Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעטים האנשים שמטפלים ברכב חדש באחריות במוסך שהוא לא מורשה(אני אישית לא מכיר כאלה).

ברור שהחוק מאשר זאת, אבל מי יקח את הסיכון שהיבואן התנער מאחריות עקב "טיפול שגוי"? למי יש כוח להתחיל ללכת לבתי משפט לתביעות? ההפרש הוא גרושים ביחס לסיכון וכל בר דעת יטפל במורשה, לכן הטענה שלך מעט תמוהה.

בכל מקרה צריך לדייק ובתגובה האחרונה שלך הניסוח כבר היה פחות נחרץ מהניסוח הקודם שלך לגבי האחריות בשנה השלישית.

אחריות "של רצון טוב" היא כשמה כן היא של רצון טוב.

הלך מנוע/גיר בשנה השלישית? יש מצב שתקבל תשובה לקונית בנוסח נגמרה האחריות חביבי.

לגבי טענת העסק למטרות רווח, אוקיי מקובל(למרות שיש מצב שזה גורם להם להפסד ולא לרווח, ואם זה גורם לרווח כנראה שהמוצר באמת לא אמין). בתור לקוח אני ימנע מעסק שמנסה לחסוך עליי כאשר הנורמה בשוק היא רכב חדש=לפחות שלוש שנים אחריות.

דרך אגב המהלך של קיה גאוני לא פחות מכך. תיהיה בטוח שהם שובים בצעד הזה את הלקוחות שלהם להמשיך להגיע למוסך מורשה מאותה סיבה שהזכרתי קודם.

הנה הדיון שדיברתי עליו.

נכון בסוף החליפו מנוע באחריות של רצון טוב, אבל לא לפני שניסו את שיטת מצליח, ועוד על כשל ידוע במנועים האלה.

על כמה אנשים עבדה שיטת מצליח?

אצל יבואן אחר הכול היה ברור יש אחריות מחליפים בחינם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשבילי כמו נשים גם מכוניות צריכה להיראות טוב קודם לשאר. הייטי היא כמו שמנה עם אופי טוב, ולכן גם לא הייתי עושה עליה נסיעת מבחן, ואם אפשר גם מוריד כמה שיותר מהם מהכביש.

היום פתחתי אשכול עם בקשה דומה לשלך, וכרגע גם אני בלבטים. האם בחנת את הרנו?

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם

אני מסתכל על מה שכתבת ומצחיק לקלוט שאני בדיוק הגבתי לך באשכול שלך מבלי לראות את מה שכתבת :)

מה שעוד משעשע אותי זה מה שכתבת. אני מסכים עם זה חלקית.. לגבי הנשים ומכוניות- אמת. יופי ומשיכה ראשונית - פרמטר חשוב.

לגבי הסיפא - היטי מכוערת...יש אנשים שחושבים כמוך.. אני נמנה עם אלה שלא. אני בהחלט חושב שמכל אלה שהזכרתי כאן היא היפה ביותר.. מבחינת 'היופי' (בעיני המתבונן) - עמד מולה הXV שאם היה בעל מושבים גבוהים יותר-הייתי מביא אותו בחשבון בגירסא 1.6 שלו.

רנו קפצ'ור - כבר הזכרתי היכנשהו באמצע השרשור, ואגיד שוב. אני פוסל רכבים בראש ובראשונה על בסיס גובה המושב. בכל הכנות אפילו לא הרגשתי צורך למדוד את הגובה בין הרצפה למושב. נמוך מאוד לטעמי, ומבחינתי רכב עם מושב נמוך-לא בחשבון. את 'הטעות' הזו עשיתי לפני מס' שנים ולא אחזור עליה.

בכל אופן- אם יוצא לך לשקול את הסוזוקי או השברולט - אני כאן כדי לשמוע את רשמיך עליהם :)

ומכל אחד אני שוב אבקש, אם יש לכם איזשהם התייחסויות מיוחדות לגבי ה2 - טראקס וקרוסאובר - אני אשמח מאוד :) בהמשך השבוע אבצע נסיעה עליהם ואני רוצה לבוא מוכן עם שיעורי בית :)

תודה תודה

פורסם

לפני שלושה שבועות קיבלתי את הסוזוקי קרוסאובר האוטו.

