Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

הרכב RUNX תוצרת אנגליה, עבר 140K ק"מ. ישנם גרגירים קשים קטנים בפתח מילוי השמן מבפנים כלומר כנראש שהמנוע פעל עם בוצה במהלך חייו.

קראתי קצת בפורום, והתייעצתי גם עם יוסי זיסו. הטענה הרוווחת היא שכל עוד המנוע עובר ניקוי, ומשתמשים בשמן סינטתי מתאים, ומקפידים על החלפה בזמן אז אין בעיה.

ואני שואל - אם התגלתה בוצה במנוע, והמנוע עבד תקופה מסויימת עם מעברי שמן סתומים, האם לא נגרם בעקבות כך בלאי מוגבר במנוע?

(השאלה היא שאלה לפני רכישה לא עבורי כמובן, אבל היא כל כך טכנית וספציפית לגבי רכב מסויים, וניתן ללמוד מהתשובות, כך שמצאתי לנכון לפרסמה בפורום הטכני).

תודה למשיבים!

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

שוב שלום!

כרגע ירדנו מדגם חמש הדלתות בשל מצאי בעייתי ומתמקדים בדגם 4 דלתות המזוויע (לא שהחמש הוא טעמי).

שוחחתי קצת עם יוסי ממוסך זיסו, המוכר בפורום (פעם ראשונה שלי במוסך הזה, השירות נהדר, מקצועי ישר והגון. בהמשך אולי אעלה חוו"ד מפורטת יותר)

בכל אופן, יוסי הזכיר שיפור שהוכנס במנועים החל משנתון מסויים (2005 או 2006) והבנתי שנעשתה מתיחת פנים עם תוספת כרית אוויר, ויש גם שינוי ארץ הייצור.

האם מישהו יוכל לתת לי כלל אצבע לרכב משנתון 2005 לגבי האם הוכנסו השינויים במנוע (הוספת קדח, שינוי מסנן פנימי)?

תודה למשיבים!

פורסם

הרכב שכרגע על הכוונת הוא משנת 2005, 4 דל' לצערינו, תוצרת טויוטה יפן עם 4 כריות אוויר (ב2004 הטויוטות הגיעו עם 2 כריות משום מה, ויוצרו בטורקיה, והשאלה האם השינוי כלל תוספת קדחים במנוע). הרכב היה בליסינג תקופה קצרה (נהג יחיד) עבר אל אותו נהג, וטופל באדיקות במוסך מורשה טויוטה עם שטיפות כל טיפול ושמן מתאים (0W30).

פורסם
הרכב שכרגע על הכוונת הוא משנת 2005, 4 דל' לצערינו, תוצרת טויוטה יפן עם 4 כריות אוויר (ב2004 הטויוטות הגיעו עם 2 כריות משום מה, ויוצרו בטורקיה, והשאלה האם השינוי כלל תוספת קדחים במנוע). הרכב היה בליסינג תקופה קצרה (נהג יחיד) עבר אל אותו נהג, וטופל באדיקות במוסך מורשה טויוטה עם שטיפות כל טיפול ושמן מתאים (0W30).

5 דלתות או 3 דלתות.

לא זכור לי שיש ראנקס עם 4 דלתות.

איזה כייף לי :)

פורסם

^

פרשנות מדוייקת!

בארץ לפחות לא ראיתי RUN X עם 3 דל'. אמנם ארץ היצור היא שונה, אבל מדובר באותו דגם עם אותו מנוע, והשאלה נוגעת לשני הדגמים, לכן גם רשמתי קורולה בכותרת.

כרגע על הפרק RUN-X 2005 שטופל כל שנה (כל 15K ק"מ), אך עדיין עם סימני בוצה נראים לעין.

אני סיימתי את שלב הייעוץ בשלב הזה, ומודה לכולכם!

(הרכב יעבור שטיפת מנוע + תפילת הדרך. והעיקר יפני 1.6 אוטומטי ושלום על ישראל!)

• תוכן חדש...