לך נסיעות חינם. נכון שזה נוחות אבל אלא אם אתה מרוויח 7000 ומעלה אני לא רואה סיבה להיכנס להלוואה לרכב חדש.

קח עוד חודשיים שלוש, תחסוך עוד טיפה כסף, קח לך רכב יד שניה, שמור, נוח עם טיפולים כמו שצריך...יעשה לך חיים קלים ובלי לחשוב יותר מדי מה יהיה עוד 3 שנים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

אוהד - הבחור סיפר שמשכורתו היא 5200 ש"ח לחודש (הודעה #10). אפילו אם ניקח את התחשיב האופטימי שלך - האם נראה לך סביר שיוציא מחצית מהכנסתו על רכב, בייחוד כאשר יש אלטרנטיבות? הבחור בתחילת דרכו, וזקוק לחסכון ואולי יש לו הוצאות נוספות. אני במקומו - מוותר על הרכב, ואת ה-2500-3000 ש"ח "שם בצד" לצרכים עתידיים יותר חשובים. אופציה לצבור כמה עשרות אלפי ש"ח בשנה שיכולים להפוך לקריטיים בעוד 5-10 שנים, אם לצורכי לימודים, הקמת משפחה או פתיחת עסק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אוהד - הבחור סיפר שמשכורתו היא 5200 ש"ח לחודש (הודעה #10). אפילו אם ניקח את התחשיב האופטימי שלך - האם נראה לך סביר שיוציא מחצית מהכנסתו על רכב, בייחוד כאשר יש אלטרנטיבות? הבחור בתחילת דרכו, וזקוק לחסכון ואולי יש לו הוצאות נוספות. אני במקומו - מוותר על הרכב, ואת ה-2500-3000 ש"ח "שם בצד" לצרכים עתידיים יותר חשובים. אופציה לצבור כמה עשרות אלפי ש"ח בשנה שיכולים להפוך לקריטיים בעוד 5-10 שנים, אם לצורכי לימודים, הקמת משפחה או פתיחת עסק.

לא היה לי כוח לקרוא הכל, לכן לקחתי תחשיב אופטימי מאוד.

בכל מקרה הנקודה היא שיעזוב רכב חדש ויקנה יד שניה.

אני קניתי פיאט פונטו שנת 2000 והיא שירתה אותי 6 שנים בצורה מדהימה. כמעט כלום כסף לדלק, טיפולים זולים, טסט וביטוחים זולים מאוד...שווה ביותר.

פורסם

שוב, ננעלתי על זה שאני צריך רכב.

יש עוד כמה סיבות שאני לא כל כך רוצה לפרט אותן פה, שדורשות ממני נסיעה ברכב ולא בתח"צ, ולהסתדר עם הרכב של אמא שפנוי רק משעה 8 בערב, וגם זה לא כל יום, כבר נהיה לי קשה ופחות ריאלי.

לא ראיתי פה שדיברו כל כך על הI20, עשיתי קצת חיפוש ביד 2, המחירים שלהן ברצפה, כמובן ש90 אחוז מהן יוצאות ליסינג.

עכשיו השאלה היא האם באמת יש טעם להביא רכב מליסינג, שנת 2010-2011 עם קילומטרז' של 100K +-?

פורסם

אין בעיה להביא I20 כמו שאין בעיה להביא פיאט 500 {לא החדשות, אלה מלפני 40 שנה}. הכל תלוי עד כמה הרכב שמור.

בסכום שאתה מציין מה שאתה צריך זה רכב עם הטיפולים הכי טובים ועם היחס הכי טוב. כמובן שעל הדרך שיחסוך לך בדלק.

אם תביא רכב חסכוני בדלק שעושה 1:30 אבל שהוא יבלה במוסך כל שבוע, זה לא יתן לך כלום.

כמה עולות ה-I20 שראית?

פורסם
אין בעיה להביא I20 כמו שאין בעיה להביא פיאט 500 {לא החדשות, אלה מלפני 40 שנה}. הכל תלוי עד כמה הרכב שמור.

בסכום שאתה מציין מה שאתה צריך זה רכב עם הטיפולים הכי טובים ועם היחס הכי טוב. כמובן שעל הדרך שיחסוך לך בדלק.

אם תביא רכב חסכוני בדלק שעושה 1:30 אבל שהוא יבלה במוסך כל שבוע, זה לא יתן לך כלום.

כמה עולות ה-I20 שראית?

המחירים שראיתי מתחילים ב35K ומשם מטפסים.. ורובם עומדים על כ-100K קילומטר, מגיע גם ל140K קילומטר..

• תוכן חדש...