השיקולים שהיו לי הם בעיקר תמורה לכסף ושוק יד שניה.

מאחר ואני חי ונושם את ענף הרכב הרבה שנים היתה לי בחירה קלה יחסית כשכל המתחרות , היבואנים , המוסכים השוק ושמירת הערך מוכרים לי מצוין .

הרכב מפתיע לטובה מבחינת האבזור שלו , כלום בעצם לא חסר והאופציה של הפתיחה סגירה והנעה ללא מפתח זה משהו שימושי מאד ונח.

המרווח מעולה הישיבה גבוהה ובסך הכל הרכב נוח מאד .

צריכת הדלק העירונית עומדת על 1:11 , בינעירונית עוד לא ניסיתי.

המנוע מספיק בהחלט ואין הרגשה של מחסור בכח ( הכל בהתאם לצפיות המוקדמות כמובן ) המשחק עם ההילוכים מההגה נחמד מאד אבל לא שימושי במיוחד.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

אני קצת סוטה מכוונת השרשור אבל לא יכולתי שלא לשים לב.

אתה נוסע עם דר גב קבוע?!

אתה לא חושב שלפני הכל בחירת הרכב שלך צריכה להיות לפי איכות הכיסא והתאמתו לגופך?

אני אישית סובל כבר 25 שנה מבעיות גב,נסיעה של 2 דקות ברכב מספיקה לי בשביל לדעת אם אני והרכב נסתדר.....

פורסם

אני חייב לציין שבטיולי האחרון באיטליה יצא לי לראות את הקשקאי החדש . באמת אוטו נראה מדהים ומרגיש ככה.

לא יצא לי לנהוג בו לצערי.

פורסם

לגבי הקשקאי, מצאה חן גם בעיניי מהנתונים על הנייר -אז.. מי כאן עם 'מידע פנים' שיכול לספר לנו מתי נראה אותה בארץ? בואו נגיד שאם היא תהיה כאן ב3 חודשים הקרובים -אני אמתין לראות כמה היא תעלה.. אלא עם כן, הבחור עם ה'מידע פנים' הזה יכול לומר לנו גם מה הצפי למחיר.? יש כאן מישהו כזה?

פורסם
אני קצת סוטה מכוונת השרשור אבל לא יכולתי שלא לשים לב.

אתה נוסע עם דר גב קבוע?!

אתה לא חושב שלפני הכל בחירת הרכב שלך צריכה להיות לפי איכות הכיסא והתאמתו לגופך?

אני אישית סובל כבר 25 שנה מבעיות גב,נסיעה של 2 דקות ברכב מספיקה לי בשביל לדעת אם אני והרכב נסתדר.....

הנסיעה עם ד"ר גב היא לא עקב כאבי גב אלא יותר לכיוון של אקסטרה נוחות (ככה אני מרגיש שאני איתו מול מצב שאני בלעדיו, וזה בכל רכב).

בכל רכב שנסעתי עד היום, חוץ מהיטי כפי שהזכרתי - המושבים הרגישו לי נוחים (חלק יותר, חלק פחות. אבל בכלליות אני לא בררן בזה)

ביטי, הרגשתי הרגשה מאוד מוזרה שאף פעם לא קרתה לי.. אחרי רבע שעה בערך התחלתי לזוז (גם כנוסע) במושב כי לא היה נוח. אני מתאר לעצמי שעם הד"ר אני לא אחוש בזה. ודרך אגב - היטי כרגע ירדה מהפרק. הספורטג' לצורך העניין, ירד סופית מהפרק.

מקווה שהסברתי את עצמי .. ותודה על ההתייחסות :)

פורסם
לפני שלושה שבועות קיבלתי את הסוזוקי קרוסאובר האוטו.

השיקולים שהיו לי הם בעיקר תמורה לכסף ושוק יד שניה.

מאחר ואני חי ונושם את ענף הרכב הרבה שנים היתה לי בחירה קלה יחסית כשכל המתחרות , היבואנים , המוסכים השוק ושמירת הערך מוכרים לי מצוין.

קודם כל, תתחדש בן אדם!!

מחר אני אעשה עליו נסיעת מבחן ואחזור לדווח כאן :) אם כבר אתה כאן - אילו דברים היית ממליץ לי לבדוק מחר? במילים אחרות-מהם,לדעתך, המגרעות של הרכב (חוץ ממה שאני קורא בכל מקום,שהרכב רועש כשדוחקים בו..).. 3 שבועות זה מעט זמן, אבל אני מאמין שאתה תוכל לעזור לי כאן :)

ואם אתה כבר כאן 2 (כאחד שנושם את ענף הרכב) יש לי התייעצות נוספת... וזה עידכון גם לכל החברים שכאן - עידכון דרישות..

כתבתי בתחילת השרשור שמחיר וסחירות מבחינתי לא משחקים תפקיד מרכזי. אני מעוניין 'לשנות' את אחת הדרישות. במידה וסחירות היא כן פונקציה-היכן ממוקם כל יבואן? קצת פרטים נוספים- מתכוון למכור את הרכב בעוד(לא מדע מדויק) 3-5 שנים (כנראה באמצע, נגיד 4).

אני מאוד מאוד רוצה לדעת, וגם כאן זה לא מדע מדויק - מה הפער,באחוזים+-, בין המחיר של לוי יצחק למחיר שהרכב יימכר במציאות. כלומר, ידוע לי שלוי יצחק משמש כמחירון לביטוחים וכאלה אבל הוא לא באמת המחיר שרכבים נמכרים ולזה למשל יש המון משחק (לראיה ההבדלים בין מה שאנשים,גם כאלה בעלי עניין, מפרסמים ביד2 כמחיר שהרכב שלהם נמכר -לבין לוי יצחק. שמתי לב שבינו לבין לוי יצחק יש הבדלים שמגיעים לפעמים גם ל15%!)

אתן דוגמא שאני מכיר - הונדה שומר על הערך שלו ובמקרה האישי שלי - לא נמכר אף פעם מתחת למחירון לוי יצחק. אני 'ידוע' כאחד ששומר על הרכב, מטפל רק במורשה+טיפולים בזמן+קילומטרז' נמוך= הרכבים שהיו בבעלותי בשנים עברו נמכרו כמעט תמיד במחירון, תוך יומיים לשבוע מהרגע שפירסמתי.

אבל - זה הונדה. ואני מודע לזה שהונדה ידועה כמשהו מיוחד. אני לא אקנה הונדה יותר, כי פשוט כל הרכבים של 'מאיר' נמוכים בצורה מחרידה. אפילו הCRV של הונדה נמוך לי במושב ליד הנהג..

עכשיו לשאלתי - מבחינת הדגמים הבאים, אני רוצה לדעת בכמה אני הולך 'לאכול אותה' בעוד נגיד 4 שנים. הדגמים: טראקס,קרוסאובר,XV,מוקה. עם דגש על הטראקס והמוקה. אגב, למי שמתפלא איך הוספתי את המוקה והXV--- אז ככה, החלטתי שהם יהיו הbackup שלי במקרה שה2 הראשונים ייכשלו. מה אעשה עם הגובה של הכניסה והיציאה? זה לא משהו שאני ממש רוצה לעשות, אבל זה בערך לשים 'שייבות' מתחת למושב ולהגביה אותו. אני עליתי היום לדקותיים על XV שעשו לו את זה ומשם המחשבה שאצליח להעתיק את זה גם למוקה. זה לא באמת שייבות, זה איזה מבנה שעליו מולבש הכיסא. זה אך ורק במקרה שלא תהיה ברירה וה2 הראשונים ייפסלו. אני מצטער מאוד על האורך, בגלל השעה המאוחרת והיום הקשה שעבר על כוחותינו אני פחות מפוקס. מקווה שרובכם הגעתם עד לכאן. אם כן- עזרתכם בבקשה :)

תודה :)

פורסם

מכל מה שקראתי כאןצעד עכשיו, אני לא רואה שום סיבה בולטת שתגרום לך לפסול את הסוזוקי.

את הטראקס והמוקה אני פסלתי בגלל תא נוסעים ומטען קטנים יותר מהסוזוקי, אמינות הגיר האוטומטי (גיר זהה לקרוז, הניסיון שלי איתו היה רע) וירידת ערך גבוה מהממוצע, אם נסתמך על שאר דגמי אותם מותגים בשנים האחרונות.

בנסיעת המבחן על הסוזוקי גיליתי הגה לא מתקשר וקל מידי, היום אחרי חודשיים אני חושב שהתרגלתי.

המנוע אכן מעט רועש תחת עומס ופעולת הגיר הרציף דורשת הסתגלות.

מעבר לזה, הרכב מצויין ונעים ואני מרוצה מהבחירה שעשיתי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לגבי שאלת הסחירות קצת קשה להיות מגדת עתידות הרי מדובר פה ברכבים חדשים.

ברמת העקרון אם נסתכל על העבר של המותגים האלה אפשר להגיד שהסוזוקי והסובארו ישמרו על ערכן טוב יותר מהשאר.

אני מסייג את דברי בכך שהאופל והשברולט הם רכבים קצת שונים מדגמי המשפחטומטיות של היצרנים האלה שעליהן הטענה שלי מבוססת, לכן יהיה נכון יותר להגיד שהסוזוקי והסובארו ישמרו טוב על ערכן, בטוח לא פחות(כנראה יותר) מהשאר.

בכל מקרה אם עניין הסחירות מעניין אותך עדיף שתלך על הרכב הזול ביותר כך ההפסד הכספי שלך יהיה הקטן ביותר בוודאות, ואם נכניס את מה שכתבתי כנראה שאתה נשאר עם הסוזוקי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
תודה רבה :)

טראקס- על איזה מנוע עשית את הנסיעה?1.8 או ה1.4 טורבו? אני התכווננתי אם וכאשר-על ה1.8 אבל ממה שאני קורא כאן וגם במבחני דרך שקראתי ה1.4 עדיף משמעותית על ה1.8. אבדוק את זה כנראה :) מבחינת העניין שהוא מגושם.. יש בזה משהו אבל זה נכון לדעתי כשאני מסתכל עליו מול הסוזוקי או הסקודה.. מול הקיה הוא נראה לי אפילו פחות מגושם ויותר 'עדין' אם אפשר לקרוא לזה ככה. קצר יותר,צר יותר, וגבוה קצת יותר...

לגבי הספורטג' - איזה שנה הרכב? כי הם שינו מספר דברים בurban החדשה-זו שעולה 150 אלף. אני פסלתי את הקודמת בגלל נוחות נסיעה נוראית (אי נוחות אפשר לומר), וממה שקראתי תיקנו בחדשה את העניין הזה ולכן לא פסלתי אותה לחלוטין. שמתי את הספורטג' במקום האחרון דווקא בגלל שהיא הכי גדולה(מישהו אחר כאן קרא לה מגושמת ויש בזה משהו) וגם כי היא הכי יקרה - אמנם מול השברולט 1.4 או היטי ההפרש הוא 'אפסי'=7 אלף שח , אבל עדיין.. ובגלל שרציתי לשמוע חוות דעת ממישהו כמוך -השארתי אותה לדיון ואני שמח על כך.

לגבי השדה ראייה - זה כן מאוד חשוב, ועכשיו (ממש עכשיו האמת) אחרי שקראתי מבחני דרך על הספורטג' הבנתי שזה בעיה. לצורך העניין ביטי (אמנם של לפני 4 שנים..קצת פחות) אני זוכר שהשדה ראיה היה פשוט מצוין-קדימה ואחורה. בספורטג' מספר אנשים ציינו זאת היכן שקראתי..אבל אני חושב שעד שלא אבדוק בעצמי - לא אוכל לדעת. אולי אם יהיו כאן עוד בעלי ספורטג' אוכל לגבש דעה גם בלי ללכת לסוכנות אבל לפי איך שזה נראה השבוע הזה הולך להיות גדוש בביקורים בסוכנויות ;-)

מי שיכול לחוות דעתו- מצוין. כמה שיותר דעות=הרי זה משובח :)

תודה :)

מצטער שלקח לי הרבה זמן לענות,לא שמתי לב לזה,סורי S:

בכל מקרה,הטראקס שעשינו עליה נסיעת מבחן הייתה עם המנוע 1.8 (שאני עדיין לא מבין איך שמו מנוע כזה לג'יפ כזה אבל שיהיה)...מגושם לחלוטין,לא יצא לי לבחון את ה-1.4 טורבו אבל באמת שמעתי שהוא יחסית מעולה לעומת ה-1.8 !!

לגבי הספורטאז',שלנו היא שנת 2013,אני לא יודע בדיוק את הדגם הספציפי (מדובר אבל בדגם הפשוט,ללא גג פנורמי ומדרגות צד)..

דווקא מבחינת נוחות נסיעה,זה אחד הרכבים הכי נוחים שיצא לי להיות בו,מבחינת הגובה מאחורה (אני יחסית גבוהה),בוא נגיד שזה לא הכי נוח מבחינת הגובה אבל אפשר להסתדר שם = ]

כמו שאמרתי,מבחינת שדה הראייה,מאחורה הוא לא הכי מי יודע מה אבל אפשר להסתדר איתו,בעיקר אם תהיה לך מצלמת רוורס,העניין הוא שהשמשה האחורית כמו שכבר ציינתי יחסית קטנה מדי ולכן זה פוגע הרבה בשדה ראייה...אבל אל תתייחס למה שאני רושם,לך לסוכנות,תשב באוטו ותראה בעצמך,זאת הבחינה הכי טובה (:

אגב,ראיתי שהמליצו לך פה על הקשקאי החדשה,ראיתי כבר כמה כאלה בחו"ל,הרכב נראה פשוט מ-ד-ה-י-ם-!!!! הבנתי שהשיווק שלו צפוי להתחיל בחודשים הקרובים,אם אתה לא לחוץ אז כדאי אולי לחכות קצת ולבדוק אותו ;)

ושוב,סורי על הדיליי הארוך שלקח לי להגיב בחזרה

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

למיטב ידיעתי, הקשקאי משווק באירופה עם מנוע בנזין טורבו הזהה לזה המותקן בקאפצ'ור (115 כ"ס לעומת 120), אך גרסה זאת מצויידת בגיר רגיל בלבד.

באמצע 2014 אמורה להצטרף גרסה המצויידת במנוע 1.6 טורבו 150כ"ס ואני מניח שהיא תהיה משודכת גם עם גיר אוט' (לא ברור עם הרובוטי כפול המצמדים או הרציף). כיום רק גרסת הדיזל מצויידת בגיר רציף (מנוע 1.6 130 כ"ס), ולאור הנסיון המוצלח של קרסו עם גרסאות הדיזל של רנו, אולי היא תהיה הגרסה העיקרית שתשווק - ימים יגידו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לגבי הקשקאי החדשה,

אני לא ממש מבין למה היא עדיין לא משווקת בארץ.

ייתכן בעקבות מחסור ביחידות או שהייצרן מעוניין להפטר מהמלאי הישן.

האוטו משווק בבריטניה כבר מתחילת השנה.

כבר תקופה ארוכה (מינואר), שניסאן מוכרת את הקשקאי במחיר מבצע של סביב ה -149 במקום מחיר של 164 בעקבות החלפת דגם.

• תוכן חדש...